Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 augusti 2012

Nu blir det Universeum!

Pappan är med!!

Den här gången var Molly inte riktigt lika skräckslagen för dinosaurierna som sist. Till slut kunde hon till och med stå och titta. Själv! Nu drar vi till hennes älskade hajar!

Här händer det spännande grejer!

I går var jag med om något som jag aldrig hade sett i hela mitt långa liv!

Jag fick se Labbe utan sitt örhänge! Den guldringen har han haft sedan han var 15 år och i går lyckades Molly riva ur det! Vi kände nästan inte igen honom utan den men nu sitter den där den ska igen.

fredag 17 augusti 2012

Grillkväll och Pang på pensionatet.

Bästa sättet att avsluta en härlig sommardag, måste ju vara att grilla!

En kall "Moster Erika Special", rosé, fruktsoda och massa is, ligger också högt på listan!

Varma, söta S'mores finns också med i toppstriden!

Såå himla gott, fast väldans sött, så man orkar ju inte många.

Sedan toppar vi den här mysiga kvällen med buskis, "Pang på pensionatet" Molly orkade inte hela men det gjorde Theo, med råge... Nu ska även han i säng. Vi måste ju vända rätt dygnet nu.

Lugn dag hemma.

Barnen har varit ute och lekt hela dagen och vi andra har städat, tvättat och förberett för måndagen=vardagen. Inskolning för Molly på Casa! Som hon har längtat och nu är det äntligen dags! Men först har vi en helg att ta oss igenom och vi inleder den med att tända grillen!

torsdag 16 augusti 2012

Hemma!!!

Nu är vi hemma igen och vilket välkomnande vi fick! Labbe och småtrollen kom till flyget och mötte oss! Mitt i natten! Med presenter! Jag älskar min familj!! Nu är presenter från Berlin utdelade, sängen är nästa anhalt. Uppackningen tar vi i morgon. Soooova!

Nu lämnar vi strax Berlin.

Det blir väldigt intensivt när man bara har tre dagar på sig att besöka allt man hört om. På köpet har vi till och med börjat förstå oss på den berlinska kollektivtrafiken! Många hållplatser har vi stött på under vår resa. Vi tog faktiskt bussen till flygplatsen och det är stort för att vara mig, det vet alla som känner mig...

Ser ni fönstret längst upp i mitten? Där bodde vi.

Nu sitter (oerhört skönt!!) vi och väntar på att få gå ombord på planet hem till Landvetter. Ska bli så skönt att komma hem och krama om småtroll och stortroll där hemma! Längtar! Här pratas det om en rekordvärmebölja som ska komma in över Berlin, med temperaturer på närmare 40 grader. Är det ok om vi drar med oss lite av den värmen hem?

Kolla vad som händer när jag är borta!

Något mer som är borta är tanden... Säger Theo per telefon i alla fall, vet inte om jag tror på honom riktigt. Nu ska vi strax åka till flygplatsen och bege oss hemåt. Det är mina ben och fötter väldigt glada för!

Fantastiskt utsikt från TV-tornet och kolsvart pizzabotten.

Över 200 meter med hiss på mindre än 40 sekunder, det kändes både i kropp och i öron... Men en fantastiskt utsikt mötte oss däruppe!

Usikten över Tiergarten med Brandenburger Tor i förgrunden och Siegsäule i mitten och där borta, på andra sidan av parken, bor vi.

Nu pausar vi bakom Berliner Dom, lunchar lite.

Visst ser det smaskens ut!

Mmm, god pizza...

ända till man vänder på den...

Restaurangen heter Allégretto och jag skulle nog inte rekommendera den. Tyvärr...

Dit upp ska vi snart...

Berlins TV-torn.

onsdag 15 augusti 2012

Stackars, stackars...

stackars ben och fötter! De är inte helt vana vid att gå så mycket och klättra i så många trappor. Det blir ingen kvällspromenad i kväll, det är ett som är säkert, här ska vilas!

Lite film på Lisas dator, liggande i sängen är en helt perfekt sysselsättning just nu.

En dag på muséet.

Eller snarare, muséerna. Många muséer finns det här i Berlin. Vi löste biljett till hela museiön, där det ligger fem muséer.

Många vackra statyer, målningar och andra konstverk har vi fått se.

En del roliga också, eller vad sägs om den här fontänen?

Jag kan bli lite bestört över vissa utställningar bara. Att de här gamla arkeologerna har tyckt sig ha rätt att plocka loss och frakta hem andra länders konstverk. Vi var inne på Pergamommuséet, vilket hade en väldigt spännande utställning från antiken men många av objekten var otroligt stora, i vissa fall hela klippor och byggnader som hade huggits loss och fraktats till Tyskland. Mycket av detta hade dessutom fraktats vidare till Leningrad direkt efter att tyskarna hade förlorat andra världskriget, för att återföras, till Berlin, när läget hade stabiliserats. Nu sitter vi och tar en espresso på ett café vid Brandenburger Tor och funderar på om vi orkar mer i dag, eller om vi ska ta oss tillbaka till hotellet nu...

Vi åker Berlins motsvarighet till Paddan.

Fast här kan man få fika under tiden. Kanske vore något för Paddan...

TV-tornet i Berlin.

På tunnelbanan mot nya mål!

Frukosten intagen, mobilen laddad, skrapsårsplåster inköpta, nu är vi redo för dag 2 i Berlin.

Har ni sett vilka söta röda gubbar de har här!

De gröna är inte så dumma de heller.

tisdag 14 augusti 2012

Låååång promenad...

Vi har gått och gått och gått i dag. För att variera oss har vi klättrat också.

Uppför många trappor, jag lovar, säkert flera tusen trappsteg, 60 meter högt är det. Kan lova att det kändes i benen när vi väl kom ned igen. (Tack, Kerstin, för det "fantastiska" tipset att gå upp i Siegessäule... ;-)  )

Vi fick, förutom en fantastisk utsikt, se en underbar mosaik, som löpte runt hela den första plattformen. När vi, efter flera timmars promenad, skulle gå och checka in på vårt hotell, insåg vi att det skulle ta lika många timmar tillbaka. Så nu har vi testat att åka tunnelbana i Berlin också. Det klarade vi galant med lite (mycket) hjälp. Så i morgon blir det tunnelbana lite mer och apostlahästarna lite mindre. Vi kommer nog gå så det räcker och blir över ändå, museibesök står på schemat för i morgon.

Tyvärr tog batteriet på mobilen slut och jag får inte över bilderna från systemkameran förrän vi kommer hem, så det blir inte så mycket bilder än men de kommer! Här är en bild från den fantastiskt vackra parken, Tiergarten, som ligger mitt i Berlin.

Börjar vår Berlinvistelse...

... med ett besök på Starbucks! Klockan är bara 9 men det är varmt och skönt redan. Utrustade med kamera, karta och bekväma promenadskor, är vi redo att göra Berlin osäkert!

Ännu mer på väg!

På väg!!

måndag 13 augusti 2012

Paddan

Labbe har (äntligen!!!!) semester, så i dag gjorde vi något som vi inte gjort på länge. Vi åkte Paddan! Molly och Theo har pratat om detta länge, man går ju förbi de där båtarna så fort man är inne i stan. Båda barnen var alldeles studsiga och lyckliga när vi gick nedför stentrappan, mot båtarna men Molly tvärvände i humöret så fort vi skulle sätta på flytvästen och gå ombord och gallskrek och skulle gå av...

Tackolov lugnade hon ned sig när vi började åka, hon fick låna vår lilla kamera och fota alldeles på egen hand och det gillade hon. Nu har vi en serie bilder på Theos nacke och en annan serie på guidens fötter...

Både Theo och Molly tyckte att det var väldigt läskigt när vi skulle åka under Osthyveln, den lägsta av alla broar och vi fick sätta oss ned på golvet och huka med huvudena. Det var max 5 centimeter mellan botten på bron och relingen på båten. Guiden berättade att det har funnits tillfällen när de inte har kommit under, utan fått vända och nu var det på gränsen. Efter Osthyveln kom vi ut i hamnen och åkte runt där ett tag och tittade på Operan, Barken Viking, Skolskeppet Gunilla, Bananpiren, Amerikaskjulet, Skeppsdockorna, Limdholmen och massa annat, innan det var dags att ta sig in i kanalerna igen.

Vid det här laget tyckte Molly att det gungade väldigt skönt... Efter båtturen, promenerade vi mot Nordstan, där vi hade parkerat och på vägen passade vi på att handla leggings och paraply till Lisa och överdragsbyxor på Polarn och Pyret till Molly och Theo. Nu har jag och Lisa packat resväskan och fixat fram passen och biljetten, för tidigt i morgon bitti drar vi!

Lunch, packning och spännande arbeten.

Vi packar inför i morgon och bryter för lunch på Mr Johanssons. Sushi, asiatiskt OCH husmanskost! Gott!

Fast innan fick vi stanna på parkeringen länge, för att titta på när de lastade av en container från en kranbil. Så himla spännande! Nu är vi mätta och belåtna och ska hitta på något annat spännande!

söndag 12 augusti 2012

Underbar sommardag!

Efter några timmar vid sjön, åkte vi hem och släppte av Lisa och småtrollen och sedan körde Maria och William ned mig till verkstan, för att jag skulle hämta Audin. Den behöver nämligen jag och Lisa tidigt på tisdags morgon när vi ska till flyget... Efter att jag hade hämtat Audin, åkte jag till ICA i Landvetter, för att handla lite och dessutom hämta ut två stooora paket som kommit med posten.

Jag vann nämligen två solstolar, från Miljonlotteriet och nu har de kommit! Så nu vill vi ha sommar ett tag till. Hade inte molnen dragit in så hade det ju varit ett perfekt tillfälle att ligga och titta upp mot natthimlen i dem, just i går och i natt ska det ju pågå en fantastiskt skådespel däruppe men med alla moln, så är det ju ingen större idé...

Grilla hann vi med i alla fall! Chorizo, klyftpotatis (eller båtpommes frites, som Molly väljer att kalla dem) och pepparrotscreme blev det i dag. Vi hann till och med äta ute, utan att frysa det minsta, även efterrätt! Det var ren njutning! Sedan kom regnet...

Mycket skratt och bus under måltiden, här håller vi absolut inte på att låta maten tysta mun!

Kåsjön

Efter ett telefonsamtal, drog vi iväg till Kåsjön. Maria och William var på väg dit och ville ha lite sällskap. William hade köpt en uppblåsbar båt som han ville testa ordentligt med Theo.

Theo ville ha med sin båt men jag tyckte det var lite onödigt att ha med två sådana båtar, så det blev den lilla taxibåten istället.

Vi var där en stund innan Maria och William och Theo och Molly passade på att åka en stund.

När de kom började vi med att luncha, bra med lite energi i magen först.

Så nu, äntligen, är det dags att bli lite blöta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...