Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 31 mars 2012

Flyttgubbar och överaskningsbesök


Tidigt i morse drog den här killen iväg med sin pappa för att hjälpa Pia och Andreas att flytta till sin nya, fina hus. Jag och Molly stannade kvar hemma för att fixa med tvätt och annat som inte blir gjort under veckan.

När vi hade fått gjort en del, tog vi en tur för att kolla in huset och det var verkligen jättefint! Stora öppna ytor och högt i tak, stora fönster som släpper in mycket ljus och en stor, mysig trädgård till det.

Nu är ju varken jag eller Molly till någon större nytta när det gäller att bära grejer, så vi åkte hem efter någon halvtimme men både Theo och pappan var visst till stor hjälp!

Väl hemma blev lilltrollet så trött och somnade i mitt knä, efter att hon noga valt bland sina hårspännen, vilka hon inte vill ha på sig.

När hon hade somnat så lade jag ned henne och passade på att fightas med crosstrainern. Planen var att köra en halvtimme men det blev bara 20 minuter, för då ringde Maria och William och kollade om vi var hemma och det var vi ju. I alla fall två av oss. William blev nog lite besviken att varken Theo eller Ludvig inte var hemma men Molly blev jättelycklig över att han kom och lekte med henne! Sedan kom ju Theo och Labbe hem efter någon timme, så då blev det full fart!

Vi gjorde pizza tillsammans och till efterrätt tog vi jordgubbarna som vi inte orkade äta i går.

Det har ju inte blivit så mycket middagskassemat den här veckan, dels var det väl inte direkt recept som passade oss men främst för att det har blivit en del uteätning. Men imorgon kör vi igen. Då kommer ju Ludvig hem också. Han är i Falköping på pingistävlingar men fråga mig inte hur det går, för han har absolut inte tid med sådana tidsslösande verksamheter som att prata med sin mamma på telefon. Han har inte ens tid att smsa. Men det betyder väl att han har det bra, antar jag...

I morgon är det dansdags igen och förhoppningsvis kommer vi även hinna med lite motorcykelåkning för Theos del. Hoppas, hoppas! Han har längtat så och nu fick vi låna en ryggplatta i lagom storlek av Andreas också, så då kan han få köra på lite mer.

Vardagslycka 28

Molly och jag.

Hmmm...

Jag gick in på toaletten och där stod Molly och pysslade med mitt smink. Hon hoppade till ordentligt när hon fick syn på mig och såg riktigt skyldig ut. Jag trodde att det berodde på att hon hade använt sminket men det hade hon inte gjort.

Vad det berodde på blev jag varse när jag skulle gå på toaletten, för däri låg ett av mina läppglans...

fredag 30 mars 2012

Resultatet!

Två helnöjda småtroll! Theo blev coolaste killen i stan och Molly coolaste tjejen! Det var på håret (fyndigt, eller hur...) att hon fick samma frisyr som Theo men hon backade i sista sekund, hon ville kunna få ha Pippiflätor även i fortsättningen.

De var jätteduktiga båda två och satt stilla och var väldigt tydliga med hur de ville bli klippta. Theo har ju blivit klippt många gånger förut, både hemma och hos frisör men för Molly var det första gången! Det var alltså hennes bäbislockar som föll och vi sparade den första locken som klipptes av, precis som vi har gjort med hennes syskon.

När vi kom hem, körde jag igång en tvättmaskin. Vi fick med Mollys sovgrejer från Mammut. De har fått in det otäcka Rotaviruset där, så nu görs ett krafttag för att förhindra vidare smittspridning. Allt spritas och tvättas och mail skickas ut till alla föräldrar om vikten av att hålla barnen hemma 48 timmar efter sista sjukdomssymtomen och att även hålla syskon till sjuka barn hemma eftersom man smittar innan sjukdomen har brutit ut. Tänk om alla kunde följa dessa riktlinjer vid alla magsjukor, då skulle problemen minska enormt! Sedan fick jag veta att det finns ett väldigt effektivt vaccin mot Rotavirusinfektioner som används utomlands. Det går att få även här i Sverige men då får man betala ur egen kassa men det kanske det kan vara värt, framför allt för mindre barn som, inte sällan, hamnar på sjukhus, vilket ett par av Mollys små kompisar har gjort.

Nu är det, tackolov, inga som har insjuknat när de har varit på plats på Mammut, så risken för att Molly skulle ha smittats är ju inte så stor och det håller vi tummarna stenhårt för. Däremot så har hon blivit vrålförkyld nu på eftermiddagen och har lite feber, visserligen inte mer än 38 grader men ändå.

I kväll fick Theo bestämma maten, då bidde det korvgrillning och grönsaker med dip till. Jordgubbar hade vi tänkt äta till efterrätt men det var det ingen som orkade, så dem sparar vi till i morgon istället.

Nu ska jag softa i soffan en stund innan det är dags att masa sig i säng. Jag är helt slut efter den här veckan. Vårsäsongen har verkligen slagit till ordentligt för oss, pappershögarna bara växer och jag har fullt upp med att hålla dem på en jämn nivå! Skönt att vi har en helg framför oss, fast Labbe ska agera flyttgubbe i morgon, åt goda vänner som flyttar till sitt nya hus! Om Molly mår bättre, så åker vi med och agerar hejaklack en liten stund.

Frisördax

Molly ska få håret klippt för första gången, helst vill hon ha samma frisyr som Theo men hon vill kunna sätta upp tofsar...

Theo vill bara bli cool!

En liten påminnelse bara

Jag är ganska bra på att förtränga saker...

Tur att min kalender i mobilen inte är lika duktig på det som jag är. Men nu är det ju "bara" en rutinkontroll och det borde inte finnas något att peta i.

Hoppas jag...

Lidköping vid Vänern

Aftonbladet: Lidköping vill byta namn

torsdag 29 mars 2012

Status: mätt...

Efter Blå Tåget mötte vi upp Ludvig utanför Bamboo och passade på att kolla lite på båtar, torrdockor och kranar innan vi gick in och åt. Vädret har ju varit helt underbart i dag, lite blåsigt men solen värmer så gott!

Sedan var det dags för lite käk. Fördelen med mongolian BBQ är ju att alla hittar något de gillar, Theo äter nudlar och vattenkastanjer, Molly äter lammkött och soppa och Ludvig äter kött, kött och nudlar. Nackdelen är väl att det är lite för gott. Man tar bara lite av det man tycker är godast och ändå lyckas man bli stoppmätt! Men det är klart, först är det ju soppa och vitlöksbröd, sedan salladsbuffé, följt av BBQ och som avslutning är det frukt och glass!

På tal om glass, så råkade Molly ut för sin första "brainfreeze" när hon tryckte i sig sin glass på två röda. "Aj, jag fick ont i pannan", vrålar hon och alla runt henne bara skrattar.

Theo fick också ont i huvudet tidigare i dag, när jag lyckades drämma bagageluckan i huvudet på honom så blodet forsade! Jag hade precis fått undan Molly så jag kunde stänga när han smiter in framför mig. Luckan är rätt stor och tung, så man får ta i för kung och fosterland för att stänga, så jag hade inte en chans att få stopp på stängningen. Stackars min lilla plutt, vad ont det gjorde! I mammans hjärta likaså.

Nu har jag nattat Molly och väntar på att killarna ska komma hem. Jag och Molly släppte av dem vid verkstan, de skulle ta den nypåställda blå Porschen hem och jag misstänker att färden inte blir det kortaste alternativet...

Blå Tåget på Volvo

Vi har varit ute på Volvo Torslanda och åkt Blå Tåget! Det är ett litet, blått tåg som man får åka med. Det kör genom hela fabriken och man blir guidad genom hela produktionslinjen. Tyvärr men ganska självklart fick man inte ha kamera med sig, så ni får ta mitt ord på att det var riktigt spännande! Theo satt alldeles knäpptyst under hela färden, helt fascinerad! Molly sjöng för hela fabriken...

Nu ska vi in på Bamboo och äta mongolian BBQ!

Vi är på väg på skojigheter!

Liite sena bara men vi tror och hoppas att vi kommer i tid!

Mig jobba!

Mig återkomma i eftermiddag.

Mig då titta på mystiska plåtsaker blir fina plåtsaker.

Med gummi under.

onsdag 28 mars 2012

Användbar vinst!

Jag vann ju en tävling inne hos Monstermalla - glädje till alla! härom veckan och i dag fick jag ett stort, vitt, vaderat kuvert i min brevlåda!

Det innehöll två paket Melli, ett med örtsmak och ett med saltlakritssmak. Jag testade självklart båda smakerna och de var riktigt goda båda två men den med örtsmak blir helt klart min favorit! Mmmm

Onsdagar är ju simskoledagar för oss. I dag fick vi sällskap av Linnea i badet och hon passade även på att fota under Theos simskola men min dator är kvar på jobbet, så de får jag visa i morgon istället. Ludvig åkte hem istället för han hade en del skolarbete att göra.

Nu har ju våra musslor fått ett riktigt hem också. Kerstin kom och plockade upp dem på lunchen i dag och vi fick en DS-sladd i utbyte. Plus en riktigt trevlig lunch! Nog för att mina arbetskamrater är trevliga men det kan allt bli lite väl grabbigt ibland...

Nu sover alla småtroll, helt uttröttade av badet och mellantrollet ska göra detsamma. Det lite äldre trollet ska, som vanligt, iväg och jobba, eller nå't och pappatrollet är på hemväg. Mammatrollet sitter, helt utslagen i soffan, trött av både allergier och badande. Men hon ska allt försöka masa sig upp på crosstrainern som står där och blänger uppfordrande på henne. Typ nu...

Fast först måste jag ju få visa ett litet vårtecken bara! Bladen på buskarna utanför lågstadiet är på väg att slå ut nu!

Earth Hour

Ni glömmer väl inte!


Att årets Earth Hour infaller 31 mars 20.30–21.30, då släcker vi igen.

I dag ska en adoption ske!

Fina, härliga Kerstin har lovat att förbarma sig över de däringa grejerna som vi inte ville ha.
Musslorna och de där, alltså.

Så i dag kommer hon förbi verkstan och hämtar upp dem, samtidigt passar vi självklart på att luncha tillsammans! Ska bli så trevligt! Både att bli av med musslor & co men framför allt ser jag fram mot lunchen!

Här på jobbet är det fullt fräs, telefonen går varm och alla sak byta nu direkt. Alltid kul att sitta och kolla på när andra jobbar! ;-)

tisdag 27 mars 2012

Fler vårtecken

Vårtecknen börjar hopa sig! Ett riktigt säkert tecken är ju att vårsäsongen kör igång för oss! Fullt med bilar och säsongspersonal överallt! Alla vill få bytt till sommardäck, helst i går. En rolig grej med denna anstormning är ju alla snygga bilar som kommer till oss!

Här är en av mina absoluta favoriter! Visst är den otroligt vacker! Vilka linjer! Just Jaguar har ju väldigt svårt att misslyckas med någon modell, de ligger väldigt nära fulländning i mina ögon. Om ett par år, när Molly är 5-6 år och kan sitta frammåtvänd, då kanske det är läge för en sådan här skönhet!

I dag var det dags för uppföljning av det senaste utvecklingssamtalet för Ludvig. Allt verkar ha gått helt enligt planerna, så med bara några smärre justeringar av tidpunkter för planeringar, så kör vi bara vidare. Så skönt!

Molly och Theo fick vara och leka på fritids under tiden och så kom Linnea och Sara dit och busade med dem. Molly och jag kom ju en timme innan utvecklingssamtalet och vi stannade kvar på fritids och passade på att få lite sol på oss. Så den värmde! Vi har ju haft riktig sommar i dag och det hettar faktiskt i ansiktet nu! Underbart!

Ett annat vårtecken är ju påsk och till påsk hör ju minst sagt godis! Jag och Labbe får ju inte äta sötsaker förrän till påsk och i dag har jag förberett för detta! En jättepåse med lösgodis! Fast det är faktiskt ganska många som ska dela på dessa fyra kilo, barnen ska ju få några bitar var också...

Sista vårtecknet för dagen är inte lika trevligt. Pollen! Fyyy, vad allergisk jag blev på nolltid! Det blev till att börja med kortisontabletterna med en gång. Nyser gör jag och ögon och näsa rinner och kliar så jag blir galen. Plus den här förlamande tröttheten! Jag orkar ingenting, det känns som om jag skulle kunna somna stående! Gissa hur många avgrundsgäspar jag fick kväva under utvecklingssamtalet?

Frågan är nu om jag ska knyta mig direkt eller om jag ska softa i soffan en stund först? Nu beror ju tröttheten på allergin och inte sömnbrist, så därför kan jag stanna uppe en stund till, eller hur!

Vardagslycka 27

Väntan i solen!

På trappen till Mammut, hoppas att mellanmålet drar ut på tiden!

Ett riktigt gott kaffe!

Jag är ju en Buzzador och då får man ju möjlighet att testa och tycka till om massor med olika produkter. Nu har jag och mina vänner fått testa Gevalia Millicano under några veckor. Kaffe är ju en otroligt uppskattad produkt att bjuda på och just detta kaffet fick en otroligt bra respons!

Att folk i däck- och fastighetsbranschen dricker mycket kaffe är väl allmänt känt men visste ni att de är finsmakare också? Det diskuteras kaffesorter och rostningar för jämnan. Då är det ju extra kul att Gevalia Millicano föll dem i smaken! 

"Det smakar ju som riktigt kaffe!"


Jag tog även med mig kaffet när vi var på kalas uppe i Lidköping och det blev uppskattat även där!


Många goda koppar blev det och många som genast skulle byta ut det snabbkaffet de använde i dag mot detta i stället.


Det smakar även alldeles utmärkt i vårsolen!

Tänk att det kan vara sådan skillnad på pulver och pulver!

Vill du också bli Buzzador och få testa roliga saker?





Godmorgonköer i Göteborg

Långa köer på alla Göteborgs infartsleder, säger de på radion. Nähä!?!

Direkt efter den "nyheten" får vi höra att vi har råttinvasion i stan och att Eric Saade tar hutlöst betalt för ett foto och autograf. Undrar vad som är värst?

Nu är i alla fall alla barn avlämpade och jag ska ta svängen förbi ICA och köpa ny, större hatt till Theo, innan jag åker vidare till jobbet.

måndag 26 mars 2012

Härliga korvar och djungelmums!

Vi gillar ju korv i den här familjen! Nu har vi hittat en ny favorit!

ICAs salsiccia! Skurna i bitar i en grönsakssås till pasta med lite riven parmesan på toppen. Alla älskade!!

Denna maträtt kommer, något omgjord från veckans middagskasse från ICA. Jag äter ju det mesta, det finns bara ett par saker som jag har jättesvårt för, värst är nog musslor, selleri (urk), kantareller och rosmarin. Av dessa finns tre med i middagskassen den här veckan...

Är det någon som vill ha selleri, musslor eller en kruka rosmarin, så är det bara att komma förbi och hämta upp det, för här kommer de förr eller senare hamna i soptunnan.

Städat har vi gjort, rensat i alla pappershögar som har en underlig förmåga att samlas på alla möjliga och omöjliga ställen här i huset. Röjt bland barnens leksaker, skulle behövas men det har vi inte alls gjort, bara knôtt ned grejerna i leklådorna, alldeles huller om buller. Det får bli nästa städprojekt.

Nu sitter vi och skrålar med till Trazan och Banarne, Fantomens Brallor, Rak banana, Joddlarskolan, Calle Cobra, Djungelmums och andra lysande låtar. Jag funderade på när det var de syntes på TV första gången, jag kommer inte ihåg hur gammal jag var men jag vet att jag bara älskade programmet.

Molly tycker att de kan sjunga om Sean Banan istället....

Nu öppnar vi upp!

Portarna mellan vår verkstad och våra nya stoooora lokaler ska öppnas upp. Då måste vi börja med att plocka bort de däckställen som står framför. Vinkelslipen kommer väl på plats och visst ser det lite fräckt ut med gnistsprutet!

Första arbetsdagen för veckan avklarad utan större missöden. Jag fick visserligen ta en paus mitt på dagen för att följa med Ludvig till skolläkaren. Han har varit så trött det sista året och kan nästan somna mitt i en mening. Nu blir det remiss till barnläkare för vidare utredning och provtagning. Skönt att få det uppkollat.

Nu ska jag hoppa in på Casa för att plocka upp två av mina favvokillar, sedan ska vi hem och städa! Japp, måndagsstäd ska bli vår melodi, röja upp efter helgen och sedan är ju måndagar jobbiga som de är redan, så det är lika bra att ta allt på en gång.

Sångfågel

Molly är ju vår lilla sångfågel som mest sjunger och kvittrar mest hela dagarna. Hon har väldigt många favoriter, från Pippi Långstrump, via Alla fåglar kommit ren till denna:



Den sjunger hon så fort hon får chansen och här lyckades jag fånga hennes version på film:

Jag har ju helt glömt bort att berätta

att jag har vunnit igen! Den här gången var det :Vinnare - Melli | Monstermalla - glädje till alla!

Jag har deltagit i fem bloggtävlingar hittills, en är inte avgjord än och tre har jag vunnit! Kanske är min grej, detta med bloggtävlingar! ;-)

söndag 25 mars 2012

Taraxacum vulgare, ytterligare ett säkert vårtecken!

Visst är det en vacker blomma! Och ska man tro både gammal folkmedicin och nyare forskning, så är den ju t om nyttig! Tänk va, vi har ett helt apotek i vår trädgård om somrarna! Och nu har alltså de första exemplaren dykt upp!

Eftermiddagen har, förutom maskrosbeundran, använts till cykelfixande. Theo har äntligen fått sin "nya", stora cykel. Labbe tog hem den i dag och köpte dessutom med stänkskärmar som han satte på. Pakethållare hade de ingen som passade just nu, så det får vi komplettera med senare (troligt, eller hur?)

Labbe har även försökt att få Molly att fatta detta med trampor men det verkar inte vara hennes grej alls men hon är himla duktig på att bromsa! Det är nog dags att se till så min cykelfantast till bror kommer hit och gör en insats. Hallå? Erik??

Sedan tändes grillen och en marinerad fläskytterfilé fick ligga där och njuta av värmen en stund. Lite sallad blandades i ordning och sedan var det vår tur att njuta!

I morgon går vi in i sista marsveckan för det här året. Sedan blir det april och där någonstans blir jag faster för andra gången! Så vi längtar efter den här lilla kusinen!

Premiär!

Äntligen (fast det bara är mars!) var det dags för uteätarpremiären på vår altan! Kycklingsoppa och vitlöksbröd smakade alldeles föträffligt i den värmande vårsolen!

Barnen passade på att pyssla lite med lera på deras trädgårdsbord medan jag förberedde maten.

Nu är vi på dansen för andra gången i dag, som vi brukar på söndagarna. Men man kan ju inte säga annat än att vi har en otroligt vacker väg dit!

Vägen slingrar sig utmed Landvettersjön, som glittrar så vackert i solen. Vi mötte en hel karavan motorcyklar, till barnens stora förtjusning. Det är väl ett vårtecken om något!

Efter Theos dansskurs beger vi oss hemmåt igen och förbereder grillen!

Sommartid!

Visst låter det härligt! Man får ju en känsla av sol, värme, blommor, bad, ljusa kvällar och fågelsång!

Synd bara att man får sova en timme mindre på morgonen bara...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...