Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 13 september 2013

Fredagar är Mollys favoritdagar.

Fredagar är dagen innan dagen G, som i godis, vilket vår lilla godisråtta tycker är något alldeles fantastiskt bra. När hon vaknar på fredag morgon är det första hon utbrister att i morgon är det lördag och då får man äta goooodis, sagt med ett spjuveraktigt leende och en mycket långt o i godis.

På fredagar får Molly dessutom träffa Tobias och det i sig är ju en höjdpunkt!

I går kväll fick jag ett sms från Sinclairs. De dansskor som vi hade beställt till Theo hade kommit, så jag hämtade upp dem när vi kom till dansen i dag. Jag fick smyga lite för de ska bli en födelsedagspresent till honom, när han fyller åtta nu i oktober.

Det känns som om det är väldigt mycket dans i vårt liv just nu. Den 5/10 åker Theo till Örebro för att tävla i Hiphop och helgen därpå kommer han ha sitt danskalas på Sinclairs. Han vet inte riktigt vilken av dessa händelser som han längtar mest efter. Jag har suttit och knåpat ihop inbjudningskorten i dag och här är framsidan.

För Mollys och Ludvigs del har det varit skolfotografering i dag. Molly valde ju en likadan orange outfit som Theo, så när hon kommer in frågar fotografen om det möjligtvis kan vara så att hon har en storebror på lågstadiet, som fotograferades i går.

Ludvig fick till slut ordning på vad han skulle vara på spexfotot och valet föll på Tänkaren som satt på en sten, där Ludvig var tänkaren och kompisen stenen. Ska bli såå spännande att se detta foto!

Strax efter att vi kommit hem från dansen, så kom Labbe hem med den här! Ett gungägg! Den ska vi ha på altanen och jag såg framför mig hur jag skulle sitta i det, smågunga lite och slappna av.

Nu delar jag ju det här huset med en hel hög andra som också tyckte att det var en bra idé att gunga i ägget.

Så vi får väl göra upp ett schema på en turordning för äggungande och sätta upp på kylskåpet.

Som tur är så går ju några av barnen och lägger sig tidigare än mig, de andra kan man muta med dataspel, chips eller något annat som de inte får så ofta!

Labbe fick ju en massa fina växter när han fyllde år, bland annat så fick han en paprikaväxt och en chiliväxt som hans syster Helena hade dragit upp från frön. I kväll kunde vi skörda de första chilisarna! De var väldigt goda, lite lagom starka och ganska söta.

De fick samsas med vitlök och räkor i en massa olivolja som vi åt, rykande hett med gott bröd! Fredagsmys!

Nu ska jag strax krypa till kojs, för i morgon är det Mollys favoritdag och det händer massa roliga grejer!

Här är en tävling som jag verkligen rekommenderar!

Joannas universum: Vinn romanen Närmare dig
Jag har själv läst boken och den är fantastiskt bra!!

Lite förberedelser

inför höstens begivenheter. Perfekt sysselsättning när man inte helt är på topp.

torsdag 12 september 2013

Torsdag är Mollys favoritdag!

På torsdagar har vi en eftermiddag redo för spontant skoj! Och är det något som Molly gillar, så är det spontanbus!

I dag blev det lite halvplanerat. Vi skulle passa Mattias en stund efter skolan och efter att ha pratat med några andra kompisar, valde vi att åka till Actionpark. Det är en jättefin skatepark bakom Bergakungen, där barnen åkte sparkcykel för glatta livet! De hade verkligen hur kul som helst och pausade bara lite då och då för en frukt eller lite dricka.

Lågstadiet har tagit skolfoto i dag och Theo valde den orangea outfiten från i går, så den fick ta ett varv i tvättmaskin och torkskåp under natten. Molly vill inte vara sämre och har valt samma outfit till förskolans fotografering i morgon. Då har även högstadiet sin fotografering och Ludvig har världens beslutsångest just nu. Inte över det vanliga skolfotot men väl spexfotot som niorna får ta. Man blir ju lite matt på det faktum att han börjar fundera på vad han ska klä ut sig till i dag, dagen före fotografering och att han ringer mig när vi är på väg hem från skateparken klockan 18.30 för att kolla om jag kan köpa grå ansiktsfärg...

I morgon är det fredag och det är en av mina favoritdagar!

Nu ska jag...

onsdag 11 september 2013

Onsdag är Mollys favoritdag!

På onsdagar har Theos klass utedag och är inte tillbaka förrän klockan 16, vilket innebär att Molly får vara kvar på förskolan tills dess också. Längre tid på Casa ger ju längre tid att leka med de roliga kompisarna och härliga fröknarna! Molly blir överlycklig varje onsdag när jag berättar att hon får vara kvar en hel timme efter mellanmålet! Lycka!

En till sak som är bra med onsdagar, enligt Molly, är att Theo dansar! Då får Molly träffa sin Tobias och det är något att se fram emot, även om det bara blir en kort stund innan och efter lektionen.

Fast i dag är faktiskt hon och Ludvig hemma och lagar köttbullar och potatis som ska vara klart när jag och Theo kommer hem efter dansen. Det är också en favoritgrej, att göra saker tillsammans med sin äldsta storebror.

Barnen var väldigt nöjda med sin klädsel när de gick till skolan i morse! Färger är bra, ju mer desto bättre!

Nu ska jag lyssna lite på Storytel och försöka tjuvkika på Theo när han dansar chacha med tjejerna.

tisdag 10 september 2013

Busig eftermiddag!

Vi har haft riktigt busigt besök här i dag efter skolan. Theos klasskompis Theo S och hans lillebror Ville som är Mollys klasskompis kom hit tillsammans med sin mamma. Så barnen har sett fram emot detta besök! Vi var ju på Theo S kalas uppe i Fjällbacka i somras och sedan dess har vår Theo (allmänt kallad Theo H i skolan) tjatat om att han vill att Theo S ska komma hem till oss. Att Molly och Ville är toppenkompisar och går i samma utegrupp, gör ju det hela än mer roligt!

De har hunnit med otroligt mycket under dagen, spelat, kastat frisbee, studsat och lekt lite sådär allmänt och haft jättekul! Jag och killarnas mamma sitter i köket med varsin kopp te och pratar om allt mellan himmel och jord när Ludvig kommer in i köket och bara tvärstannar och närmast fånglor ut genom fönstret och stammande får fram; eeh, killarna därute, på studsmattan, ni ska nog kolla till dem. Då ser vi en av killarna glatt studsa upp och ned alldeles naken och den andra på god väg att få av sig allt också! Här är vi inte blyga minsann! Den ena av killarna är samma kille som helst vill gömma sig när han måste följa med mamma in i omklädningsrummet på simskolan om det finns tjejer i samma ålder där inne men i trädgården, bredvid gatan är det tydligen inga som helst problem att visa sig helnäck. Hoppandes på en studsmatta...

Molly och Ville tog det lite lugnare och lekte mer "normala" lekar. När de stora killarna fått på sig kläderna, så gick hela gänget upp till lekrummet och spelade wii. Molly var väldigt stolt efteråt eftersom hon hade vunnit två gånger!

Förutom all lycka som infinner sig när man får ha jättekul med roliga kompisar, så har även jag bidragit till mina barns lycka. Jag kom hem med varsitt par sådana här! Knallorangea skor! De älskade dem och har nu bestämt att i morgon ska de vara orangea från topp till tå. Mina barn älskar verkligen färger, ju mer och ju starkare, desto bättre!

Tisdagar är Mollys favoritdag!

På tisdagar har Molly utedag med några av sina favoritkompisar på Casa. De går ut på upptäcktsfärd i närområdet och har liten matsäck och vattenflaska med sig och detta är alldeles otroligt spännande!

Att regnet öser ned över Göteborg i dag gör ingenting alls, blir liksom bara lite extra kul då, vattenpölar och annat roligt.

måndag 9 september 2013

Måndagar är Mollys favoritdagar!

Och tisdagar! Och onsdagar och torsdagar också! Fredagar är ju också en favorit, för att inte tala om lördagar! Och så har vi en storfavorit; söndagar! Hon är verkligen så positiv, alla dagar är bara toppen och hon blir så lycklig när vi berättar vilken dag det är: "åh, det är min favoritdag!"

I dag är det ju då måndagsfavoriten! Och att just måndagar är en favorit, beror på att det är simskola på måndagar. Det är ju det roligaste Molly vet (självklart vid sidan om dans, cykling, studsmattehoppande, pysslande, tv-tittande och allt annat hon tycker är roligast i världen...)

Min kropp är ganska rejält bråkig just nu, så jag kan inte busa med barnen i vattnet som vi brukar men de simmar ju så bra båda två, så det funkar bara jag är i närheten. I dag hade de verkligen hur roligt som helst! De övade dyk från pallen, försökte ramla roligast från flytmattorna och jagade varandra över hela basängen. Sedan försökte de göra baklängesvolter från kanten men det får de nog öva ganska mycket på, blev mest ett baklängeshopp ned i vattnet. Men så roligt de hade! De skrattade så de kiknade!

När Theos simskola körde igång ville Molly åka rutschkana. De har en "vanlig", ganska hög rutschkana som står på kanten och slutar i vattnet och Molly har inte vågat åka den tidigare men nu ville hon prova. Första gången ville hon att jag skulle stå bredvid och hålla henne i handen när hon åkte ned men sedan märkte hon att den inte var så farlig och ville åka själv. Sedan ville hon inte sluta...

När det var dags för Mollys grupp, så parkerade jag mig i en bubbelpool och så fick Theo busa i bassängen precis intill. Både mor och son var väldigt nöjda med det upplägget.

Efteråt passade vi på att värma oss lite mer i bastun, underbart!

Klockan är ganska mycket innan vi kommer hem på måndagar och i dag fick barnen varsin hamburgare för att de skulle komma i säng tidigare men när vi kom hem och gjorde soppa till Ludvig, Labbe och mig så blev de vääldigt hungriga igen.

Nu sover de, mätta och belåtna och jag bör nog göra detsamma snart.

söndag 8 september 2013

Me & I!

Äntligen var det dags för höstens första me & I-party! Tyvärr blev det ett riktigt rejält tapp på gäster i sista minuten, höstförkylningarna har slagit klorna ordentligt i många småbarnsfamiljer, det fina vädret till trots.

Theo hjälpte mig att baka chokladtårta à la Ninna till våra gäster. Det var en sådan som hon gjorde till Labbes överaskningsfest förra lördagen och den blev nästan lika god. Gästerna verkade gilla den i alla fall, för det blev bara en liten pluttskarv kvar.

Så var det dags för världens bästa Anette att visa upp de fina kläderna och i höst har de nog slagit rekord, hade lätt kunnat köpa ett av varje plagg till båda småtrollen! Molly förälskade sig i denna fantastiska skapelse och en annan klänning med en massa prinsesskronor på, som hon hade väldigt svårt att lämna tillbaka efter provningen. Theo hittade jättecoola svarta byxor som tydligen blir perfekta att dansa chacha i!

Lisa var också med och fick själv välja en förtidig födelsedagspresent, hon fyller ju 23 om två månader.

Den här bustjejen är en gammal simmarkompis till Molly, Jenna. De har simmat tillsammans sedan de bara var ett par månader gamla, tills för något år sedan, när vi bytte dag. Det var jättekul att träffas igen och tjejerna fann varandra direkt! Vi hoppas innerligt att hon och Sofia, som också är simmarkompis, kan få plats i vår grupp på måndagar så tjejerna kan få simma tillsammans igen!

Klockan hann bli ganska mycket innan sista gästen hade åkt hem och jag var ganska trött då, så Labbe tog med sig Molly och handlade lite kamben och potatissallad som vi myste med till middag. En härlig avslutning på en härlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...