Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 5 juni 2010

Erik och Lina 5/6-2010!

Erik och Lina gifte sig i Hyssna Gamla Kyrka den 5:e juni 2010!

Århundradets bröllop gick av stapeln den 5/6-2010. Erik gifte sig med Lina, denna underbara människa som har gjort min lillebror såå lycklig! Och vi fick en Harald till i släkten och hon är så välkommen in i familjen! Svägerskan! All lycka i livet till er båda!
Ett väldigt nervöst och lyckligt brudpar går längs altargången. Kyrkan är fylld till bristningsgränsen med släkt och vänner!


Och så var det dags för det stora ögonblicket! Prästen, Pontus, var fantastisk, trots pratet om att gräset är grönare... (Allmänt jubel bröt ut vid den felsägningen, hihi), precis en sån präst man vill ha vid sitt bröllop. Avslutade det hela med frasen: "You may kiss the bride!"


Det nygifta paret, precis utkomna ur kyrkan och överösta med ris och såpbubblor! De sken verkligen ikapp med solen, som fick kämpa friskt för att försöka vinna den tävlingen!

Mycket pussande blev det!


Frida fick följa med eftersom Ninna och Henrik inte kunde hitta någon barnvakt till henne. Frida var så söt i sin fina gulblommiga sommarklänning!
Vi har ju inga större problem med barnvakter, även om de flesta var med på bröllopet men vi har ju Marianne och Reine som alltid ställer upp!


Och naturligtvis cyklade brudparet från kyrkan till festen, något annat hade väl inte varit tänkbart??Frida busar med Labbe, det var jätteskoj, tyckte de båda två.

Herr och fru Harald de äldre. (Va, finns det några yngre, frågar mamma? Eh, ja, vilkas bröllop är vi på egentligen?? Hihi)


Lina i bustagen och se så stolt Erik ser ut!


Min håruppsättning som Linnea kämpade med i över en timme! Visst blev det fint?


Efter middagen, så dukades det upp världens kak- och muffinsbord! Här är ett "litet" smakprov; polkamuffins! Det var väldigt svårt att inte bli proppmätt på detta bröllopet. Det bjöds på en fantastisk vegetarisk buffé, oliver, kronärtskockor, minipajer, piroger, lins- och bönsallad, potatissallad, pastasallad, hummus, ostar, bröd, kex, frukter mm, mm, mm! Och allt var så otroligt fantastiskt gott!! Man åt och man åt! Sen blev det Panna Cotta till efterrätt, väldigt smaskens den också! När sen magen stod i fyra hörn så var det då dags för alla bakverk...

Linnea och Annika i partytagen, väntar på att få komma i gång med dansen!

Och så var det dags för: Brudvalsen!


Bilden säger allt!

En ganska missvisande bild... När väl dansen hade börjat så var det få som satt ned.


Som sagt!
Labbe lärde oss en ny dans; Pajbakardansen! Man plockar äpplen, man skivar dem, kryddar lite, sen rör man för att till slut dela ut de färdiga pajerna...

Party all night long!

fredag 4 juni 2010

Maria fyller 40 år!!!!

Maria fyller 40 den 4/6-2010 och finns det något bättre sätt att fira det på än en badutflykt till Vattenpalatset?? ;) Dit begav vi oss i alla fall, med fika, presenter och blommor. William går ju på intesivsimskola där just nu, så det passade ju bra.
Maria hade tidigare på dagen blivit utbjuden av en mycket god vän på en underbar lunch i det otroligt vackra sommarvädret, så hon kom dit under lite protest, hade nog gjärna dragit ut på den lunchen... Men men, sonens simkunnighet framförallt!

Molly älskar ju som bekant att bada! Hon tycker numera att det är helt ok att sitta själv i den grunda delen och plaska. Hon försökte dock ställa sig upp igår och föll framstupa och hamnade på alla fyra i vattnet. Hon ropade högljutt på mig med munnen precis ovanför vattenytan...

Theo försökte smyga sig på oss genom att gömma sig i en av de stora ringarna men vi upptäckte honom. Men han tyckte att buset blev väldigt lyckat ändå och fnissade länge efteråt.

En tjusig undervattensbild på jubilaren. Notera den lilla "apan" som sitter på hennes ena axel! Den är Theo som står hukad på bänken bakom Maria. Ganska kul bild.

Ytterligare en dykbild på vår älskade lilla trollunge!


Ett väldigt bubbligt och blundigt försök till gruppbild....

Duktiga William som lär sig massor på simskolan och redan kan simma på rygg och nästan, nästan kan crawla också. Efter semestern hos farmor i USA så är nog det löst...

Molly blir alltid jätteglad när hon får träffa Maria och skrattar högt! Hon är gärna med Maria och tittar nästan inte alls efter mig.

Särö Västerskog med föskolan på Casa Montessori

Vilket toppenväder det blev i år på den årliga utflykten till Särö Västerskog med Casa! Solen sken från en alldeles klarblå himmel och det fläktade så där alldeles precis lagom! Att vattnet sen var riktigt badbart och matsäcken smakade toppen gjorde ju inte saken sämre!
Förra året var vädret, minst sagt, sämre och då följde inte jag och Molly med, hon var ju bara tre veckor och det var lite bökigt med amning i ösregn...

Men i år följde vi med och Molly njöt i fulla drag av den fantastiska sandlådan som hon utforskade grundligt!
Theo och några av hans kompisar gick ut till den lilla ön för lite krabbmete. Han är ju inte stormförtjust i just krabbor men när alla andra barnen höll på och pillade på dem så ville ju inte han vara sämre utan fixade lite han också!


Ok, nu har jag ordnat lite här, undrar vad jag ska göra nu? Hm, vad gör de stora tjejerna där borta, tro? Jag ska nog skutta bort till dem och kolla om jag får vara med!

Här kommer Theo tillbaka från upptäcksfärden på ön.

Jadå, massa med barn och vem hittar man i mitten om inte vår lilla Molly. Hon tar för sig, fröken!

En helnöjd liten badpojke, mätt på pannkakor, köttbullar och paprika!

tisdag 1 juni 2010

På besök i Lindome

Uj, uj, vad långt det är ned till marken...

Frida, Ninna och Henrik har fått låna Henriks systers hus i Lindome medan de är utomlands. Jag och Molly åkte dit i tisdags och hälsade på. Molly hittade en jättemysig nalle som hon kramade på alla sätt, länge. Frida fick inte komma i närheten av den!

Molly provade Bobbycaren, hon når precis ned till marken med fötterna.

Nej, hennes huvud ser inte ut så, det är en stor, blå boll. Flickorna lekte med en mindre, vit boll istället. Lite mer hanterbart för dem...

Och så här trött blir man när man har lekt med sin kusin. Båda tjejerna somnade samtidigt (!) och jag och Ninna kunde sitta på den stora altanen och njuta av kaffe och sol, jätteskönt!

söndag 30 maj 2010

Morsdag på Liseberg!

Morsdag innebär Lisebergsbesök för oss, tillsammans med Adam, Erika och Peter. Och vi hade tur med vädret i år igen, det var bara det allra sista på kvällen som det kom några droppar, annars var det precis lagom varmt med lätta moln som skuggade den värsta solen. Barnen åkte massor, spelade på hjulen, åt popcorn och sockervadd och hade det superskoj! Vi var där när de öppnade och kominte därifrån förrän kl 19 på kvällen.
I år vågade Theo åka precis allt han fick, tom Flume Ride som han skrek sig igenom sist han provade. Men nu åkte han den flera gånger. Både han, Adam och Luvig hade åkpass så de fick åka allt de ville, hur många gånger som helst!
Ludvig vann en Gott och Blandat påse till mig, i morsdagspresent, på första försöket!
Molly håller koll på Adam, Theo, Johanna, Lisa och Linnea när de åker Rabalder. Hon hade gärna följt med på åkturen men hon är ju alldeles för liten och kommer ju, tyvärr, vara det i flera år till om hon fortsätter växa i den takten hon har börjat med och om hon brås på Theo...

Såå, lyckliga!

Molly skrattar högt när hon rider runt, runt och upp och ned på hästen i den omgjorda Ponnyexpressen.

Vänta, rid inte ifrån mig, Theo!

Johanna, Theo, Molly och Linnea racear för fullt i Farfars bilar. Superspännande tyckte både Molly och Theo. Theo är inte helt säker på detta med styrningen, bäst att styra ordentligt, men vet ju inte om man kör av vägen annars....

Ja, jag vet inte... En bild säger mer än tusen ord!

Full båt. Johanna fick hålla ordning på grabbgänget, inte världens lättaste uppgift men hon klarade detta galant! Tjejen skulle passa alldeles utmärkt på en förskola, med det tålamodet hon har med småkillarna och Ludvig!!

Linnea, Molly och Labbe åker Kaninresan. Fantastiskt roligt tyckte Molly!

Favoritmat (jaa, detta också ;)) grillad korv. Jag var ordningsam och skar den ena korven i små bitar, som tom pappa skulle godkänna men Molly ratar dessa bitar, tar resolut tag i den andra korven och äter för glatta livet. Förs när den korven var slut kunde hon nedlåta sig till att äta upp bäbisbitarna. Pommes frittes och gurka slank också ned!
P.S Hon väger faktiskt 8.3 kg nu. D.S.

Buskul att gå på Järnvägsrestaurangen, tycker Molly!

Kolla där borta, Göteborgs Däckcenter AB!

En otroligt lycklig Molly som åker Lisebergstornet för absolut sista gången. De ska bygga en annan attraktion där istället, Atmosfear, som är något slags fritt fall. Så idag fick alla som ville åka tornet alldeles gratis och självklart passade vi på. Tycker att det är jättesynd att de måste byta ut den, det är en sån kul grej att göra hela familjen tillsammans och se vår vackra stad!

Killarna kom på att om man trycker jättesnabb på knappen så "skuttar" flygplanet och det är ju helt klart roligare än att "bara" flyga jättehögt upp runt, runt.

Publiken hade minst lika kul som de som åkte. Här kollar vi in Theo och Adam när de, för fjärde gången åker flygplanen.

Kill i magen, högt upp i Små Grodorna. Fyra gånger åkte de denna...

Det är ju som mest spännande strax innan åkturen sätter igång. Man ser spänningen i ögonen; oj, oj, vad har jag gett mig in på.

En styck mosad Ludvig och två mycket lyckliga småkillar!

Bröderna innan allt börjar snurra!

Båtracing!

Erika hade fullt schå med att hålla pojkarna sittandes i båten, det fanns ju så mycket som man var tvungen att kolla in. Flera gånger trodde jag att båten skulle kantra och alla skulle hamna i vattnet. Tur att det inte är så djupt, att de hade flytvästar och att Erika har snabba reflexer!

En mycket nöjd Molly! Vilket ställe det här var, massa roligt att göra och titta på och så god mat man fick här! Hon vill gärna åka hit igen! Vilken tur då att alla de stora fick Guldpass, så vi kan gå hit när vi vill!

En toppen morsdag har det varit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...