Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 8 juni 2012

Kaniner.

Dagen har gått i kaninens tecken.

Många kramar har Lille Skutt fått av Molly i dag. Först i restaurangen och sedan i Bamseklubben. Theo var supermodig och vågade sig nästan ända fram!

Molly gick in på klubben som en liten flicka och kom ut som en liten kanin! Och vi har inte fått tvätta bort de svaga streck som finns kvar efter eftermiddagens badande...

Nu är middagen avklarad och vi ska kolla in Agia Napa by night!
Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 7 juni 2012

Vi har det bara så himla bra!

Ord är helt överflödiga!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Så firades Sveriges nationaldag på Cypern.

Med god mat och svensk flagga på bordet på en restaurang i Nicosia. Nationalsången sjöng vi i bilen på vägen hem till Agia Napa.

Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 6 juni 2012

På väg upp i bergen!

Apelsinlundar, körsbärsträd, branta, kurviga väntat med vänstertrafik.

Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 5 juni 2012

Bamseindianer och lugna stunder.

Medan barnen var på Bamseklubben och papporna passade på att "jobba" lite, gick jag och Erika ned till stranden. Vi simmade en stund sedan la vi oss på varsin solstol och stensosmnade, båda två. Där sov vi gott i solen i en timme och solen är minst sagt stark här! Tur att jag har de pigmenten jag har, annars hade jag brännt mig rejält. Men sömnen var välbehövlig!

Som tur var, var det dags att hämta Bamseklubbsbarnen, fast det var ett gäng indianer som stormade ut från klubbhuset, med krigsmålning och fjäder och allt.

Molly nöjde sig med fjäder, hon ville INTE bli målad!

Däremot fick hon äntligen krama, både Lilleskutt, Bamse och Skalman och en piratprinsessa!

Jag tog en paus innan middagen, så skönt!

I morgon hyr vi bil och gör ön. Det blir en heldagsutflykt. I vänstertrafik...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Strandlek

Förmiddagen har ägnats åt strandlek, lunch intagen och nu är det dags för Bamseklubb för barnen och solstolsvila för de vuxna.


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 3 juni 2012

Nu är det klippt och packat!

Två resväskor och fyra handbagage u varierande storlek står redo i väntan på avfärd. Piljetter, pass och pengar (ja, bara 3 P) ligger i min väska. Klockan ställd på hutlösa 03.30, får försöka sova lite på planet.

Den här sötnosen tyckte att han var lite väl långhårig nu och bönföll sin far om en hårklippning och självklart gjorde pappan det.

Mycket hår blev det på golvet och mindre och mindre blev det på huvudet.

Sommarpojken redo för sommarvärme! Han gillar inte alls att vara långhårig på sommaren, han svettas så han blir sjöblöt och det kliar i hårbotten. Nu är han väldigt nöjd och det är vi andra också. Nu ser man hans söta ansikte! (Det får man inte säga till honom...)

Det blev snabbmiddag i form av tortellinisoppa och vitlöksbröd nu på kvällen. Nu ska jag försöka få trollen i säng, så de inte är fullständiga vrak i morgon bitti. Labbe är dock ute och jobbar, han går inte av jouren förrän klockan 3 i natt men jag hoppas att det inte blir något att göra, så han får sova lite.

Nu börjar resfebern slå till, jag är nämligen så där dumt flygrädd. Dålig kombination med min reslust...

En film i soffan att somna till får det nog bli, något jag har sett miljoner gånger, kanske "Sagan om ringen", "Sound of music" eller "Ombytta roller"

Vid den här tiden i morgon...

då njuter vi här! Agia Napa, Cypern! Där är det sommar just nu. På riktigt!

Kaffepaus...

sedan fortsätter vi. Mycket att stå i idag men i morgon....

Ord och bilder från konfirmationen

Både Blogger och mitt bildhanterings program bråkade med mig rejält igår... Nu har jag (nog) ordnat till det, så här kommer bilderna från Ludvigs konfirmation igår i Landvetters kyrka.

En rätt nervös kille innan allt kör igång. I kapellet presenterade konfirmanderna ett väldigt fint och tänkvärt arbete som de gjort om förintelsen och sitt besök på Auschwitz och Birkenau. Mycket starka bilder och berättelser. Därefter gick vi upp till prästgården där de hade följt upp detta med tankar och idéer om hur vi kan förhindra att detta sker igen. Dels hade de gjort en film och så hade de gjort små miniatyrer som de hade fotat och förstorat upp. Hela utställningen var väldigt genomtänkt, mogen och otroligt proffsigt utförd.

Sedan var det dags att gå in i kyrkan. Det var en härlig och glad gudstjänst! Barnen satt på golvet och lyssnade och tittade, nästan hela gudstjänsten igenom. Det var vara lite i slutet som de började snurra lite men då var det dags för nattvarden och de fick röra på sig lite. Theo fick prova och var väldigt stolt efteråt. Prästen läste en välsignelse över Molly istället och hon blev lite ledsen för att hon inte fick en kaka att doppa i saften men lugnade sig när Theo berättade vilken äcklig saft det var...

Nykonfirmerad och mycket lycklig kille! Oerhört lättad också, alla presentationer gick hur bra som helst och han kunde svara på alla frågor han fick.

De små var väldigt stolta över sin duktiga och fina storebror! Hur stolt mamman var behöver jag väl knappast tala om!

Konfirmationsfesten kommer vi ha den sjunde juli, igår firade han med sin pappa och hans släkt.

Nu ska vi packa, för i morgon, tidigt, tidigt...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...