Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 juli 2012

Fina lilla Victor!

Vi har storfrämmande här! Vi får nämligen träffa den här lille charmören för första gången! Det är Victor, Arvids lillebror. Visst är han helt otroligt söt!

Theo kan inte få nog av honom, myser, kramas och gullar med honom hela tiden. Molly vill inte ens titta på honom och när Labbe höll honom och frågade om hon ville klappa, så klappade hon Labbe. Hon är helt och fullt tillfreds med de barn som redan finns i hushållet och framförallt med sin position som yngst i barnaskaran. Vilken tur att vi är överens på den punkten! Nu börjar treåringarna och sexåringen bli väldigt trötta och antalet urladdningar ökar både i antal och i styrka, så nu är det nog dags att avrunda dagen snart. En dag som har varit väldigt trevlig som alltid när Kerstin är inblandad!

Blir väl inget bad i dag då...

Däremot finns det nog goda o möjligheter till en lång dusch. Utomhus... Vi får ju lunchgäster i dag och planen var att grilla. Får nog tänka om lite.  :-(

fredag 27 juli 2012

Slime, mousse, klubbor och annat kladdigt.

Vi har lekt lördag i dag och barnen fick varsin stor klubba på Liseberg. Molly älskade detta och klubban försvann i ett nafs. Det mesta av den i alla fall, resten satt fast på Molly. Överallt. Ett halvt paket våtservetter gick åt för att sanera.

Det var så lite köer, så när klockan var 15 kände barnen att de var färdiga. Dessutom ringde pappan och sa att något gott väntade på dem på verkstan.

Tårta! En supersmarrig moussevariant!

Labbe hade hjälp Akki och Maria med att fixa en elscooter som bråkade lite med dem och de tjejerna vet hur man ska tacka ett gäng däckgubbar! Och däckgubbens barn och sambo också! Mmmmm, så himla god den var! Resten av tårtan står i kylen och kommer få verka efterrätt här i huset i kväll.

Vi har vågat oss hem igen efter brödbaggesaneringen och ungarna busar runt för fullt och helt plötsligt vrålar de på mig. Mamma kom och se våra händer, de är alldeles slimeiga.

När de tröttnat på att slimea ned sig och huset bestämde de sig för att det var dags för en båtfärd ute på det stora havet. Nu ska vi äta rostbiff och potatissallad och sedan blir det sängen. Det tar på krafterna att njuta av sol och sommar.

Vi lunchar.

Två "små" pasta till barnen. Då undrar jag direkt hur de stora ser ut och hur mycket mat som går direkt i soporna här. Nu är det snart dags att bege sig hemåt. Barnen har åkt och åkt och mamman har fått hänga på efter bästa förmåga. Jag älskar bergbanor, Atmosfear och annat med fart i. Däremot fixar jag absolut inte barnkarusellen och annat som snurrar långsamt...

Vi har blivit utslängda från vårt hus!

Vi har nämligen fått med oss sådana där äckliga btödbaggar med något vi har köpt. Vi har skurat ur skafferiet säkert 10 gånger, dammsugit, sprayat med insektsmedel men de är otäckt tåliga, de små krypen.

Så nu har vi gjort slag i saken och anlitat en firma som sanerar med rejäla grejer! Så starka medel så att vi inte får vistas i huset på några timmar, så jag frågade barnen vad de ville göra under tiden och svaret blev ett enhälligt, rungande Liseberg! Det trevliga är att resten av Göteborgs befolkning väljer att hålla till på stranden en sådan här varm och härlig sommardag och även de flesta turisterna vad det verkar. Det är så lugnt och skönt här och inte långa köer alls!

torsdag 26 juli 2012

Skara Sommarland

Då var det avklarat. Nu HAR vi varit på Skara Sommarland, som ALLA barnfamiljer måste ha avverkat. Nu behöver vi inte göra det igen. Tycker inte jag i alla fall, barnen är av en helt annan åsikt...

Vi började dagen med lite motordrivet, det är ju något vi i familjen gillar. Tyvärr fanns det inte mycket för våra korta barn, det mesta hade en minimigräns på 120 cm och dit är det ingen av småtrollen som har nått ännu. Några saker fick Theo åka men Molly fick bara titta på. Ludvig passade på att köra några gokartvarv med Peter, så han var i alla fall nöjd. När motorbiten var avklarad hittade vi en liten lagom lekplats till Molly och där hade hon nog kunnat stanna hela dagen.

Så blev det inte, för strax var det lunchdags. Valet föll på tacobuffé, det är ju något som ungarna älskar. Tyvärr fick man köa i över en halvtimme för att överhuvudtaget tagen komma in i restaurangen men väl därinne var det absolut ingen kö alls till bufféborden, så det var i kassan som flaskhalsen var. Nåväl, alla åt tills vi var proppmätta och energidepåerna var påfyllda.

Nu var det dags för badet. Åååh, vad jobbigt det var! På tok för mycket folk för att det skulle vara säkert! Man fick passa sig så ingen hoppade på en eller sparkade en i magen. Det fanns ingenstans där det var lite lugnare, fullt ös överallt. Att det är kilometerlånga köer till alla rutschkanor, det kan jag köpa men när man badar med risk för liv och hälsa, det gillar jag inte. Jag har svårt att tro att de badvakter som fanns faktiskt kan ha full koll på läget. Barnens föräldrar ska väl ha koll på sina telningar, tänker säkert någon. Jodå, de satt på grässlänterna och solade... Jag hade i alla fall väldigt svårt att låta mina barn busa runt så, som de flesta andra gjorde och då är ju ändå mina simkunniga hela högen. De hade kul ändå och killarna åkte allt de fick, kunde och vågade och Molly hittade en jätterolig meterlång rutschkana som hon åkte säkert 100 gånger, så de hade urkul! Det var bara hönsmamman som inte riktigt kunde slappna av...

Till slut var alla nöjda med badandet och vi bytte om till torra kläder och promenerade vidare i parken. Kotteparken blev nästa anhalt och här fanns det en del saker för Molly också. Adam tog med henne på några roliga karuseller och så åkte de små bilar. Molly älskar ju de små radiobilarna på Liseberg, framförallt när det krockas och hon förstod inte först att detta inte var samma sak. Men återigen, hon hade kul!

Som avslutning, tog vi en tur med Sommarlandståget och sedan var det dags för hemfärd. Tre trötta men lyckliga ungar hade jag med mig i bilen hem och Molly pratade glatt på om "i morgon, när vi ska till Sommarland, då..." Jag känner mig inte det minsta lockad att åka dit igen, det mesta kändes lite B om man kan säga så. Karuseller, personal, toaletter, restauranger och annat var inte riktigt på topp, kan man väl sammanfatta det hela med. Kanske ska ge det en chans till men då får det bli när det inte är högsäsong...

Nu är vi på Skara Sommarland.

De andra ska åka den här.

Jag och Molly besöker den här så länge.

onsdag 25 juli 2012

I dag har vi jobbat...

på att slappa ordentligt!

Det har slappats i båten.

Det har slappats på filten.

Det har slappats i sanden. Det mest ansträngande vi gjort i dag har nog varit promenaden ut i vattnet. Eller att plocka fram lunchen och fikat. Fast man kan väl se det som att vi samlar kraft inför morgondagen, som nog kommer bli en aning mer aktiv. Då drar vi nämligen norrut, mot Skara Sommarland! Där ska vi möta upp Adam med föräldrar och det ska bli jättekul! Jag har inte varit där sedan jag var i tonåren, när mina föräldrar drog dit med alla ungar plus Sara, min syssling och ryggsäckar med badkläder och matsäck till ett helt kompani. Per buss... Jag och Sara tyckte det var omåttligt pinsamt, särskilt som det satt ett gäng snygga killar i 18-års åldern på bussen, som självklart skulle av vid Sommarland de också. Nu ska jag själv dra dit med ett gång ungar och ryggsäckar, visserligen per bil men ändå. Vi får väl se vad Ludvig tycker om saken... Nu är det middagsdags, en smarrig mango chutney gryta står på spisen och puttrar beskedliga ihop sig med en försvarlig mängd grädde! Det gäller ju att bygga på energidepåerna inför i morgon!

Det blir en dag på stranden...

Båten som barnen fick på Cypern fick följa med i dag och de åker fram och tillbaka längs stranden och är hur nöjda som helst. Själv sitter jag och njuter av sol och en kopp kaffe. Sommar!!

Tänk om Bovall hamnar i havet...

Skredrisk längs Bohuskusten - Sverige - www.bohuslaningen.se Känns ju tryggt att svärmors hus står på solid berggrund.

tisdag 24 juli 2012

Som vi har längtat!

Strandpremiären är avklarad, äntligen! En heldag på stranden har vi haft i dag.

Det började lite trevande för mina poolbarn, de ville absolut inte bada! Lite strandlek kunde de tänka sig och på nåder kunde de kanske sitta lite i den uppblåsbara båten men bara om den, i princip, stod på botten längst inne vid stranden. Äcklig botten (perfekt sandbotten) och iskallt (~20 grader) vatten, var anledningen enligt trollen.

Vi åt därför lunch ganska tidigt så de fick vänja sig vid tanken vid att de bara skulle bada! Efter att vi hade ätit, gick jag och Theo ut på bryggan och jag hoppade i och han fick åka båten in. Det var faktiskt riktigt behagligt i vattnet. På väg in (det är låååååååånggrunt) så träffade vi på Mollys Mammutfröken, Camilla. Molly blev jätteblyg när hon kom in för att hälsa sedan, så konstigt med fröken på fel plats...

En annan fröken som kom också var Sissi. Även nu blev Molly superblyg. I ungefär en minut, innan Sissi har hunnit få fram Mollys 3-års presenter, som hon inte hunnit överlämna tidigare. Sedan släppte alla hämningar, som det brukar vara med Sissi!

Molly fick två jätteroliga 3D-pussel och en liten, rosa Diablo. En sådan Diablo fick även Theo. Raskt sattes det igång att pussla och leka på stranden, vilket barn i alla åldrar uppskattade. Efter pusslandet gick vi ut alla fyra, (Lisa åkte för att avverka sitt årliga möte med sin far...) och badade faktiskt allihop, under inte alltför stora protester. Theo erkände faktiskt att det till och med att det var skönt i vattnet!

Nu följde en period av intensiv strandlek, som hamnade längre och längre ut i vattnet. Nu är det, som sagt, låååååååånggrunt vid Aspens badplats, så det blir liksom inte djupare än till låren på Molly, förrän man har kommit säkert 200 meter ut. De hade så kul barnen, så när det var dags att åka hemåt, bar det under rejäla protester och ett löfte om att vi åker dit i morgon också som de följde med.

En riktigt rolig sak hände precis när vi skulle gå! (Nu får vi innerligt hoppas att pappan inte läser här och om han gör det får han låtsas bli glatt överraskad när sonen berättar!) Theo har fått en lös tand! Den allra första lösa tanden!! Nu är han, om inte en gammal tös, så i alla fall, en gammal gosse! Nu har vi festat på hemmastekta hamburgare och sitter och myser framför Sommarlov på TVn. Strax dags att stoppa gänget i säng, vi måste ju samla kraft inför morgondagens strandhäng.

Strandlek vid Aspen

Det blev sötvatten. Valet föll på Aspen, som brukar värmas upp ganska snabbt under sommaren. Dessutom är den lagom långrund med en sandstrand, perfekt för barnen. Det blåser lite för mycket för att jag ska känna mig lockad att hoppa i plurret men vi får väl se vad dagen lider...

Hungrig tjej!

Molly har ju alltid gillat mat men nu håller hon på och slår alla rekord! Två frukostar i dag också, en klockan 6:30 och en till nu. Smörgåsar, flingor, salami- och ostskivor, juice och mjölk slinker ned och det verkar inte finnas någon botten i henne. Samma under dagen, hon äter som en tonåring och kommer och ber om frukt och fika en halvtimme efter maten. Sommarens (hittills?) varmaste dag är här och vi ska bege oss mot stranden, har bara inte bestämt vilken än. Sött eller salt, det är frågan. En rejäl matsäck får vi se till att packa i vilket fall!

måndag 23 juli 2012

Produktivitet

är ju inte ett ord som passar så där särskilt bra i på mig men jag har mina ljusa stunder. Som i dag.

Trots Theos pyssel med äggklockan, så blev frysen fylld med matbröd.

Vi fyllde även på den med köttfärspiroger, perfekt att ha om man får ett akut picknickbehov.

Sedan har vi gjort världens upptäckt! Vi har hallonbuskar längs hela ena kortsidan på huset! Vi har ju liksom bara bott här i snart tre år, så det är väl inte så himla konstigt att vi inte upptäckt dem tidigare. Nu blev det en smarrig hallonpaj av dessa röda, saftiga läckerheter.

Pajen serverades med en rejäl vaniljsåspöl, precis som det ska vara.

Pajen serverades som efterrätt till de här godbitarna, uppskuren fläskytterfilé med sallad och bearnaise. Sommarmat! Nu är jag sjukt trött för den här lilla trollfian

bestämde att den här dagen körde igång klockan 04:30. Ibland är barnen helt underbara men det var inte ett sådant tillfälle och det blev inte bättre av att hon var på ett uruselt humör.

Den här herrn vaknade vid en lite mer human tid, runt 8:30. Då vart det dags för Mollys "second breakfast"... Nu håller vi tummarna för att väderprognosen för i morgon stämmer, 24 grader, sol och vindstilla! Kanske till och med kan bli ett dopp i något vatten någonstans. Premiärdopp i slutet på juli! Helt sanslöst!

Någon som är sugen på choklad!

Gå då in här och tävla om 2 kilo smaskig Marabou Mjölkchoklad och få ett riktigt gott skratt på köpet! För sån é jag!: Randiga bröst, Semlevolanger & Chokladfrossa!

Åååh, skitunge...

Jag bakar, hör och häpna och eftersom det inte hör till vanligheterna, så är det nödvändigt att följa receptet till punkt och pricka. Dessutom är dessa sällsynta tillfällen de enda gånger jag använder äggklockan. Förstå min förtvivlan, när jag hör klockan ringa om och om igen, när det har gått X antal minuter av den 40 minuter långa jäsningen men långtifrån alla. Theo tyckte han hade hittat en riktigt rolig leksak... Ibland är man mindre lycklig över avkomman tilltag.

Liseberg dömt att jämnas med marken!

Nöjesfältet dömt att jämnas med marken | Expressen Vilken tur att de tog sitt förnuft till fånga!

Kärlek

Jag fick ett kort av Theo...

söndag 22 juli 2012

Universeum

Vädret lockade inte lika mycket till utomhusaktiviteter som i går, så vi passade på att gå till Universeum. Vi har Science Pass, med vilket man går in gratis under ett helt år.

Vi började, som brukligt, med Vattnets färd, där man får följa vattnet från regn, till små bäckar, till små sjöar, via älvar, floder, större sjöar till havet. Många spännande fiskar och andra djur att titta på.

Hår finns Europas största och näst största akvarium. I det största har de en mängd olika hajar och andra spännande fiskar och dessutom finns det en tunnel rakt genom akvariet, så fiskarna simmar över en. Riktigt häftigt!

För mycket längesedan, tackolov, simmade det runt fiskar med så här stora gap.

Efter Vattnets väg kom vi till Regnskogen med alla dess vackra och spännande djur. Söta apor skuttar runt överallt, likaså papegojor och andra fåglar.

Vi pausade mitt i Regnskogen och gick upp på takterrassen där dinosaurierna huserar. Molly har pratat så länge om att hon vill se dessa dinosaurier, drakälskare som hon är men oj vilken reaktion det blev. Hon blev panikslagen och bara gallskrek! Jag vet inte vad hon hade förväntat sig men uppenbarligen inte ett gäng dinosaurier i naturlig storlek som dessutom rörde sig och lät. Vi gick in i cafétältet och fikade istället och hela tiden satt hon med fingrarna i öronen för att stänga rytandena ute. Lillpluttan...

Vi gav upp och gick in igen. Där hittade vi de tropiska fiskarna som hon älskade! Det är helt otroligt vilken färgrikedom de har, så vackra!

Längst ned i källaren finns Jobbis, en lekplats inomhus. Klätterställningar, små stugor, en hamn, fiskar som man kan jaga, ett kök, en affär och mycket annat. Här hade Molly kunnat stanna i flera timmar.

Lite pausvila på en av studskrokodilerna, innan hon busade vidare.

Sedan fick hon syn på de här som låg och päste i ett hörne. Bakom glas förstås. De är flera meter långa och jättetjocka och Molly var väldigt fascinerad. Tillslut fick vi dra iväg henne därifrån, för vi var tvungna att åka hem och få i oss lite middag. Med löfte om att vi snart skulle gå till Universeum igen, så gick hon med på att komma...

Molly kollar in rockor

ormar, dinosaurier och annat spännande på Universeum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...