Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 april 2010

Molly älskar att äta!


Molly däremot, njuter av maten, smackar och suckar njutningsfullt! Ser hon något ätbart, smackar hon och pekar på munnen. Hörsammas inte denna önskan omgående får man sig en utskällning som heter duga. Här äter hon morfarns spagetti och köttfärssås! Smaskens!

Åh, måste jag äta igen??


Theo är måttligt förtjust i att äta, fattar inte riktigt vitsen med det :-S

Skadad mormor.


Nu är Theo, Molly och jag i Lidköping. Där sitter mamma med illa bruten fot och får inte göra så mycket alls.
Just nu sitter hon och rensar pappas gamla bärbara dator som Theo ska få!! Hon har lagt in www.burkar.nu, en sida med massa bra barnlänkar som Theo ska kunna arbeta med.

Nu ska vi äta spagetti och köttfärssås med champinjoner i!

fredag 9 april 2010

Baby & Barn Mässan


Idag har vi varit på Baby & Barn Mässan på Svenska Mässan, Ninna, Frida, Ludvig, Theo, Molly och jag. Vi hängde på låset när de öppnade och kunde sondera terängen ganska fritt innan de stora massorna välde in.

Theo och Ludvig försvann snabbt till alla lekhörnor som fanns överallt och lekte sig dödströtta, endst med kortare avbrott för fika (svindyr) och lunch (ännu dyrare).

Jag, Ninna och småtjejerna kunde då vandra runt i lugn och ro och titta och ställa frågor. Vi började med Huggies där vi fick prova deras våtservetter som faktiskt var suveräna, ska byta till dem, de är ju billigare också!

Sen passade vi på att få jätteskön massage! Underbart! :-DKommer inte ihåg nu vad företaget hette men jag fick deras kort och de ligger vid Heden. De håller även massagekurser så att man som stressad 5-barns mamma ska kunna få massage hemma, om man får iväg sambon på detta förstås. ;-)

Naturligtvis var det massa gratisprover, blöjor, nappar mm men jag handlade en del också. Några nappflaskor, ekoblöjor, majskrokar och våtservetter bla. Men ffa var det mycket diskutioner, tex med Mölndals Barnvagnsbutik angående ny bilbarnsstol till Molly. Hon ska få en BeSafe Izi Kid, precis som Theo har. Han kommer nog kunna använda den i åtminstone ett år till. Den stolen får ju bäst i alla tester!

Efter mässan åkte vi till verkstan för att hämta Toyotan. Har ju kört Lisas SAAB ett par dagar nu men Molly gallskriker ju i den eftersom hon måste sitta i baksätet och då inte kan nypa i min hand :-S Precis när vi skulle åka, kommer Ludvig springande. Theo har slagit sig i huvudet på ett av däckställen och det sprutar blod! Kalabaliken bryter ut men det löste sig tillslut och vi kunde, efter lite dusch, konstatera att det var ett ytligt sår som inte behövde sys och nu mår han bra igen. Som plåster på såren fick han mat från McDonalds till middag, Chicken McNuggets! Mums!

torsdag 8 april 2010

Första fikan på altanen!


Igår var det soligt och 15 grader i skuggan! I lä på altanen blev det alldeles fantastiskt underbart! Jag och Theo passade på att ta en fika när Molly sov. Supermysigt och den första av många supermysiga måltider på vår stoora altan!

Lisa flyger solo ;-)

Idag har Lisa flygit till Stockholm/Arlanda på egen hand. Ja, inte flygit planet själv men rest med flyg utan vare sig föräldrar eller kompisar. Hon var ganska nervös innan men resan gick jättebra! Sen tog hon flygbussen till Uppsala där hon ska bo hos Catherine och Bertil under helgen. Det är det årliga Mangakonventet Upcon som hon ska delta i. I år har hon och Anna lyckats få tillgång till ett av de eftertraktade borden där man kan få sälja sina alster! De har gjort bokmärken, stickers mm som de ska sälja och jag har förstått att efterfrågan är stor! Lilo och Nana är deras artistnamn och jag tror att det kan gå riktigt bra för dem. De är otroligt duktiga och väldigt påhittiga och driftiga båda två. Ska bli spännande att höra hur det har gått efter helgen.

Samtidigt som vi lämnade Lisa, så lämnade vi Marianne och Reine också. De ska till Prag för att fira Reines 65 årsdag och pensionering! Under tiden passar vi Bessington. Hoppas att de får en jättebra resa!

Här hemma har Molly blivit sjuk, igen! 38,3 i feber! Hoppas hon blir bättre till imorgon, då ska vi gå på Baby- och Barn Mässan tillsammans med Ninna och Frida. Fast jag fick just sms från Ninna, Frida har 38,3 i feber...

Nitzer Ebb på Storan


Den 26e januari spelade Depeche Mode på Scandinavium och då var Nitzer Ebb förband. Lisa, Linnea, Ludvig, Labbe och jag var där. Ludvig gjorde sin mamma jättestolt genom att kunna nästan alla låtar, både DM och NEP! Det var nog den absolut bästa Depeche konserten jag har varit på, superröj och väckelsemöte! Nitzer var också bra men de gör sig bättre i en mindre lokal.

Dagen därpå hade Nitzer en egen spelning på Storans och då tog Lisa den här bilden. Konserten var suverän, lite mindre röj än när de var på Brewhouse i juni men helt klart ett MVG! Ludvig och Linnea fick inte följa med och Labbe slapp ;-) Däremot var Kristofer och Erik med. Erik och Lina var barnvakt till Theo och Molly när vi var på Depeche. Molly ÄLSKAR sin morbror Erik!

onsdag 7 april 2010

Världens sötaste syskonpar!

Theo och Molly Hansson! Världens sötaste småpluttar!
Älskar dem massvismest!
Posted by Picasa

Ph-mätning

Linnea har varit på Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra Sjukhuset (igen) för att göra en ph-mätning i matstrupen. Först fick hon lite lugnande, vilket hon var lite nervös för eftersom när hon fick det senast vid andra magnetröntgen blev ganska lullig och pratade lite för mycket och lite för dumt...

Sen förde de ned en ganska grov sond hela vägen ned till magsäcken för att mäta trycket i matstrupen. De drog den upp och ned för att hitta vissa tryckpunkter, skitjobbigt för Linnea.

När de sedan dragit upp trycksonden förde de ned den tunnare ph-sonden. Den var tvungen att sitta på en väldigt specifik nivå så de fick hålla på och dra den upp och ned och mäta jättelänge för att sedan vara tvugna att röntga så att den verkligen hamnade rätt.

När de hade hittat rätt läge så tejpade de fast den och kopplade in en dosa som skulle mäta ph under ett dygn. Linnea var tvungen att skriva ned allt hon gjorde och åt och samtidigt trycka på knappar på mätdosan.

Hon ville inte gå till skolan när hon såg ut så här och det slapp hon faktiskt ;)

Resultatet ska vi få om nån vecka.
Posted by Picasa

Finbesök!


Helgen 26-28e mars hade vi finbesök från Uppsala! Catherine och Bertil kom hit. Det blev en mycket trevlig helg med skaldjur, limousineåkning och restaurangbesök. Synd att Uppsala ligger så långt bort!
Tre glada limousineresenärer

Ett stort tack till Tony på Royal Limousine i Göteborg som hjälpte oss att göra deras kväll oförglömlig!

Mmmat!


Molly ÄLSKAR mat! Godast är, eh, all mat, undantaget burkmat med pasta... :-S

Glad Påsk, farfar Lasse!


Så här vårfint fick Lasse när vi och Catherine och Bertil var på besök. Han hade nog gjärna haft ett par sju stycken marsipankycklingar också ;-)

Brandstationsparty


Fidde fyllde 35 och hade party på brandstationen! Theo fick följa med och hade "the time of his life". Massa kul människor som alla ville prata med honom, smaskig mat och kakor, häftig musik och sist men inte minst, en brandman, Rasmus, som visade honom runt så han fick testa alla bilar, hjälmar och gasmasker! Kan det bli en häftigare fest?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...