Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 12 januari 2013

Räkor är ju himla gott! Pengar också!

Theo har bestämt sig för att inte äta godis på ett helt år! I dag var sista godisätardagen för hans del (undantaget kalas, påsk och jul), så valet av lördagsgodis var extra viktigt när vi var och handlade. Det tog lång tid och mycket vånda innan han hade bestämt sig. Ett paket med fruktkolor och en påse med sedlar! Alltså sedlar som är gjorda av någon slags sötad, lätt smaksatt stärkelse. Supergott var det i alla fall. Enligt barnen. Molly bytte bort mycket av sitt plockgodis mot dessa torra, nästintill smaklösa sedlar.

Något som föll mig i smaken betydligt mer, var kvällens middag; färska räkor! Räkorna har ju varit så himla dyra bra länge nu, så det var längesedan vi köpte men nu var det lite rimligare priser. Vi hade tänkt köpa vid fiskaffären i Landvetter men räkorna hann ta slut medan vi var inne på ICA och handlade det andra. Molly blev jätteledsen så vi fick ringa Labbe, som var ute och jobbade, så han fick åka förbi någon fiskaffär nere i Göteborg och där hade de kvar.

Theo gillar tyvärr inte räkor, så han fick rester av pizzan vi gjorde härom kvällen, så han var helnöjd! Mer till oss andra! Fast vi har ju en räkälskare i Molly, som dessutom har fått till en riktigt bra skalarteknik nu, så det går undan. Hon satte säkert i sig en tjugo räkor, plus en massa rökt makrill, bröd och sallad.

Nu sover hon, mätt och belåten och vi hoppas att Theo också ska göra det snarast. Men han kör en Alfons Åberg här i kväll. Pappa jag är törstig, mamma jag måste kissa, var är min goseuggla, jag hörde något läskigt, pappa jag älskar dig och så vidare, i all evighet...

Får se vem som slocknar först, han eller vi?

Mysfrukost och trolleri.

Jag glömde handla i går, så vi var lite kort på bröd i morse. Då passade jag och min morgonpigga kompis, Molly på att överraska familjen med nybakta scones till frukost. Vi plockade fram massa godsaker, som chmpagnemarmelad, körsbärsmarmelad, goda ostar, salami och oliver. Så mätta och belåtna vi blev allihop!

Efter frukosten åkte Labbe och jobbade och jag och barnen åkte till ICA i Landvetter för att handla.

Där visade det sig att en trollkarl och hennes lärling var på besök. Det blev ballonghundar, kluriga tricks och hänförda ungar som inte alls ville att jag skulle vara färdig redan...

Efter att jag påminde dem om att de skulle få handla lördagsgodis (Theos sista godis på ett helt år!!), så gick de med på att komma och nu är vi hemma igen och jag har precis kommit på vad det var jag glömde att handla.

BRÖD!!!

fredag 11 januari 2013

Första vardagen avklarad och överlevd!

Vi kom iväg ordentligt i morse men resan tog betydligt längre tid än vad den brukar göra. Vet inte om det var en slump just i dag men det tog oss tio minuter att bara komma ut på vägen. Har aldrig varit med om att det går så mycket trafik på den vägen, det är en liten, smal väg mellan Partille och Landvetter och just vid den tiden vi åker, brukar det vara ganska glest med bilar, som mest kan man kanske få vänta på 5-6 bilar som kör förbi men det dag tog det aldrig slut. Jag hoppas verkligen att detta inte är en bestående biprodukt av trängselskatten, att folk väljer omvägar och småvägar för att undvika betalstationerna men risken finns. Det lär vi väl märka.

Ute på motorvägen var det absolut inte mindre trafik än vad det brukar, nästan tvärtom. Nu är just 40:an inte en av de hårdast trafikerade vägarna här i Göteborg, så det var ingen fara.

När vi, 13 kronor fattigare, klev ur bilen vid skolan möttes vi av massa glada tillrop! En drös av Theos kompisar kom samtidigt och de hade visst saknat honom rejält! Han tyckte nästan (men bara nästan) att det blev lite skämmigt med all uppmärksamhet.

Även Molly blev varmt mottagen. Jag fick höra från en fröken, när jag hämtade henne att de hade välkomnat henne och glatt hojtat; "hej, Molly, vad roligt att du är här igen!", varpå hon svarar; "jag har fått en Hallo Kitty-pulka..."

Det fick bli en kort dag i dag, ingen av oss orkade med en heldag. När jag kom till förskolan, hörde jag Molly storgråta och såg henne bli kramad av en fröken i trädgården. Hon hade hållt ett lugnt tempo hela dagen men då orkade hon inte mer alls och hade bara börjat gråta efter mig. Kändes så skönt att jag kom precis då! Även Theo hade tagit det lugnt och han hade haft en rejäl dip vid 11 snåret när han kände att han inte orkade mer. Han hade fått vila lite och sedan var det lunch och efter en rejäl tacobuffé hade han fått tillbaka en del energi och tyckte inte att de behövde ringa efter mig.

När vi kom hem, parkerade jag barnen i soffan, framför en film. De var helt slut. Och jag också...

Jag var dock tvungen att laga stackars Chleo som hade fått en reva på halsen. Molly var helt förtvivlad när hon upptäckte detta och var helt övertygad om att Chleo skulle dö!! Nu är hon lugnad och ligger och snusar gott med Chleo under armen i sin säng.

Nu är det helg! Det var en ansträngade vecka, trots att den var kort...

torsdag 10 januari 2013

Snö och grillad varan.

Det har singlat ned snöflingor hela dagen här. Sakta, sakta, knappt så det märks men marken blev vit till slut. Barnen ville gå ut en sväng i dag och det fick de göra. De orkade en sisådär 20 minuter, sedan frös de (trots att de var väl påpälsade) och var helt slutkörda. Men de hade kul så länge det varade!

Vi ska göra ett försök med skolan i morgon men det blir en kortdag. Kan vara bra med lite mjukstart och sedan en helg att vila lite till på.

Jag tycker det är jätteroligt att laga mat men riktigt urtrist att komma på vad. Jag läser gärna kokböcker och har en liten nätt samling av dem men från att läsa om helgrillad varan till att få till vardagsmiddagen, är steget ganska långt.

Till slut, efter mycket dividerande på både Facebook och Instagram blev det pizza till Labbe och barnen och

fläskpannkaka utan mjöl till mig. Alla blev så nöjda så!

Nu håller vi på med operation "natta-småtroll-som-har-vänt-på-dygnet-och-ska-upp-klockan-06.30-för-att-gå-till-skolan". Det går inte helt som på räls...

Ett tunnt lager men ändock snö!!!

Härligt att vakna till en ljusare värld! Ett tunnt, tunnt lager med snö täcker marken och mer ska det visst bli!

Gladast av oss alla är nog Theo! Förhoppningsvis går han till skolan i morgon. Med pulkan under armen!

onsdag 9 januari 2013

Ytterligare lite piggare!

Barnen är lite piggare i dag! Vi orkade till och med ett litet besök av grannarna. De har ju legat däckade i samma influensa som oss (misstänker att den ena familjen blivit smittad av den andra familjen), så smittoläget var inga bekymmer.

Vi hade testat att göra bananpannkakor (som jag fick tips av från fina Minininis) och Isak ville gärna smaka. De fick ett tydligt MVG! De kommer vi göra fler gånger. Perfekt att slippa både mjöl och mjölk!

Efter en stund skulle Annika hämta Hanna på förskolan och när de kom hem så fick barnen testa att gå över till dem för att leka en stund. De hade nog himla kul för de var helt slut när de kom hem men det känns verkligen som om vi är på väg åt rätt håll. Kanske, kanske att de kan gå till skolan på fredag!

I så fall blir det trängselskattspremiär för oss. Nu ska vi få betala för att kunna köra våra barn till skolan och åka till jobbet. Känns ju underbart, särskilt som vi inte har något alternativ, kollektivtrafiken här är inte den allra bästa om man säger så, cirka 2 1/2 timme, enkel resa för att lämna barn och ta sig till jobbet. Dessutom skulle det bli ännu dyrare för oss om hela familjen skulle åka buss, vi har ju bland den dyraste kollektivtrafiken i Europa. Som om det inte vore nog, så har de planer på att höja avgifterna ytterligare de närmaste åren. 700 kronor för ett månadskort som enbart gäller i innerstaden och ytterligare några hundralappar för oss som bor i kranskommunerna.

Äh, nog gnällt om det nu, det är som det är och vi har skrivit på listorna om folkomröstningen.

Nu sover trollen och Labbe ska ut och jobba, så jag ska sätta mig i soffan och styra helt och hållet över fjärrkontrollen!

Ytterligare en fantastiskt fin bild från Lisa!

tisdag 8 januari 2013

Doktor Rolf och vändning.

Tänk att det finns doktorer som faktiskt lyssnar och tar till sig det man säger! En sådan träffade vi idag på Olskrokens Vårdcentral. Det var vårt första besök där, Molly har ju bytt vårdcentral för att dels följa med sin BVC-sköterska och dels sin astmaläkare, när de bytte. Kan ju lugnt säga att hittills har vi varit väldigt nöjda med det beslutet.

Öronen såg fina ut, lite buktande men inte röda och inflammerade. Luftrören lät förhållandevis bra också men vi kunde öka på Flutiden lite extra just nu.

Det kändes som man fick ett väldigt fint bemötande när vi var där och han vände sig även direkt till Molly när han undersökte henne och förklarade noga vad han gjorde.

Barnen behöver vila ordentligt några dagar innan de går tillbaka till skolan och jag fick läkarens direktnummer om det skulle tillstöta något. Det känns riktigt tryggt.

Efter vårdcentralen åkte vi och handlade, apelsiner, grape, ginseng och annat nyttigt. Nu ska vi bli friska ordentligt!

När vi kom hem och hade ätit lunch, plockade Theo fram julklappen han fick av Frida och Sofia, en spargris som skall målas.

Molly ville ju också måla något, så numera är en av våra vita skålar väldigt färgglad. Mycket finare, tycker jag!

Vi har fått glada nyheter från Trollhättan! Bella har fått komma hem igen! Äntligen! Nu hoppas vi att hon inte råkar ut för något mer sådant här, det räcker ju gott och väl med bröstcancern.

Morfar får inte komma hem riktigt än men han blir förflyttad från KSS i Skövde till Mariestads sjukhus, så nu kan mormor lättare hälsa på honom. Där på sjukhuset jobbade ju jag på somrarna i början på 90-talet.

Kan det vara så att det faktiskt vänder nu? Jag hoppas verkligen det!

Lite kul är det.

Titta på Gagnef stajl - CowboyBengts™ cover på YouTube

Hos doktorn

Vi väntar på doktorn och Molly har med sig både Cleo och Björnen för säkerhets skull.

måndag 7 januari 2013

Bläääääää

Det känns som det borde vara nog någon gång. Lite mycket skit i livet för mina nära och kära just nu.

Bella har, istället för att få åka hem, blivit förflyttad till Uddevalla, till en canceravdelning. Värdena blir inte bättre, de har bara slutat bli sämre. Kristofer sitter hemma och är superorolig och hostar dessutom lungorna ur sig.

Morfar får inte heller komma hem. Många proppar i lungorna, svagt hjärta...

Här stiger febern återigen. I morgon ska Molly till doktorn. Första lediga "akuttiden" de hade. Ont i öronen och hostar så hon kräks. Även Theo hostar mycket med hans onda sitter i ögonen och han är väldigt ljuskänslig. Labbe har gått på det första av 21 jourdygn...

Jag är så trött på sjukdom och elände, nu får det börja vända snart. Både Bella och morfar måste få komma hem!

Vi vill få vara glada och pigga igen!

Tänk på det nästa gång du ser ett stjärnfall på himlen!

Titta på The Space Toilet på YouTube

söndag 6 januari 2013

Då kör vi en omgång till?

Barnen mådde riktigt bra i morse, pigga och ingen feber.

Theo sprang över till Isak, som kom hem från skidresan igår kväll och har saknats rejält av Theo. Labbe, Molly och jag passade på att ta en liten, kort promenad. Orken är ju inte på topp, så det blev en kortis i dag också. När vi kom hem igen, hämtade Theo sin hjälm och cykel och drog, tillsammans med Isak, hem till en annan kompis för att kolla på film.

Vi gjorde lunch och ringde efter Theo, så han skulle komma hem och äta. Tanken var att han skulle gå tillbaka efter lunchen men han var så trött, så vi bestämde, trots protester, att han fick stanna hemma. Vi kollade på film istället, Ice Age 4, som Ludvig fick i julklapp. Efter filmen kände jag på Theo, varm igen! Inte så mycket, strax under 38 men man blir lite fundersam ändå. Jag kollade Molly för säkerhets skull, 38,5 hade hon.

Efter middagen nu på kvällen kollade vi igen och Theo hade strax över 38 och Molly 39.4! Jag ringde 1177 och fick rådet att åka till VC i morgon bitit. Antagligen har de fått en ny infektion men det var bra att kolla upp det ordentligt. Vet inte riktigt hur vi ska få till det, barnen hör till två olika vårdcentraler med det löser sig på ett eller annat sätt.

Nu ska jag kolla färdigt på Forest Gump!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...