Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 4 december 2010

Jag är så glad!

Världens bästaste Theo!

Tänk vad otroligt bra man kan ha det! En underbar sambo, fem fantastiska barn, ett hus som vi trivs jättebra i, stimulerande och roliga arbeten, helt ok ekonomi, släktingar och goda vänner runt omkring oss! Kan det bli bättre?

Jag blev så glad när jag skulle natta Molly nu på kvällen. Hon hade trasslat lite, övat på att säga nej och kasta nappen och annat som är jätteroligt dagtid men mindre skoj just vid nattning. (Jag Vet, man ska vara konsekvent...) Men så somnar hon tillslut i famnen på mig och jag ska lägga ned henne i sängen. Då vaknar hon! Det brukar innebära åtminstone 20 minuters nattande till. Men inte ikväll, hon bara la sig tillrätta och somnade om!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Halkkörning...

Vi var tvugna att få ned den ena Poschen till verkstan. Problemet var bara denna pyttelilla detalj med vinterdäck. De fanns på verkstan. Där Porschen alltså inte var.

Så det var bara att bita ihop och försöka komma ihåg vad man lärde sig på halkkörningen för ganska precis 22 år sedan.

Men det gick faktiskt över förväntan. Fick bara släpp en gång och det var inne på våra småvägar, utan trafik.

Och så var det en stolle som försökte köra om mig i backen ned mot Landvettersjön, en jättebrant backe som dessutom svänger skarpt. Han hade inte en chans att se vad som fanns bakom kröken och mycket riktigt så fick han möte och han fick svänga tillbaka in bakom mig och avbryta omkörningen. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan välja att riskera sitt eget och andras liv för att tjäna några sekunder? Vägen är ju bara ett par kilometer lång och jag låg strax under hastighetsgränsen.

Resten av resan gick jättebra. Efter Landvetter blir det ju saltad motorväg men jag låg ändå bara i 90, det var ganska mycket trafik och modden gick ganska långt in i de yttre körbanorna. Lugnt och ansvarsfullt, som den vuxna människa jag är.

Men sen, när jag kom ned till den oplogade planen utanför verkstan, då...

... Då blev det leka av! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Halsfluss! Igen!

Och som topping, en hörselgångsinflammation. Som lite bonus så där! Visst är det kul när man får lite nya sjukdomar, piggar ju alltid upp. Så nu är det Ery Max som gäller igen. Plus kleggiga gula örondroppar som jag ska droppa i öronen fyra gånger om dagen, då jag helst ska ligga ned. 

Hahah, åh då har jag nåt att skylla på när man vill va lite ifred och vila.
Jag: "Jo, jag måste ju ta mina örondroppar igen, då måste jag ju ligga ned så de inte rinner ut.
" Sambon: "Jamen har du inte tagit dem typ åtta gånger idag?"
Jag: "Närå, så många gånger är det inte alls, det är bara tredje gången idag (hihi)" 

Då kanske man kan få tid till att läsa ut den boken jag håller på med just nu, Radhusdisco av Morgan Larsson. Den fick jag av min faster Annika på mitt överaskningskalas och den verkar jättebra! Man känner igen så mycket i den, så som det var i slutet av 70-talet och under 80-talet. Nostalgi! 

Kanske dags att bli frisk nu...

Det växer. Högarna alltså. Både tvättat och otvättat.

Så idag gick jag upp 7.30, innan barnen vaknade(!) och körde igång lite tvätt. Och nu är jag på jourcentralen och hoppas på att de ska ha en superdundermassvisduktig läkare som kan göra mig kärnfrisk! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 3 december 2010

Byggare Theo

Theo bara älskar när killarna som bygger vårt badrum kommer. Framförallt Lasse, kakelkillen. Theo kan vara på riktigt skräphumör innan han kommer men förvandlas till en pratglad liten solstråle, så fort Lasse kliver innanför dörren.

Och Theo vill prata. Och hjälpa till. Mao så är han ganska i vägen men de är så otroligt snälla och säger att han inte stör det minsta...

Idag hade Lasse med laserpass när han kaklade för att få det rakt. Theo kom nedspringande, studsandes. "Mamma, Mamma! Du måste komma nu! Innan Lasse tar bort det! Det är verkligen superhäftigt! Koom mamma!" Ett laserpass skickar ut röda strålar i räta vinklar och detta var Theo väldigt fascinerad av!

Theo pratade oavbrutet (jo, jag menar verkligen oavbrutet, möjligtvis nån andningspaus då och då) om detta laserpass tills Lasse skulle gå.

Då är Lasse så fantastiskt snäll, så Theo får låna passet över helgen, med tillbehör och extra batterier! Jag frågar, lite så där i förbigående, vad ett sådant laserpass kan kosta. 4000-5000 kronor blir svaret...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Köp Aftonbladet med bilaga imorgon!

Det kommer var ett väldigt spännande repotage med i bilagan! Det ingår i en artikelserie om IVF och äggdonation och handlar om lilla Isabells tillkomst.


Isabell och Labbe

Jodå...

Fast barnolja den här gången :-S
Published with Blogger-droid v1.6.2

Världens värsta mamma?

Jag mår ju ganska risigt just nu. Orkar inte stå och laga massa mat. Och idag mår jag ännu sämre, så jag rotade reda på några infrysta rester som jag kunde utfordra flocken med. Spagetti och köttfärssås! Men Molly tyckte det tog onödigt lång tid och tog, återigen, saken i egna händer...

Tydligen var det väldigt gott för det mmades och smackades en hel del...

Men nu har hon äntligen fått "riktig" mat!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Vår underbara kollektivtrafik.

http://mobil.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8223708.ab Ja, vad ska man säga? Får se om Lisa tar sig hem från jobbet...

Se hela bilden
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ringde vårdcentralen i morse...

Tidigt. Man ska trycka på siffra, lämna telefonnummer så ringer de tillbaka. Efter en halvtimme ringde de. Jag berättar läget. Då har de inga tider kvar idag. Jag får veta att det inte är tidsbokningsettan jag sak trycka på utan aktutidstvåan. Men eftersom de alltid säger tidsbokning först och jag hela tiden har trott att det är det man ska göra för att få en läkartid så har ju jag aldrig lyssnat längre på meddelandet. Hade jag tryckt på tvåan så hade de ringt tillbaka snabbare. "Hade det funnits tider kvar då?" frågar jag. "Eh, nej det hade det inte gjort..." De har visst ändrat sina telefontider, igen, så de öppnade en halvtimme innan jag ringde och på den tiden tog alla tider slut. Känns lite knepigt tycker jag, då kan de inte haft så många tider från början.

Jag får istället ta mig till Gamlestans Jourcentral ikväll, efter kl 17 men det kan jag inte. Jag får inte tag i barnvakt ikväll. Labbe har ju jouren, så man vet ju aldrig om han kan vara hemma eller inte. Lisa jobbar och Linnea, ja, hon skulle på dop i morgon, så hon kunde inte(?) så jag får åka imorgonbitti istället. Tillbringa lördagen på jourcentralen, jag hade ju funderat på en tur till Liseberg i morgon igen.

Se hela bilden


Detta måste bearbetas!


Persbrandt har fått en roll i The Hobbit. Jobbigt... Jag är stort fan av Tolkien men det kan man nog inte säga att jag är av Persbrandt. Vilken roll han får är inte känt än men enklast för mig vore om det blev nån liten statistroll...Fast filmen blir nog helt underbart fantastisk oavsett Persbrandt eller inte!

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 2 december 2010

Senaste uppdateringen i Mollynattningen...

Tåsnuttning, varvas med att bita på dem, blåsa lite och fnittra hysteriskt mellan varven.

Verkar hon trött?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Och här sitter hon fortfarande...

Skulle jag sova? Varför då?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Det tar sig!

Nu händer det grejer i badrummet! Man börjar kunna få en bild av hur det kommer se ut när det är klart. Nu hoppas vi bara att målaren som ska måla taket kommer snart också!

Åh, vad jag längtar tills det är färdigt! En flaska Chapell Hill står redan och väntar, kyld och redo att smälla!

Theo hade avslutning på dansen idag men jag fick inga bilder därifrån av den enkla anledningen att vi faktiskt inte var där. Vi var på väg dit och skulle bara snabbt stanna och handla ett par kycklingar till middan. Då, mitt i affären, bryter han ihop och börjar storgråta! Han vill absolut inte gå till dansen! Jag försöker lirka med honom lite, det är ju sista gången men inte då! Det går inte, han vill inte och jag vill inte pressa honom, så jag frågar en sista gång om han verkligen är säker på att han inte vill gå. Och det är han så vi åker hem.

Och vad händer när vi kommit hem och precis har tagit av oss alla ytterkläder? Ja, självklart bara han måste åka till dansen... Den gossen vet verkligen att han vill, bara inte riktigt vad...

Just nu håller jag på och nattar Molly och det går väl sådär. Tror hon behöver gå till dagis och rasa av sig lite, bara ögoninfektionen kan ge med sig nån gång. Mamman är ju inte lika pigg som trollet är så det blir lite obalans i aktiveringsstödet vilket straffar sig så här på kvällskvisten. När hon är på Mammut är det med nöd och näppe vi kan hålla henne vaken efter kl 18. Just nu gäller detta bara för mamman...

Den mamman ska ringa Ekmanska imorgon (för femhundrasjuttifjortonde gången i höst) och be dem kolla halsen igen för den blir ju bara värre och värre. Tar nog och ber dem kolla Mollys ögon samtidigt eftersom tvätt och salva inte verkar hjälpa.

Just det, ja, höll på att glömma! Labbe har faktiskt hunnit iväg och köpt långkalsonger idag! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Chips är nyttigt!

Har haft en liten diskussion med LadyJ112 om det kanske är bra med chips om man har järnbrist. Jag kontaktade Estrella och fick svar från en mycket trevlig tjej, som förklarade saken som så:
"Eftersom potatisen innehåller en hel del vatten som försvinner vid friteringen (och endast till en mindre del ersätts friteringsoljan) får man i praktiken faktiskt en koncentrering av näringsämnena i potatisen."

Visst låter det toppen! Så nu kan man äta chips med gott samvete, eller hur!
Vargavintern är här!

Linnea har rustat ordentligt med mössa a la rysk president. Och det behövs när kvicksilvret kryper nedåt. Just nu har vi 14 minusgrader.

Sitter och kollar på Rivstart på 10an. Det pågår en diskussion om saffran eller inte i lussekatterna. Tydligen är det nå't göteborgskt att ha kardemumma i katterna istället för saffran. För 15 år sedan såldes det nästan bara kardemummakatter här och det är bara 3-4 år sedan som saffran kom upp i samma nivå.

Men jag föredrar med saffran! Men så är jag ju bara göteborgare till hälften... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 1 december 2010

Stolt flicka!

Molly tycker att det är oerhört spännande med toaletten och pottan just nu. Framförallt när Theo ska kissa. Då smiter hon in på toa, snabbare än blixten och försöker fånga lillvispen. Detta kan få förödande konsekvenser eftersom Theo, vis av erfarenhet numera, vet hur ont det kan göra om hon lyckas och att han envisas (till mammans förtret) med att stå upp och kissa. Jag menar, det är ju svårt nog ändå, för en femåring att pricka rätt utan en nyfiken, hårdhänt lillasyster...

Potteriet börjar rulla på ordentligt. Idag kom Molly och sa ptrr, ptrr (pruttljud, alltså) till mig och pekade på rumpan. "Behöver Du bajsa?" frågade jag. Hihi, handklapp och frenetiskt nickande, får jag till svar. Jag hjälper henne av med byxor och blöja och hon sätter sig tillrätta på pottan. Telefonen ringer. En sån där jobbig strumpsäljare, vårt Nix-abonemang har ju gått ut. Mitt i, när jag håller på och avspisar säljaren som bäst, kommer en strålande solskens-Molly gående. När hon kommer fram till mig sträcker hon, mycket stolt, fram handen och visar upp vad hon har gjort. Och hon förstår inte alls den påföljande reaktionen från hennes mamma?

Annars har dagen fortlöpt utan några större incidenter. Ja, om man inte räknar med mitt löneprogram då och det gör inte jag...

Kebabtallrik blev det idag. Labbe hann hem, byta om och äta innan det var dags att åka och jobba igen. Det är ju så kallt här nu (inatt var det 14 minus) så kompressorn i bilen fryser. Därför hade han lämnat servicebilen inne på verkstan och tagit Lisas SAAB hem istället. Självaklart får han då ett jobb här i Landvetter...

Labbe är lite frusen just nu för vi kan inte hitta hans långkalsonger. Trodde de låg i en liten hög i hans låda men när han härom natten skulle smyga på sig ett par när han var på väg ut på jobb, så visade det sig att det bara fanns underställströjor i den högen.

Vi måste komma igång och röja färdigt i vårt garage, bland alla flyttkartonger som fortfarande står ouppackade efter flytten, för i någon av de lådorna ligger långballingarna. Och mina vinterstövlar. Och Theos urvuxna vinterjackor som Molly kan ha nu. Och stekplattan till mikron. Och 20-packet med röda stearinljus jag köpte på IKEA precis innan vi flyttade. Men jag har hittat alla ljusstakar och stjärnor, vilket jag inte gjorde förra året. Så i år har vi många ljusstakar. Och stjärnor.

Är det någon som känner sig manad att komma hit och röja åt oss, så är ni mer än välkomna! Sovplatser finns det gott om och vi bjuder på 3-rätters middag och rejäl frukost! :-)

Nu har lilltroll somnat och jag tror övriga troll sover också. Då ska jag göra en kopp roiboste med Kanolds eucalyptuspastiller och honung för att göra ytterligare ett tappert försök att kurera min hals där glaskrosset numera har fått sälskap av rostig taggtråd...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Liten flicka i stor mössa.

Molly hittade Theos mössa. Den passar väldigt bra på henne, tycker hon. Och ska man ha mössa, måste man ha vantar och i brist på sådana går det lika bra med strumpor... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Aaarghh!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... Eller helt enkelt bara bli galen? Installeringen av löneprogrammet funkade ju tillslut. Toppen! Men, sen var det slut på det roliga! Det går ju inte att lägga in säkerhetskopian som jag tog från den andra datorn. Går inte för att det företag jag har på säkerhetskopian inte finns på programmet på datorn...

Jag ger snart upp. Nu har jag tragglat  med detta i snart två månader. Vi har ju bytt bokföringsprogram, kanske ska passa på att byta löneprogram när man ändå är på gång? Detta har ju tagit hela dagen för mig! Men jag ska ge det en chans till imorgon när jag kanske inte har så mycket feber (hoppashoppashoppas)

Lisa fick åka in och hämta Theo på Casa idag eftersom jag var upptagen med supporten. Tur att Molly fortfarande har ögoninfektion för jag vet inte hur jag hade löst att hämta henne och det hade tagit Lisa flera timmar om hon skulle hämta henne också. Kommunikationerna är ju inte helt till vår belåtenhet här. Det tar Lisa ca 1½ timme att åka till skolan när hon tar bussen, hade hon haft körkort hade det tagit 10 minuter...

Nu pågår kaklingen för fullt i vårt badrum och de skulle hämta stenarna till bården nu på eftermiddagen. Men det som syns redan blir faktiskt jättesnyggt! 

Nu ska vi ringa Labbe och be honom jaga lite kebab till oss, för det behöver vi faktiskt nu. För nu tänker jag bara slappa och vila, det är ju bästa medicinen om man vill bli frisk, eller hur!

NU!

...är Supporten färdig. Håller på o startar om datorn. Håll tummarna!
4 timmar...

Inte för att jag kommer orka jobba något idag. Slötittande på TV, nedbäddad i soffan med rödbetssoppa är vad jag orkar med. Mår ännu mer skräp idag. Har massor att göra, ska ju till revisionsbyrån på fredag och då måste jag vara klar med alla papper men jag orkar bara inte...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Min dator är supportnappad

Jag har ju haft jätteproblem med att installera löneprogrammet på datorn. Har haft mailkontakt med supporten på Visma men inte fått ordning på det. Nu har de tagit över min dator för att hjälpa mig men jag vet inte hur bra det går. Nu är kl 12.15 och de har hållit på sedan kl 10. För att få ordning på ett litet löneprogram? Skönt ändå att veta att det inte bara var jag som var korkad och inte fattade... ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 30 november 2010

Man kanske inte ska vet för mycket...

Gjorde misstaget att kolla upp en av Linneas mediciner på Fass. Ingen rolig läsning. Utdrag kommer längre ned i inlägget. Har haft ett långt samtal med hennes (bra) läkare idag och vi kom fram till att hon trots alla hemska biverkningar ska höja dosen till 75mg/dag igen. Hon får helt enkelt stå ut med biverkningar i ett par veckor(!) tills kroppen har anpassat sig igen. Läkaren kommer tillbaka till Östra igen V52! Han tyckte det var väldigt frustrerande och svårt att sitta uppe i Karlstad och försöka hjälpa henne, när han bara har journalerna att gå på.

Sen pratade vi om överlämnandet till vuxenvården. Hon blir ju 18 och myndig i januari och då får man egentligen inte vara kvar inom barnsjukvården. Redan från 16 är det ju så att det är vuxensidan som gäller om man inte är "inne i systemet". Men han sa att de inte kommer "slänga ut" Linnea förrän hon är stabil igen. Detta kändes otroligt skönt att få höra, för det är ju något vi har oroat oss för väldigt mycket. Det är alltid jobbigt att få förtroende för ny vårdpersonal och dessutom besvärligt att få dem att ordentligt sätta sig in i Linneas historia. Det är en vääldigt tjock journal hon har vid det här laget...

Theo kämpade väldigt bra på simskolan idag och har tagit guldpingvinen!

../Archive/ProductLarge/SVSF105.jpg

Simma 
10 m valfritt simsätt i magläge på 
djupt vatten. 

Simma 
10 m i ryggläge på djupt vatten. 

Flyta 
10 sek på djupt vatten. 

Hoppa 
Från kant eller brygga på djupt vatten.

Och detta var verkligen inga problem alls för Theo. Efter simlektionen skrämde han slaget på ett par tonårskillar som såg honom slänga sig utför den röda rutschkanan. Den går fort och uppsamlingspoolen är djup och ström. De hade försökt stoppa honom men Theo fattade inte alls vad de ville? Så han åkte ifrån dem. Då slängde sig den ene killen efter honom och skulle rädda honom... Theo blev rädd och trodde att han jagade honom. Men allt löste sig när vi fick prata efter den kaosfärden. Sen busade killarna massor med Theo i vattnet och tyckte det var jättekul att en sån liten plutt simmade så bra!

Vår middag ikväll gick om intet. En olycka hände på toaletten som krävde akutsanering med skrikande Molly utanför och ledsen Theo i duschen. Vad jag i röran absolut inte tänkte på var grytan på spisen, där jag precis hade höjt temperaturen... Kött och grönsaker fastnade ganska bra i botten på vår fina gjutjärnsgryta. Smörgås till barnen och så hoppas jag på att Labbe kan komma hem ganska snart och kanske ta med något gott till oss. Myys!

4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR


Liksom alla läkemedel kan Topimax orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem.

Frekvensen av möjliga biverkningar som är listade nedan definieras enligt följande:
Mycket vanliga (drabbar fler än 1 av 10 användare)
Vanliga (drabbar 1 till 10 användare av 100)
Mindre vanliga (drabbar 1 till 10 användare av 1 000)
Sällsynta (drabbar 1 till 10 användare av 10 000)
Mycket sällsynta (drabbar färre än 1 av 10 000 användare)
Ingen känd frekvens (kan inte beräknas från tillgängliga data)

Mycket vanliga biverkningar innefattar:

 • Viktförlust
 • Stickningar i armar och ben
 • Dåsighet eller sömnighet
 • Yrsel
 • Diarré
 • Illamående
 • Täppt, rinnande näsa och halsont
 • Trötthet
 • Depression

Vanliga biverkningar innefattar:

 • Förändrat humör eller beteende, inklusive ilska, nervositet, nedstämdhet
 • Viktökning
 • Minskad eller förlorad aptit
 • Minskat antal röda blodkroppar.
 • Förändringar i tänkande och vakenhet, inklusive förvirring, problem med koncentration, minne eller långsamt tänkande
 • Sluddrigt tal
 • Klumpighet eller problem att gå
 • Ofrivilliga skakningar i armar, händer eller ben
 • Nedsatt beröringssinne eller känsel
 • Ofrivilliga ögonrörelser
 • Förvrängt smaksinne
 • Synrubbningar, dimsyn, dubbelseende
 • Ringande ljud i öronen
 • Öronsmärta
 • Andfåddhet
 • Näsblödningar
 • Kräkningar
 • Förstoppning
 • Magsmärta
 • Matsmältningsbesvär
 • Muntorrhet
 • Stickningar eller domningar i munnen
 • Njursten
 • Täta vattenkastningar
 • Smärtor vid vattenkastning
 • Håravfall
 • Hudutslag och/eller hudklåda
 • Ledsmärta
 • Muskelkramper, muskelryckningar eller muskelsvaghet
 • Bröstsmärta
 • Feber
 • Förlorad styrka
 • Allmän sjukdomskänsla
 • Allergisk reaktion

Mindre vanliga biverkningar innefattar:

 • Kristaller i urinen
 • Onormalt antal blodkroppar, inklusive minskat antal vita blodkroppar eller blodplättar, eller ökat antal eosinofiler
 • Oregelbundna hjärtslag eller långsamma hjärtslag
 • Svullna körtlar i halsen, armhålan eller ljumsken
 • Ökat antal epileptiska anfall
 • Problem med verbal kommunikation
 • Dregling
 • Rastlöshet eller ökad mental och fysisk aktivitet
 • Medvetslöshet
 • Svimning
 • Långsamma eller minskade rörelser
 • Störd eller dålig sömn
 • Försämrat eller förvrängt luktsinne
 • Problem att skriva för hand
 • Känsla av att det rör sig under huden
 • Ögonproblem, däribland torra ögon, ljuskänslighet, ofrivilliga ryckningar, tårar och nedsatt syn
 • Nedsatt eller förlorad hörsel
 • Hes röst
 • Inflammation i bukspottkörteln
 • Gaser
 • Halsbränna
 • Förlorad känsel i munnen
 • Blödande tandkött
 • Mättnad eller uppsvälldhet
 • Smärtsam eller brännande känsla i munnen
 • Dålig andedräkt
 • Läckage av urin och/eller avföring
 • Trängande behov av att kasta vatten
 • Smärta i njurtrakten och/eller i urinblåsan orsakad av njurstenar
 • Minskad eller förlorad förmåga att svettas
 • Hudmissfärgningar
 • Lokal svullnad i huden
 • Svullet ansikte
 • Svullna leder
 • Stelhet i muskler och skelett
 • Förhöjda syranivåer i blodet
 • Låga kaliumnivåer i blodet
 • Ökad aptit
 • Ökad törst och dricker onormalt stora mängder vätska
 • Lågt blodtryck eller sänkt blodtryck som uppstår när du reser dig upp
 • Värmevallningar
 • Influensaliknande sjukdom
 • Kalla extremiteter (t.ex. händer och fötter)
 • Inlärningsproblem
 • Störningar i den sexuella funktionen (erektil dysfunktion, förlorad sexlust)
 • Hallucinationer

Sällsynta biverkningar innefattar:

 • Överdriven hudkänslighet
 • Försämrat luktsinne
 • Glaukom som är en vätskeblockering i ögat, vilket ger ökat tryck i ögat, smärta och nedsatt syn
 • Renal tubulär acidos
 • Allvarliga hudreaktioner, inklusive Stevens-Johnsons syndrom, ett livshotande hudtillstånd då det övre hudlagret skiljs från det undre, och erythema multiforme, ett tillstånd med upphöjda röda prickar som kan bilda blåsor
 • Lukt
 • Svullen vävnad runt ögonen
 • Raynauds syndrom. En störning som drabbar blodkärlen i fingrar, tår, öron och ger smärta och känslighet för kyla
 • Vävnadsförkalkning (kalcinos)

Biverkningar med okänd frekvens

 • Makulopati är en sjukdom i gula fläcken, den lilla fläcken på näthinnan där synen är skarpast. Du ska uppsöka läkare om du märker en förändring eller försämring av synen.
 • Svullnad i ögats bindhinna
 • Toxisk epidermal nekrolys som är en svårare form avStevens-Johnsons syndrom (se mindre vanligabiverkningar).

Om några biverkningar blir värre eller om du märker någrabiverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal.

Följ min blogg med bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...