Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 22 januari 2011

Färdig!

Är han stolt eller är han stolt? Vad tror ni?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Piratskepp och spökbäbisar.

Theo och Lisa har tillbringat eftermiddagen med att bygga ihop det piratskepp i Lego som Theo vann på Liseberg för ett bra tag sen.

Ett jättejobb! Så mycket detaljer och småbitar. Och de är inte klara än...

Molly har varit så grinig på dem för hon har ju, av förklarliga skäl inte riktigt varit välkommen att delta i byggandet, inga andra syskon är hemma som kan leka med henne och en mamma som är sjuk och trött. Vilken lycka då när pappan har jobbat färdigt och kliver in genom dörren!

Vi har en sån här nyfiken spökbäbis som absolut inte vill sova, på besök igen! Som bara måste pilla på och undersöka allt. Bara man slipper sova...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Eftermiddagsfika

Published with Blogger-droid v1.6.2

Katastrof! Panik! Världens undergång!

Allra minst! En nagel har lossat! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Datorlös :-(

Jag har ingen dator! Men förhoppningsvis har jag en mycket välfungerande dator innan helgen är slut. En dator med ALLT samlat på.

Pratade med Thomas nyss och saker verkar lösa sig! Han är vår datatrollkarl!

Själva fick vi åka en snabbis in till stan för Lisa var tvungen att åka till InEx för att fixa grejer till Con-Fusion. Theo hade också ett viktgt ärende, en presen till Emily. Han ska ju på hennes bowlingkalas imorgon. Jag är egentligen allergisk mot att åka in till stan på en lördag men ibland måste man. Och det var jättelite (allt är förvisso relativt) folk på stan idag. Skönt när man inte mår bra!

Lite lunch på Ching Palace hann vi också med, skönt att slippa laga lunch hemma.

Sallad, kyckling, nudlar, fisk och tomater. Låter väl som en väl sammansatt måltid!

Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 21 januari 2011

Panik!!

Vad är oddsen för att två av mina datorer, naturligtvis de jag har bokföringen och lönerna på, ska gå sönder, på samma sätt, samtidigt? Uppenbarligen, i mitt (just nu) kaosartade liv, otroligt höga. Så i morgon kommer, Thomas, vår räddare i nöden och plockar med sig mina tre datorer och ska försöka flytta över allt från de båda trasiga till den nya. Kul lördagsnöje han får...

Det är ju lite panik, för våra anställda är lite kinkiga med det där att få sina löner den 25e. Och att Thomas ska åka upp till Borlänge och jobba på måndag gör ju inte stressen mindre...

Sen blir jag ju datorlös hela helgen! Hur ska jag överleva?

Dagen har i övrigt förflutit i ett halvdvaleliknande tillstånd, endast avbrutet varannan minut av hostattacker som skulle kunna väcka döda.

Jag lyckades ta mig till apoteket för att hämta våra mediciner. Eftersom det ligger inne på ICA så passade jag på att handla lite. Men hoppsan vad mycket blickar jag fick, jag låter ju som om jag har rökt hela mitt liv! Folk tog omvägar förbi mig...

Men imorgon, då ska jag må bättre och sen när jag har blivit frisk så tänker jag aldrig mer bli sjuk! Nähä, aldrig! Positivt tänkande är bra!

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 20 januari 2011

Kvällsnöje

Vi har våra ställen där vi är stammisar. Theo och jag besökte ju ett av dem tidigare idag. Och nu på kvällen blev det dags för mig och Molly att besöka ett annat.

Det var nämligen så att Annika ringde från Mammut precis när jag skulle in på Linneas skolkonferens. Molly var jätteledsen och bara grät och tog sig åt örat. Labbe och Theo åkte direkt och hämtade henne och väl hemma slocknade hon och sov fortfarande när jag kom hem kl 17.30.

Jag försökte ta tempen på henne med örontermometern medan hon sov men hon vaknade med ett gallskrik. Det gjorde ju jätteont. Och 39.4 hade hon i temp. När jag tog upp henne för att trösta, såg jag att det rann ur båda öronen...

Så, rätt gissat! Gamlestadens Jourcentral blev kvällsnöjet för oss. Jag passade på att kolla upp min hosta när vi ändå var där.

Resultat:

Molly: dubbelsidig öroninflamation med söndervärkta trumhinnor.

Cissa: lunginflamation.

Ny runda med antibiotika!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skolkonferens

Personal från Linneas skola kom idag till Drottning Silvias Barnklinik för att ha ett möte med personal från sjukhuset, föräldrarna och, naturligtvis, Linnea. Detta för att de skulle få ordentlig information om vad det är som pågår med henne, varför hon är borta så mycket från skolan och hur de på bästa sätt kan stötta henne.

Både Linnea och vi har ju kännt att skolan nog inte riktigt har förstått att hon faktiskt vill gå i skolan, vill ha bra betyg och har en långsiktig plan med sina studier. Tyvärr är det många skoltrötta ungdomar som söker sig till just denna utbildningen och skolk är ett stort problem på skolan, så till viss del förstår jag personalens reaktion.

Men mötet idag var otroligt givande! Nu har de en helt annan syn på Linnea och har förstått att hon är en sk "högpresterare" och att detta är en av orsakerna till hennes problem. Hon måste bara ha toppbetyg, ger stress som utlöser migränanfallen, borta från skolan, mer stress osv.

Skolan kommer hjälpa henne på så vis att hon får jobba mest med de praktiska momenten, som är svåra att ta ikapp på egen hand och sen får hon hjälp med övriga ämnen i lugn och ro, kan tom bli tal om att hon får möjlighet att läsa ikapp efter studenten, fast hon får springa ut med sina kompisar med allt vad det innebär.

För Linneas del var det som en sten föll från hennes hjärta efter denna skolkonferens! Och minskad stress är ju precis vad hon behöver! Även mitt och Labbes hjärtan blev betydligt lättare efteråt! Ett helt igenom positivt möte! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Drömbilen!

Theo förstår inte alls varför vi inte kan ha en sådan här bil...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Detta onödiga mittemellanväder!

Detta töande, frysande, snöande som har repriserat sig om och om igen under januari känns faktiskt ganska onödigt. Och livsfarligt! Så mycket brutna ben och ömmande bakar. Igår var det Theos "tur". Hela trädgården på förskolan är som den finaste konståkningsbanan och barnen får ha hjälmar på sig när de är ute och leker. Tyvärr skyddar ju inte hjälmen ansiktet och det fick Theo erfara den hårda vägen. Rakt ned i isen med ansiktet först. Läppen sprack och höger framtand i överkäken sitter lös och gör jätteont.

Så idag fick vi besöka vårt nya stammisställe, folktandvården i Landvetter. Det såg bra ut men de tog en röntgenbild för säkerhets skull, som de skulle kolla på i eftermiddag. Så nu är det mjuk kost som gäller i en vecka men Theo är riktigt nöjd med det för det innebär ju pasta och sånt!
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 19 januari 2011

Kerstin och Arvid

Vi fick finbesök idag! Kerstin och Arvid kom hit på eftermiddagen och stannade på mat! Det var alldeles för längesen vi sågs, så det fanns mycket att prata om. Och mycket skratt! Vi har lite samma typ av "knepig" humor, så efter en stund med Kerstin känner man sig som värsta stå-upparen, äntligen nån som garvar åt ens skämt ;-)

Arvid och Molly är precis jämngamla, skiljer på dagen 2 veckor, men eftersom båda brås på sina föräldrar, skiljer det nästan ett huvud på längden på dem. Arvid är en rejäl herre och Molly är en liten lady ;-) Men Mollys litenhet är absolut inte något hinder för henne när hon ger sig in i närkamp med Arvid om leksakerna...

Kerstin hade med sig några lådor med glass som blev en perfekt efterrätt.

Arvid hade sitt eget lilla sätt att äta glass. Mycket bättre att hålla i glassen och äta på pinnen...

Molly var lite skeptisk till Arvids metod.

Hoppas nu att vi har lite tätare intervaller på våra möten än vad det har varit under hösten. Och hur var det nu, var Callipos kulor gröna?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Evighetshosta och Nolltolerans.

Skräphosta som aldrig ger sig. Känns som om lungorna ska följa med ut. Varken Coccillana, Mollipect eller något hjälper.

Det går ju inte att sova heller så jag tittar på Nolltolerans i stället. Kul att se massa välkända miljöer. Och kul att se hur mycket stan har ändrat på sig på 12 år.
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 18 januari 2011

En helt vanlig tisdag. Igen!

Veckans dagar lunkar (springer) på. Så var det tisdag igen. Theos simskoledag. Nu är det roligt med simningen igen, inte bara leken utan även lektionerna! Fast han ser rätt kul ut, där han står och studsar upp och ner för att hålla sig ovan vattenytan! Oftast står han dock i trappen mellan övningarna, lite enklare att hålla sig uppe men lite svårare att höra vad de säger... Men hittills har det funkat bra och han har liksom återfått simglädjen igen!

Men så har han ju en väldigt pedagogisk och lyhörd fröken också!

Innan simningen fick han busa runt en del och försökte bla hoppa på en tjockkorv och åka motorcykel men det slutade i plurret varje gång.

Åh, hopp!

Bara att jaga ikapp korven igen.

Skam den som ger sig! ;-)

En stor platta är ju helt klart betydligt mycket enklare att hålla sig kvar på.

Theo fick syn på två killar i 20-års åldern som höll på och dök väldigt snyggt från pallarna. Så skulle minsan han också göra! Upp på pallen (ca 1 meter ovan vattenytan), inta position och dyk! Eller dyk och dyk. Man kan väl närmast likna dyket med en groda som gör magplask. "Oj, Så ont har det aldrig gjort på min mage förut!", säger Theo när han kommer upp. Bara för att direkt klättra upp på pallen och göra om samma sak igen... Detta att man ska lära av sina misstag?

Sissi kom med en kul överaskning till de små idag. Det var nämligen så att tomten missade att lämna varsitt paket till dem, här på julafton. Men han åkte ju till Lerum efter Landvetter (bokstavsordning) och då kom han på att Sissi kände Theo och Molly, så han kollade om Sissi kunde lämna vidare paketen åt honom. Och det kunde hon ju såklart! Så idag hade hon med sig dem till Vattenpalatset, till Theos stora glädje!

Mollys paket innehöll en jättesöt klänning med tajts till och Theos paket innehöll en tröja och ett par kalsonger! (Theo äälskar att få kalsonger, en gång fick han 10 par av en kompis, då satte han på sig alla på en gång...) Han tyckte tröjan var supersnygg, den var svart med vita ärmar, precis sån som han gillar och kalsongerna hade Blixten McQueen på. Kan det bli bättre?

När vi kom hem blev vi överaskade med sushi! Det är ju bara så gott och nu när jag varken ammar eller ska bli gravid fler gånger så kan jag verkligen njuta av min favorit, tonfisk-nigiri!

Men mitt i maten ringer Ludvig från pingisen. Någon har stulit hans nya skor från omklädningsrummet! :@ Jag fattar inte vad det är för fel på folk? Detta med mitt och ditt och att visa respekt för andra?

Just nu försöker jag natta en liten trollunge som passade på att sova i 45 minuter, när Linnea var barnvakt. Och vaknar man då kl 17.30, så är det lite svårt att somna igen kl 19.30. Hopp och studs. Vänd och vrid. Prata, sjunga, skratta. Snutta napp och kasta napp. Nypa lite i mammans hand och nästan somna, bara för att ångra sig och vakna till och köra hela repetoaren från början igen...
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 17 januari 2011

Jag blir så glad...

...varje Gång vi är på simskolan med Molly nu! Det har verkligen lossat för henne ordentligt efter juluppehållet! Nya färdigheter varje gång vi badar!

Idag doppade hon huvudet själv, med vilje, för första gången och böjde sig också ned under vattnet och plockade upp en dykleksak. Sträckan hon simmar själv förlängs hela tiden också, idag dök hon i från kanten och simmade själv till en madrass som låg drygt en meter från kanten.

Tyvärr var det en idiotgubbe som kom in mitt under lektionen och tyckte sig ha rätt till att vara i basängen, trots stängd dörr med skylt där det står att det pågår simundervisning och att man inte får störa. Både jag och Rebecka kände igen honom, det var inte första gången han gjorde så. Rebecka bad honom snällt gå ut men han bara ignorerade henne. Då blev jag fly förbannad och skällde ut honom. Det hela slutade med, efter mycket om och men, då han bla skrämde slaget på Theo, att han fick en varning av badvakterna att om han gör om det så tar de ifrån honom hans badkort.

Efter simskolan passade vi på att hoppa in i bastun en sväng, tillsammans med Sofia och Marie (hon som har tagit bilderna till min header) och barnen satt med och njöt av värmen. I två minuter, sen sprang de mest ut och in...

På väg hem skulle vi åka förbi ICA Kvantum i Landvetter för att hämta våra varor men Theo är så hård i magen igen, så han hade vrålont. Labbe och Linnea fick åka istället. Man betalar ju med kort över nätet och kortinnehavaren måste egentligen hämta och skriva under. Men de ringde från ICA så det löste sig ändå.

Veckans Middagskasse innehöll bla en grönpepparkyckling som blev kvällens middag. Supergott!

Tyvär fick jag stressa i mig maten lite, för jag var ju tvungen att ge mig av ut till Lerum igen och hämta Ludvig efter hans simträning. Och imorgon bär det av igen, den här gången för Theos simskola. Men sen dröjer det ända till söndag för nästa tripp dit ut.

Nu ska jag faktiskt krypa isäng så man orkar med morgondagen.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Isabels dop!

En supermysig helg i Uppsala och Märsta har vi haft. Ja, Ludvig har haft det mysigt i Järna och Märsta förstås! ;) Fredagen tillbringades ju till större delen i bilen, på väg och så även söndagen men lite mys och bus blev det även dessa dagar. Bertil är ju en lekfarbror av rang och Catherine ligger inte långt efter, lyckans Isabel som har en sån busfarfar och busfarmor!

Fredagsmys!

Molly trivs i knät på Catherine.

Molly fick en jätterolig popup bok av Catherine och Bertil.

Fast det går ju bra att läsa dagstidningen också.

Men helt klart roligare när någon läser för en.
Catherine och Bertil
Labbe och jag

Labbe och vildingarna!

Dagens huvudperson studerar sina händer väldigt noga!
Aktiviteten är hög i köket, mycket ska hinnas med på kort tid! Men är man många som hjälps åt så går det ju hur bra som helst!

Väntan i kyrkan. Theo, Ludvig, Ludde och Helena.Prästen Annika Liljebo i Husby Ärlinghundra Kyrka

Dopföljet kommer in i kyrkan.

Dopet.

Dopbarnet, föräldrarna, prästen och faddrarna.

Sen var det kalasdags!
Alla presenter, så mycket fina saker!

Och alla godsaker! Såå mätt man blev! Jättesmarriga smörgåstårtor till de vuxna och pasta, minikorvar och köttbullar till barnen. Godis och muffins till kaffet.

Farfar Bertil höll tal.

Redo för kalas! Kolla tvillingarna till höger, likadana ytterkläder hade de också.... ;)

Molly tycker om kusin Ludde!

Husby Ärlinghundra Kyrka

Efter dopet åkte vi hem till John och Veronika för lite mera mys.

Det bjöds på smarriga tacos och mycket trevligt sällskap!

Theo, Ewan och Molly myser. Ewan pratar ju bara engelska men Theo kan en hel del så det gick hur bra som helst! De hade nästan lite för kul ibland, som när vi hittar Molly hoppandes på armstödet på soffan...

Men oj, vilken härlig helg det har varit. Det känns som att vi behövde komma iväg lite grann. Vi har ju varit hemma hela hösten, utan att åka någonstans. Det är så kul att träffa alla. Det är ju en bit mellan Uppsala och Göteborg. 6 timmar i bil...

Nu har vi raskt hoppat in i vardagen igen. Killarna är i skolan och jag och Molly är lediga och ska strax åka och hämta Theo och dra vidare ut till Lerum för lite simskola!


Glömde ju...

Vi är hemma! Kom hem vid 19-snåret igår och då hade Labbe redan tre jobb som väntade.

Själv slocknade jag när jag nattade Molly, därav den uteblivna uppdateringen... Förlåt!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 16 januari 2011

"Jodå, jag la mig i tid...

men jag vet inte vad klockan var och jag har ingen aaning varför jag är så trött idag."

Ludvig har ju bott hos barnens faster Helena och kusin Ludde i helgen och killarna har suttit uppe och tjötat hela nätterna. Igår på dopet var de inte piggast bland de församlade om man säger så... Så han fick stränga order om att komma isäng senast kl 23 men att komma isäng och sova är ju, som bekant, två helt skillda saker ;-)

Nu har vi passerat Linköping och det är inte halt längre men vägen täcks med jämna mellanrum av stora sjöar.

Jag har massa fina bilder från dopet och det efterföljande kalaset och middagen på kvällen. Beroende på ork, så kommer de upp ikväll eller imorgon.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Krypkörning.

Nu är vi på hemväg igen. Men usch vilket väder och vilket väglag! Ösregn och glashalt och 55 mil att åka...

Första deletappen är Järna där vi ska plocka upp Ludvig och sen får vi pinna på för Labbe går på jouren igen kl 18.

Jodå, mamma, vi kör försiktigt! Jag lovar! <3
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...