Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 25 november 2011

Dags att fixa julklapparna?

Gåvoshop: Köp fältprodukter som räddar barns liv. Få gåvobevis att ge bort. - UNICEF Sverige Kika in på den här sidan! Här finns massvis med fina julklappar som verkligen kommer att uppskattas! På flera plan.

Perfekta julklappar att ge bort till någon som "har allt"!

Så snälla ni! Låt den här julen bli en jul som verkligen gör skillnad!

Min Airfryer jobbar!

Nu sätts den på prov! Vi börjar lite enkelt med egengjorda pommes frites och kör maxgränsen för hur mycket pommes frites som får plats. Lite fläskfilé och en sallad till, plus några goda såser och mina favvisar, cornichons och syltlök! Muuums!

Hoppas jag på, i alla fall...

Jag lunchar med en supersöt kille!

Jag hade lite ärenden att göra, så jag åkte lite tidigare och Ludvig passade Molly. Sedan blev jag färdig tidigare än vad jag räknat med, så jag kunde hämta Theo tidigare. Då passar vi på att ta lite pizzalunchmys på tu man hand. Det gillar vi! Då kan man sitta och prata och förundras vilken stor och duktig liten kille vi har!

torsdag 24 november 2011

Riktigt jobbigt igen.

Molly har det riktigt tufft igen, trots full styrka på medicinen. Hon stånkar och tappar andan hela tiden och det blir riktigt otäckt ibland. Nu på kvällen verkar hon dock ha mått lite bättre och har tom orkat leka och skratta en stund. Dessutom lyckades hon få i sig tre skedar mat!

Ludvig, Linnea och jag är också sjuka, så här har vi rejäl sjukstuga just nu. Labbe är lite hängig han också, så det är väl egentligen bara Theo som är riktigt kry.

I morgon hoppas vi på att vi mår lite bättre för nu är det verkligen dags att få upp belysningen på huset. Det tar ju ett tag att få ordning på allt.

Det kommer ett lite längre inlägg i morgon, tänkte berätta om en riktigt otäck sak som har hänt på förskolan där Frida går.

"Ja bill titta gacken peven!"

Klockan 05.10. Molly vaknar och gråter hjärtskärande. Skållhet! Mellan snyftningarna lyckas vi uttyda meningen: "Ja itte pova, ja bill titta gacken peven!" Översatt från Mollyska blir det: "Jag vill inte sova, jag vill titta på filmen "Draktränaren" på TV!"

Så här sitter vi nu...

lilla, sjuka Trollet och jag och kramas och tittar på den obligatoriska "sjukfilmen" och (jag i alla fall) hoppas att Trollet ska komma på att hon nog visst vill "pova"

onsdag 23 november 2011

Mollybus

Labbe fick ett jourjobb tidigt i morse, så jag och Molly fick köra killarna till skolan. Efteråt passade vi på att åka förbi verkstan och hälsa på pappan. Molly tycker att det är lite läskigt på verkstan för det låter så mycket men i dag hade Labbe lite tid att gå runt med henne och visa vad det är som låter så det, förhoppningsvis, ska bli lite mindre läskigt i fortsättningen. Dessutom fick hon testa Theos hästgunga och det var jättekul! Den är gjord av ett gammalt däck och den fick Theo av faster Helena när han fyllde år för några år sedan och den hänger i en av balkarna inne på stora däcklagret.

Sedan var det dags för veckans höjdpunkt, enligt Molly, simskolan! Just nu har hon ett sådant flyt i allt hon gör, allt går bra! I dag fick vi vara ute i champagnepoolen för en av småkillarna i gruppen innan fick en rejäl kallsup och fick upp hela frukosten i undervisningsbassängen... Och då blir Molly överlycklig, för där är det så roligt att vara! Det är ju i den poolen man leker, i undervisningen är det ju alltid massa jobbiga måsten. Så i dag, när vi bara "lekte" gick det tom bra att simma själv på rygg, glatt sjungande Blinka lilla stjärna...

tisdag 22 november 2011

Dagens outfit och oseriösa telefonförsäljare.

Mina barns pappa har en förmåga att komma hem med små värdefulla presenter till dem lite då och då. Så också i kväll när han kom hem med "kinahattar" till dem! Och till resten av familjen... Detta uppskattades alldeles väldigt av småtrollen i alla fall, som genast krängde på sig dem och krävde att mamman skulle agera fotograf! "Så kan du visa dem på bloggen sedan så att mormor och farmor och alla kan se!"

Jag har lyckats jobba otroligt effektivt i dag och fått massvis gjort! Trots att jag egentligen mår skräp just nu men som läget är så är det bara att knapra piller, bita ihop och släpa sig iväg till jobbet. Har man en däckfirma så har man...

En sak som stör mig otroligt dock, är alla &#@#@€¢ "säljare" som ringer och vill att vi ska köpa ditten och sponsra datten och vara med på siten si och annonsera i bladet så och som inte har lärt sig vad NEJ betyder. Det har ringt en tjej från 118218 till mig två dagar i rad nu och en gång till Labbe där emellan. När jag pratade med henne första gången i går, frågade hon om jag hade tid en stund. Jag svarade som det var, att det har jag inte. Det ville hon inte alls lyssna på utan började rabbla att hon skulle kontrollera så att alla våra uppgifter stämde. När jag då säger att vi inte ska vara med på deras sida blir tjejen alldeles hysterisk och förklarar för mig att så kan man minsann inte göra, detta är ju Sveriges enda sökmotor riktat specifikt mot företag och där måste man vara med! Jag frågar henne då i vilken lag det står i och då börjar hon mumla om att det inte var så hon menade, det måste jag ju förstå. Efter ytterligare några minuters dravel och löften om sänkta priser och borttagna bindningstider med konstanta "nejtack-svar" från min sida tröttnar jag och säger att vi ingår aldrig avtal med företag som inte kommer till oss personligen när de har tagit kontakt med oss och vi är inte intresserade av deras tjänster och nu hinner inte jag sitta och tjafsa längre, varpå jag lägger på luren.

15 minuter senare ringer samma företag till Labbe men blir snabbt avsnoppade. Men så i dag ringer hon till mig IGEN! Nu vill hon veta vilka sökmotorer vi har anslutit oss till och jag förklarar att det har inte hon med att göra och det är ändå inte relevant, för oavsett vilka, om några, så vill vi absolut inte vara med på 118218!

Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan tänka sig att jobba med sådant? Det måste väl finnas andra jobb, även om man inte har någon utbildning. Sitta och försöka pracka på folk massa skit som de egentligen inte vill ha?

Tidigare i höstas råkade vi ut för en annan sådan idiotsäljare och den gången låg det ett riktigt blufföretag bakom. Säljaren presenterade sig som att vara en Vincent, från 118118, dvs eniro. Vi har ju haft våra duster med eniro så jag säger direkt att vi ska säja upp avtalet med dem. Ojdå men ni har ju bindningstid kvar här, får jag som svar. Det tror jag inte alls att vi har, replikerar jag och avslutar samtalet. Ett par dagar får vi en faktura på dryga 16000:- från ett företag som kallar sig Refa Media, 118818. På fakturan sitter Intrum Justitias stämpel och ett meddelande om att om denna inte betalas inom 10 dagar kommer den att skickas vidare för inkasso. Jag bestrider genast den fakturan och tar dessutom kontakt med Intrum Justitia. Det visar sig att de har fått mycket klagomål på detta företag och kommer avsluta sammarbetet med dem.  Några dagar senare får jag ett telefonsamtal av en otroligt överlägsen tjej som talar om för mig att avtalet visst är bindande och att vår bestridan inte betyder någonting, för de har minsann en ljudfil på vårt ingågna avtal. Jag ber henne att skicka en kopia på denna ljudfil och det ska hon göra. Dagarna går och någon ljudfil dyker inte upp. Det gör däremot en kravfaktura från ett företag som påstår sig ha övertagit Refa Medias fakturor, med ytterligare ett hot om inkasso. Kontaktar återigen Intrum Justitia och förklarar läget för dem. Två dagar senare får vi ett brev från IJ, där de skriver att de har lagt ned fallet!

Tänk så mycket tid och energi dessa företag lägger på att försöka bluffa sig till pengar! Och tänk vad de skulle kunna åstadkomma om de lade samma energi på något vettigt istället...

Så där ja, nog om sådant.

Jag har, för första gången i mitt liv vågat mig på att laga cannelloni och det var faktiskt inte alls så krångligt som jag hade befarat! Och himla gott blev det också. Jag är faktiskt riktigt stolt och detta kommer jag göra fler gånger.

Det bidde ingen simskola för Theo i dag. Han var helt slut när jag hämtade honom på skolan. Vi får hoppas att det inte beror på en antågande förkylning. Pojken har ju varit oförskämt frisk den här hösten...

måndag 21 november 2011

Hoppas att de här hittar till Sverige!

Tänk vad lycklig vår lilla draktränarprinsessa skulle bli då!

Tack Lisa för det här klippet! Jag ska visa det för Molly sedan!

I dag tar jobbet all min tid!

En höstlovsvecka och en sjukvecka mitt i högsäsongen ger ju ett visst pappersöverskott...

Men nu ska jag luncha, vet inte riktigt vad jag ska äta bara eftersom jag glömde packa med mig maten hemmifrån. Blir till att klättra i trappor upp till restaurangen här i huset och se om de har något gott.

Återkommer när kvällens lugn har lagt sig med vidare rapporter!

söndag 20 november 2011

Broöppning!

Kurtan är död!

Aftonbladet: Lasse Brandeby död Usch, vad tråkigt! Den svenska humorscenen blir helt klart mycket fattigare nu! Tänk så mycket skratt han har bjudit på genom åren. Jag minns när jag i sluten av 80-talet och början på 90, jobbade som biografmaskinist i Mariestad och under tre veckors tid körde hans första långfilm och trots det tycker jag fortfarande att den är rolig. Jag gillar den typen av humor när man bjuder på sig själv, istället för (som så mycket "humor" i dag) att förnedra andra. Och bjuda på sig själv har ju verkligen Herr Brandeby gjort genom åren!

Total lycka över en flugsvamp!


Paketet från Me&I kom i går och Molly fick hjälpa till att öppna det. Som hon har längtat efter sin svampklänning, som jag tillslut gick med på att köpa åt henne. Någonting säger mig att den aldrig kommer hinna hängas upp på en galge i garderoben...

Här skiner solen i dag och vi är på väg ut för att njuta av den! I eftermiddag ska vi försöka få med Labbe till Liseberg men eftersom han har jouren så är det nog ett rent önsketänkande. Men man måste tänka positivt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...