Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 1 januari 2011

I-landsproblem

När man inte kan öppna laddningsluckan på telefonen för att man har "fixat naglarna"

Published with Blogger-droid v1.6.2

Mysstart på nya året!

Efter en sen frukost, som nog bättre hade platsat som lunch om det inte hade varit första måltiden, har vi bara skrotat runt och gjort just ingenting. Undantaget Labbe då som fick ett jourjobb på eftermiddagen och fick rycka ut och göra lite nytta.

Vi andra (även våra nattgäster) har sett på film, spelat Wii, ätit chips, pratat, kört med radiostyrda bilar, promenerat hund, lekt i den snö som finns kvar, suttit i soffan och myst med sovande 1 1/2 åring, druckit te och kaffe och massa annat som vanligtvis benäms som "ingenting" när man berättar vad man gjort under dan.

Linnea kom hem från sitt nyårsfirande, lycklig över lyckad fest men oerhört ledsen över att en, för henne, viktig vuxen har svikit henne igen och inte ens svarar på hennes gottnyttår-sms. Bara för att hon för en gångsskull har valt att sätta ned foten och säga ifrån. Vissa vuxna är så fruktansvärt omogna och gör prestige av allting...

Hälften av våra gäster åkte hem frammåt kvällningen. Marianne och Reine har ju en bit till Bovall och väglaget är inte det bästa men resan hade gått bra och de kom hem ordentligt!

Vi som var kvar började fundera på middag men ingen kände sig riktigt manad till att ställa sig och laga mat. Men precis då ringde Labbe och berättade att han var klar med jobbet så han kunde hämta med mat hem! Toppen!

Nu har vi ju vant oss vid den här smörgåsbordsformen på måltid, så det blev så nu också. Två pizzor, en lasagne med sallad och 80 bitar sushi. Och då var vi ju 4 vuxna och 3 barn som delade...

Men lunchen för morgondan är ju redan fixad! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nyårsfirande!

2011
är här!

Så här firades det nya året in här i Landvetter!

Reine klyver hummer.

Theo, Molly och William leker och busar. Mycket skratt hördes från det här rummet!

Tapas

Löjrom och hummer

Lite mer gott

Halva gänget

Andra halvan 
(Jag veet, jag är biolog, inte matematiker...)

Redo för 12-slaget!

Gott Nytt År!

fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!

Önskar Molly, Theo, Ludvig, Linnea, Lisa, Labbe och Cissa!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Ni vet spisen...

Den funkar! Labbe lagade! :-)

Så skönt för nu behöver vi inte stressköpa spis till överpris, utan vi kan i lugn och ro välja ut den spis vi (jag) vill ha!

Vilken nyårspresent!

Nu har våra gäster kommit så jag ska vara lite social!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu bänkar vi oss!

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 30 december 2010

Idag är det morfarnas dag.

Det är nämligen så att min morfar

fyller år idag!

Och mina barns och Fridas morfar

fyller också år idag!

Tyvärr hade vi ingen möjlighet att åka dit idag eftersom Linneas läkarbesök låg just idag. Min morfar och mormor bor i Mariestad och mina föräldrar i Lidköping så det är ju en bit att åka.

Grattis på födelsedagen, världens bästa morfarar!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Middag!

Och som vanlig med Mc Donalds i Partille, så blir det fel i beställningen...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu går den i graven!
Och naturligtvis kommer det gäster i morgon! Varför kunde den inte välja vilken annan tid som helst på året? Men som Jenny uttrycker saken, "typiskt"!

Bara att hoppas på att Elgiganten och dess syskon har öppet på nyårsafton...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Universeumsbilder

Jo, just ja, bilen gick igenom besiktningen!!

Här kommer de utlovade bilderna från när Linnea tog med Molly och Theo till Universeum häromdan

Närstudier

Kolla där!

Undrar om jag kan simma där i?

Vilken utsikt man har här uppifrån!

Kolla fiskarna!

Syskonen Hansson kollar fisk.

Det stora blå.

Liten flicka och stor groda.

Fiskar är så spännande!

Hajar!

Undrar om jag kan ta mig in och leka med dem?

Litet troll i regnskogen.

Rumpan på en flamingo.

Linneas ögon och annat!

Jag har fått en del frågor om Linnea och hennes alla sjukhusbeök. Tänkte försöka mig på en liten sammanfattning  på vad det är som har hänt henne och vad vi kan förvänta oss av framtiden.

Det hela började i januari 2008. Ett par veckor innan Linneas 15-års dag fick Linnea en jättejobbig kom-och-gå-huvudvärk som inte ville ge med sig riktigt. Men det var inget att oroa oss för var beskedet vi fick då. Två dagar innan 15-års dagen åkte Linnea på skolresa med Casa till fjällen för några dagars skidåkning. Denna resa hade hon sett fram emot länge så vi lät henne, efter många och långa diskussioner, åka. Resan upp gick på natten och var ganska jobbig och hon kunde inte sova någonting men det var ändå en förväntansfull dotter som ringde när de var framme. Massa skidåkning och bus blev det. Födelsedagen firades med pompa och ståt och hon hade "the time of her life"! 

Men dagen efter födelsedagen ändrades allt. Hon hade varit ute och åkt och var inne i stugan en sväng för att vila  lite. Hon sitter i soffan och pratar med kompisarna när allt blir svart! Hon ser absolut ingenting! Den blir ambulansfärd med slutdestination Mora Lassarett, efter några stopp på vägen där hon blev vidarebefordrad till nästa ställe. Det gjordes en hjärnröntgen och diverse andra undersökningar på Mora Lasarett. Hon fick stanna över natten på sjukhuset och nästa förmiddag kom synen tillbaka, lika plötsligt som den försvann. 

Hon blev utskriven och fick åka tillbaka till stugan igen, till hennes stora glädje! Då skulle hon ju kunna åka lite mer skidor... Positiv har hon alltid varit! Resten av resan förflöt utan större problem förutom huvudvärken som inte riktigt ville ge med sig.

Hon kom, till vår stora lättnad hem och vi fick en tid på Neurologmottagningen på Drottning Silvias Barnklinik på Östra Sjukhuset här i Göteborg. Det konstaterades då att detta var vanlig migrän... Värkmedicin skrevs ut. Inte migränmedicin eftersom hon var för "ung". Sen att synen fortsatte komma och gå på väntsterögat...

Nåväl, den positiva dottern vande sig vid huvudvärk och att synen kom och försvann ett par gånger i veckan och våren och sommaren gick. Naturligtvis hade vi kontakt med sjukvården under den här tiden men det var ingen annat att göra än för Linnea att lära sig att leva med detta.

Men i början på november kom inte synen tillbaka igen och huvudvärken blev konstant. Efter ett par turer till jourcentral och vårdcentral skrev en läkare en akutremiss till barnkliniken och vi åkte dit och där blev hon kvar. Det var där och då vi första gången träffade Jens Böhmer! En helt fantastisk läkare. Om alla läkare var som honom så skulle alla vara helnöjda med vården! Det tog så mycket prover och gjordes så mycket undersökningar så inte ens läkarna kan hålla koll på allt längre. Hennes journal innehåller fler sidor än Bibeln och då är det minst lika mycket som bara finns i datajournaler också.

Nu fann man att synbortfallet berodde på en synnervsinflammation och intensiv kortisonbehandling sattes in. Inflammationen hävdes men synen kom inte tillbaka förrän efter ca fyra månader. De förklarade det med att hjärnan liksom hade glömt hur man såg och behövde öva upp den förmågan igen. Man kom även fram till att migränteorin inte hade varit helt fel men det var inte vanlig migrän utan en helt egen variant. Jens skrev ut en epilepsimedicin till henne, Topimax, som har visat sig fungera för sådana här lite ovanligare varianter. Och den har fungerat för henne så tillvida att synbortfallen har uteblivit under en lång period men tyvärr dämpas bara huvudvärken lite grand och det är inga värktabletter som fungerar. Till saken hör nämligen att hennes mage inte fungerar som den ska och hon tål därför inte alla mediciner utan får väldigt ont i magen av dem.

Allt var ganska frid och fröjd till tidigt i höstas när vi skulle försöka att sluta med Topimax. Det visade sig inte fungera alls! Hela kroppen bröt ihop fullständigt. Svimningar, kramper, domningar och smärta i benen, fruktansvärd huvudvärk, kräkningar mm, mm, förutom att synen försvann igen. Nya inläggningar och undersökningar. Epilepsi kunde uteslutas! Topimaxet sattes in igen men vi fick ta det väldigt lugnt med upptrappningen pga väldiga biverkningar och det tog lång tid innan hon kom upp i sin optimala dos igen. 

I nuläget har medicinnivån stabiliserats men tyvärr ser hon fortfarande inte på vänsterögat. Men i övrigt mår hon faktiskt ganska bra just nu. I början på januari kommer vi ha en skolkonferens med berörda lärare, läkare, psykologer, sjukgymnaster och övriga inblandade för att skolan ska få större förståelse för varför hon är borta så mycket från skolan och så att hon får rätt hjälp och stöttning!

Linnea gör sitt bästa för att vara en så normal tonåring som möjligt! 
På gott och ont.... ;)

En följare till!

Välkommen hit Maria som skriver bloggen Sexbarnsfamiljen!

Hoppas att du ska trivas här!

Bilden också...

Published with Blogger-droid v1.6.2

Äntligen dags för läkarbesök!


Dags för ett efterlängtat besök hos Jens Böhmer, Linneas fantastiska läkare på Drottning Silvias Barnklinik!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hjälp!

Snart ska vår älskade Toyota in för bedömning! Hoppas den får ett ok i rumpan!
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 29 december 2010

Min julklapp är inlöst!

Här är resultatet! 2 1/2 timme tog det men nu är jag rustad för nyårsfirandet! Det absolut jobbigaste var att välja färg...

fanns ju några att välja på, här är bara glitterfärgerna. Men jag överlämnade med varm hand över väljandet till den underbara Linnea på salongen och det blev hur bra som helst!
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 28 december 2010

Julklappsinlösen

Linnea hade med sig kameran till Universenum idag men jag är helt enkelt för trött och matt för att lägga in några bilder idag. Och även om jag hade orkat så hade jag inte kunnat för hon fick nog med sig den nu ikväll när hon åkte till kompisen som hon sover över hos.

Men imorgon ska hon vara hemma tidigt för kl 11 ska jag vara inne i stan och lösa in julklappen jag fick av Labbe och familjen...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Universeum

Labbe körde in Linnea, Theo och Molly så de kunde gå till Universeum och klappa rockor, kolla in drakfiskar och mäta sig i nanometer. Linnea mmsade precis den här bilden, så jag får känna mig lite delaktig också.

Själv ligger jag här, knaprar knäckebröd och tycker synd om mig själv.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Urk

Hosta och kräksjuka är ingen bra kombination... :-(
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 27 december 2010

Livsfarliga vinterdag!

Så har det hänt ännu en gång! En bärgare här i Göteborg blev påkörd i tjänsten! Trots att Vägassistans var med och täckte! Vad är det för fel på folk när de inte kan hålla avstånd, se sig för och anpassa hastighet och körsätt efter rådande omständigheter? Jag förstår inte?

Lisa berättade att hon, för ett par veckor sedan, hade läst en riktigt otäck insändare i tidningen. Det var en kille(?) som ondgjorde sig över folk som var ute och, enligt honom, mesade sig i trafiken och låg under hastighetsgränserna. Slutklämmen på insändaren var att om man är så feg/rädd för att köra i uppskyltad hastighet så ska man nog inte ge sig ut i trafiken överhuvudtaget! Vilken idiot! Det är ju såna som han som borde fråntas körkortet! Är man så totalt befriad från omdömme och sunt förnuft så har man ju inget i trafiken att göra! Det är ju sådana som han som är orsak till att det händer sådana olyckor som med bärgaren!

Bärgaren mår efter omständigheterna väl och vilar, omplåstrad, ut hemma.

Snälla, snälla! Ta det lugnt i trafiken och sakta ned om ni stöter på någon form av hinder på vägarna!

Ett helt fantastiskt vinterväder har vi haft idag! -12 grader och strålande sol!Molly och Theo har haft en toppendag med Linnea! Bion var, citat Theo: "görkul" och precis lagom lång, 45 minuter. Lunchen intogs på gourmetrestaurangen Gyllene Måsen, till barnens stora förtjusning. Tyvärr blev det inte tåg för hemfärden men buss smäller nästan lika högt för våra bilburna barn!

Vi möttes upp på Allum och jag passade då på att fynda lite fint till Molly på Polarn o Pyret. Hon har ju verkligen kommit igång med växandet nu och gick från 62 till 80 på knappt tre månader! Så nu handlade jag kläder i 86/92 till henne.

Ikväll har Trams-Theo kommit på besök igen. Han tänker minsann inte... (Lägg Till valfritt verb här) Och varken hot eller mutor hjälper...

Det känns skönt att han inte är första barnet! Jag vet ju nu att han kommer ur den här trotsperioden så småningom. Det är ju bara att se på Linnea. Hon har ju precis börjat komma ut på andra sidan nu, snart 18 år gammal...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Biodags

Molly, Theo och Linnea är på väg till Biopalatset för att se filmen om Lilla Spöket Laban. Efter filmen ska de gå och äta lunch, kolla i affärer för att sedan ta pendeln till Partille där jag hämtar upp dem.
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 26 december 2010

Julmatsstrejk!

I 2 1/2 dygn stod barnen ut med julmaten men idag hotade de med att gå ut i strejk om det blev julmat till middag ikväll igen!

Så det blev tacos istället! Mycket uppskattat! Tom Theo tyckte att maten var god! Ludvig var lite försiktigare än han brukar med det starka för hans mage är lite i olag just nu. Har varit lite för mycket mjölk och alldeles för mycket sötsaker.

I övrigt har dagen lunkat på. Barnen har lekt och tittat på film och jag har jobbat/tvättat/plockat/sopat/lagat mat. Ja, jobbat har faktiskt Lisa gjort också, hon har suttit hela dagen och skrivit försäljningsjournaler åt mig!

I morgon ska Linnea vara barnvakt så jag kan jobba vidare. Hon ska ta med sig de små på bio!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Julaftonen!

Dan före dopparedan var ju full av aktiviteter.

Julgodisbakande

Provsmakande

Sockerkaramellskokande

Julskinkebakande

Marsipankulerullande och chokladdoppande

Granpåklädning

Stjärnpåsättning

StädningJag vaknade tidigt på julaftonsmorgon. Är så otroligt förkyld (igen) och hostar så jag tror lungorna ska följa med upp, så jag vaknade av det och fick gå upp och ta mig en kopp te. Lite mysigt faktiskt att sitta där i lugn och ro och bara njuta av vår vackra gran, av lugnet och av det varma teet som lindrar halsen!

Tomten har varit på besök under natten och lagt massa paket under granen. Theo var den av barnen som vaknade först. Han kom studsande från sitt rum, "Nu är det julafton, nu är det julafton!" På bordet låg ett paket och Theo läste på etiketten: "God Jul Theo önskar tomten" " Det är till mig!", tjoar han. "Det brukar ju ligga ett paket vid kudden i sängen?" Theo har ju börjat komma in till oss, ett par nätter i veckan och knô sig ned brevid Labbe det senaste halvåret, så man vet ju aldrig vart han kommer vakna, så jag tomten tyckte det var bäst att lägga det på vardagsrumsbordet, vid TVn, för dit brukar han alltid gå när han har vaknat. Jag förklara detta för Theo och han köper det direkt! Sen inleds operation pappersrivning!


En Bakugantidning med tatueringar!

Sen blev det ju lite kaosartat eftersom spisen gick sönder men Labbe löste ju detta. Man får bara hålla koll på den och banka till den lite varnande då och då så sköter den sig snällt. Efter ett tag så dök mina föräldrar upp. De hade då hämtat upp de stora barnen som varit hos sin pappa sedan kvällen innan julafton. Lite pysslande och pratande och sedan var det Kalle Anka och alla bänkade sig i soffan. Barnen idag är så vana vid tecknad film så för deras del är nog inte detta lika stor grej som det var (är) för mig. Men de tyckte att det var riktigt spännande med Baloo, Kalle och de andra. Det skrattades ordentligt när Piff, Puff, Pluto och Musse slogs i granen, så alla kulor och barr föll av.

Och efter Kalle Anka dukades det stora julbordet upp.

Mycket mat, god mat och mat i rättan tid!

Alla åt och hade trevligt.

Molly ville ha MiniBabyBell! Där, en sån, i munnen. "Ska vi hjälpa?" "NÄ!"
Kolla jag kan själv! Sådärja!

Sen blev det väntan! Labbe fick jourjobb och Linnea följde med. De passade även på att åka till Lasses grav och önska God Jul! Under tiden kollade vi andra på Karl-Bertil Jonsson. Den har Theo alltid råkat missa tidigare. Och han satt/låg som ett ljus, nästan still (inte) hela tiden... Morfarn, Molly och Theo fick även lite mysstund efter filmen.


Theo var tvungen att ta av sig kostymen för att visa sin Bakugantatuering för mormor och morfar.
Visst är den  häftig!

Och sen kom tomten!!

Massa fina julklappar blev det!
Alla blev glada och nöjda och tomten fick massa kramar, även från Molly och Theo.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...