Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 29 maj 2010

Monster Jam på Ullevi 29/5-2010

I lördags så var det då dags igen, för fjärde året i rad, för Monster Jam på Ullevi. Theo, Molly, Linnea, Labbe och jag begav oss in till Pit Partyt kl 10.30. Väskan var fullpackad med dricka och godis för att vi skulle överleva under dagen. Sen fyllde vi ju på med lunch, popcorn och mer dricka allteftersom andan föll på.
Far och son på Monster Jams Pit Party. Massvis att titta på men det var mycket mindre i år jämfört med de tre tidigare åren. Men å andra sidan var det lite mindre folk också så man hade lite bättre översikt över det som fanns. Efter Pit Partyt innan racet började fick Labbe ett jourjobb som Chrille tyvärr inte kunde ta så han fick åka och jobba en stund medan vi andra tog en promenad bort till en av Göteborgs bästa restauranger, Le Baron, för en smaskig lunch. Han fick ta en sleten burgare från Gyllene Måsen iställen, stackaren...

Ludvig var till en början otroligt besviken, Maximum Destruction var inte med!!! Men det lugnade sig lite när han fick träffa och få en autograf av El ToroLocos förare.

En duell mellan Gravedigger och Turtle medan vi väntar på att Le Baron ska öppna så vi kan äta en välbehövlig lunch där. Theo var jättehungrig och åt upp nästan hela sin och nästan hela Mollys portion, pommes frittes och pasta med grillkorv.

Mollys nya favorit, Teenage Mutant Hero Turtle.

Små, bäbisbilar, tävlade under överinseende av monsterbilarna :)

Här stöp det för vårt svenska hopp, Thor! Han hade en fantastisk tid med voltade rejält i kuran och blev liggande på taket. Som tur var kunde föraren klättra ut helt oskadd men bilen mådde inte så bra. De fick lyfta rätt den igen men han kunde inte fortsätta tävlingen.

Förra året var ju vår lilla trollunge alldeles ny och på tok för liten för att följa med på Monster Jam men i år, äntligen, fick hon se! Hon fick ju en Monster Jam (Jurrasic Attack) av Theo när hon fyllde 1 år och han har visat henne nogrannt hur det går till.

Kolla in killen, han hänger i luften. Dessa killar är totalt orädda, gör massvis med konster, högt upp i luften och landar på en smal liten ramp. Och jag som inte ens vågar hoppa från 3:ans hopptorn....

Ironman hänger också i luften.

El ToroLoco i full färd med att göra en donut. Tur att vi inte satt så långt ned i år, förrförra året satt vi på rad 9, då blev vi helt neddammade! I år satt vi på rad 18 och det dammade ändå ganska mycket men högre upp vill man ju inte sitta. Närheten ger ju en helt annan känsla när motorerna drar igång för fullt!

Här är Theos favorit (och många andras...), Gravedigger! Ger gärnet totalt, allltid!

fredag 28 maj 2010

MInicabaré på Casa

Theos förskola, Casa Montessori, framförde en bejublad minicabaré med sånger från hela världen. Det sjöngs på svenska, engelska, tyska, franska, italienska, ryska och olika afrikanska språk mm, mm. Alla barn sjöng varsit solo, i mikrofon, de är fantastiskt duktiga!!
Efter cabarén var det fika på skolan. Tyvärr regnade det nu och fikat blev innomhus. Men vi bredde ut vår filt på golvet och picnicade där, tillsammans med Loke och hans familj. Det var jättemysigt!

Slottsskogen

Molly, Frida, Ninna och jag gjorde, förra fredagen, en utflykt till Slottsskogen.

Molly gillade pingvinerna, eller pippivinerna som Theo sa när han var liten... Hon och Frida stod och tittade hur länge som helst och pingvinerna var på bästa showhumör och simmade runt och jagade en liten blå plastbit. De hoppade efter varandra i jakten på den eftertraktade skatten. Flickorna var otroligt fascinerade och ville inte gå därifrån.

Tillslut fick vi med dem därifrån i alla fall och vi stretade upp på berget för att titta på de andra djuren. Barnens zoo är stängt just nu pga renovering och sen när det öppnar kommer man inte få gå in och klappa djuren längre. Jätteskönt för djuren att slippa bli stressade av klåfingriga ungar men lite synd att småtjejerna inte får klappa djuren som de andra har fått göra. Men men, det blir ju andra tillfällen till sånt, vi har ju Bessington som är väldigt mysig att klappa!

Efter lite rundvandring blev vi hungriga och köpte varsin toast och kaffe som vi delade med tjejerna, ja, toasten alltså, inte kaffet... ;)

När vi fikat klart tittade vi på grisarna men när vi skulle gå ned till hästarna så började det regna :( dags att gå hem alltså.... På hemvägen slutade det regna, typiskt. Vi gick till Mariaplan och mötte upp Ludvig som kom med spårvagnen för han skulle med på Casas Minicabaré på eftermiddagen. Vi tänkte äta lunch ihop och gick för att beställa pizza men då såg vi att klockan var alldeles för mycket så vi fick ta med kebab (Ludvig) och tonfisksallad (jag) och äta i bilen. Ninna fick gå hem och äta själv...

Vi åkte till Casa och tänkte äta i bilen där, då upptäcker jag att man visst inte fick med sig några bestick. Tur att händerna fungerar...

Posted by Picasa

tisdag 25 maj 2010

Linnea

Linnea och jag åkte till Drottning Silvias barnklinik idag (igen) för en gastroskopi (igen). Vi skulle vara där 8.30 för inskrivning och förberedelser. Eftersom hon skulle sövas så hade hon inte fått äta sedan kl 12 inatt och efter kl 10 på förmiddagen fick hon inte dricka heller. När vi kom fick vi reda på att gastroskopin inte skulle ske förrän efter lunch! Och hon som redan höll på att svälta ihjäl!! Nåväl, vi satt och kollade Magnus och Brasses "Varning för barn" (Linnea) och läste och åt lunch (jag) och hade det ganska lugnt och skönt ändå under väntetiden.
Men tillslut var det Linneas tur. Hon (och jag) var ganska nervös för narkosen eftersom hon har väldigt jobbigt vid uppvaket och krampar och skakar. Dessutom fick hon problem med synen förra gången med fläckvist synbortfall på höger öga. Detta var då hon var blind på vänsterögat så det var riktigt jobbigt. Synbortfallet kom, tackochlov tillbaka efter några timmar men vi fick stanna över natten ändå, så de kunde hålla koll på henne.
Under tiden gastroskopin pågick satt jag och läste. Efter ungefär en timme kom de och sa att jag kunde gå upp till uppvaket. När jag kommer upp så har hon jättekramper, gråter och har ont i benen. Det visade sig att hon hade vaknat väldigt snabbt efter ingreppet och då haft det väldigt jobbigt med kramper mm, så de hade sövt henne en stund till.
Hon håller på med dessa kramper i säkert 40 minuter innan de börjar klinga av och hon lugnar ned sig. Då kommer nästa dråpslag; hon ser inget! Inte på något av ögonen! Inte igen....
Hon får åka ned till sitt rum på avdelningen och läkare kommer för att kolla till henne. Hon ser inte ens ljus och mörker. Jens Böhmer, som har hand om henne, kommer också. Han är ändå väldigt hoppfull och säger att nu har hon ju haft tillbaka synen i över ett år så det här ska nog gå snabbt över. Han är verkligen jättebra och vi har haft väldig tur som fick kontakt med honom. Visserligen har vi nästan bara väldigt positiva erfarenheter från Drottning Silvias barnklinik och vi har varit där mycket....
Hon fick dock stanna över natt även den här gången. Labbe, Theo och Ludvig kom med sushi och räksmörgås. (Även hennes pappa kom!) Det blev massa liv och rörelse i rummet. Labbe masserade henne över rygg och axlar och i ansiktet så hon slappnade av. Precis när de ska gå så ropar Linnea, mamma, jag ser konturen av dig mot fönstret!!! Synen är på väg tillbaka! Underbart!
Men vi sover ändå kvar här inatt för de vill ha lite koll på henne ändå men om inget annat kommer ivägen så ska vi nog kunna åka hem imorgon.

Theo myser med sin älskade storasyster! Han hade väldigt svårt att förstå att Linnea inte såg någonting; "Men mig ser du väl?"

söndag 23 maj 2010

GöteborgsVarvet - Sök Resultat

GöteborgsVarvet - Sök Resultat

Lilla- och Mini-GöteborgsVarvet

Nu har det varit Göteborgsvarv igen! Både Ludvig och Theo sprang, Ludvig sprang Lilla och Theo Mini. Men det var nära att det inte blev något lopp för Theo för usch, vilken kö för att anmäla sig!! Den ringlade sig säkert 500 meter och vi hann inte stå i kö så länge, Ludvig skulle ju springa. Men när vi kom tillbaka efter Ludvigs målgång så kunde vi raskt gå direkt fram och betala! Att de dessutom kunde ta kort var ju ett stort plus i kanten!

Här har starten precis gått för Ludvigs grupp. Man skymtar honom nästan längst bak och längst bort i bild med röd tröja och svarta shorts. I år är det sista gången Ludvig får springa Lilla Göteborgs Varvet, nästa år blir det Mellan istället.


En mycket stolt Ludvig som slog personbästa i år!!! 13.28 i år mot 13.52 förra året! Länk till resultatet finns längre ned i detta inlägg. Han var väldigt nervös innan loppet för han kände att han inte hade fått så mycket löpträning som han behövde men han har ju simtränat massor och även satsat på pingisen, så konditionsträning har han ju fått ändå. Sen hade jag mutat honom innan loppet; springer du på snabbare tid än förra året så får du hundra kronor...


Nu var det dags för Theo! Här har ungefär halva av det 200 meter långa loppet gått och han pinnar på som bara den. Kolla vad han tar i!


Stolt kille med medalj, vinstpåse och blomma!
"Jag vann före många andra barn!"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...