Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 februari 2012

Vardagslycka 11

Att ha lyckats att undgå ytterligare ett avsnitt av mardrömsföljetongen!

Vilken följetong? Melodifestivalen, så klart!

Va? Har vi sagt att vi skulle gå ut i dag?

Nä, se det har jag inget som helst minne av! Vi har ju hela tiden framhålligt att just denna lördag är en ypperlig dag för inomhusaktiviteter! En lite tripp till sopstationen blev det dock för Theo och Labbe, efter ett röjningsryck i vårt garage. Nu kan man skåda ett golv!

Övrig tid har vi faktiskt ägnat åt min nyaste leksak! Något som jag har önskat mig sedan jag var en liten flicka och nu hade turen att vinna!

En assistent! Så nu bakas det italienska matbröd, hålkakor, grahamskakor och kanelbullar på löpande band här i huset! Frysen fylls! :-)

Nä, nu är det dags att stoppa in vaniljbullarna i ugnen!

Väder...

nej, det är inte kladd på linsen, det är precis så det ser ut när man tittar ut över vår altan och trädgård. Det snöregnar på tvären här i dag! Typiskt "stanna-inne-väder" om jag har något att säga till om. Och vi som skulle åkt ned till isen på Landvettersjön i dag. Åkt skridskor, grillat korv och druckit varm choklad och allt det...

Och Sissi som skulle på IFKs träningsmatch, utomhus, i dag. Inte helt optimalt väder för att vare sig titta på, eller spela fotboll. Sissi kan ju åtminstone låta bli att gå dit men det kan ju knappast spelarna göra.

Vardagslycka 10


Att få en stund i soffan med en kopp te, alldeles själv, i lugn och ro, innan resten av familjen vaknar! Utan Bolibompa!!

fredag 17 februari 2012

Jag har drabbats...

av vårkänslor! Därför blev det grill i kväll!

Och dagen till ära, premiäranvände jag julklappen som jag fick av Ludvig, "The Marinator". Vi grillade fläskytterfilé, så vi proppade köttet fullt med den härliga, hickorysmakande marinaden jag hade gjort och resultatet blev över förväntan!

Saftigt och väldigt gott blev köttet! Potatisslantar, majs och coleslaw gjorde måltiden komplett!

Tillsammans med det fina sällskapet, så klart! Sissi har förgyllt vårt liv en stund! Det var bara Ludvig som missade hela kalaset men han är ju ute på andra roligheter, bio med kompisarna och övernattning, så han sörjer nog inte så himla mycket ändå!

Nu ska jag köra Sissi till Partille och sedan är det nattning av småtroll!

Nu blev det riktigt jobbigt...

Rosa är ju Theos favoritfärg! GAIS är ju Theos favoritlag! Rosa är inte GAIS bortamatchfärg, däremot IFKs, vilka samtidigt är det lag som man absolut inte kan hålla på, enligt Theo. Det sistnämnda laget är dock Sissis favoritlag och hon har gett sig den på att omvända pojkspolingen, så hon tog sig en tur till IFK-shoppen vid Gamla Ullevi och införskaffade en styck bortalagströja till honom. Theo blev överlycklig när han fick tröjan men så fick han syn på MÄRKET...

Sååå kluvet det blev för honom nu! Rosa? IFK? GAIS? Hjälp!!

Till slut resonerade han sig fram till att det faktiskt är helt ok att hålla på två olika lag! Men när de spelar mot varandra, då är det fortfarande GAIS som gäller!

Tänk att detta kan vara så svårt!

Molly däremot... Hennes favoritfras är ju, som bekant; "GAIS är bajs" och favoritsången:

Det vet alla mina vänner på Facebook vid det här laget, det är den som lyssnas oftast på, på Spotify...

Detta med tonåringar och mat...

För några år sedan hade vi en liten spetig kille här hemma, som var det kräsnaste som gått i ett par skor. Det kunde ta en timme att få i sig ett Happy Meal med chicken nuggets, trots att det var mat som han räknade som god. Men så, en dag, började portionerna växa och hastigheten öka och nu sätter han i sig nästan lika mycket som övriga familjen gör tillsammans, på fem minuter! Frasen "skynda dig nu" har bytts ut mot "men snälla du, känn vad maten smakar åtminstone". Men lika spetig är han fortfarande?!?

Vardagslycka 9

Att få hem en överlycklig liten kille som har haft det toppenkul, ätit vrålgod mat och fixat att sova borta hela natten!

torsdag 16 februari 2012

Vardagslycka 8

Yngste sonen sover för första gången över hos våra vänner, idolen Calippo och hans Kerstin och vi har hittills inte hört ett knyst från honom, då vet vi att han har det bra!

Det är riktig vardagslycka!

5 år!

För fem år sedan, efter en god middag på restaurang Räkan, förlovade vi oss, vid havet...

Väldigt tänkvärt angående detta med att många låter bli att vaccinera sina barn mot mässlingen!

Faktoider: Mässling, en farlig sjukdom Läs och begrunda!

Vardagslycka 7

Att det, som man först trodde var ett mycket irriterande felköp av honung, visade sig vara alldeles fantastik! Både i smak och konsistens! Faktiskt bättre än den honungen jag brukar köpa!

Ny favorit funnen! :-)

Det var ju bara en tidsfråga...

Aftonbladet: Flera mässlingsfall i Järna

onsdag 15 februari 2012

Två intensiva timmar på Bushuset!

Bushus är en helt fantastisk uppfinning för trötta småbarnsföräldrar! Barnen leker sig totalt slutkörda medan mamman kan få dricka kaffe i lugn och ro och hur sällsynt är inte det!

Barnen var inte still i två sekunder under de två timmar vi var där. Fullt ös!


När jag sa att vi skulle äta lite, tittade de på mig som om jag var dum i huvudet som kunde komma på en sådan korkad idiotidé! Sitta stilla när man kan rusha runt?


Nåväl, varsin korv kunde de kanske tänka sig att mula i sig. Snabbt!

Vardagslycka 6

En härlig kopp varmt kaffe medan man tittar på barnen som busar sig trötta!

Bushuset

Mina veklingar till barn ville absolut inte åka pulka i dag igen! Kallt och blött, nej tack, varm och knôkat, ja tack! ;-)

Så vi packade in oss i bilen, tillsammans med bästaste Olivia och åkte in till Bushuset. Jag såg ju framför mig hur minst 300 ungar skulle åka på varandra i rutschkanan och knocka ihop sina huvuden på studsmattorna men totalt sett kanske det är 15 barn här i dag. Inklusive mina vildingar!

Nu ska här busas!

Sportlov i Göteborg

Här i Göteborg pågår sportlovet för full den här veckan. För många i alla fall. På många skolor får man välja om man vill ha lov vecka 7 eller vecka 10. Vi har valt vecka 7, för då är ju chansen lite större att det ska kunna finnas, åtminstone en gnutta snö i backarna. Och det visade sig vara en smart chansning i år.

I måndags höll vi oss hemma och härjade i trädgården. Molly åkte skidor för första gången och det gick riktigt bra. I ungefär 30 centimeter... Theo och Ludvig fick slita hårt, eftersom vi inte har några backar precis där vi bor nu, så fick de putta och dra sin lillasyster på pulka och snowracer.

I går hade killarna tröttnat på att få köra runt på sin syster, så vi åkte till backen vid Delsjön. Vi bodde ju granne med sjön innan vi flyttade till huset och då var vi där nästan varje dag, på sommaren för att bada och på vintern för att kasta oss utför den fantastiska pulkabacken! 

Barnen åkte och åkte och hade hur kul som helst. Molly tjöt av skratt när hon åkte med Ludvig. Tyvärr åkte vi ifrån hjälmarna, så de fick inte åka hela vägen upp i backen, utan fick bara ta den nedre delen. Men det ska ju bli fint väder i dag verkar det som, så vi kör kanske en repris på detta. Med hjälmar!

Efter en stund hade de förvandlats till hungriga vargar och det var grilltajm! Jag hade även med deras favorit, Mexicanasoppa, i en mattermos, så det åt vi som förrätt medan korven grillades. Oj, så de åt, nästan allt gick åt. Sedan blev Molly så trött, så hon och jag satte oss på underlägget en stund och myste.

Men bara efter en stunds mysande så ville hon åka med brorsorna igen!

tisdag 14 februari 2012

Vardagslycka 5


När den man älskar kommer hem med blommor och tårta på alla hjärtans dag, fast vi har vår dag den 16e...

Vardagslycka 4

Vardagslycka är att få fina bilder från hemmifrånflyttade dottern på mobilen!


Såååå kul!



Vardagslycka 3!

Vardagslycka för mig är att få sitta och äta frukost i lugn och ro, att njuta av te, löskokta ägg och goda pålägg, utan att behöva stressa iväg någonstans!

Men nu ska vi faktiskt ge oss av, för en dag i Delsjöbacken. Där levde vi ju mer eller mindre innan vi flyttade, då vi bodde granne med Delsjön. Pulka på vintrarna och bad på somrarna, varvat med lite fiske då och då.

Oktonauterna.

Theo älskar ju att läsa! Han läser allt han kommer över och gillade ju bla en del av Tranströmmers verk. Men oftast är det faktiskt lite mer åldersanpassad literatur som går hem hos gossen. Och Molly tycker ju att det är toppen med en storebror som gillar att läsa sagor för henne.

Som i går kväll, när Theo läste om Oktonauterna för henne.

Nu var hon dels övertrött och dels lite stissig eftersom hon medicinerar så mycket just nu men hon tyckte att berättelsen var jättespännande och pratade mycket om den "Dura pisken" efteråt.



måndag 13 februari 2012

Vardagslycka 2

Riktig vardagslycka är att upptäcka att det finns en påse med en god riven ost i frysen när man gör pizza!

Eftermiddagen har gått i vintersportens tecken! Barnen har åkt pulka, snowracer och skidor. Det har gjorts snöänglar, kastats snöboll och busat runt i största allmänhet, samtidigt som det har vräkt ned ny, härlig snö.

Nu är det dags för isängstoppning av en hög ungar och kanske, kanske en liten sväng på crosstrainern. Kanske....

Lite dansbilder bara...

Bella följde ju med till Mollys dans i går och fick den stora äran att ansvara för kameran. Här kommer några av verken. Det är ju lite svårt att inte få med hela högen ungar när de dansar omkring som vildar men några med bara vårt lilltroll på fick vi.
Jag gillar särskilt den bilden där hennes huvud sticker upp ur duken, hon ser så lyckligt, förvånad ut.

Theo fick låna surfplattan under tiden och tyckte att Mollys danslektion var väldigt kort...

Det blir ju inte så mycket bilder på Theos dans, eftersom vuxna inte får vara med inne på lektionen. Men i april är det ju dags för den stora avslutningsshowen och då lär det bli både fotande och filmande av!


Vi har visst fått en ny granne!

Han har bosatt sig på Landvetters flygplats | Nyheter | Aftonbladet:

'via Blog this'

Vardagslycka 1!

Jag kikade, som jag brukar, in hos CopyBat, där jag hittade hans fina inlägg om vardagslycka! Detta att man så ofta fastnar i det negativa istället för att ta hand om det positiva! Han hade läst om en person som listade 1000 saker att glädjas åt, de där små sakerna i vardagen, som faktiskt betyder mycket för en men som så lätt glöms bort. Jag tycker att detta är en helt fantastisk idé och norpar den rakt av från Johan, tom utan att fråga om lov, även om jag har berättat att jag tänker göra det, så viktigt tycker jag att detta är!

Så här kommer mitt första inlägg, av 1000 om vardagslycka!

Det finns snö ute, om än lite så är det ändock snö! Och den går att åka pulka på!

Vad är vardagslycka för er?

Bella

Bella är ju attributmakare och jobbar med olika filmprojekt. Här är ett som hon har varit med och gjort, det är  Tetrapaks återvinningsfilm. Den är riktigt kul, jag gillar de små kaffegräddspackens "Carpe Diem!"

Här är lite fler grejer hon har gjort.

De här är grejer från Prick och Fläck, som man kan se på

Dessutom har hon jobbat med den nya Nils Holgersson filmen som kommer under året.

Där fick hon bla göra jättestooora äpplen och annat kul. Det ska bli jättespännande att se filmen när den släpps men under tiden kan man ju alltid kolla in Prick och Fläck, som sagt var!





söndag 12 februari 2012

Galenskaparna

Vi satt och kollade på Så ska det låta där Galenskaparna var med. Det var nog det roligaste programmet på länge! Vilken fart!

Jag minns när de var med på våra förfester när jag bodde kvar i Mariestad. Innan man gick ut på Hembygden eller Stadt, så startades alltid kvällen med ett rykande färskt avsnitt av den fantastiskt roliga serien, Macken! En perfekt uppstart på en perfekt festkväll! Några år senare hade jag faktiskt min egen mack, där delar av Galenskaparna var stammisar och handlade snus av mig.

Åter till nutid. När vi kikade på programmet påpekade Bella att Per Fritzell var så lik Roger Pontare och minuten senare får vi höra honom framföra Pontares "Där vindarna viskar ditt namn"

I morgon är vi lediga, för här har sportlovet kört igång nu. Vi ska faktiskt försöka dela på veckan, jag och Labbe, för jag måste jobba en del, eftersom hela förra veckan vabbades bort. Men lite roligheter ska vi försöka hitta på och på torsdag är det ju en riktigt stor dag för oss!

Söndagens höjdpunkt!

Prick och Fläck på Bolibompa med både Kristofers och Bellas namn i eftertexterna! Molly älskar ju kaniner och även dessa roliga kaniner har hon tagit till sitt hjärta, så besöken på SVTPlay duggar tätt! Tur att jag har min surfplatta, för den kan hon sitta med i knät.

Nu blir det vitlöksspäckad kyckling med rostade rotsaker!

Nu är det officiellt!

I går fick vi papper från Casa! Nu har vi det svart på beiget, Molly har sin plats på förskolan på Casa till hösten! Lycka!

Nu är dagens danslektioner avklarade. Molly (!) är så blyg, så jag får inte gå 2 millimeter ifrån henne. Handhållning är det som gäller. Och dansa går ju inte heller, det är ju massvis med folk som tittar på henne. Jag hoppas innerligt att detta släpper till avslutningsshowen, annars blir det väl bara mamman som dansar på scenen...

Theo har hittat en gammal dagiskompis från dagiset han gick på innan han började på Casa. De dansade ihop även förra terminen och jag tyckte att jag kände igen dem men det var först i dag, när jag fick höra pojkens ganska ovanliga namn, som det gick upp ett ljus för mig! De sitter tom bredvid varandra på dagisfotot och var jättekompisar!

Nu kommer mor, far, bror och sambo, så nu ska jag vara lite social.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...