Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 oktober 2010

Stackars sjuka Theo!

Theo är jättesjuk nu, över 40 graders feber och jättehängig. Han åt ju inget på Mc Donalds idag och fick bara i sig pyttelite pizza nu på kvällen. Och när Theo varken äter Mc Donaldsmat eller pizza, då är han sjuk! Han bara ligger i soffan och blundar. Stackars vår lillplutt! :'(

Lisa kom hem alldeles nyss. Hon hade tre påsar med sig, en från Hemköp och två under ögonen ;-)

Hon tvättade fötterna (!) och gick och la sig.

Jag pratade en snabb sväng med Ludvig för en stund sen men han har inte tid att prata med sin mamma idag heller... Tävlandet går sådär men han har kul och trivs i alla fall!

Dessutom har han namnsdag idag; Ludvig!
Published with Blogger-droid v1.6.1

24-timmars är snart över.

Lisa har i skrivande stund 3 sidor kvar av sina 24 sidor. Så här har de suttit i snart ett dygn med bara några korta pauser för mat och kanske nån liten tupplur.
Published with Blogger-droid v1.6.1

Gyllene Måsen

Bion gick jättebra. Båda små tyckte att filmen var spännande! Massa hundar och katter som var agenter och bovar och gjorde tokiga saker. Mycket skratt!

Molly satt still nästan hela tiden. Lite klättrande och en stupning blev det på slutet.

Nu är det Gyllene Måsen som gäller. Det enda tråkiga är att Theo verkar ha blivit sjuk, så jag fick springa in på apoteket och köpa flytande Reliv. :-(
Published with Blogger-droid v1.6.1

Som hund och katt!

Nä, inte syskonen! Biofilmen alltså. Som hund och katt 2.

Vi är på bio. Mollys premiär. Popcorn inhandlat, alla har varit på toa. Vi är redo.

Reklamen har börjat. Vilken stor TV tänker Molly. Hon sitter blickstilla, glömmer tom av att äta popcornen!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Molly kan själv...

Theos pyjamaströja passar utmärkt som byxor!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Kolla vad jag hittade!

Theo brukar ibland få en smörgås med Nutella på lördag morgon. Och idag var det en sån lördag. Det var lite extra mysdag, så det blev framför TVn!

Men vad händer om man sätter en femåring framför en spännande film? Jo, han glömmer tid och rum. Men det gör inte hans lillasyster, som älskar att prova ny mat. Hennes matradar scannar snabbt in att här är nåt ätbart. Provar... Och ÄLSKAR!
Published with Blogger-droid v1.6.0

fredag 1 oktober 2010

Live från 24-timmars.

Det här är vad Lisa gör just nu.
Published with Blogger-droid v1.6.0

Så här har de tuffa mössan!

Följande utspelade sig på. Casa idag kl 14.00, när jag hämtade. Theo:
"Oj, Theo, din mössa har snurrat till sig. Kom så ska jag rätta till."
"Neej! Den ska vara så! Så har de tuffa det, det har min storasyster Linnea berättat för mig."
Published with Blogger-droid v1.6.0

En helt vanlig fredag?!?

Den ena dagen är aldrig den andra lik hos oss. Mycket kan påminna om tidigare dagar men det händer alltid något som bryter mönstret. Idag har Molly varit ledig, hon var lite hängig och snuvig, så jag tyckte det var lika bra att hon var hemma och tog det lite lugnt.

Ninna och Frida kom och hälsade på hos oss. Ninna var ledig idag för Henrik är och jagar hela helgen. De fick börja med att vara barnvakt åt Molly för jag fick köra Lisa till skolan i Mölnlycke eftersom busschauffören körde ifrån henne innan bussen skulle ha gått. Detta är inte första gången det händer med samma chaufför på Röd Express. Tydligen så kör han alltid när han har rökt färdigt oavsett tid, kan bli före eller efter den riktiga avgångstiden. Så respektlöst! 

Nåväl, jag var tillbaka efter en halvtimme. Molly och Frida lekte och lekte så de slocknade direkt efter lunch. Ninna var lite nervös idag för de budade på ett radhus i Mölnlycke men det ville sig inte idag, tyvärr. Vi hoppas på att det var npgom mening med att det inte blev just det huset, att drömhuset dyker upp om några veckor. Så var det ju för oss och se hur bra det blev!

Racerkusinerna speedar fram längs gatan.

I förrgår kväll följde Ludvig med Labbe ut på ett jobb och han fick med sig kameran för det var ett ganska speciellt fordon de skulle arbeta med. Men...

Är det någon som kan gissa vad detta är för fordon??
Första pris blir att få hålla fotokurs med vår mästerfotograf! ;)

Några foton fick han till så man ser vad det är i alla fall.

Lite suddig bild men nog ser man att det är Herr Hansson som är ute och byter däck.

Här kommer lite bilder från när Erik och Lina var här och grillade härom kvällen.

Molly med sin älskade morbror.

Theo och moster Lina.
Jo, efter många och långa diskussioner kom vi fram till att det är moster hon är till mina barn och inte faster. ;)

Theo har en ny favoritsysselsättnnig nu för tiden. Han skriver och skriver på post-it lappar och sätter upp överallt. På vår ytterdörr står det bla Lisa åker bus, Lina, Erik och Lödig...

Lisa är iväg på 24-timmars serien inatt. Ett stort gäng som, under ordnade former sitter i 24 timmar och tecknar på varsin serie. Labbe är ute på jobb med såna där vråltunga, superstora däck som sitter på maskiner som borrar tunnlar i berg, så han är borta några timmar, Ludvig är ju i Skellefteå och Linnea är med kompisar, så det är bara jag och de små hemma. Just såna här kvällar, när vi är själva och det börjar bli så mörkt ute, så är det skönt att vi har larm i huset som man kan koppla på även när man är hemma!

Skellefteå, nästa!

Ludvig är nu framme i Skellefteå, har precis klivit av bussen. Resan har varit kul och han har sovit som en gris, gungad av tåget. Jag föreslog att vi skulle skaffa en vagga till honom men det ville han inte. Konstigt?
Published with Blogger-droid v1.6.0

torsdag 30 september 2010

En nervös (liten) pojke är på väg till Skelefteå.


Nu är han på väg! Tillsammans med ett gäng busiga killar från Partille Pingisklubb. Och två ledare!

Kl 17.00 avgick nattåget mot Luleå som de åker med. De kommer kliva av i Bastuträsk vid 8-snåret i morgon bitti och fortsätta den sista biten med buss.

Undrar hur mycket de kommer sova inatt med fyra grabbar i varje kupé? Och på det lägger vi en intensiv tävlingshelg med boende på vandrarhem och en likadan färd hem... Nånting säger mig att herrn inte kommer orka med nån simträning på måndag kväll.



Jag ringde Ludvig vid 20.15 men han hade inte riktigt tid att prata med sin mamma då men han lovade att smsa godnatt sen. ;-)

Jag har varit på första föräldramötet på Mammut i kväll. Ja, egentligen har jag varit på ganska många såna men inte för Molly och inte i dessa lokalerna. Känns riktigt kul att vara tillbaka igen. Vi började 1996 första gången, gjorde ett uppehåll från 2003 och nu är vi alltså tillbaka igen. Det är bara Theo som inte kommer ha gått på Mammut. När det var dags för honom att börja på förskola så bodde vi i Göteborg och de betalade inte för förskolor utanför kommungränsen. Det gör Härryda kommun! Men hade de inte gjort det så hade vi inte flyttat, vi tänker inte byta bort Casa för allt i världen!

Under tiden som jag lämnade Ludvig vid tåget och var på föräldramöte, hämtade Linnea Theo, åkte och fikade med honom och tog sedan med honom till dansen och hem igen och Lisa var Mollyvakt. (Fast Molly var med på stationen och vinkade av Ludvig först.) Såå skönt att ha stora barn!

Nu ska jag prova att störa Ludvig igen och sen är det dags för bingen!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Fika i väntan på tåget.


Ludvig ska på långresa, då är det bäst att ladda ordentligt!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Alla mina barn!

Den här bilden lyckades vi få till på Liseberg för att ge till Mimmi när hon fyllde år!
Visst är de söta!

Det är den bilden som numera ligger som bloggbakgrund också!

ADHD är ärftligt! Fast det visste vi väl redan?

http://mobil.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7871862.ab
Published with Blogger-droid v1.6.0

onsdag 29 september 2010

Molly ska bli stor och stark!

Molly kan äta hon! Middagen bestod av en hel skiva grillad karré, 8-10 tjocka skivor råstekt potatis och en stor hög sallad gjord på gurka, melon, kronärtsskockshjärtan och isbergssallad med balsamicovinäger. Lite vindruvor till efterrätt gick också ned. Men sen orkade hon inte välling utan det blev "bara" amning vid nattningen.

Theo åt också som en häst idag och DET är ju anmärkningsvärt! Han har ju aldrig riktigt förstått vitsen med att äta, tar ju bara massa värdeful tid från andra, viktigare saker... Men nu det sista så är det nästan som hans smaklökar har vaknat, han äter upp sin mat utan trams och kan tom kommentera vad maten smakade!

Ludvig har sprungit omkring som en yr höna här i kväll och försökt packa inför Skelefteåresan i morgon. Han har blivg uttagen att få delta i en pingistävling där i helgen och åker imorgon eftermiddag och kommer hem på måndag vid lunch.Han ser verkligen fram mot detta, dels tävlingen men framförallt att få resa så långt norrut. Det är längre norrut än vad någon av oss har varit och han är väldigt stolt över detta. Sen är det nog lite extra pirrigt eftersom han åker själv, utan föräldrar...

Nu har Lisa precis kommit hem efter första dagen för terminen på mangakursen i Mölnlycke som hon håller. Hon får sålla friskt bland jobberbjudandena, hon hinner inte hålla alla kurser som de vill. Det ringer hela tiden folk från bibliotek och studiecirkelförbund runt om i Göteborgsområdet och undrar om hon kan hjälpa dem.

Nä, nu är det dags att lägga sig och läsa lite och hoppas att Labbe slipper vara ute och jobba hela natten.

Jomen, förresten! Theo är ok i nacken, bara lite öm men kan röra sig ordentligt och allt känns bra.

Och till sist håller vi tummarna för Ninna, Henrik och Frida! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.0

Hur många däckgubbar behövs det för att tvätta en Toyota?

Svar: 3 stycken...
Published with Blogger-droid v1.6.0

Ytterligare en veckas ångest!

Bidde ingen tandläkare idag. Jag och Molly är på väg till Mammut och telefonen ringer, dolt samtal. Förr brukade jag alltid låta bli att svara på dolda samtal men nu innebär de oftast ett samtal från Linneas läkare tex, så nu svarar jag alltid. Det var från tandläkaren. De fick lämna återbud till min tid idag, tandläkaren var sjuk. Jag kunde få en ny tid om en månad! Ååh... Tjejen i telefonen hör nog både förtvivlan och panik i min röst för hon säger, "vi kan nog ordna en tid åt dig på tisdag den 5e oktober. Funkar det för dig?" Och det får det ju göra. Jag måste få det gjort. Men nu blir det en jobbig vecka till... Och Labbe som hade fixat så att han kunde följa med mig idag, bara hålla tummarna för att han kan på tisdag istället!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Tandläkarn...

Idag är det min "tur". Att gå till tandläkaren, alltså. JAG VILL INTE!!

Men jag måste. Den 5e maj förra året, samma dag som Molly var beräknad till, sprack en gammal lagning i en tand och med det, hela tanden! Jag fick åka in till tandakuten och de fick pilla loss halva tanden o täcka den andra halvan provisoriskt. Tanken var att jag skulle fixa till detta så snart som möjligt. Men en vecka senare kom Molly, det blev sommar, vi köpte hus och flyttade mm, mm.

Så idag, 17 månader efteråt, är det dags.

Det är enklare att föda barn än att gå till tandläkaren!
Published with Blogger-droid v1.6.0

tisdag 28 september 2010

Simmar-Theo!


Theo byter om till simskolan.

Theo älskar att bada och simma! Tisdagar är hans simskoledag! Idag var det pirathinderbana och Sissi var utklädd till pirat med svärd, bandana, ögonlapp, krok och allt. Så massvis kul, tyckte Theo och stannade på två lektioner ;-)

De har lite bekymmer med honom - han simmar alldeles för bra med tanke på hans ålder. Ser man bara till ålder så är han en sköldpadda men ser man till simkunnighet så är han en fisk. Ytterligare ett problem är ju att han är så kort, ska han vara fisk så får han ju ha lektioner ute i stora basängen och där bottnar han ju inte. En 30-minuters lektion och trampa vatten hela tiden, det är det ju inte många 5-åringar som orkar.

Fast idag... Efter Theos simlektion brukar han alltid få åka röda vattenrutschkanan ett par gånger och sen dyka från pallen och simma hela 25-meters basängen. Och det fick han idag också. Och när han kom in till det grunda så fick han hoppa och leka där en stund medan jag gick in i badvaktshytten och pratade lite. Helt plötsligt ser vi bara ett stort leende a la katten i Alice i Underlandet. "Jag bottnar, jag bottnar", vrålar Theo, stående på tåspetsarna med bara den leende munnen ovan vattenytan ;-)

Efter denna fantastiska upplevelse, så var han så lycklig så han glömde helt bort att tramsa vare sig i duschen (tvättade tom håret två gånger av bara farten ;-)) eller vid påklädningen!

Molly var på Mammut för första gången på 1 1/2 vecka. Det gick över förväntan bra att lämna henne, hon protesterade visserligen högljutt men det gick över innan jag hade tagit på mig skorna! Min duktiga lillplutta! Sen när jag och Theo kom och hämtade henne så märkte hon inte ens att jag kom, hon såg bara Theo :-D

Theo sprang över till Isak när vi kom hem och när jag gick dit för att hämta honom så pratade jag en stund med Isaks mamma. Det är ju dags för skola till hösten för våra killar och tydligen finns det en bra och en "mindre bra" skola i Landvetter och nu är det mycket oro vart man hamnar och med vilka. Isak kommer tydligen inte få gå med sina dagiskompisar utan de delar strikt in efter var man bor, så alla Tahultsbarn hamnar i samma klass oavsett vilket dagis de har gått på.

Åh, vad skönt att våra barn går på världens bästa skola, där man går i samma grupp från första året på förskolan tills man har gått ur nian! Casa Montessoriskola i Göteborg är helt enkelt bäst!

Nu på kvällen var det Theos tur att ha otur. Han låg i soffan och kollade på Bollibompa och ställde sig på knä för att nå fjärrkontrollen och höja volymen. Då slinter han och far med världens fart ned i bordet och slår i sidan på halsen, hårt! Han gråter hjärtskärande och skrämmer slaget på Molly så hon börjar gråta hon med. Jag tröstar honom och han lugnar sig men han säger att det gör jätteont. Jag ringer 1177 för säkerhetsskull. Sköterskan jag pratade med tyckte vi skulle avvakta men skulle han få svårt att lyfta armen, inte kunna böja ned hakan mot bröstet eller något annat konstigt så skulle vi ringa igen.

En liten kul grej som hände när jag pratade med sköterskan. Hon ställde ju massa frågor som jag testade på Theo, bla gällde det synen. Kan du titta på mig när jag står här, ser något konstigt ut frågade jag. Jaa, du är suddig säger han då. Fast det var du i morse också...
Published with Blogger-droid v1.6.0

måndag 27 september 2010

Mineraliseringsskador eller början till karies??

Theo var så jätteduktig hos tandläkaren! Superduktig! Han satt still i tandläkarstolen och gjorde precis som han blev tillsagd! Det absolut läskigaste med besöket var när de fällde stolen bakåt, det känndes som att han skulle ramla ned med huvudet före, tyckte han...

Tänderna såg jättefina ut med ett undantag. Han hade något på två framtänder men hon kunde inte riktigt säga om det var början till karies eller om det var såna mineraliseringsskador som Lisa och Linnea har. Åtestår att se sen när mjölktänderna ramlar ut och de permanenta kommer. Jag nästan hoppas på början till karies, mineraliseringsskador gör ju att de permanenta tänderna ser missfärgade och smutsiga ut och man behöver ofta genomgå flera tandblekningar och inplastningar av tuggytorna. Jobbiga behandlingar båda två, faktiskt enklare att bara borsta lite bättre.

Vi ska köpa såna där röda tuggtabletter som färgar rött där man inte har borstat ordentligt, så att vi verkligen ser om vi missar någonstans. Då får Theo Drakulatänder ;)

Efter tandläkaren var det dags för Mollys simskola. När vi hade parkerat, mötte vi Kerstin och Arvid. De sprang in i förväg, Kerstin behövde en korv och hon passade på att köpa en kaffe till mig. Vilken ängel!! :D

Molly blev överlycklig när vi hoppade i vattnet, skvätte, plaskade och simmade runt. Men det goda humöret försvann så fort det var dags att jobba lite. Nu var det ju tom hinderbanevecka med massa roliga saker att göra men inget passade fröken. Hon gallskrek från början till slut... Men direkt efter "Liten båt" när hon visste att nu är lektionen slut, då vände det igen och hon var sitt vanliga strålande jag... Hmm, humör har hon fått en otroligt stor dos av... Hjälp mig för hennes tonår ;)

Men nu sussar hon sött i alla fall, Theo och Ludvig också. Lisa har precis kommit hem från skolan och Labbe fick jourjobb. Ja, just ja, Kerstin fick syn på honom idag när han var ute och jobbade på väg upp från Partille mot Bergsjön. Hon tyckte det var riktigt häftigt att se honom "in action".

Jag sitter och slötittar lite på de här Hollywoodfruarna eller vad det heter, svenska tjejer som har gift sig rikt i USA. Och jag blir så glad över mitt liv! Usch och fy för att leva som de gör. Bara pengar och yta för hela slanten... Undrar om någon av dem egentligen är lycklig, innerst inne...

Snart dags för tandläkarbesök

Väntrummet var i alla fall jättekul! Vi får se hur det blir sen...
Published with Blogger-droid v1.6.0

söndag 26 september 2010

Söndagen avklarad.

Så var ännu en vecka till ända.

Det var ganska många trötta barn idag på simskolan, mycket bestämda viljor! Det är så kul med 1-2 åringar, det har så otroligt bestämda åsikter om allt och de uttrycker dessa åsikter högt och ljudligt! Enda "problemet" är ju att åsikterna ändras väldigt frekvent, så det man absolut inte ville göra ena sekunden kan man inte leva utan nästa...

Det har blivit ett ganska tajt söndagsschema för mig i år. Jag hade från början två privatlektioner och en ganska lång rast mitt på dan. Sen fick vi förfrågan från en familj som ville boka 10 lektioner och jag har inte hjärta att neka ett barn som så gärna vill lära sig simma! Så nu blev det bara 20 minuter kvar till lunch men är det inte för lång kö till cafét så funkar det. Och om jag skulle få i mig lite för lite mat nån dag? Jag menar det är ju inte så att jag inte har lite extraresurser att ta av ;-)

En ganska jobbig grej hände idag när jag precis hade slutat. Jag stod och pratade lite med mamman till en av mina elever. Pojken och hans pappa och storebror är kvar i basängen och simmar runt och leker. Plötsligt hör vi ett kvävt skrik, mamma, mamma! Vi ser min elevs storebror häva sig upp på kanten i bortre änden av basängen samtidigt som han försöker skrika. Mamman rusar dit och jag efter. Killen har precis lärt sig simma och i en obevakad sekund när pappan var upptagen med lillebror, så har han hamnat under vattnet och först inte kunnat ta sig upp till ytan själv. Tillslut hade han gjort en sista kraftansträgning och skjutit upp sig från botten och fått tag på stången som går utmed långsidan och kunnat häva sig upp! Han hade svalt så mycket vatten så han kräktes flera gånger på kanten. Men han skrek hela tiden och det är ju ett gott tecken. Till slut kunde han lugna sig och berätta vad som hade hänt. Vi berömde honom för att han var så duktig och hade tagit sig upp själv. Sen stannade familjen kvar en lång stund efteråt och mös, pratade och lekte, så att det skulle bli en positiv avslutning på besöket.

Såna här saker händer så snabbt, trots att man är närvarande! Total uppsikt hela tiden är det enda som gäller när man är och badar med barn! Och absolut inte förlita sig på simringar och armpuffar och andra leksaker = falsk trygghet!!

Theo var på Viggos kalas på ett bushus på Askims verkstadsväg idag (vet inte vad det heter) och jag fick rapport om att "det var kul och Viggo hade önskat sig precis en sån legofigur!"

Efter kalaset har han lekt med Isak, som tom vågade sig in här för att leka! ;-)

Molly har, av någon anledning, ägnat en stor del av dagen till att sova, vilket märks mer än väl, nu när jag försöker natta henne! En timme har vi hållt på hittills...

Och en sak till. Theos pappa är mycket bättre på att laga mat än Theos mamma! I alla fall köttfärssås. Pappan har inte i massa grönsaker...

Åh, vilken fantastiskt underbar familj jag har!
Published with Blogger-droid v1.6.0

Lugnet före stormen...

Om 10 minuter börjar första lektionen. Sitter tar en paus efter att ha gått igenom vad vi ska hitta på under dagens lektioner.
Först ut är en grupp fantastiskt duktiga gulddelfiner! Sen kommer min Frida med båda sina föräldrar idag! :-D
Kan man ha ett bättre jobb? 34 gradigt vatten fyllt med massa glada ungar och deras lika glada föräldrar! Tror inte det, va? ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...