Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 10 januari 2014

Nu har vi landat i fredagen.

Fast klockan är ju ställd även för i morgon, så den där riktiga känslan vill väl inte infinna sig men vad gör väl det, sonen är överlycklig! Så lycklig så att han till och med valde att hoppa över Fångarna på fortet i kväll, till förmån för lite extra sömn! I morgon bär det ju av till Fjällbacka för hans del!

Dans är ju ett stående tema på fredagar i den här familjen och så även i dag. Sinclairs Dansskola har året uppdelat på fyra terminer, där termin två pågår just nu, har bara haft ett litet brejk över jul. Nästa termin börjar vecka 5 och då kommer det bli en del förändringar. Bland annat kommer Molly börja dansa där och killarna ändrar och byter dagar. Får klura lite så vi får ihop det och att det inte blir för mycket för dem men det ser ut att bli hur bra som helst!

Nu ska jag titta färdigt på Cocktail! Skål!

posted from Bloggeroid

torsdag 9 januari 2014

Snart är det fredag!

Alldeles lagom lång vecka det här! Och det behövs, för usch vad trött jag är nu, trots jullov som avslutades med en avkopplande spahelg!?! Lite snö som lyser upp i det kompakta mörkret hade suttit fint nu och enligt prognosen så är det på väg. Härligt med lite riktig vinter!

I helgen blir vi av med Theo igen, den här gången hänger han med Theo S upp till Fjällbacka, som han har längtat efter sedan vi var där på Theo S kalas i somras. Molly tyckte att jag också kunde åka iväg, så kunde hon och pappan vara kvar själva hemma och åka och handla i affären och laga mat och tvätta och så... Hade inte pappan haft jouren så hade jag glatt hoppat på det förslaget! Tagit in på hotell eller så...

Det märks att barnen också är trötta, Theo somnade innan klockan 20 i kväll, han som i vanliga fall har oerhört svårt att somna innan klockan 22. Egentligen skulle man behöva en längre ledighet nu mitt i vintermörkret, så man hade lite tid att ladda batterierna inför den ganska krävande vårtterminen. Allra bäst vore det ju om man hade möjlighet att boka in en 2-veckors resa till solen också.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ett svagt substitut för en resa till tropikerna men varmt och fuktigt är det ju i alla fall, sedan blir det sängen!


posted from Bloggeroid

Dagens Mollycitat

Mamma, jag känner att jag måste dansa vals!

posted from Bloggeroid

onsdag 8 januari 2014

Nu körs en fantastisk reklamfilm på TV4 och kanal 7!

Det här gänget kan man se, Molly med vänner!

Och den här killer smilar upp sig stort i rutan!

Nu har vi överlevt första skoldagen för 2014 men det var på håret. Barnen skötte sig exemplariskt i morse, trots att det, enligt deras inbyggda klocka, var mitt i natten när jag väckte dem 06.30. Vi kom till skolan i god tid, vilket kändes skönt.

Sedan var det jobbdags för min del och där väntade enorma högar på mig. Enorma! Jag tog mig igenom knappt hälften i dag, resten får jag beta av i morgon.

Onsdagar är längsta dagen på hela veckan och dessutom har Theo dansträning. Han var dock supertrött och orkade bara första timmen, sedan fick vi åka hem. Vi fixade snabbt i ordning lite korv med bröd, för det var ingen som orkade vänta på något annat.

Nu ligger båda trollen i sina sängar och strax ska vi följa deras exempel.

posted from Bloggeroid

tisdag 7 januari 2014

Jag drar en lättnadens suck!

Labbe kom på, mitt i nattas (jippi...) att vår Toyota inte var besiktigad, vilket den egentligen borde ha varit, så han såg till att fixa en tid för det i dag.

Klockan 14.40 var det så dags och med förrförra besiktningen i alltför färskt minne (såret i plånboken har inte riktigt läkt än) så kan jag ju lugnt påstå att det var rätt många fjärilar som åkte med mig i magen ned till Partille. Som tur var hade jag även bilen full med vildingar, eftersom vi skulle möta upp Sara efteråt, så jag hade rätt mycket annat att ägna min uppmärksamhet åt där inne på besiktningen.

All oro var dock helt i onödan! Pärlan gjorde skäl för sitt namn och gick igenom UTAN ANMÄRKNING!!

Nu kan jag fortsätta att njuta av sista jullovsdagen!

posted from Bloggeroid

Ok, det fungerade ju.

Hur blir det med bilder tro?


Då kan vi ju lika gärna använda fina bilder!


När vi ändå bara testar och så...


posted from Bloggeroid

Vi testar det här istället då

Eftersom mitt vanliga bloggprogram, Blogger Droid, inte vill lägga upp några inlägg alls.

posted from Bloggeroid

måndag 6 januari 2014

Universeum och larver i klubbor.

Theo åkte hem till Love i dag igen och Molly ville också göra något kul, så hon går till sin pappa, lägger huvudet på sned, blinkar lite och säger att hon vill jättegärna gå på "umuseum" (=Universeum) med honom. Kunde han motstå detta? Nope, inte en sekund!
Vi kom dit vid 15.30, vilket visade sig vara perfekt just i dag, för då var alla andra på väg hem!

Vi åker längst upp för att följa vattnets väg men för Mollys del så kan detta kvitta.
Hon längtar hit! Till Fröken Sågkrates & Co. Spindlarna och ormarna finns ju också där i närheten, plus att nu har även fladdermössen flyttat dit. Allt gulligt på ett och samma ställe! Här får man räkna med att stanna länge.
Till slut stänger Universeum, så vi fick vackert pallra oss därifrån. Först hade vi dock lovat Molly att ta en sväng till butiken. En apelsinsmakande (japp, jag provsmakade!) larvklubba inhandlades.
Och äntligen kunde hon få fylla på sitt förråd av favoritsnacksen, rostade larver! Detta är nog något av det godaste Molly vet! Hon kan bara inte få nog av dem.
Fast, lite mat fick hon allt äta också! Ikväll är vi ju bara tre här hemma. Theo sover över hos Love och Ludvig åkte till sin pappa. Riktigt mysigt att bara få rå om Molly. Vi tittade på film, åt pizza och kebab och sedan även popcorn och hade det så skönt!

Nu har hon slocknat och hennes ömme fader likaså och snart får jag nog göra detsamma. I morgon hämtar vi hem Theo redan klockan 9 och får då dessutom med oss Love på köpet!

posted from Bloggeroid

söndag 5 januari 2014

Nu är vi hemma igen!

Eller, ja, vi kom faktiskt hem redan till lunch. Vi hade kunnat spaa i dag också men kände båda två att vi längtade så fruktansvärt hem till småtrollen!

Ett rejält kramkalas utbröt när vi kom hem och jag höll på att inte ens gå på toa utan att få med mig igeln, förlåt, Molly. Hon satt verkligen som klistrad på mig!

En liten stund senare fick hon dock släppa taget lite om mig, för då var det lunch och sedan blev det presentutdelning. En "skinnjacka" till Molly och varsin cool tröja till killarna. Theo fick dessutom en matchande scarf och Molly lite hårsnoddar. Marianne och Reine fick lite grejer från spashoppen, Vata-te och kinesiska dadlar.

Resten av dagen har ägnats åt allmänt fixande, Molly och Labbe tog en sväng till ICA och jag bäddade rent och tvättade. Det känns faktiskt som om man har laddat batterierna ganska rejält på den här resan.

Fast redan till middagen fastnade vi en stund i tjatträsket igen, suck... Tror man skulle behöva en sådan här helg betydligt oftare!

Nu har jag och barnen bara två dagar jullov kvar. Labbe går på nästa 3-veckors jourpass redan i morgon eftermiddag, så i dag är sista helt lediga dagen för honom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...