Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 24 mars 2012

Mollys pappa!

Molly är en riktig pappagris (även på nätterna, hon är så snäll mot honom så hon låter honom sova och väcker enbart mamman...), så när jag frågade henne vad hon ville hitta på under tiden som Theo var på bästa tjejernas kalas var svaret givet: "Åka och jobba med pappa!". Sagt och gjort, ut till Hisingen där han höll på och hjälpte en bärgningsbil. Det är såå spännande att hjälpa till med muttrar och verktyg men lite läskigt när det smattrar och låter högt. Tur att det finns bra hörselskydd! Vi passade även på att åka till grillen på Stigs Center och äta lunch, deras starka kebabsås är unik! Testa den om ni har vägarna förbi. Om ni vågar, hehehe...

Nu är det middagsdags men jag kan verkligen inte komma på vad vi ska äta. Totalt blankt... Ska ställa mig och kolla i skafferier och kylskåp och se om något ropar på mig.

Har ju fått mersmak för det där med tävlingar...

För sån é jag!: Dags för TÄVLING! Wiiiiiiiih! In och kolla och få er ett riktigt gott skratt på köpet!

Kalasredo

Theo ska på kalas hos bästa tjejkompisarna och har valt kläder och fixat hela förmiddagen. Limegröna shorts och matchande t-shirt med turkosprickiga strumpor(!) föll klädvalet på och till det en knallröd tuppkam med blått på sidorna. Som pricken över i, neonrosa naglar! Ju fler fina färger, desto bättre!

Molly vill ju inte vara sämre, även om hon inte ska på kalas i dag.

Två helnöjda ungar äter lunch på altantrappen.

Godmorgonsyn

Det här lilla monstret väckte mig i morse. Då vaknar man!

Dessutom mår hon bra efter sin vurpa i går. Inget ont någonstans!

Nu ska vi se om vi får liv i resten av familjen, så vi kommer igång med allt vi ska göra i dag.

fredag 23 mars 2012

Att man kan bli så rädd!

Vi har haft en väldigt trevlig kväll här, tillsammans med Kerstin och Arvid men med ett litet undantag. Molly höll på att skrämma skiten ur oss, om uttrycket ursäktas. Så rädd har jag nog inte blivit sedan Lisa och Linnea var med i en ordentlig bilkrasch med deras pappa när de var små.

Molly och Arvid lekte i lekstugan. Vi har inte ställt ut möblerna i den än efter vinterförvaringen, så det var väl inte så himla roligt att leka därinne. De satte sig på bänkarna på trappen istället och fnissade och pratade. Jag och Kerstin kollade på Theo som lekte mästerfotograf och tog vackra närbilder på blommor som dyker upp här och var i trädgården. Därför såg vi inte vad som hände men helt plötsligt ger Molly upp ett illtjut och gråter i högan sky. Jag vänder mig mot henne och ser henne ligga utsträckt i gräset vid sidan av lekstugan och förstår genast vad som har hänt. Hon har klättrat upp på staketet som omger lekstugetrappen, satt sig däruppe och ramlat ned baklänges! Jag blir alldeles iskall och rusar fram till henne. Nu gråter hon hjärtskärande och säger ajajajaj. Jag vågar först inte röra henne, utan frågar var det gör ont någonstans och det visar sig att det "bara" är på huvudet det gör ont. Då vågar jag plocka upp henne och försiktigt bära in henne till vår säng. Hon har rejält ont i bakhuvudet men ingen annanstans. Jag kollar med 1177 och får rådet att hålla henne under uppsikt det närmsta dygnet, så hon inte har fått hjärnskakning.

Men med tanke på hur hon har ruschat omkring här med Arvid efteråt, så känns inte det som så särskillt troligt! Full fart är nästan en underdrift!

Här är mästerfotografen i precis samma ögonblick som Molly ramlade. Han går verkligen in för det här med fotograferingen.

Men som sagt, vi har haft väldigt trevligt också. Grillad karré med grönsaker och klyftpotatis är fantastiskt gott.

Med det här fina sällskapet har man aldrig tråkigt, mycket prat och skratt blir det! Klockan hann bli en hel del innan vi kom på att titta på den.

Men nu har Kerstin och Arvid åkt hem och de här busfröna sover och snart gör jag det också.

I morgon ska Theo på kalas! Det är tre tjejer i klassen som har 7-års kalas och Theo ser jättemycket fram mot det. Under tiden tar nog Molly och jag en härlig promenad i det underbara vädret. Om Theo släpper iväg oss, vill säga, det händer att han vill att vi ska stanna på vissa kalas...

Det är vår i Göteborg!

Och som grädde på moset är det helg nu!

Dags att plocka hem barnen och förbereda grillen! Dessutom får vi storfrämmat, Kerstin och Arvid kommer och förgyller vår fredag! Härligt!

Tänk vad goda vänner och sol kan påverka humöret i rätt riktning!

Dagens cooling!

Mina barn har alla varit väldigt små när de helt har tagit över sina egna klädval, från 2-3 års åldern har jag (nästan) inte haft något att säga till om. Och det är ingen idé att köpa något som de inte gillar, för det vägrar de bara att ta på sig.

I dag kände sig Theo oerhört cool, rosa jeans, rosa och svartrandig tröja med rosarutig skjorta under, mossfärgad jacka och pricken över i, nya pilotbrillor! Redo för skoldagen!

torsdag 22 mars 2012

Köttfärslimpa

Fylld med fetaost. Sallad, tzaziki, oliver pepperoni äter vi till det. Så gott!

Här fixar Linnea och Molly efterrätten, favorit i repris, jordgubbar och vispgrädde!

Vi har ett helt fantastiskt väder här i dag, riktigt varmt, t-shirtväder! Jag åkte tidigare för att hämta Theo men då hade de gett sig av för att spela brännboll, så jag fick vänta en stund men det gjorde absolut ingenting alls! Jag gick upp till förskolan och pratade med fröknarna där, vi saknar dem ju så! Barnen var ute och åt mellanmål i trädgården, korv med bröd. En lite korv slank ned i min mage också. Nu är det bara fem månader kvar tills vi äntligen får komma tillbaka till förskolan. Hur vi ska lösa det efter att Molly har gått ut där, det vet jag inte, vi kan ju inte gärna skaffa fler barn bara för att få vara på Casas förskola, även om det alternativet känns väldigt lockande. ;-)

Nu trivs ju Molly alldeles fantastiskt bra på Mammut också och det gör Theo också. Han försitter aldrig en chans att få följa med in och leka en stund när vi hämtar Molly. Hämtningarna tar därför sällan under 20 minuter men då hinner jag ju prata ordentligt med personalen om hur dagen har varit! I dag var de självklart ute och lekte i det fina vårvädret, så då hade jag verkligen inget emot att det tog en stund med hämtningen.

Nu ska vi förbereda för nattning. Vi håller på och trappa ned Mollys vällingintag nattetid. Nu går hon ju faktiskt upp i vikt som hon ska, så nu behöver vi inte ge mer än en flaska till kvällen. Det var rejäla protester under natten som var men det är ju mest att bryta vanan, för uppenbarligen behöver hon inte äta på natten längre. Så nu laddar vi mentalt inför den här natten och hoppas att den blir bättre.

Tänk så mycket bättre allt har blivit med Molly, sedan hon fick sin astmadiagnos! Dels är det ju överlag lättare för henne med andningen, dels blir hon inte riktigt lika lätt och lika mycket sjuk längre. Och frisk snabbare. Och hon går ju inte ned i vikt längre, den går ju faktiskt upp. Dessutom växer hon rejält på längden, nu är hon hela 87 centimeter lång! Det lutar åt att hon får åka sitt efterlängtade Knatterally på Liseberg i sommar, de har 90-gräns på den. Det trodde vi absolut inte för ett år sedan!

Sedan vill jag bara berätta att det faktiskt är fredag i morgon!

Årets första humla!

Nu är våren här på allvar! Humlor, getingar och citronfjärilar har vaknat till liv! Träden knoppas och allergimedicinerna fixade!

Förmiddag på Mölndals Revisionsbyrå.


Simborgarmärke nummer 2!

Har ni någonsin sett en stoltare kille? Det skulle vara hans mamma då, om jag hade varit kille, vill säga. I går, innan simskolan, tog han nämligen sitt andra simborgarmärke! 200 meter simmade han, utan problem! Lycka!

Molly var så där fantastiskt duktig också i går. Hon simmade och fixade andningsvändningarna helt själv flera gånger på raken, dyket från kanten börjar sitta perfekt och allt var bara såå roligt på lektionen i dag, skrattet låg, bokstavligt talat och bubblade under ytan hela tiden och mer än en kallsup orsakades av ett asgarv under vatten! Tokunge! ;-)

Sissi hade varit hos ortopeden tidigare under dagen och fick inte bada, så hon kunde inte jobba men hon hängde med till simskolan för att kunna titta på Theo under hans kurs och fota och filma honom, så jag kunde få se också. Skönt att kunna prata lite med Theo om vad han gör, han börjar tycka att simskolan är såå tråkigt nu och behöver all peppning han kan få! Tyvärr var Sissi, av olika anledningar som hon absolut inte rådde över, tvungen att gå och Theo höll på att bryta ihop fullständigt och ville åka hem på stört! Så mycket för den peppningen... Nu får vi ett väldigt schå med att få iväg honom till simskolan nästa vecka också.

Vi träffade Sissi och hennes mamma efteråt och åt middag med dem. Trevligt sällskap och god mat! Barnen fick dessutom väldigt uppskattade presenter, två superfina tröjor var! En randig i härliga färger och en rosa. Det kommer åka två randiga ungar härifrån i dag!

En sanslöst trött mamma kommer också åka härifrån. Till revisionsbyrån. Dessa två är en särdeles osmart och dåligt kombination men det måste bli gjort...

tisdag 20 mars 2012

Kvällens middag blev Theos regnbåge!

Regnbågen har Theo fångat helt själv nar han var med sin morfar ute och fiskade. Gissa om han var stolt när han kom hem med den!

Och gissa om det blev gott! Vi fyllde den med hackad scharlottenlök, dill, fänkål och citron och bakade den under folie i ugnen. Färsk sparris, potatis och hollandaise till. Mmm.

Färska jordgubbar och vispgrädde blev det till efterrätt.

Jag hämtade Molly i dag, för Labbe fick ett jobb när han precis hade hämtat Theo. Theo blev överlycklig när han förstod att han skulle få följa med och jobba. Det slutade med att de gjorde två jobb och sedan tittade de på alla bussar som brann i natt. Theo tyckte att det var lite läskigt, för de var totalt utbrända allihop.

Just nu är Labbe uppe vid flyget för att hämta hem Marianne och Reine, som kommer hem från kryssningen. Så nu blir vi av med Zingobus... Snyft :-(

Ett litet tips om en väldigt viktig sida!

Klicka på länken!

Donationsregistret

Den här gillar någon som jag tycker väldigt mycket om!

Och Galenskaparna gillar väl alla!

Redan påklädd och klar

fast klockan inte är mer än 06.15, mao 15 minuter innan vi egentligen ska gå upp...

Molly kan ta anställning som tupp, för hon vaknar ju först och väcker sedan, väldigt effektivt, alla andra. ;-)

måndag 19 mars 2012

Mitt gosedjur!

Zingo verkar ha fått leka med barnens grejer där han bodde förut, för han älskar att bära runt våra småtrolls leksaker. Framför allt är det gosedjuren som lockar, till barnens stora förtvivlan.

Nu är (förhoppningsvis) det problemet löst! Jag tog en sväng förbi ICA när jag var på hemväg förut och där, på djurtillbehörsavdelningen hittade jag denna mysiga älg! Zingo älskade den från första stund och bär runt på den hela tiden!

Labbe hämtade hem barnen och även middagen. Den blev Burger King, snäppet bättre än Gyllene Måsen men väldigt skönt att slippa matlagning en dag som denna.

Nu är trollen redo för sängen, pappan på väg ut på jobb och mamman har fyllt på iprendosen och tänkte softa lite i soffan med en kopp kvällste.

Vardagslycka 26

Ord är överflödiga...

Nu ger den här mamman upp!

För dagen i alla fall. Frusenheten och tröttheten visade sig bero på feber och feber och tankearbete är ingen vidare kombination. Så nu bär det av mot soffan och temuggen. Eller en tjock filt i en solstol på altanen för att njuta av den välgörande solen. Men troligast är nog att jag kryper ned under täcket i sängen och sover tills jag ska ge mig av och hämta småtroll.

söndag 18 mars 2012

Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto.


Kvällens middag var den av veckans middagar jag såg fram mot minst. Det var nästan så att jag allvarligt funderade på att "råka" glömma den. Jag gillar nämligen inte risotto alls. Det är konsistensen som jag har svårt för. Så jag lagade maten men fuskade lite och gjorde risotton lite torrare än vad receptet föreskrev och då blev det riktigt gott.

Nu ska det duschas och nattas barn här, köras ett par tvättmaskiner, däcka i soffan...

Och Ludvig vann på WA i helgen!

På väg längs E20

Jag tror minsann att alla trafikidioter har bestämt sig för att köra just denna sträckan i dag...

Det är gôtt å leva!


Det ska va gôtt å leva...

Eller hur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...