Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 september 2012

Sakta mak...

har den här lördagen gått i. Väldigt välbehövligt just nu! Barnen har lekt och jag har vilat en hel del. Inte gjort annat än det absolut nödvändigheten.

Lite Zingobus ute i trädgården blev det. Han har enorma mängder med överskottsenergi, den hunden. Ruschar fram och tillbaka och verkar aldrig tröttna.

Till lunch blev det gulaschsoppa, en favorit som vi inte har ätit på länge.

Lördag är det ju i dag också. Molly har frågat flera gånger vad det är för dag i dag. Liksom för att verkligen försäkra sig om att det faktiskt ÄR lördag och att hon faktiskt FÅR äta godis!

Två gillade kycklingar fick bli vår middag,

tillsammans med en fräsch potatissallad. Kycklingresterna får bli lunch i morgon, när vi kommer hem från Molly dans. Blir nog basen i en kyckling- och räksallad, som jag har varit sugen på länge...

Nu ska vi se om man kanske får krypa ned bredvid Labbe i soffan och kolla på en film eller så...

Kan ni gissa vad de här gör?

Jo, de kollar på film, Draktränaren.

Vaddå? Ser det ut som om de spelar?

Jodå, det gör de.

Också.

Samtidigt...

Betyder detta att sommaren är över nu?

Mamma, jag fryser, jag vill ha mössa och varma vantar på mig!

Det är en riktigt kylig och blåsig dag i dag. Nu känns det verkligen att hösten är på intåg, med stormsteg!

Kolla bara så gulprickig vår gräsmatta är!

Theo tycker att vi kan installera värme i lekstugan, så att de kan leka där hela vintern...

fredag 7 september 2012

Danspremiär

Det var en otroligt taggad kille som jag fick med mig från skolan i dag. Fredagar är dansdagar för Theo den här terminen. På Sinclairs ute i Frölunda. Med fröken Tobias!! Kan det bli bättre? Jo, det skulle det faktiskt kunna bli, enligt Theo. Om han fick dansa där varje dag i veckan...

Molly vill ju också dansa men hennes dans kör inte igång förrän på söndag. Hon strosade runt i lokalerna och kikade på allt och när musiken körde igång inne från Theos danssal jagade hon loss ordentligt till allas förtjusning. Ännu mer förtjusta blev de när hon upptäckte att det var glasdörrar in till en av salarna och därinne dansade tre tjejer. Molly studerade vad de gjorde och härmade varenda rörelse perfekt, samtidigt som hon hojtande berättade för mig vad för rörelser de gjorde.

Det var två mycket trötta barn som snubblade in här hemma nu på kvällen. Och en ännu tröttare mamma...

Himla skönt att det är fredag!!

Vi vågade vägra grillen i dag, trots det vackra vädret och stekte köttet i stekpanna. Precis när maten var färdig så kom Labbe hem och bad mig om hjälp med att åka och hämta en bil. Då var det ju himla passande att vinet som jag häll upp och druckit av under matlagningen var alkoholfritt... ;-)

Nu ska jag faktiskt fira att det äntligen är helg med lite godis!

torsdag 6 september 2012

Körsång och broccolisoppa.

Fast allra först vill vi passa på att skicka en hel hög med grattiskramar till finaste underverket, Isabel på 2-års dagen! Barnens söta lilla syssling, som ni kan läsa mer om här: http://eggdonation.blogg.se/

Theo kör vidare med sin plan på att bli nya Eric Saade. I dag började han sjunga i Härlanda Barnkör, för det räcker ju inte med att bara kunna dansa, man måste ju kunna sjunga också!

Under tiden passade jag och Molly på att ta en liten promenad. De håller på och bygger om hela korsningen och spårvagnsspåren vid Munkebäckstorg, så det fanns fyra gula grävmaskiner att titta på. Och en vit!!

Kören var en hit! Ingen tvekan om att han ska fortsätta sjunga. Han var så glad ända tills vi kom hem och han upptäckte att det regnade. Han hade ju tänkt sig att visa Isak vad han hade lärt sig på tennisen i dag. Tennisen var ju ytterligare en hit! Han redogjorde för varenda minut under den timslånga tennislektionen. "Först gick vi in, sen värmde vi upp och då gjorde vi så här med fötterna och så vidare och så vidare...

Här är kvällens middag. Broccolisoppa med räkor, krutonger och parmesan. Den har vi aldrig testat förut men kommer helt klart göra igen! Även barnen gillade den, fast Molly var lite för trött för att äta. Själv mår jag konstant lite illa av den nya medicinen och har lite svårt att njuta av maten som jag brukar. :-(

Här har vi däremot en som kan konsten att njuta! Zingobus!

Till sist vill jag bara skänka en tanke till våra fina vänner P, A, D och D , ni vet att vi finns här för er! Ta hand om er!

Dagens Theocitat

Molly och Theo kollar på Fåret Shaun och Molly refererar handlingen för mig;

"Det var en katt som ville fånga en råtta, hihi"

Theo funderar lite och säger sedan;

"Jag trodde att det var tvärtom, att råttor ville fånga katter?"

Varför tror du att det är så, undrar jag?

"Jomen, man sjunger ju så; Var bor du lilla råtta? I din hatt! Vad gör du klockan åtta? Jagar katt..."

onsdag 5 september 2012

Födelsedagsmiddag på Moon Thai Kitchen.

Till slut kom Theo och gänget tillbaka till skolan. Då åkte vi och plockade upp födelsedagsbarnet för lite firande. Vi åkte först för att köpa ett tennisrack till Theo, som ska börja spela tennis i morgon.

Labbet hade fått tips om en kul Thairestaurang, som vi inte har varit på tidigare, Moon, som ligger bredvid Hagakyrkan. Väldigt kul inredning, som inte går att beskriva med ord, den måste ses! Men oj, vilken god mat!! Det kan mycket väl bli fler besök där!

Chrille var så himla snäll och tog jouren några timmar, så vi kunde fira i lugn och ro men nu är födelsedagsbarnet ute och jobbar igen.

Hundvakter är vi också i en vecka, Zingo är här! Husse och Matte är i Skottland och roar sig och under tiden är världens busigaste hund här och roar oss!

Wow, tennisrack!

Om du frågar Molly i alla fall...

Sushi och tårta till lunch!

Tårtan för födelsedagsfirandet på jobbet hann jag få en bild på innan den blev uppäten.

Värre var det med sushin men här kan ni se vad vi åt ändå...

Just nu är vi på Casa och väntar på att högstadiet ska komma tillbaka från utflykten. De brukar alltid vara tillbaka vid 15.30 men i dag är de jättesena...

Tur att det är fint väder i alla fall!

Världens bästa älsklingspappa fyller 39 år i dag!

En frukostmacka har han fått.

En hel hög med lyckliga barn överlämnade en hel hög med presenter.

Så här lycklig är födelsedagsbarnet själv på sin stora dag!

Grattis på födelsedagen min underbara älskling!!

tisdag 4 september 2012

Dagens Theocitat

Theo: Mamma, vet du vad bra det kommer bli när jorden går under om fem miljarder år?

Mamman: ????????????

Theo: Jo, då kommer vi få hur mycket solkraft som helst!

Själv är jag många rör med blod och ett par hundralappar fattigare, en ny läkartid och nya mediciner rikare.

En sväng på Allum fick jag orka med i alla fall. Med barn... Lite presentshoppande fick vi till, till slut. Jag hade tänkt slå in presenterna här hemma men självklart är Labbe inte ute på jourjobb. Hmm, jag får väl tappa upp ett bad åt honom eller lura iväg honom till affären i något påhittat ärende...

Nu ska vi äta middag, det blir wienerkorv med bröd och räksallad!

Jag väntar...

Hjälp!!

Jag får panik!! Vad ska den här älskade sambon få i födelsedagspresent?? Det är helt blankt i huvudet, jag kan inte komma på något...

måndag 3 september 2012

Ont, det gör ont...

I dag är det ingen vidare dag. Det mesta gör ont. Värker i huvudet så det känns som det ska sprängas när som helst. Knäna knäpper och värker vid vartenda steg, armbågarna värker konstant, för att inte tala om händerna... Blääää säger jag bara!

Nog med gnäll nu, lite trevligheter har vi haft trots allt. Barnen har pärlat. Molly ville att Lisa skulle göra en delfin, eller nej, en blomma, fast hon måste har pärlorna i en röd skål men hon ska göra en fjäril och pärlorna måste hällas tillbaka i stora burken, fast de ska ligga i en grön skål, för Theo gillar grönt men varför är inte delfinen färdig än... Tillslut blev det dock en fin delfin. En rosa! En fjäril gjorde Theo och Molly fick till en blomma på egen hand.

Under tiden fixade jag med det här, ugnsbakad falukorv. Snabbt och enkelt gillar vi idag! I morgon MÅSTE jag få ordning på Labbe födelsedagspresent men alla bra idéer är som bortblåsta! I vanliga fall brukar jag ha ordnat hans present redan i mitten av augusti, innan alla skolor och aktiviteter kör igång, för sedan är det så himla svårt att hinna med men nu står jag här utan vare sig present eller ens den ringaste idé om vad jag ska köpa... Någon som har lust att hjälpa mig? Är lite smått desperat, som ni kanske förstår. Alla tips och idéer mottages tacksamt!

söndag 2 september 2012

Ludvig citat

Galadriel? Är det hon den där älvan som ger den där flaskan till Harry? Min son, Ludvig, som säger sig älska och ha stenkoll på Harry Potter och Tolkiens böcker...

Eller hur...

Här har vi tillbringat större delen av dagen i trevligt sällskap. Jag har haft en första simlektion med en oerhört taggad David, som lämnade simhallen minst lika stolt efteråt. Molly, Theo och Ludvig var med också och busade med Pia och Andreas under tiden. Dessutom sprang vi på Ninna, Henrik, Sofia och Frida, som var där och badade.

Nu är vi hyfsat sega och mätta. Wok med kyckling och röd curry blev helgens sista måltid och det föll alla i smaken. I morgon är det vardag igen. Dessutom kör alla barnens aktiviteter igång också, vilket påminner mig om att vi måste köpa ett tennisrack till Theo innan torsdag... Nä, nu tar vi tag i det här och stoppar trollungar i säng. Eh, jaha, var inte Bolibompa slut än? Nähä, suck, då får jag nog hålla mig vaken en stund till...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...