Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 24 juli 2010

Molly utskriven och Lidköpingsresa

Molly har blivit utskriven idag!! Febern steg igårkväll men vi dämpade den med Ipren och det blev inga fler kramper! :) Nu på morgonen hade hon 39.2 och mådde mycket bättre. Lite Ipren efter frukost och hon mådde nästan som vanligt. När den dosen hade slutat verka så hade hon bara 38.2, nästan ingen feber alls! Vi beslöt då att åka upp till Lidköping som planerat, för att hämta Ludvig och lämna Lisa.

När vi var där uppe ringde de från avdelningen och skrev ut henne! Men om detta händer igen så ska vi åka in igen för de gillade som sagt inte att hon fick flera kramper på raken.

Nu har vi haft en halvdag hos mina föräldrar i Lidköping där även Erik och Lina är och hälsar på. Supertrevligt!

fredag 23 juli 2010

Feberkramper.

Jahapp, inlagd på Östra är hon, vår underbara lilla trollunge. Läkarna gillade inte alls att hon hade krampat tre gånger. En gång är det vanliga men inte tre! Så de ville ha henne kvar för observation.

Hon fick kramplösande och febernedsättande och de tog massa prover. Bla lyckades jag få henne att kissa i en mugg!! Hon var otroligt upprörd över vad hon var tvungen att utstå och skällde ut all personal som kom i närheten av henne!

Vi fick komma in på rummet, som vi delade med en 13-årig kille, på semester här från Gnosjö, som just opererat blindtarmen. Hmm, nån nattsömn skulle det nog inte bli för honom, med tanke på hur Molly kan låta på natten!

Nu märkte jag att febern gick ned för hon blev alldeles sjöblöt, det rann om henne och hon blev piggare och gladare och visade de andra på rummet var lamporna var... Jag och Molly gick ut i dagrummet och hon blev alldeles till sig när hon såg alla bilarna och ville ned och leka! Då kommer läkaren in. Oj, är detta verkligen Molly, vad pigg hon har blivit! Då passar jag på att fråga om vi inte kan få sova hemma istället och det går han med på! :-D Men bara nattpermis och vi måste lova att ringa eller komma in om något händer och så ringer de oss i morgon. Om allt är ok då så blir vi utskrivna per telefon. Så skönt att få sova hemma!

Och jag höll på att glömma; Molly har fått sin femte tand idag! :-D

En dag med sjuk Molly och seg säkerhetsmkopiering av telefon...

Mollytroll är sjuk! Feber och såå hängig... Stackars liten :( Men äter gör hon än i alla fall och det är ju skönt med tanke på hennes storlek! Vi gav henne lite Ipren nu på morgonen och då mådde hon lite bättre. Hon är inte förkyld eller så, bara feber. Nu när jag skulle få henne att sova, gick febern upp igen och hon krampade! Vi  ska nog åka in med henne till Östra...

Sen håller jag på att säkerhetskopiera min telefon, ska ju byta till ny nu men det är skitsegt den här gången. Vet inte vad som är fel men i skrivande stund har kopieringen pågått i  timmar och det är 34 kvar... Får nog avbryta nu...

Nu vaknade Molly och skakar ännu mer. Nu åker vi!

torsdag 22 juli 2010

Grattis Sara och Kaj!

I går fick Sara en ny liten bäbis! Det blev en liten pojke till! Såå lik storebror! Stort grattis till er alla fyra!

Käder för flickor, kläder för pojkar eller kläder för barn??

Hittade den är länken med en namninsamling mot indelningen av pojk- och flickkläder på de stora klädkedjorna. Denna insamling kommer sedan skickas in till dessa. Gå gärna in och skriv under här! Tänk vad Theo skulle bli glad om han hittade en rosa tröja med Spindelmannen på ;)

onsdag 21 juli 2010

Vår fina lekstuga!

Vår kompis Martin hittade en sån fin lekstuga på Blocket som han tipsade oss om. Det är en farbror i Utby som bygger dessa. Jättefina är de! Han skulle egentligen sluta efter den lekstugan han byggde till Martin men han ändrade sig och gjorde en till oss också.
Vi ska ju måla om huset snart och då målar vi lekstugan likadant! Kommer bli jättegulligt.

Här är lekstugan på väg att ställas upp i vår trädgård. Det var på millimetern som vagen gick in mellan förrådet och husväggen! Men det gick!

Här kämpar de med att tippa av den men den fastnade lite så jag fick dra undan vagnen medan de lyfte! Starka karlar! ;) När de lutade på den så kändes det som om den skulle tippa över men farbrorn hade visst gjort detta många gånger, för han sa hela tiden att, jodå, det går jättebra detta!

Theo ville så gärna vara med och lyfta av stugan så vi hade världens schå med att hålla undan honom.

Här är den på plats och Lisa och Labbe håller på att justera höjden på den så att den står plant. Detta är inte det lättaste med tanke på att det inte finns en plan kvadratmeter i hela vår trädgård... Men tillslut lyckades de. Nästan...

Molly plockade blommor under tiden! Klänningen hon har på sig fick hon av Marija och Andreas på Theos Storebrorsfest förra sommaren. Kändes lite vemodigt när man tog på den nu... Men så söt hon är i den! Den började som låångklänning och nu är den lagom.

Lite kattkramning!
Tsss, tsss, aajm. aajm. (Sagt med Mollys finast falcettröst)

Denna fina bild har Lisa tagit!

Vi testar vattenspridaren som jag lyckades köpa för ett tag sedan men pumpen i brunnen var inte riktigt tillräcklig. Spridaren skulle kunna ge 15 meter långa strålar men nu blev det max 1 meter! Vi ska kolla om det går att köpa en lite starkare pump, för i brunnen finns det alltid vatten.

Herre på täppan!

tisdag 20 juli 2010

Kåsjödopp! Igen...

Bad igen! Bloggen består nog till 50% av badtillfällen??
Men det är ju så kul att bada! Denna gången hade vi sällskap av Maria och William, som precis hade kommit hem från USA. De var verkligen badsugna, hade visst inte blivit så mycket av den varan "over there", trots en otrolig hetta! Vi hade en mycket trevlig eftermiddag på stranden, med den obligatoriska pastasalladen och kaffet! Maria hade med sig jättegoda kakor som Molly adopterade snabbt. Hade tänkt sig att spara för senare bruk...

William och Theo bygger kanal. William fick jätteswing på snäckan han grävde med, han glömde bara att kolla bakom sig...

Ludvig är ju ganska kaxig av sig... Å, jag ska minsann hoppa från 10an, Lucas kunde ju... Men han var visst tvungen att värma upp på de andra höjderna först. Jag ville inte att han skulle vara borta vid hopptornet själv, så han fick två hopp på sig, under Marias övervakning. Han hoppar raskt från 7an och kliver sen självsäkert upp till 10an men där tar det stopp!! Det gick bara inte! Han får klättra ned igen :(
Kommentaren när han kommer bort till oss: men hade jag bara fått några hopp till på mig på 7an så hade jag vågat! Jaha, då blev det visst mitt fel ;)

Vår lilla frusna fisk!

Här är gunghästen som Molly vann på Liseberg i söndags! Hss, hss, säger hon och skrattar!

Efter badet följde Maria och William med hem till oss. Vi lagade mat och hade det jättetrevligt! De har ju varit borta i flera veckor nu.

måndag 19 juli 2010

Vi bor i blåbärsskogen!

På Gundla Mosse bodde vi ju verkligen mitt i blåbärsskogen! Vi behövde ju bara gå upp i skogen bakom bilen så fanns det massor med blåbär!

Det gör vi nu med, fast ännu mer! Bor mitt i blåbärsskogen. Vi behöver inte ens lämna tomten!!

Längst ned på tomten har vi ju en del träd och buskage. Idag när jag var ute och letade efter Theo, som hade smitit ut och gömt sig för att han var så ledsen när John och Veronica åkte, så hittade jag hur mycket blåbär som helst! Jag och Theo plockade senare en hel skål full, ca 1 liter och då hade vi nog bara plockat av en 20-del!

Det kan bli både paj, muffins och sylt i sommar! :-D

En dag på Allum.

Jag köpte ju ett par flipflops på Johanssons skor härom dagen och Veronica tyckte att de var fina så vi åkte ned till Allum men de var tyvärr slut i hennes storlek. Men det blev lite shopping ändå. Jag kollade på ny mobil, blir en Ericsson X10 mini, verkar jättebra! Sen tog vi en kaffe på Eat, helt utan missöden eller diskussioner med personalen, vilket är ganska unikt!!

Har ni sett vilket fint hundbrudpar jag fotade??
;)

På eftermiddagen blev det grill. Vi skulle ju grillat igår kväll men vi kom ju hem så sent så det blev pizza och sallad från La Vacca istället. Så det blev lunchgrill idag istället. Vi grillade jätteräkor (som inte förstör mangrooven!) och entrecôte och ryggbiff. Lisa hade dessutom gjort jättegod färskpotatis i ugn och suveräna grönsaksspett! Smaskensmums!

söndag 18 juli 2010

Äntligen fick vi visa Sveriges framsida för John och Veronica!

Vi tänkte gå till Liseberg på söndagen men det regnade så vi åkte in till stan och skulle gå till Saluhallen. Däm vår förvåning när den var stängd! Den skulle ju vara öppen idag! Det är väl lördag???

Det blev lite trevlig promenad och fikande istället och det är ju inte fy skam. Visst ser de ut att njuta av solen (som kom så fort vi hade parkerat...), det lyckliga paret!

Fönstershopparna Hansson.

Efter lite promenader och shopping åkte vi till Liseberg. Vi och resten av världen kändes det som.
Men det är ju alltid trevligt med mycket folk... Eller?? Rätt folk är trevligt i alla fall!
Molly och Veronica hittade spegeln utanför Spegelhuset och Molly tyckte att det var hur kul som helst när Veronica körde vagnen fram och tillbaka mot spegeln. Kolla in ögonen!

Vi gick till Hamnkrogen för att äta skaldjur som var slut så det blev fisksoppa entrecôte och sallad istället. Theo och Molly åt av barnbuffén och Theo fick en ny tatuering för den förra hade precis försvunnit. Han blev jättelycklig, för servitrisen hjälpte honom och hon var mycket duktigare på det än vad hans klantiga mamma var, som lyckades förstöra två tatueringar sist vi var där....

John fick verkligen öva på att vara småbarnsförälder. Theo ville ha med honom på alla åkatraktioner. John tyckte att det var ganska så läskigt med små grodorna, högt, högt upp åkte de och så guppade det massor hela tiden. Han föredrog nog Farfars bilar, lagom fart på dem.

Så här kommer det att se ut om ett år!

Johns favorit!

Helt plötsligt kom det en stor, läskig dinosaurie och åt upp vår Theo, så vi tog dinosaurien som vår pojke istället ;) Visst är det supersöt? Han spelade på Paradishjulet och gömde sig under disken när tjejen där kom för att ta hans peng, då hoppade han upp och morrade. Ååh, fan, skrek tjejen....

Ytterligare en John-favorit. Kaninresan. Lagom tempo här också.

Coolingarna provar hattar i Lisebergsshoppen. Visst är de söta?

Vi spelade på leksakshjulet och John och Veronica vann två gånger! Sen gick vi därifrån och jag var lite bekymrad över att jag inte hade vunnit något, så jag sa att jag bara skulle spela på 7an och 8an en gång. Stjärnvinst på 7an! Äntligen fick Molly sin gunghäst!
Eh, vem var det nu som var gravid egentligen???

Theo gav sig också in i tävlingen om största magen och hamnade på en hedrande tredjeplats!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...