Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 26 juni 2010

Mollys första fem steg, den 26/6-2010!

En "liten" sak jag glömde berätta...

Molly har tagit sina första fem steg!! 13 månader gammal, precis som Theo! Först tog hon 3 steg från mig till Labbe och sen blev det hela fem steg nästa gång hon gick till honom! Men inte när hon gick till mig, nähä, bara när man går till pappa! ;)

Jösses, lillpluttan är verkligen på väg att bli stor på riktigt!!

Hildebesök!

Labbe, Molly, Theo, Marianne och Reine åkte på ett litet besök till Hilde. Det var väldigt uppskattat från alla parter! Theo tyckte att det var jättespännande för hon hade stora modellbåtar och ett jättefint dockskåp. Sen fick han ett sånt fint skohorn också... Molly fick en jättefin docka som kan prata, skratta och gråta och den älskar hon. Kramas och kramas!

Här är barnen i köket med Hilde.


Marianne och Hilde.

fredag 25 juni 2010

Midsommarmaten!!


Här är det dags för midsommarlunchen i solskenet på altanen! Ingen risk för regn i år inte!

Vi dukade upp med lingonsill, kräftsill, romsill, matjessill, rökt lax, laxpaté, djurgårdsröra, färskpotatis, räkägg, rökt vildssvin, kallrökt hjort, älgsalami, rostbiff, marinerad nötstek, prinskorv, älgköttbullar, camembert, brännvinsost, bröd och kex.
Mätt blev man!

Pojkarna satt på eget bord. Notera Ludvigs "stol"...

Linnea hade bakat mammas smarriga kalstårta!


Vi toppade den med färska jordgubbar.


På kvällen blev det 3 kg pinfärska räkor som Marianne och Reine hade med sig! Detta sköljdes ned med alkoholfri champagne, Chapel Hill, som faktiskt är ett alldeles utmärkt alternativ till riktig champagne!



Molly och Theo väntar på att räkfrossan ska börja!


Labbe försöker öppna champagnen....

Glad Midsommar med massor av lek och bus!

Glad Midsommar allihop!
Vi har haft en underbar midsommar med sol och värme, massor med lek och bus och, naturligtvis, massor med god mat (men det får ett eget inlägg...)

Molly och Ludvig blåser såpbubblor men Molly tycker att Ludvig är lite långsam, så hon vill göra själv...

Lite bad hanns ocskå med. Molly kom på att man kan använda en upp och ned vänd frisbee som bord i vattnet, jättebra att lägga alla leksaker på.

Theo fiskar i poolen och har får napp!! En badanka!


Sen kom äntligen Theos motorcykel fram! Premiärturen sedan vi flyttade hit.
Han älskar att åka på den men det får inte gå fort och pappa MÅSTE hålla i ordentligt!

Självklart skulle Linnea prova också, kolla in stilen ;)


Här sitter publiken på läktaren och hejar på. Molly blev jättearg för att inte hon också fick åka...

Tillslut fick Labbe lov att "bara" hålla där bak på motorcykeln. Men det var superläskigt, så Theo var helt slutkörd efteråt, nästan skakis...


Theo kom på den briljanta idén att det vore nog bra att lära sig cykla på den vanliga cykeln, utan stödhjul, först innan man ger sig på motorcykeln. Snabbt som ögat fick vi montera av stödhjulen och sen slänger han sig upp på cykeln, helt på egen hand, och kör ivält direkt... Sen blev han lite försiktigare ;)

Ludvig är väldigt avundsjuk på Theos motorcykel, han tycker att vi kan köpa en större också. Han vill ju börja med Trial till hösten så här övar han lite.


Men uppenbarligen så håller ju den för ganska mycket...


Jag och Molly håller ett vakande öga över busgänget, fast Molly vill ju helst vara med själv.



Molly är verkligen pappas flicka! Jag passar på att klä henne i rosa och klänningar för jag misstänker att det bara blir arbetskläder när hon får bestämma själv. Hon vill inget hellre än få vara med sin älskade pappa hela tiden. Då är jag bara andrahandsvalet, eller tom tredjehands om Lisa är här... Och efter mina två mammagrispojkar så är det faktiskt riktigt skönt ;)


Här är Theo framför vår fina midsommarstån som han, Linnea och Reine hjälptes åt att bygga. Visst blev den fin! Och visst är han fin i sin midsommarkrans som Linnea gjorde åt honom!

Vi dansade massor runt stången, tyvärr kan jag inte få in den videon på bloggen. Ska kolla med mina mer tekniska bröder om de kanske kan hjälpa mig.

Vi hade ialla fall en fantastisk midsommar!



onsdag 23 juni 2010

Fortfarande sjuka barn....



Idag har Molly varit jättehängig och mammigheten ska vi inte tala om.... Jag kunde inte göra något utan att ha henne på armen, smågnällandes hela tiden. Har ni testat att rulla köttbullar med en hand? Det går, lite långsammare än när man har båda händerna tillgängliga men det går! Sen har jag haft jättehjälp av Ludvig med att hämta och ordna. Tur att man har honom! Theo har ju också varit duktig men hjälpen blir ju av en lite annan karaktär från honom ;)

Jag var tvungen att ta med mig barnaskaran ned till verkstan för att köra löner. Knepigt att våra anställda inte kunde tänka sig att vänta med lönen till efter helgen?? Vadå midsommar??? Nä, det är klart att de ska få sina löner i tid. Det är ju mycket mat och dricka som skall inhandlas. Det passade vi också på att göra när vi ändå var inne i Göteborg. Jag trivs bäst i ICA Maxi på Grafiska vägen, man vet var man har allt och de har de produkter som vi vill ha. Det enda som jag inte är helnöjd med där är köttdisken, jag lyckas nästan aldrig hitta något vettigt kött där. Jag vet inte om jag har knepiga krav eller vad det är men så har det varit i alla år som jag har handlat där.

Jag tror att jag egentligen skulle gå till en riktig slaktare och köpa köttet direkt, förr köpte jag hela grisar som man då kunde stycka i de bitar och storlekar som man själv ville ha. Har nog blivit ganska bortskämd där. Ska kanske försöka hitta något ställe där man kan köpa köttet på det viset. Senast jag handlade hel gris var nog 1999, tror jag, då man kunde göra det i livsmedelsbutiken i Kallebäck. Ska försöka luska lite. Nån som har några tips??

En grej jag kom att tänka på var när min syster var med och delade på en gris och hon skulle mala köttfärs och lyckas (nästan) mala med sitt finger!! Det gäller att vara koncentrerad på det man gör.

Ikväll har Molly somnat i sin egen säng för första gången sen hon blev sjuk! Jätteskönt att kunna sitta en stund och slappa framför TVn, för att sen krypa ned i sängen utan nån som ska ligga och nypas...

tisdag 22 juni 2010

Lek i gröngräset

Och solen lyste och gräset lockade ... Tid för lek i trädgården.

Ludvig och Theo tävlade om vem som kunde sparka bollen högst/längst/tokigast och båda vann hela tiden. Synd att de inte kan vara lika sams hela tiden men lite tjafs och trams får man väl räkna med, de är ju kompisar större delen av tiden.

Molly mår mycket bättre idag och har kunnat hålla igång ganska mycket. Hon tyckte att det var väldigt roligt att sitta på gräset och kasta bollar, precis som killarna.

Flera äpplebitar och kalla pommes frites slank ned under tiden och det tyckte ju jag var bra eftersom hon inte har ätit något direkt under sjukdagarna. Sen har hon druckit mängder idag också och det är ju toppen! Hon är nog på väg att bli frisk nu.

Blev lite plaskande i poolen också men hon fick inte hoppa i trots att hon snällt sa "Tack, tack" och pekade på vattnet! Artig liten flicka är hon i alla fall ;)

Under eftermiddagen mulnade det på och vi satte på en film nere i vardagsrummet, det blev Alvin och gänget. Ludvig ville titta på Wildlife från National Geografic, om chimpanser men det var lite för blodigt med barnamord och kannibalism, så han gick med på att byta film mot att han fick titta på den andra när inte Theo och Molly var med. Theo ska få titta på den när någon kan sitta med ordentligt och förklara för honom.

Vill ni hjälpa mig med en grej?


måndag 21 juni 2010

Ååh, sjuka barn!

Jag har medvetet valt att fokusera på allt som är positivt här i livet när jag skriver i den här bloggen, sånt som man verkligen vill komma ihåg senare, inte allt jobbigt, otäckt och besvärligt som ändå finns runt omkring oss hela tiden. De sakerna kommer man ju av någon anledning ändå alltid ihåg, hur mycket man försöker glömma... Men ibland måste man gnälla lite, lite...

Här har vi sjuka barn! Det hostas och snörvlas i kör! Molly hade under kvällen igår 40.8 grader efter att hon hade fått 2.5ml Reliv. Då ringde vi 1177 där en sköterska berättade att de har för stora viktintervall på medicinflaskorna och att de är lite för snålt tilltagna. Eftersom Molly bara väger 8 kg så ville jag inte ge henne 5 ml som är för 10 kg men 2.5 ml är ju för 5 kg... Nu löstes ju detta tack vare samtalet och vi gav henne 2.5 ml till. Då fick vi ned febern till 40.2 efter en timme och den sjönk lite till sen och hamnade under 40. Det blev en mycket orolig natt för stackars Molly som hostar massor, har ont i kroppen och fryser och svettas om vartannat. I morse mådde hon bättre, "bara" 38.4 och åt tom lite välling! Sen somnade hon igen och vaknade efter 1½ timme med ett kvitter!


Molly och jag åkte iväg till verkstan och plockade upp Mangan, Anders och Labbe och for ut till Lindholmen där vi blev bjudna på en fantastisk midsommarlunch av Eklandia. Det var sill, grill och jordgubbstårta! Mmm. Molly åt sallad med grillsås med egen gaffel....



Hon fick också smaka på pappans dricka med förväntat resultat...

Ludvig passade Theo under tiden och de spelade Wii så de tom glömde bort lunch! Hmm. Men det gick bra ändå, de är så duktiga killarna och när jag och Molly kom hem så hade vi med krabbfiskespön till dem som vi hade fått av Eklandia. De blev jätteglada! Nu ska det bli krabbfiske av när vi kommer upp till Bovall!

På eftermiddagen var vi ute i solskenet på altanen! Såå underbart med en så stor altan där barnen kan leka! Molly var ganska pigg ett tag och skuttade runt och lekte för glatta livet, det var som om hon försökte ta ikapp all lek hon inte orkat med nu när hon är sjuk. Det höll i sig i en halvtimme sen klappade hon ihop och somnade i min famn på två sekunder!

Sen blev det party igen på kvällen när Labbe kom hem. Ludvig hjälpte till att laga maten, en gryta med fläskfilé, svartrötter och rödvinssky, mmmm! Han är faktiskt jätteduktig på att laga mat, blir kanske Ester Mosesons för honom också!?

På kvällen ville inte Molly komma till ro alls, så fort hon somnade så väcktes hon av sin jobbiga hosta. Febern gick upp igen, till 39.8 och hon fick Reliv och Mollipect för att få lite ro i kroppen. Tillslut fick jag henne att somna, i vår säng men bara om jag låg tätt intill...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...