Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 december 2010

Madicken och ett nytt Lisebergsförsök.

Föreställningen på Lisebergsteatern var jättebra, det tyckte nog både barn och vuxna. Theo satt som förhäxad och behövde inte gå på toa förrän efter trekvart, vilket är tidernas rekord för vår lille revirpinkare! Molly satt och sa oh, oh (betyder "tycker om" eller "jättefint/bra" på Mollyspråk) och klappade händerna massor och det är ju ett toppenbetyg från henne! Teatern föll även tonåringarna i smaken och de var nöjda.

I pausen struntade vi i jätteköerna till café och fiskedamm i år och ägnade stunden åt lite fysiska aktiviteter som jage runt stång tills alla blev yra och höll på att trilla omkull! Då såg vi att alla köer var borta, så vi köpte med oss lite pringles och dricka in till andra halvan av föreställningen.

Precis när vi hade kommit in igen, efter pausen och satt oss tillrätta på våra platser mitt i raden, då bajsar Molly. Och hennes rumpfluss gör ju att blöjbytet brådskar rätt friskt. Tur att det är en familjeföreställning, många igenkännande leenden blev det när hon och jag, med skötväskan på ryggen skulle knö oss ut precis som de släcker ljuset och sen, efter fem minuter, ska ta oss tillbaka samma väg...

Efter Madicken passade vi på att strosa runt lite på Liseberg när vi ändå var där inne. Jag hade dessutom lovat Theo att han skulle få gå till fiskdammen eftersom han varken hade gnällt eller tjatat om fiskdammen inne på teatern. Han och Molly drog i varsitt snöre och vann varsin motorcykel! Lycka! Molly satt länge i vagnen och kramade sin! :-)

Jag hittade äntligen ståndet med Lustgårdens honung och handlade citrushonung, polkahonung och blåbärshonung. Godis! Theo vann 78%ig choklad och Ben10-figurer och han var så nöjd med detta! Molly vann en liten påse med chokladbitar, även hon var helnöjd!

Men säg den lycka som varar. Molly hade bara sovit i en kvart i bilen på väg in och blev jättetrött men allt var ju så spännande så det gick ju absolut inte att sova. Man kan ju missa något... Men att bara vara 19 månader och dessutom lite småkrasslig är ganska oförenligt med en hel dag utan sömn, så det hela slutade, som det ofta gör med övertrötta små barn, i katastrof! Tyckte Molly i alla fall! Gallskrik idag igen men idag var det ilskeskriket som vi är så vana vid numera.

Jag tog upp henne så hon kunde luta sig mot min axel, för då brukar hon kunna koppla av. Och det kunde hon. I två minuter...

Men helt plötsligt kommer orkestervagnen åkandes. Massa blinkande lampor, bjällror och musik. Nu kom hon av sig fullständigt!

De stannade till för att spela, så vi bestämde oss för att lyssna. Då träffade vi Theos klasskompis Lina och hennes familj. Bandet spelade jätteroliga jullåtar och barnen hoppade och dansade och sjöng med. Och Molly var väldigt fascinerad, glömde helt bort att hon var trött och arg. Theo älskade musiken och blev superglad när han fick veta att de hade en skiva med alla julsångerna som de sålde. Han fick en peng och gick fram själv för att handla. När han köpt sin skiva gick vi iväg mot bilen, när han helt plötsligt tvärstannar. "Mamma, Jag glömde säga tack!!" Det var bara att vända och gå tillbaka, måste ju uppmuntra när han kommer på sånt själv, för oftast är det ju ett evigt tjatande om detta lilla men ack så viktiga ord, från vår sida!

Sen fick vi småspringa till bilen, för nu hade Molly kommit på vad det var hon höll på med innan orkestervagnen kom rullande. Och jag tror att hon blev ännu mer förbannad när hon kom på att hon hade glömt bort...

Väl inpackade i bilen hann vi starta och köra i ca 8 meter, så sov hon.

Vi åkte hem och lämpade av Molly hos Lisa för lite fortsatt sovande medan jag och Theo åkte ned till Allum och handlade lite hemlisar (nej, vi är absolut inte färdiga med sånt än) och grillad kyckling till kvällens middag.

Theo har varit så fantastiskt duktig hela dagen så när vi skulle äta hade allt duktigt tagit slut! Middagen blev allt annat än mysig och trevlig och slutade i sängen för Theo. Men nu har vi kramats och sagt förlåt!

Imorgon är det avslutning för mina grupper på simskolan. Sorgligt! Många kommer jag tyvärr inte ha till våren. Snyft! :-( Det har varit en så kul termin med fantastiskt duktiga och roliga barn (och föräldrar) och jag kommer sakna dem massor!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ubbhults kapell brinner!

Det otroligt vackra träkapellet i Ubbhult brinner och är utom all räddning!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Pausmotion.

Published with Blogger-droid v1.6.2

Madicken på Lisebergsteatern!

Nu är det teaterdags! Madicken! Ska bli jättekul!

Molly är pigg och glad idag om än ganska förkyld. Men det är ju mer ett standardtillstånd den här hösten...

Men nu börjar det...
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 17 december 2010

Rumpfluss

Nu ligger jag i sängen och kramar en varm liten Molly. Tänker på hur hon skrämde vettet ur mig. Och hur glad jag är över mina barn som finns här hos mig!

Vi strosade runt på Liseberg, Theo, Molly och jag. Väntade på att resten skulle sluta upp.

Theo spelade tärning och räknade ihop alla prickarna själv och fixade att kolla själv om det var vinst eller inte! Killen i tärningsståndet blev väldigt imponerad av Theos mattematiska förmågor! Men Theo får bara svarta siffror=ingen vinst. Uppivet utbrister han: "tänk om jag hade fått 35 istället, den är ju blå, då hade jag vunnit!" Killen hör detta, går fram till Theo och frågar om det var 35 han hade fått, samtidigt som han blinkar med ena ögat och flinar. Theo är genast med på noterna! "Jaadå, det var det", svarar han med ett stort leende! "Jamen, vad bra! Då vann du ju!" Åh, så sprudlande lycklig Theo blev då!

Men någon som inte blev lycklig just då var Molly. Hon satt i vagnen och började skrika helt hysteriskt! Snälle storebror lät henne hålla gosedjuret, som han nyss hade vunnit, för att hon skulle bli glad! Och en liten stund fungerade det men snart kom illvrålet igen. Vi provade att äta lite, cheseburgare och pommes frites! Men nu skriker hon helt hysteriskt. Jag kollar igenom hela henne så inget sitter åt eller så. Men allt ser ok ut. Då kommer en hel serie med rejäla brakar! (Äckelmagade kan sluta läsa här!)

Vi packar snabbt ihop oss och beger oss till skötrummet. Jag tar av overallen. Den, halsduken och mössan är de enda plaggen som har klarat sig. Av med allt! Hela ungen är nedkletad med bajs! Våtservetterna tar slut och jag får använda det iskalla kranvattnet för att tvätta rent henne. Åh, vad jag kände mig hemsk, hon frös så hon skakade!

Precis när jag har fått rent henne och ska sätta på blöjan, så bajsar hon igen. Blod...

När vi kommer ut har Marianne och Reine kommit. De tar hand om Theo så jag kan ringa 1177. Åk in till Östra, direkt, är rådet jag får.

Där går det undan. Provtagningar och undersökningar görs men de kan inte hitta något. Molly bajsar igen och de tar blöjan med innehåll för närmare undersökningar. Det mesta av "blodklumparna" visar sig vara halvsmält paprika... Men de hittar ju även blod också.

Från svalg till anus går ju ett långt rör, täckt med slemhinna. Virus och bakterier angriper mer än gärna våra slemhinnor och de hoppar på där de kommer åt. Vilken oftast är öron-näsa-hals-regionen eftersom vi hela tiden flashar nämnda region. Övriga delar av slemhinneröret är ju av uppenbara skäl inte lika utsatta...

Men så ibland, råkar en liten bacill eller virus förirra sig till de nedre regionerna och då kan resultatet bli som ikväll.

Labbe pratade med en kompis vars barn också hade råkat ut för detta och då hade läkaren tom ett namn för det:

RUMPFLUSS!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hemma igen!

Det mesta var paprika... (Minnesnotering: Kolla vad barnen har ätit på dagis under dagen!)

Men de fann dock lite blod och hon hade fruktansvärt ont. Detta är antagligen symtom på att det är någon ny infektion på gång, tex halsfluss eller influensa. Jippi, eller nåt... :-(

Men så jätteskönt ändå att det inte var något värre! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Snabbvisit på Liseberg och betydligt längre visit på barnakuten.

Emblade armveck och händer på trollet. Blod i bajset...

Men de andra är kvar och njuter av det här:

Published with Blogger-droid v1.6.2

Färdig!

Tidernas snabbaste tandläkarbesök! 5 minuter! :-)

Jenny, jag läste ditt mail i väntrummet. Jag har saknat din blogg men tagit förgivet att det har varit min vanliga "datatur" som var problemet. Hoppas allt löser sig snart med din blogg och framförallt med din bror!

Tänker på er! Kramar med regnbågar på!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Min söta lilla Frida!

Den här unga damen har jag haft äran att passa idag! Min söta, underbara, roliga Frida!

Mycket pyssel och bus blev det, fast hon var lite rädd för vovven Bessington.

Men nu ska jag åka till tandläkaren (igen) för den provisoriska lagningen de gjorde förra veckan ploppade helt plötsligt ut...

Men sen ska vi till Liseberg! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 16 december 2010

Världens bästa terapi

Är det att få en vuxenkväll!

Och att få lyssna till en så underbar konsert! Man släpper allt och bara njuter! Och så otroligt duktig Mårten är! Vi har ju hört honom spela tidigare, bla på Nationaldagskonserten i Slottsskogen som sänds i TV men aldrig tidigare som solist. Vilket jobb han gjorde! Min syster spelade oboe när vi var yngre och jag kan lova att det är ett svårt instrument, tungt att få ljud i det överhuvudtaget. Och här står Mårten och får fram de ljuvaste toner i en långt och ganska komplicerat stycke. Välbehagsrysningarna var många!

Resten av konserten var också helt fantastisk! Ren njutning!

Vår fantastiska vän Mårten tillsammans med Labbe.

Helt barnfria var vi ju inte, Arvid, Anders son, som är väldigt duktig på trumpet, följde med.

Med på konserten var också Marianne, Reine, Maria och PA.

PA är ju elektrikern som skulle koppla in elen i badrummet idag men han fick dispens för att följa med oss istället ;-)

Konserthuset i julskrud.

Ikväll var han grön...

Tack än en gång, Mårten, för den fantastiska upplevelsen!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skål!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu är det dags!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Har vi möss i huset?

Asken är nyöppnad! Antingen har nån på chokladfabriken klantat sig eller så har vi möss i huset. För här är det ju aldriiig nån som har...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Outfit of the day!

Regnställ och gummistövlar...
Published with Blogger-droid v1.6.2

De kom fram ordentligt!

Jag har ringt och ringt och ringt till Labbe men inget svar... Blir man nervös då eller?!?

Men allt hade gått hur bra som helst! Och Labbe satt i telefon med en tjatig kund ;) fast det blev någon vajsing på telefonen så den talade inte om för mig, som den brukar när jag ringer, att "den jag söker är upptagen just nu, var god försök senare", utan signalerna bara gick fram som vanligt. 

Kan ju lugnt påstå att jag var i upplösningstillstånd när han äntligen svarade!!!

Nu tänker vi på Mångmamma och framförallt hennes make som ska färdas 40 mil på dessa skräpvägar i kväll!
Hör av dig när han är framme!

Själva ska vi in till Göteborg ikväll för lite förlustelser på Konserthuset med Göteborgs Symfoniker Det är vår vän Mårten som ikväll är solist i Strauss oboekonsert!

Nervös väntan på telefonsamtal.

Här i Göteborg är det snökaos. Nån plusgrad och snö som vräker ned är ingen bra kombination för alla Göteborgare som tror att det funkar med sommardäck året om. Nu är det ju faktiskt andra vintern i rad där vi faktistk har haft vinter. Riktig vinter, länge! 

När jag gick ut för att starta bilen och borsta bort all snö från rutorna får jag en, icke helt angenäm överraskning. Under all snö ligger det ett cm-tjockt lager med is!! Det blev till att hacka istället för att borsta och skrapa. Tog en halvtimme att få loss bilen från all is och Molly missade frukosten på dagis. 

När jag ställer in väskan i bilen så är radion på, MixMegapol och trafikrapporten sänds precis. Inte roligt. Så mycket olyckor och avåkningar så all trafik i princip står still. Kaos i dag igen med andra ord. (Igår var det ju branden i Surte, där de fick stänga av 45an, som gjorde att inget funkade, idag är det is och snö) 

Jag kör bort Molly till Mammut och bestämmer mig för att jobba hemifrån idag. Men pojkarna ger sig av innåt stan. När jag är hemma igen, ringer jag Labbe för att kolla hur det går. Då har de precis kommit ut på motorvägen, där det går i 40 km/tim... Theo skulle ju på utflykt idag så jag ringer Casa och säger att han är på väg men att de blir sena pga trafiken. Och det är vi absolut inte själva om och utflykten blir nog inställd pga vädret. Inne i Göteborg ösregnar/snöar det och blåser halv storm, så det är nog ingen som vill gå ut idag överhuvudtaget. 

Men nu sitter jag här och stirrar på telefonen, för Labbe lovade att ringa när de var framme och det är nu 50 minuter sedan jag pratade med honom. I vanliga fall tar hela resan hemifrån till Casa ungefär 20-25 minuter...

onsdag 15 december 2010

Glad som en lärka var jag!

Den lilla fadäsen, från igår, med blandaren, löstes smidigt under dagen. Den blandaren vi ville ha hittades och inhandlades, tillsammans med diverse andra livsnödvändigheter till ett badrum.

Här hemma bankades och skruvades det både högt och lågt. Då äntligen var det dags! Vattnet var inkopplat och skulle kopplas på. Rörmokarn vrider på och... Det läcker i badrummet. Massor!

Snabbt av med vattnet och torka-skruva-fixa i en halvtimme och så var det dags igen. Spänningen stiger när han vrider på igen och... Den här gången läcker det INTE! :-)

Lite beundran i badrummet när Theos röst hörs nedifrån tvättstugan: "Nu rinner det vatten här!"

Men tillslut var allt sånt fixat! Åh, färdigt, tänkte jag, glad som en lärka och går upp för att titta. Mörkt!

Aha, ingen el inkopplad! Elektrikern skulle visst inte komma förrän imorgon...

Men då ni, då blir jag glad! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Onsdagslyx!Dagens Theocitat, om pralinerna: "Jag skulle vilja spara en men jag vet inte hur man gör!"

Published with Blogger-droid v1.6.2

Blandaren?

Badrummeriet går frammåt. Badkaret och toastolen är på plats. Badrumsmöbel och handfat på tur.

Då kommer frågan, var är blandaren?

Blandaren?

Vi glömde ta med blandaren när vi handlade möbel och badkar!

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 14 december 2010

Här är en bra länk!

http://liliothe.deviantart.com/

Väl värt ett besök! Tycker jag, som totalt opartisk öm moder...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sista simskolelektionen i den varma undervisningsbasängen.

Tisdagsaktiviteten för Theo är ju simskolan. Längtansdag! Särskilt idag, för idag var det skolavslutning och det innebär uppvisning, fika och kanske, kanske en liten present! Och precis så blev det!

Uppvisningen började med crawl.

Och fortsatte med ryggsim.

Hälsa lite på publiken.

Balansövningar på mattan är alltid lika kul, särskilt när fröken Sissi puttar iväg mattan så man gör en bakåtvolt ned i vattnet!

Dä, säger Molly, pekar på vattnet och visar hur man simmar. Detta betyder på Mollyspråk: "Jag vill också bada och simma! Varför får jag inte göra det, mamma?"

Dagens höjdpunkt! Fika och presentutdelning! Theo valde en prutkudde som han har haft hejdlöst roligt med här hemma, på bekostnad av hela familjen plus badrumskillarna. Om och om och om och om igen. Och lika asgarvsframkallande varje gång... 5 åringar! ;-)

Nu är Theo stor! Nästa termin blir det Pingvingrupp i den stora djupa basängen!

Trollet fjäskade till sig en pepparkaka. Ler lite och säger dä med sin lenaste röst och saken är fixad.

Här hemma har det burits badkar, handfat och toastolar. Ett liitet, pytteproblem dök upp. Badkaret var för brett för dörren! Operation karmborttagning sattes genast igång under ett väldans oväsen (så nu nattar vi barn, 21.30!) och tillslut lyckader de baxa och knixa in det.

Imorgon! Imorgon! Imorgon!

Måste bara säga att båda småttingarna har varit som änglar idag! Allt har flytit på utan minsta tillstymmelse till trams! Såna här dagar lever man länge på!

Och jag har fått mer gjort idag än vad jag har fått under de tre veckorna som har varit sammanlagt!

Så för att sammanfatta dagen; en helt underbar dag, helt enkelt! En lycklig dag!
Published with Blogger-droid v1.6.2

På väg från skolan.

Snart är det dags för Theos simskoleavslutning! En väldigt spänd liten kille är det som jag hämtade idag!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skattedeklaration inlämnad i tid!

Datasnilledottern löste problemet! Hon hittade omkopplaren!

Skattedeklarationerna är inlämnade och vi slipper böter!

Nu ska jag sätta igång och jobba ikapp för nu är alla barn friska (ta i trä, knackar mig i huvudet) och på respektive skolor och förskolor. Ja, inte Lisa och Linnea men de börjar lite senare och behöver inte riktigt samma passning som de mindre.

måndag 13 december 2010

Datorstrul i kubik....

Åååååååååååååhhhh!

Skrääääp!

Min nya dator! Den är jättebra! Men!

Jag har ju inte hunnit ladda ned något Bank-ID på den än. Det måste jag ha idag för att lämna in skattedeklarationen. Inga problem tänker jag! Jag plockar fram den gamla datorn, för där har jag ju lagt in våra Bank-ID. Packar upp, startar, kopplar upp mig på internet och... 

Nähädå, inget alls händer! Eller, jo, jag får ett meddelande om att den inte är uppkopplad på internet! Den hittar inte vårt trådlösa bredband! Men min datasnilledotter ska fixa detta åt mig på nolltid. Man ska bara slå över omkopplaren som ska sitta någonstans på datorn och...

Det gör den ju naturligtvis absolut inte alls! Inte någonstans! Tomt!

Idag ska skattedeklarationen vara inne, annars får vi 500kr i böter.

Och böter har vi redan fått idag, parkeringsböter på 800kr för att vi stod en meter för nära korsningen...

Nu ska jag ta och se om jag kan lösa problemet. Jag tror att jag börjar med att banka lite försiktigt på datorn, så får vi se vad som händer sen...

Mollys simskoleavslutning och Luciafirandet.

07.45 skulle vi vara i Örgryte Nya Kyrka och Theo skulle vara ombytt och klar. (Ludvig är det enda av mina barn som inte med glädje kastar sig in i allt som innebär att stå på scen...) 

07.45 var vi på 40:an, på väg in mot Göteborg. Köööer! Suck! 

08.02 slänger vi oss in genom dörren in till sakristian och där står hela förskolan, lusseklädda och väntar!

Men det blev så jättebra tillslut ändå. Alla Casas barn är så jätteduktiga! Det är helt självklart att alla sjunger, gärna duetter eller solo. Och då är kyrkan till bristningsgränsen fylld med föräldrar, släktingar och vänner. Längst fram står de här små knattarna och sjunger för full hals! Det är så härligt att se de här barnens självförtroende och man hoppas ju att det får fortsätta så! Men vi har ju Linnea som gick ur nian för två år sedan och hennes självförtroende är det ju absolut inte något fel på...

Theo och hans kompisar.

Låg- mellan- och högstadiet.

Labbe med sina två Lucior.

Efter kyrkan gick alla till skolan för lussefika. Det är så trevligt för då hinner man prata lite mer med de andra föräldrarna än vad man hinner vid hämtning och lämning då det ju oftast bara blir de obligatoriska; "Hur är det?" Nu har man nån timme på sig att ordentligt få veta hur det är.

Pepparkakor, lussebullar och julmust!

Efter lussefikat är tanken att barnen ska jobba som vanligt under dagen men det var Theo inte alls med på. Han blev så ledsen när Molly, Labbe och jag skulle åka, grät som om det var världens undergång. Så efter lite förhandlingar om att han skulle gå till skolan imorgon, utan trams, så fick han följa med hem. Och när vi är i kapprummet så märker vi att han inte var ensam om denna reaktion... 

Vi åkte hem och packade badkläderna för idag var det ju Mollys simskoleavslutning! Och Labbe skulle följa med! Lycka, för oss alla! Självklart tar jag ju med mig kameran med undervattenshuset för att föreviga ett sådant sällsynt tillfälle!

Självklart dyker linslusen upp! Eller, ja, ner om man ska vara nogräknad. Det ser visst ut som om han har tappat en tand men det är bara en bubbla framför munnen...

Molly blev jättelycklig när pappan kom till badet!

Lite båtåkning.

Badpuss.

Theo blev jättelycklig för det här lyckade buset, när han simmar fram till Labbe, klättrar upp på ryggen på honom och häller ut en hel flaska vatten över huvudet på sin far. ;)

Labbe simmar under vatten. Han kan han med, inte bara barnen hans!

Molly älskar att bada och det senaste (för dagen!) är ryggsim på egen hand i balansringen. Rebecka visade henne hur man gjorde och sen fastnade Molly för detta direkt och tyckte att det var jättemysigt!

Detta är Molly så duktig på. Man släpper ned henne i vattnet.

Sen  vänder hon och simmar tillbaka till den som släppte ned henne.

Här är duktiga Jenna på väg över den tjocka korven för ett dyk ned i vattnet.

Molly tycker detta är så rolig också (som det mesta på simskolan)

Lycka!

Molly kommer ned från rutschkanan.

Direkt när hon kommer ned från kanan så simmar hon in till kanten.

Här har vi en riktig fisk till. Benjamin har alltid ett leende på läpparna när han dyker.

Det är så kul att fotografera såna här undervattenslinslusar! ;)

Molly håller god min...

Theo fick också prova rutschkanan, den älskade han när han var liten. Oftast i alla fall...

Avslutningssången, En liten båt, och efterföljande bubbel med blåsägg. Alla barnen engagerar sig helhjärtat i detta och vet precis vad de ska göra och vad de kan förvänta sig av nästa steg.

Sen var det dags för avslutningsfika och presentutdelning. Molly valde en fisk. Precis en sån som hon alltid vill kasta iväg för att simma efter. Och nu har hon en egen som hon sitter och kramar och pussar här hemma!

Theo och Labbe gick ut för att åka lite röd rutschkana under tiden som Molly fikade.

Labbe tyckte att det var superkul. "Åh, det gick ju jättesnabbt" Det var bara det att Theo åkte betydligt snabbare än far sin...

Theo fångad precis i hoppet.

Och här är han nästan ända nere på botten på den djupa delen av basängen.

Trött kille som simmade hela basängen (25m) jättesnabbt!

Nu är det middagsdags och barnnattning som gäller!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...