Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 4 oktober 2013

Sonen är åter i tryggt förvar!

Fast det har han ju varit hela tiden, där nere i Krakow men nu är han på svensk mark igen och det känns bra. Det verkar som om gänget har haft en toppenresa! Många spännande och starka upplevelser som de kommer bära med sig genom livet. Att besöka ett koncentrationsläger påverkar en starkt...

De har även besökt en saltgruva och ätit god mat har jag förstått på twittrandet. Det har varit väldigt skönt att kunna följa dem nästan live och den här bilden är just från Twitter. Några bilder från sonen har jag inte fått ännu.

Själv är jag riktigt jobbigt vrålförkyld och har faktiskt varit hemma i dag. Just nu ligger jag i soffan och hostar så jag tror jag blir tokig. Dricker varmt, tar hostmedicin men inget hjälper. Jag vill soooova!!

Avslutar med den här lilla filmsnutten på en oerhört stolt tjej!
Titta på Molly kan slå en kullerbytta! på YouTube

onsdag 2 oktober 2013

Bushus och daaaans

Molly har varit på date i dag! En date med Mattias på Bushuset! Traci hämtade upp Molly på skolan efter lunch och så åkte de och busade järnet i ett par timmar och var tillbaka på skolan till klockan 16, när Theo skulle hämtas. Molly var såå nöjd med dagen!

Den här bilden fick jag av Traci i dag, busungarna på Bushuset!

Theo bokade in en till extralektion med Tobias och därför blev det massa dansande i dag också. Det var en trött och svettig liten kille och dito tränare jag mötte efter lektionen nu i kväll. Trötta men väldigt nöjda, nu börjar allt sitta ordentligt. En lektion till på fredag, sedan är det dags!

tisdag 1 oktober 2013

Stinkbomber och efterlängtat samtal.

Jag satt i telefon med mamma nu på kvällen och självklart utnyttjar trollen det tillfället maximalt. Så just nu håller jag på och nattar två stinkbomber! De testade igenom ALLA dofter i badrumsskåpet, både mina och Labbes! På en gång!

"Känn vad gott vi luktar, mamma!"

Jag försökte förklara för dem att just med parfymer så funkar inte ju mer desto bättre men jag får känslan av att jag inte riktigt nådde fram...

Jag har även fått ett hett efterlängtat samtal i dag! Från Krakow! Ludvig mår toppen och har i dag varit i en saltgruva. Klassen har lagt upp ett twitterkonto där de lägger ut små berättelser och bilder, vilket vi nervösa föräldrar är oerhört tacksamma för!

Molly och jag har i övrigt bara tagit det lugnt i dag. Hon är frisk nu och ska äntligen få träffa alla sina kompisar och fröknar i morgon. En helg plus två sjukdagar är lång tid att vara borta från gänget!

Själv har jag blivit riktigt vrålförkyld och gör mitt bästa för att kurera mig. Får ju inte vara sjuk i helgen när Theo och jag ska till Örebro!

Det finns oändligt många anledningar till att vi har valt just den skolan som vi gjort för våra barn!

Då känns det extra skönt när man gång på gång får bevis för att vi har gjort rätt val!

Personal och elever kämpar enormt, tillsammans, för att få ut så mycket som möjligt av skolåren. Det läggs tid, kraft och engagemang på att alla ska kunna gå ur nian och känna sig nöjda med sina betyg.
Att det dessutom är en lugn skola, där problem som uppkommer inte sopas under mattan, utan lyfts fram och fixas, gör ju att barnen får studiero, att de trivs och har kul i skolan och det är ju faktiskt det allra viktigaste.

Vi är så oerhört tacksamma över att ha den förmånen att våra barn får gå och har fått gå på denna fantastiska skola, Montessoriskolan Casa i Göteborg!

måndag 30 september 2013

Fortsatt sjukstuga, simskola och god middag!

Molly mår lite bättre men är fortfarande febrig och trött. Ingen vidare aptit, det enda hon kunde tänka sig var potatischips.

Vi har kollat på Tales of Beatrice Potter och Molly var väldigt fascinerad. Hon älskar ju dans och hon älskar sådana där utklädda figurer, så denna film är en optimal kombination! Risken är stor att denna film kommer ses många gånger den närmsta tiden.

Den här måndagen gjorde vi det omvända mot förra veckan. I dag var det bara Theo som badade. Han tyckte att det var fantastiskt trevligt att ha publik och roade oss med allsköns konster.

Molly mådde helt plötsligt toppenbra och hade inte det minsta ont i pannan och hade minsann ingen feber alls längre. "Mamma, jag vill också bada!!!" Hon fick plaska lite med foten i vattnet men glömde strax av sig och lyckades skvätta ned hela sig.

Medan vi väntade på Theo så säger hon att hon är hungrig. Jippi, vad vill du äta? Pommes frites! Jaja, då får det väl bli så i dag. Theo kom efter sin simskola och hjälpte till lite men en halv portion fick hon i alla fall i sig.

Theo var precis genomfrusen efter simskolan, så han fick värma sig en stund i en bubbelpool innan det var dags att duscha.

Jag försöker förnya vår kosthållning lite just nu. Jag hittade det här receptet i en av Jamie Olivers kokböcker. Räkor, chili, vitlök, vitt vin, citron och olivolja och så pasta till det. Tror minsann att vi har hittat ett återkommande menyinslag! Helt otroligt gott var det! Jag har haft ganska svårt för varma skaldjur men har lärt mig att mer och mer uppskatta det och detta var nog beviset för att jag är omvänd!

Vem vet, jag kanske kan lära mig att gilla kantareller och musslor också? När jag blir vuxen...

söndag 29 september 2013

Ibland är det så svårt att få tiden och orken att räcka till.

Det händer mycket hela tiden och jag har inte hunnit med bloggen alls. Nu ska jag försöka dra ihop en sammanfattning av de senaste dagarna, det är ju så kul att kunna gå tillbaka och se vad vi har gjort.

I onsdags hade Theo ett maratonpass med dans. Nästa lördag åker han till Örebro för att tävla i hiphop och det övas för fullt just nu, med extralektioner utöver alla de ordinarie lektionerna han har. Han sliter verkligen järnet och älskar varje sekund av det!

På torsdagen åkte jag och småtrollen in till Avenyn efter Theos tennis och kikade lite i butiker. Vi gick in på Tgr, som är en av deras favoritbutiker, en massa småprylar för max några tior. Lite hårband, ett resespel, gummipennor och pennvässare kom de ut med, supernöjda!

Vi passade på att kika närmare på den här figuren, varpå Molly frågar om han heter Maggan??

Molly gillade alla figurer som finns runt hela fontänen men finast var enhörningen.

Sedan var det middagsdags och vi gick till Le Baron!

Vår lilla gottegris valde hamburgare utan bröd men med både pasta och pommes frites!

Labbe fick en liten paus och hann vara med och äta men sedan fick han tyvärr jobb igen.

I vanliga fall vill han ju självklart ha jobb men just den här kvällen hade han helst sluppit. Ludvigs klass och sjuorna på Casa hade sin årliga kabaré och det vill man, om man har lite grand i huvudet, absolut inte missa! Oerhört hög kvalitet på showen, även om tekniken kom av sig lite ett tag.

I år medverkade även Ludvig på scenen och gjorde succe som spårvagnsresenär!

Molly och Theo tyckte att det var väldigt spännande och Molly kröp längre och längre fram tills hon satt mitt framför scenen. Theo hittade snabbt vår ena rektor ett par rader framför oss och slog sig glatt ned bredvid henne.

I halvtid var det bensträckarpaus och fika.

Då kan man passa på att ha lite kramkalas med Ludvigs klasskompisar!

Hela gänget!

Fredagen började kallt!! Fyra minusgrader!! Känns nästan som vi gick direkt från sommar till vinter.

Det blev lite varmare under dagen men nog känns det att det inte är sommar längre. Innan dansen stannade vi till på Frölunda Torg för att växla till lite polska pengar (kan absolut inte stava till deras riktiga namn) som Ludvig behövde till sin klassresa.

En väldigt trött kille, gott att det är fredagskväll! Ännu godare blev det när Labbe köpte pizza med sig hem.

Efter en på tok för kort natt var det morgon igen. Killarna började med en grabbhörna där de fixade naglar och annat. Ett vackert grönglittrigt nagellack fick Theo.

Molly och jag åkte till Mölnlycke där vi träffade den här krabaten. Björnen Funky kommer på besök på dansen en gång per termin och i våras var vi i Tallinn precis då, så detta var ett hett efterlängtat besök. Hon släppte honom knappt för en sekund och när det var en annan liten flicka som fick tag på tassen när de skulle dansa, så gled hon snyggt mellan och lösgjorde dem från varandra. Hmm, vi ska nog ta ett snack om detta med att dela med sig...

Efter dansen var det snabbt hem, peta i barnen lite uppvärmda pizzarester och sedan leta sig hela vägen ut till Säve Flygplats, som, ironiskt nog, kallar sig för City Airport. Tills på torsdag kommer Casas nior befinna sig i Krakow! Oerhört spännande för alla, förutom kanske vår Ludvig som var på konfirmationsläger där förra våren. Men som han säger, han kan ju få en chans att glänsa lite nu.

Full speed hem, släppa av Theo och sidan vidare ned till Ponnylyckan. Molly älskar verkligen detta! Den här gången valde hon Kanel, som Theo red på förra veckan och det gick hur bra som helst i dag igen och hon står uppskriven för nästa vecka också.

Labbe fixade middagen även på lördagskvällen!

Molly, som i vanliga fall, älskar räkor, ville inte äta alls och det visade sig ha en anledning. Feber...

Söndagen skulle Molly och jag ha tillbringat på Liseberg med Lina men det blev istället en dag i soffan tillsammans med Merida och Peter Pan & Co. Mysigt men Molly var jätteförtvivlad!

Theo och Labbe kunde dock fullfölja sina planer, en dag i Spelhuset!

Med glass till lunch.

Jubel!

Och en enorm glädje, Theo fick äntligen den "longboard" han har gått och suktat efter hela sommaren! En med Lisebergslogga under. Det fanns fyra kvar i dag. Det får bli en förtidig födelsedagspresent för honom, från hans farmor och Reine.

Kanske får försöka få tag på en till, så Theo får ha sim ifred...

Även Molly och jag fick presenter! Molly fick ett kaninblock, doftkanin och ett kaninhårband och jag fick dessa vackra rosor.

Nu har jag nattat en liten sjukling som hostar, snorar och kräks slem och inte vill äta annat än chips och ska hänga upp lite tvätt innan jag sjunker ned i soffan och antagligen slocknar på två röda...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...