Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 21 januari 2012

Mysigt lunchbesök och vinterlek!

Vi fick så trevliga gäster på lunchen här! Det var Jenny och Loke som äntligen kunde komma hem till oss. Fast Loke har ju varit här tidigare men med Rasmus då men för Jenny var det första besöket. Hamburgare med goda tillbehör stod på menyn och alla åt med god aptit. Sedan alternerade killarna mellan att ge sig ut i snön och bli kalla och blöta och att gå in och spela Wii. Flera gånger... Men kul hade de!

Vad härlig med snö! Äntligen! Och när vi faktiskt har ledigt också!

Theo körde premiäråket på sina nya skidor och Labbe testade snöslungan för första gången! Molly åkte pulka, Labbe drog henne i full fart och det var hur kul som helst, ända till hon föll ur...

Ludvig är på pingisturnering och hade väldiga problem med att ta sig dit pga av snön. Busstrafiken här i Landvetter blir ju lätt lamslagen så fort det kommer snö, många hala backar finns det. Labbe lyckades dock köra ned honom till Partille, så han kunde åka därifrån.


Ett mirakel har skett!

Wilda Mathilda: 10:37 20 januari 2012

Ser ni, det snöar!

Äntligen får vi lite vinter här i Landvetter! Tom nere i Göteborg snöar det i dag och förutom några enstaka plusgrader i natt, så kommer kylan hänga i sig och mer snö falla under de närmsta dagarna!

Just nu är jag i Landvetter centrum, den stora metropolen och ska fylla på lite matvaror och annat. Ibland känns det som jag inget annat gör, barnen äter mig ur huset och då har ändå en av dem flyttat hemifrån och tvåan är bara hemma då och då och sover på dagarna mellan sina nattpass.

Sedan väntas lite trevligt besök! Det ser vi fram emot!

fredag 20 januari 2012

Bowlingässet!

Alltså, jag äger på bowling, som Ludvig och Theo skulle uttryckt saken! Efter några minuters uppvärmning gick kloten (nästan) som jag ville! Det var ren utklassning från min sida! ;-) Hihi, nä, inte riktigt men jag vann i alla fall. Tom mot Sissi och Ludvig!

Barnen var jätteduktiga, det är ju tunga klot och en låååång bana! Vi hade korvar i rännan men inte hela vägen fram och ändå fick de en hel del poäng. Molly puttade iväg ett liggande klot från där banan startade och hade nog lätt kommit in i Guinnes rekordbok under kategorin långsammaste spel. Det tog nog närmare minuten för klotet att nå käglorna och mer än en gång slog grindarna ner innan det nådde fram. När hon lyckades slå ned käglor, blev hon så lycklig så hon dansade runt och sjöng; "Jag vann, jag vann!", innan hon kom fram till oss, sträckte upp handen och gastade; "Give me five!". Varje gång!

Theo lyckades hålla klotet med riktig fingersättning för första gången och blev överlycklig när han märkte att det gick att styra klotet!

Ludvig fick flera strikes och kom tvåa (efter mästaren så klart ;-) ) och hade han inte valt ett för tungt klot det första så hade han nog (nästan) vunnit!

I kväll blev det klassiskt svensk-barnfamiljsmys, tacos. Jag är lite av en periodare när det gäller tacos, ibland kan jag längta efter det och ibland kan jag inte ens med tanken på det. Men just i kväll var det riktigt gott.

När vi höll på och plockade undan efter maten, kom den här lilla vampyren ut i köket och skrämde oss med ett rytande! Visst är det en helt fantastiskt söt vampyr! :-)

Nu är småtrollen nattade och jag ska krypa ned under min värmefilt i soffan och njuta av min första fredag efter en femdagars arbetsvecka på över tre år!

Vi laddar!

En rejäl fika på Kaffedoppet i Lerum, innan vi går bort till bowlingen och gör av med all energi. Solen börjar gå i moln och väderprognosen förutspår SNÖ! Tänk om en vit, vacker värld möter oss efter bowlingen!

Prick och Fläck


Har ni kollat än? Om inte, så är det hög tid nu.

Världens bästa Bella, min ena svägerska, har ju varit med och gjort den här filmen. Hon jobbar som attributmakare, dvs hon gör alla prylar och sådant till filmer. 

Det här är faktiskt riktigt intressant!


Det är forskning som visar på hur otroligt viktigt det är med, inte bara ljus, utan också rätt ljus. 
Kan ju vara spännande att kika på nu i vintermörkret.

torsdag 19 januari 2012

Detta bara ni måste se!

Prick och Fläck | svt.se Fredag, klockan 9, på barnkanalen! Det är en order! ;-)

Föräldraföreningsmöte

Det har varit full fart i det Hansson-Haraldska hushållet hela eftermiddagen och kvällen. När vi kom från skolan fixade jag lite makaroner och köttbullar till barnen och Labbe. Sara och Love kom och Love ville mer än gärna ha mat han också. När de hade ätit satte Labbe på en film på projektorn i lekrummet däruppe till barnen, för nu invaderades huset av en hoper glada Casaföräldrar. Dags för möte i Föräldraföreningen.

Jag är ju väldigt ny i föreningen och har fullt schå att hänga med i svängarna, för det går undan i diskussionerna, rappt och effektivt. Men de andra tar sig tid och förklarar väldigt bra när jag frågar och ingen blir irriterad när jag blir förvirrad ;-) Snart ska jag nog komma in i detta och kanske tom kunna tillföra något. Hoppas jag...

Theo är ju väldigt glad över att jag har gått med i Föräldraföreningen eftersom Sara också är med och ofta tar med sig Love på mötena. Då får de ju träffas, bästisarna. Det blir ju inte så ofta sedan Love bytte till Casa i Partille, nära där de bor och där Sara dessutom jobbade då. Men Loves storasyster, Alma går fortfarande kvar på Casa i Göteborg och det hoppas Theo och vi med honom, att hon ska fortsätta göra!

Det var en givande kväll med många punkter på dagordningen. Jag bjöd på te och smörgås som vi åt under tiden som punkterna avhandlades.

Nu har alla småttingar krypit till kojs men Theo är lite orolig och är uppe och ränner hela tiden. Han är ju en riktig nattuggla som helst är uppe till midnatt och sedan sover fram till 11 på förmiddagen om han får bestämma helt själv. Han är en kopia av sin far på alla sätt, inte bara utseendet. Men vi brukar kunna få honom att somna genom att be honom att lägga sig och blunda och inte öppna ögonen förrän han har räknat till 100. Vid andra genomköraren brukar han slockna innan han har kommit till 40...

Det händer grejer i bloggvärlden också! Wilda Mathilda har äntligen fått åka in till BB! Nu håller vi tummar och tår för att allt går bra och helst snabbt och lätt också och att de snart får hålla om sin hett efterlängtade Mini!

Årets lugnaste shoppingdag?

Torsdagen den 19 januari, måste nog vara årets absolut lugnaste dag i butikerna, eller? Jag var på ICA nu på morgonen, innan jobbet och handlade lite inför helgen och det var knappt en kotte där. Inte ens pensionärerna som alltid brukar lulla omkring därinne. Det kändes faktiskt lite knepigt, nästan som om jag var inne på förbjudet område och jag liksom hukade mig och smög i gångarna.

Men det är väl så i dag, dagen innan första barnbidraget efter jul. Lite barskrapat i plånboken. Lugnt och skönt var det i alla fall! 

Och i morgon, då är det fredag OCH barnbidragsdag! Härligt! Då blir det, förhoppningsvis, lite bowling i Lerum tillsammans med Sissi efter skolan. 

onsdag 18 januari 2012

Simskoleonsdag

Just nu sitter vi på Vattenpalatset och äter middag, småtrollen och jag. Det blir ju så sent om vi ska åka hem och laga middag, då kommer de inte i säng förrän klockan blir 21 och då blir det två vrak som vi ska skaka liv i på morgonen. Tyvärr är det inte någon gourmetrestauran, mer gatuköksstuket men barnen tycker det är fantastiskt med pannkakor, pommes frites och sådant.

Tänk om de kunde äta lika ordentligt hemma som de gör när de får sådan här mat...

Molly gjorde ytterligare ett genombrott i dag. Hon simmade helt själv, på rygg, tvärs över hela bassängen! Såå stolt hon var då!

Jag försökte ta ett foto på barnen när de skulle byta om inför simskolan och av en hel radda bilder var detta det bästa.

Nu ska jag leta upp trollen, som har ätit färdigt och försvunnit iväg på något bus, tillsammans med Sissi och sedan ska vi hem och krypa till kojs.

Hur gör vi flerbarnsmammor, egentligen?

Jag kikade in hos Lovely Kidz och läste hennes inlägg om flerbarnsmammor och hur mammor med färre barn undrar över hur vi fixar vardagen. Jag tycker att hon sammanfattade det hela väldigt bra, precis så som jag tänker och resonerar. Gå gärna in och läs inlägget och se vad ni tycker.

Nu testar vi något nytt!

Jag jobbar i dag! Trots att det är onsdag. Så från och med i dag, så jobbar jag alla dagar i veckan! Helt plötsligt så har jag hur mycket tid som helst på mig att få allt gjort. På jobbet i alla fall. Vi får väl se hur det går med allt som ska göras hemma men det ger sig nog. 

Jag jobbar kort dag i alla fall, det är ju simskola i eftermiddag, så jag hämtar Molly redan klockan 14 och får sedan åka tillbaka och hämta Theo vid 15.30, för då kommer de tillbaka från utflykterna de alltid har på onsdagar. Och sedan åker vi utåt igen, mot Lerum. Lite logistik men det fungerar, förhoppningsvis.

Nej, nu ska jag försöka övertala gänget om att vi nog får ta tidig lunch för jag är verkligen vrålhungrig!

tisdag 17 januari 2012

Den här killen älskar jag!

Han har gjort något väldigt modigt i dag men han vill att det ska få vara en hemlis och så får det bli! Men så mycket kan jag säga att både hans pappa och jag är otroligt stolta över honom! Vår älsklingskille!

Den här bilden sitter i trappen ned mot Theos klassrum. Notera särskilt vem som är hans idol. Det är Calippo (Carlos), Kerstins sambo... ;-)

Vi hade ju storfrämmande i går!

Fina, underbara Ingrid!
Vår lilla prinsessa!

Theo kunde tom slita sig från sitt spelande och det är inte mycket han gör det för.

Och se, vilka vackra blommor vi fick av Erik och Lina!

En kul lista!

Jag var inne hos fina, underbara Wilda Mathilda, som, i allra högsta grad, går i väntans tider och nog har för lite annat att göra just nu, än att just bara vääääänta. Hon tycker att det är himla kul med listor och det gör faktiskt jag också. Det är lite kul att få reda på lite bakgrund och annan kuriosa om sina bloggvänner, som inte kommer fram i de dagliga inläggen. 

Hon ville att jag skulle göra detsamma som henne, ja, inte invänta förlossning, det är jag oerhört färdig med men att skriva en sådan lista. Och en höggravid kvinnas ord är ju lag, så därför tar jag mig an denna uppgift!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För 10 år sedan förändrades mitt liv enormt! Jag vågade äntligen ta ett jättesteg och bryta upp från min dåvarande man, som jag hade varit tillsammans med i 16 år och hade tre barn ihop med. Jag hade insett att man faktiskt bara hade ett liv och att det var alldeles för kort för att man skulle behöva ha det på det sättet jag hade det. Men det var riktigt urjobbigt och jag var faktiskt sjukskriven i nästan två år i samband med uppbrottet och allt som blev runt omkring.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Oj, vad gjorde jag för ett år sedan? Hmm. får tänka lite... Jomen visst, vi var ju faktiskt på Isabels dop uppe i Märsta, barnens syssling och en liten ÄD bäbis! Fast hon är ju inte någon bäbis längre, hon har ju tom börjat på dagis nu. Stora tjejen!

3) FEM SNACKS DU GILLAR

¤ Crostini med tapenade
¤ Chips och dip
¤ Ost och kex
¤ Goda oliver
¤ Charkuterier
Allra helst samtidigt... ;-)

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Jaha, den första som kommer för mig är Härjarvisan, och sedan en hel drös med snappsvisor...

Sedan är det ju självklart barnvisor, Idas sommarvisa, tex.

Men med tanke på att jag har sjungit i kör en stor del av mitt liv så finns det även andra sånger jag kan, La Isla Bonita är ett exempel.

Jag har även liite modernare sånger på min repetoar, en favorit är Jason Mraz's I'm Yours, som spelades precis när Molly föddes.

Och naturligtvis, Mollys "dritsång" (nej, det är INTE norska, det är Mollyska och betyder favoritsång), Sommartider!

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

Utan inbördes rangordning, så skulle jag:

1. Resa
2. Betala av våra lån
3. Köpa ny bil!!
4. Ge gåvor till en hel hög utvalda personer i vår närhet och även en vissa organisationer.
5. Anlita städfirman oftare...

6) FEM DÅLIGA VANOR:

1. Jag kan inte städa, därav nr 5 ovan...
2. Jag är så himla kvällstrött, lite svårt att vara social när man helst vill däcka redan kl 20.00
3. Jag har supersvårt att hålla i pengar.
4. Alldeles för bra på att komma på anledningar till varför jag inte ska träna. I dag heller...
5. Jag har väldigt svårt att komma igång, att starta upp nytt.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

1. Hitta på kul saker med familjen.
2. Bada och simma.
3. Laga och äta god mat.
4. Läsa.
5. Blogga.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

1. Långa kjolar. 
2. Hängslebyxor.
3. Leopardmönstrat.
4. Kilklackade skor.
5. Knallgult.

9) FEM FAVORITLEKSAKER: 

1. Surfplattan.
2. Telefonen.
3. Mina båda kameror, den ena med undervattenshus.
4. Datorn.
5. Familjen.

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR LISTAN (om de orkar):

Uuuh, så kom vi då till det svåra. Och jag tar ett enhälligt beslut om att, eftersom jag precis har skickat iväg en award till några bloggar, så får den här gå till er övriga. Om ni vill och så. Men ni får hemskt gärna tala om ifall ni åtar er detta, för jag vill väldigt gärna läsa!

Kramar till er alla!
En award av fina Joanna!


Jag har fått en award av Joanna, som skriver så fint om mig och min blogg! Det värmer oerhört!

Tack, snälla du!

Till awarden hör en uppgift. Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man göra följande:

Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.

Skriv ner de fem bloggar som du vill skicka awarden vidare till och låt dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.

Till sist hoppas att de som får utmärkelsen skickar den vidare och sprider ännu mer glädje och kärlek i bloggvärlden. 

Och detta var ju den lätta biten. Nu till det svåra! Att välja ut fem bloggar som man ska skicka den vidare till. Det känns nästan helt omöjligt att välja men jag ska göra ett försök...

Vi börjar med Milla, för hennes blogg gillar jag skarpt, missar inte en dag därinne! Så mycket fina bilder och idéer, för att inte tala om allt tänkvärt och roligt hon skriver om!

Sedan tar vi Bella! Hon funderar på att lägga ned bloggen! Gå in och övertyga henne om motsatsen, för jag vill gärna att hon fortsätter!

Jag måste ju självklart ta med Mallan! Vill du få ett gott skratt, så gå in där! Hon skriver så himla kul om sitt liv med samboskapet och tre ursöta ungar, långt nere i södern. Ja, Skåne i alla fall...

Och så har vi fantastiska Anki, som verkligen har gjort en resa!

Ååå, då kommer vi till den sista bloggen! Det måste bli Mångmamma! Så finurliga texter med ett helt fantastiskt språk, som jag aldrig missar! Som namnet antyder, så lever hon i "tokstor familj med god åldersfördelning på barnen", som hon själv  uttrycker saken!

Dessa bloggar, är bara ett litet urval av de bloggar, som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. 

Hoppas att den här gråa tisdagen blir en bra dag för er alla!

måndag 16 januari 2012

Bäbissniffande

har jag ägnat hela kvällen åt. Ljuvligt!

Lilla, underbara Ingrid har varit här och hälsat på oss, tillsammans med hennes lika underbara föräldrar. Vilken nyfiken liten unge. Hon tittade storögt på allt runt henne och sträckte på halsen när hon inte såg ordentligt.

Det är så fantastiskt med ett nytt litet liv, en kombination av två människor. Hela den komplicerade och geniala processen att få en komplett människa ur ett befruktat ägg fascinerar mig oerhört. Att allt styrs av små skillnader i koncentration av olika ämnen. Att det verkligen fungerar.

Vi bjöd på spagetti och veggiefärssås. Bror Erik har ju varit inbiten vegetarian i många år, även om han numera äter fisk. Men min andra bror, Kristofer, har ju också varit vegetarian (precis som både jag, min syster och vår far) men har (precis som både jag, min syster och vår far) tagit avhoppet ett steg längre och äter nu allt och så även hans Bella.

Bilder har jag ju självklart tagit mängder av under kvällen men datorn är kvar på jobbet, eftersom nya skrivaren skulle installeras efter att jag hade gått från jobbet, så jag tar med kameran dit i morgon och lägger in bilderna då.

Nu ska morgondagen förberedas lite och sedan är det framstupa, sidoläge som gäller för mig.

Ibland kopplar jag inte...

Jag fick ju en sådan där mysig värmefilt av Labbe i julklapp och i går när jag hade nattat barnen, lade jag mig i soffan en stund med filten på mig. Jag kopplar på maxvärmen men inget händer. Attans också, tänker jag, har den redan gått sönder. Jag tittar på kontrolldosan, där blinkar varenda lampa. En ljudlig suck från min sida, får Labbe att fråga vad det är. Efter att jag visat dosan för honom frågar han om jag har kollat kontakten, så den sitter i ordentligt. Jag känner på kontakten i väggen och konstaterar att det gör den. Det är bara att leta upp bruksanvisningen. Medan jag gör det, tittar Labbe på filten och utbrister; "Men Bobo (det är jag, det), kontakten sitter ju inte i alls!" 

?????????

Men jag kollade ju just det?

"Ja, den i väggen men du kollade inte så att den i filten satt i!"

söndag 15 januari 2012

Avkoppling

Lite avkoppling och nedvarvning i badet blev det efter middagen. Sååå skönt!

Men efter att barnen tyckte att mamman hade badat ifred jääääättelänge, 10-15 minuter, så fick jag sällskap i badet, först av Molly och när hon var färdig så kom Theo. Men en liten stund fick jag lugn och ro i alla fall!

För en gångs skull ser jag fram mot måndagen. Vi ska få efterlängtat besök! Lilla Ingrid ska komma och hälsa på faster för första gången! Det ska bli så roligt att se henne! Lilla tisin Iddi, som Molly säger!

Men nu ska jag faktiskt ta och stupa isäng! Är lite trött i dag. Faktiskt...

Roliga lördag och sköna söndag!

Man är allt lite mör i dag, efter en härlig partynatt! Vad kul vi hade! Och vilken härlig festlokal! Det var SKFs gamla skyddsrum som byggdes på 50-talet och som även skulle kunna fungera som kullagerfabrik om det blev krig. Den är uthuggen ur berget och man får en grottkänsla när man är där. Mängder med stora kandelabrar med levande ljus överallt, förstärker känslan.

Vi bjöds på god mat, kul upptåg, dans och fri bar! Som upplagt för en toppenkväll!

Nu är det söndag och vi har släppt av Theo på Bergakungen, för inlösen av födelsedagspresenten som han fick av Loke, bio och hamburgare. Det blev Smurfarna, som han har sett tidigare men den var ju så bra! Lokes mormor Marie (som även är Theos rektor) är med dem, så det är nästanpå FF!

Under tiden tar jag och Molly en runda på stan och helt plötsligt fick hon ett akut pommes fritesbehov, så vi gick till närmast grillrestaurang. Pommes med kalamataoliver till Molly och ris och grillspett till mig. Mmmm.

Molly älskar ju att äta på restauran, särskillt om det spelas musik, då blir man så här lycklig:

Heeyaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...