Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 juni 2013

Sista fritidsdagen är avklarad!

Nu är det bara fyra dagars intensivt dansande kvar,  sedan är det sommarlov på riktigt! Om man tänker efter så blir det nästan fem dagars dansade, de har ju en träning på söndag inför måndagens stora begivenhet. Mycket dans blir det och Theo stormtrivs!

Så särskilt sommarlikt har det verkligen inte varit i dag. Det här är vad som mötte mig när jag kom till jobbet. Hela planen framför verkstan var fylld med nästan knädjupt vatten. Det var totalstopp i alla brunnarna och slamsugningen fick köra tre vändor innan de fick bort stoppet! Innan dess fick man vackert plaska runt i vattnet och självklart får man göra det lite roligare genom att leka lite "Singin' in the rain"


Till slut fick de bort allt vatten och jag blev tvungen att börja jobba igen.

Snart klarnade det upp och när det var dags för mig att hämta barnen hängde det en värmande sol på den blå himlen. Precis som det ska vara!

Glass hör ju verkligen sommaren till och i dag kom Hemglassbilen till oss. Barnen brukar fråga varje gång, om vi inte kan handla lite glass och under vinterhalvåret säger jag oftast nej. Glassen blir ju bara liggande i frysen och blir så där äckligt seg ocv frostig. I dag svarade jag ja på frågan och de blev överlyckliga! Vi satt och åt när vi hörde trudelutten på gatorna längre bort och jag har aldrig sett trollungarna äta så fort! Sedan var de ännu snabbare med att få på sig skorna och springa ut. Bara för att få stå och vänta i nästan 20 minuter...

De fick välja varsin sort, vilket var otroligt svårt för Theo. Till slut bestämde han sig för en liten mixlåda med både pinnar occ och strutar. För Mollys del var valet mycket enkelt; swånwich, favoritglassen!

I morgon är det studiedag på Casa och vi ska få mycket efterlängtade gäster!!

onsdag 12 juni 2013

Dansträning med stort D och en uppdatering av examensdagen.

Efter skolan/fritids, i dag, var det dags att åka ut till Frölunda och Sinclairs. Första träningen inför Lotta på Liseberg på måndag. Det var ett gäng förväntansfulla ungar som samlades utanför sal 1 i väntan på Charlotte. Alla ser enormt mycket fram emot detta. Först blev det en massa information om hur allt skulle gå till, vilka som skulle göra vad och annat praktiskt. Sedan fick de höra låten de skulle dansa till och sedan körde själva träningen igång. Oj, vad de slet, Theo var alldeles dyblöt av svett efteråt. Jag kan lova att den här showen kommer bli något alldeles extra!

Molly stod först och kollade de som dansade och såg till att lära sig stegen ordentligt så hon kunde hoppa in om någon blev sjuk lagom till föreställningen men sedan kom Tobias och då var det bara att agera plåster på honom som gällde...

I går var det skolavslutning på Casa! Vi skulle samlas i kyrkan redan klockan 07.45, så det blev till att ställa klockan tiiiidigt! Allt flöt på otroligt tidigt, så vi var på plats en kvart för tidigt. Fast det var ganska tur ändå, för kyrkan fylldes snabbt till brädden av föräldrar, syskon och andra släktingar. Sedan började föreställningen! Det är otroligt egentligen, att en sådan liten skola som Casa kan rymma så många fantastiska förmågor! Molly och hennes klasskompisar ställer sig längst fram i kyrkan och sjunger så taket lyfter sig och sedan följer lågstadiet, som inte är sämre de. Ensembler, körer i olika storlekar,  mellanstadiet och niorna. Alla är såå duktiga och det är ingen som ens verkar det minsta lilla nervös för att sjunga inför allt folk. Två av åttorna är konferencierer och håller låda som de värsta stå-uparna. Niorna håller tal, en sammanfattning om deras högstadieår på Casa, allt dumt de har hittat på genom åren.

Både vår gamla rektor, Marie och vår nya, Anders, höll bejublade och lagom långa tal. Den blomstertid nu kommer och så var det sommarlov! Det inleddes med fika i parken bakom skolan i det fantastiska vädret!

Sedan drog vi vidare och åt lunch med småttingarna. Ludvig hade en massa annat för sig än att hänga med föräldrarna, Laserdome och annat kul. Honom såg vi inte röken av mer den dagen! Precis som det ska vara när man går ut åttan.

Han skulle ju egentligen ha gått ur nian nu och jag frågade honom hur det kändes när han såg de som utgjorde hans klass så sent som i julas sitta där framme på podiet. Lite konstigt men mest alldeles ok, blev svaret innan han drog iväg med sina fantastiska nya klasskompisar. Där fick jag den slutliga bekräftelsen på att det var rätt beslut att ta!

En liten examenspresent hör ju till och Molly fick en liten nalle och Theo fick något väldigt efterlängtat; Minecraft till datorn!

Efter lunchen åkte pappa, småtrollen och jag till Liseberg. Efter en katastrofstart, där det tog 1 1/2 timme innan vi kommit in och fått våra åkband, så blev det en väldigt trevlig eftermiddag! Varmt och skönt och inte alls mycket folk! Barnen hann åka en del och visa morfar det nya Kaninlandet!

Dessutom träffade jag en klasskompis från grundskolan i Mariestad, Pernilla, som jag inte har sett på säkert 15 år! Det var verkligen så kul att träffas igen och uppdatera oss på varandras liv. Hoppas nu att det inte dröjer lika lång tid till nästa gång!

Dagens Mollycitat

Mamma, vet du att Dijana och Jesus är döda!

måndag 10 juni 2013

En morfar som överraskning!

Sista riktiga skoldagen för det här läsåret!  I morgon är det skolavslutning och Theo slutar ettan. Nästa år är han äldst på lågstadiet! Vår lilla, lilla kille. Hur gick det till?

När vi kom hem från skolan, stod det en Skoda på uppfarten. Med en morfar i! Barnens jubel visste inga gränser och Theo höll på att hoppa ut i farten! Han ger morfar en snabb kram och springer sedan förbi honom in och hämtar fiskegrejerna han fick i födelsedagspresent! Äntligen skulle de ut och fiska! Vi fick lugna ned honom och förklara att just i dag blir det inget fiske. Morfar är här för att vara med på skolavslutningen i morgon men efter midsommar får du åka upp till honom och så kan ni åka ut med båten och fiska massor. Theo tvekade en liten stund men sken sedan upp och säger glatt att då får de i alla fall sätta på en tyngd på linan så att han får öva på att kasta.

Molly sprang snabbt och hämtade sitt lilla spö, detta ville hon inte missa för allt i världen! De höll på och kastade i nästan en timme och det var inte barnen som tröttnade först.

När morfarn behövde pusta ut lite, fick han snabbt sällskap av Molly. Det finns ingen chans i världen att känna sig ensam här.

Labbe hämtade hem Ludvig och de kom lagom till middagen. Ludvig är verkligen tonåring ut i fingerspetsarna just nu. Stor, liten, flummig, skärpt, ordningsam och vimsig, allt på en och samma gång. Vi undrade om han skulle vara med och sjunga något på avslutningen och får rent flum till svar; "Eh jo, alltså, det var någon annan som tog den där sånggrejen vi skulle göra." "Sånggrejen? Skulle ni sjunga?" "Nä, inte sjunga, mer ljud." "Ljud??" "Ja, toner och ord och så." "Men... är inte det att sjunga?" "Nä, alltså, inte sjunga liksom, mer bara, eh, nämen,  liksom typ, sånggrej..."

Aha, sånggrej...

Typ...

Fast med tanke på det totalt närvarande målbrottet, så är det nog lika bäst att någon annan tog den där sånggrejen.

Nu är morgondagens examenskläder framplockade, termosen står på köksbänken redo att fyllas med kaffe och barnen sover gott. Dags att varva ned lite för att snart krypa till kojs, det gäller att vara pigg i morgon.

Bara en sista grej. Theo är så taggad inför sin medverkan på Lotta på Liseberg, så han dansar, om möjligt, ännu mer nu. Till och med när han sitter ned. Han berättade den glada nyheten på samlingen i skolan i dag och det var många barn som var framme och frågade mig om det när jag hämtade honom. Alla tycker att det ska bli så spännande!

När vi är hemma, dansar Theo loss på altanen och utbrister; mamma, jag kan verkligen inte leva utan dansen!

söndag 9 juni 2013

Det ÄR bra med kreativa barn, det ÄR bra med kreativa barn...

Det var två små ljuvliga ungar jag släppte ut på grönbete i morse. Glada och sammarbetsvilliga hade de varit hela morgonen. Frukosten slank ned snabbt, kläderna åkte på fortare än kvickt och tandborstningen gick av bara farten. Jag pysslade och fixade lite här hemma medan de var ute och lekte och så fick jag för mig att ta en titt på lekstugan för dörren stod öppen och jag hade ju städat där lite i går morse och jag blev lite orolig att något djur hade krupit in där och ställt till något.

Så här i efterhand hade jag nog föredragit ett litet djur. Någon (men absolut ingen alls...) hade hällt in halva sandlådan in i lekstugan. På golv och över möbler. Allt, precis allt var täckt med sand!

Nu hade de sysselsättning resten av dagen i alla fall! Vi är ganska noga med att man ska vara rädd om sina saker. De har själva fått vara med och bestämma vad lekstugan ska användas till och de ville ha den som ett hus där de till och med skulle kunna sova över i. Och det är ju inte helmysigt att bo i en sandlåda. De var så duktiga och sopade, torkade, skurade och diskade, så nu är det nästan helt rent igen. Jag ska försöka smyga mig ut sedan när de båda har somnat och torka av det sista.

Efter städningen var det ungarna som var skitiga istället, så de åkte in i duschen. Först gick Molly in och jag frågade om hon ville att jag skulle hjälpa henne men det skulle hon fixa själv. Theo gick också in efter ett tag och duschade ordentligt. När han var klar och bad om handduk, så frågade jag Molly om hon också var färdig. Jaadå, det var hon minsann, fick jag till svar men när jag kände på håret så känns det inte alls tvättat. Har du verkligen haft i balsam, frågar jag och får ett nekande svar. Har du använt schampo då? Nej men jag har tvättat det ändå, blir svaret då...

Hon har alltså stått i duschen i säkert 30 minuter, utan att ens ha börjat tvätta sig! Hon gillar att duscha men inte själva tvättbiten...

Till saken hör att jag hoppade in i duschen efter henne och mitt i schampot tar varmvattnet slut. Avsvalkande är ordet som snabbast poppar upp i huvudet på mig...

Ludvig klipper gräset två gånger per vecka han är här, måndag och söndag,  i utbyte mot ett Guldpass till Liseberg och i dag är det söndag. Gissa om han var mindre nöjd med sin lillasysters duschning efter en rejäl fajt med vår gräsmatta.

I morgon är det sista, riktiga skoldagen, på tisdag är det skolavslutning! Det här läsåret har verkligen bara svischat förbi! Sommarlov!? Redan!?

Nu ska de ju vara på skolan i två veckor till, till midsommar och för Theo är det ju dansläger nästa vecka, så för hans del är det bara denna veckan kvar. Plus att de faktiskt har studiedag på fredag!

Middagen fick bli en sallad på resterna från grillen i går, plus lite nya grönsaker. Himla gott blev det i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...