Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 juli 2011

Middag!

Efter en toppendag på Liseberg med massa skoj, fint väder och god mat. Jag torkade efter Flume Ride när jag åkte Atmosfear, precis innan vi åkte hem... Och nu är det middagsdags!

Skaldjur

och goda ostar!

Lördagsgodis!

Billgt sådant! 15 kr för rubbet. På godishjulet på Liseberg!

Typiskt Molly

05.58 vaknade Trollet och tänkte, "Jippi, äntligen morgon! Nu ska jag få upp hela min familj!" Kl 07.58 hade hon (sånär som på mästersovaren Theo) lyckats med det uppdraget, efter ett idogt arbete. Bara för att sedan krypa upp i föräldrarnas säng och somna om...

Vi funderar på om vi ska hyra ut henne som väckarklocka?

fredag 8 juli 2011

Våra hemliga gäster har anlänt!

Catherine och Bertil, Labbes faster och farbror från Uppsala

Och lilla Isabell och Veronica från Märsta. John, Isabells pappa och Labbes kusin, fick jobba lite och är just nu på väg hit från Märsta.

Att Labbe blev glad när de kom är faktiskt en riktig underdrift. Han blev så där bubbligt lycklig som man kan bli när allt bara är bra! Det är så kul när man kan överaska honom så, jag är ju urusel på att inte försäga mig.

Vi har ju inte träffat dem sedan Isabells dop i januari och hon har ju blivit jättestor. Men vi följer ju Veronicas blogg, http://eggdonation.blogg.se/ så det känns lite som att man är med dem ändå.

Vi fick igång vår BBQ ikväll och jösses vad gott det är att grilla på riktigt med lite fuktig hickoryved i glöden. Det krävs ju lite mer förberedelser än med gasolgrillen men det är så värt det!

I morgon blir det Lisebergsbesök. Vi ska försöka vara där när de öppnar för det kommer nog bli mycket folk. Juli, fint väder, lördag och Partille cup...

Barnarbete

Jag och Theo smög iväg tidigt i morse (nåja kl 9 i alla fall) och åkte ned till Allum för att handla lite. Vi passade också på att köpa en fin rosa höstjacka och grå överdragsbyxor åt honom på Polarn o Pyrets rea.

När vi var klara ringde vi Labbe för att kolla var han var. Han hade hämtat skaldjuren vi ska äta i morgon och vi skulle mötas upp så vi kunde ta med dem hem och få in dem i kylan. Han var på Kruthusgatan för att lasta bussdäck, så vi åkte dit. Theo blev själaglad över detta, han älskar att vara med sin pappa och jobba.

Och mycket riktigt, vi han knappt ut ur bilen innan han drog på sig arbetshandskarna och började rulla däck. De är ju ganska tunga, så han fick ta pappan till hjälp för att få upp dem.

Men sedan var det ingen hejd på honom.

Det roligaste var att skicka iväg däcken tills de välte...

Tittut!

Strax innan vi skulle åka kom servicebil nr 2 in. Lite kul att se dem intill varandra, bilarna brukar ju ha fullt upp och jobba på helt skilda håll över hela Göteborg med omnejd.

Nä, nu är det dags att börja förbereda lite mat inför kvällen. Våra hemliga gäster kommer ju sedan.

Tror ni Labbe är nyfiken, eller? Hehehe...

torsdag 7 juli 2011

Nää mamma sjunga.

Jag brukar ofta sjunga för Molly när jag nattar henne. Det har jag gjort med alla barnen och det har varit uppskattat. Tills i kväll...

Vi sjöng Idas sommarvisa tillsammans när Molly, helt utan förvarning trycker båda sina händer mot min mun och säger, vänligt men mycket bestämt; "Nää mamma sjunga!" Och hon gör samma sak så fort jag öppnar munnen, om och om igen.

Och hur ska jag tolka det?

Lisebergsbesöket blev väldigt lyckat! Theo åkte Lisebergsbanan, Slänggungorna, Jukebox och Kållerado, vilka alla var nya bekantskaper för honom.

Sagoslottet hann vi också med, det får man bara inte missa.

Ludvig var med och lagade lasagne till middag. Den blev väldigt lyckad! Dessutom bakade han en chokladkaka med glasyr till efterrätt... Mmm, den pojken vet hur man fjäskar med sin mamma!

Nu ser vi fram mot helgen när vi får storfrämmande! Vilka det är kan jag inte skriva eftersom det ska vara en överaskning för Labbe men oj, vad glad han kommer bli!

110 cm!

När man har nått 110 cm så får man åka massor på Liseberg och Theo har nått det målet idag! Pirrig, lycklig förväntan och glädje!

Stöd och uppmuntran!

Snälla ni, gå in till 
och lämna en liten kommentar. Hon har just fått ett riktigt jobbigt besked och behöver allt stöd och uppmuntran hon kan få. Läs gärna igenom hela bloggen, det är en mycket stark och skrämmande historia den här otroligt starka kvinnan har att berätta. 

Göteborg, Göteborg! 2011


Visst blir man bara så glad!

onsdag 6 juli 2011

Åter igen en varm dag!

Gårdagens regn var idag ett minne blott. Solen värmde snabbt upp luften till samma klibbiga hetta som vanligt. Jag jobbade på förmiddagen, snart, snart är allt klart med bokslut och avstämningar. Tanken var att vi skulle dra till Liseberg på eftermiddagen men jag var totalt slut efter förmiddagen, så vi väntar till i morgon istället. Då kan vi komma iväg lite tidigare också och slippa lite av alla köer som hör till nu på sommaren. Men jag hoppas att Milla och hennes familj hade det trevligt idag. Ni hade ju toppentur med vädret i alla fall!

Vi får väldigt efterlängtade gäster till helgen. Men jag kan inte säga vilka det är eftersom det ska bli en öve överraskning för Labbe. Han vet ATT några kommer men inte vilka. Men han kommer bli jätteglad! På lördag ska vi ta med dem till Liseberg, igen. Det är skönt att vi har guldpass hela familjen, annars hade det bilvit en jättekostnad med alla dessa Lisebergsbesök när släkt och vänner kommer och hälsar på. 

Eftermiddagen ägnades åt lite städ och fix, plus en del poolbadande.

Samma dag som vi kom hem från Korsika i augusti 2008, två veckor innan vi fick reda på att vi skulle få en liten till, så vann jag en tävling hos Kronan. Då fick jag välja varor för 10000 kr. De hade ju jättefina vagnar men vi trodde ju inte att det skulle bli några fler barn, så jag valde två cyklar, en barnsits och två cykelkorgar istället. Nu äntligen, efter snart tre år, så har vi fått iordning på dem, så nu kan vi ge oss ut på cykelturer!

Molly tyckte att detta var hur kul som helst!

Theo och Molly busar med hästen Linnea och matar med gräs. Ganska snabbt kom de på att det var mycket roligare att mosa in gräset i hästens man istället... Någon behövde duscha innan jobbet på kvällen.

Rida på hästar är ju alltid kul, i alla fall när de är lagom stora och varken sparkas eller bits.

Lisa och Molly tog en promenad och jag bad Lisa fota lite men se, det gick Molly inte med på. Men på magen fick hon ta kort.

Molly är så liten så hon kan simma i poolen men det är tryggast när storebror håller i.

Theo kan också simma, två simtag och en vändning.

Det blev ugnsbakad lax, toppad med fetaoströra till middag i dag. Ganska menlös om jag får säga så, får nog komma på något att piffa upp röran med. Kanske några hackade soltorkade tomater eller lite vitlök? Eller så gör vi något helt annat nästa gång, det finns ju så mycket gott man kan göra med lax.

Molly lagar mat

"Vad blir det för mat, Molly?" "Pippigaje"

tisdag 5 juli 2011

Vi tänker på er!


Hör av dig när du vill, vi finns här!

Ta hand om varandra nu!

I skrivande stund är jag väldigt glad över att torkvindan är trasig!

Kläderna hade ju varit blötare än direkt från tvättmaskinen.

Här är vår nya pool på framsidan.

Theo var ute i ösregnet (i stålmannendräkt) och lekte med grannens barnbarn men när åska och blixtrar dundrade in blev han lite skraj och ville hem. Och jag förstår honom för åskan är rakt över här nu...

Suck och svärsöner.


Nu, när vi har världens torkväder, så ser vår torkvinda ut så här. Känns inte helt optimalt att torka tvätten i torkskåpet vid den här årstiden, speciellt inte med tanke på vädret.

Linnea är välbehållen hemma, efter Peace & Love. Och såå lycklig! Trots att tårarna sprutade under The Arks avskedskonsert, så blev totalupplevelsen fantastisk. Ola Salo (min blivande svärson, enligt Linnea) och Linnea hade visst lite närkontakt och vi ser tydligt de små rosa molnen under fötterna på tidernas lyckligaste 18 åring, trots att det har gått flera dagar.

måndag 4 juli 2011

Glass

känns verkligen helt rätt i den här värmen! Förmiddagen började lite svalare men så fort lunchtid hade passerat var det som om någon hade kört igång ett jättelikt bastuaggregat här. Jag duschade länge och kallt men när jag väl hade fått på mig kläderna var det som om jag aldrig hade varit i duschen.

Labbe kom hem till lunch och sedan kröp han till sängs. Sedan i går morse hade han sovit, sammanlagt 50 minuter, så han hade en del att ta ikapp. Under tiden tog Lisa med sig Theo och Molly på en cykelrunda. Det var mycket uppskattat. Jag åkte till ICA Landvetter och hämtade våra beställda matvaror och sedan fixade jag middag.

Eftersom det var så varmt i dag så åt vi isglass till jordgubbarna. Så otroligt gott och svalkande!

Labbe gillar sorbetpinnen från Hemglass.

Molly åt en likadan.

Theo bara måste göra grimasher när vi ska fota honom.

Och Lisa släpper sällan mobilen. Fast jag gillar inte när man smsar vid matbordet...



söndag 3 juli 2011

En trevlig kväll.

Fritsla. 

Vet ni hur man hittar dit? 

Det gör inte våran GPS. Eller, jo, egentligen gör den väl det men den väljer vansinnesvägar för att komma dit. Små, smala vägar med dödsföraktande kurvor där folk med stoora, snabba bilar låtsas att de är rallyförare. 1½ timme tog det för oss att åka dit i går men bara 40 minuter hem, när vi hade fått rätt vägbeskrivning. 

Vi kom i alla fall fram, lite sena men helskinnade, till Erik och Lina och deras vackra hus. Där tillbringade vi några väldigt mysiga och roliga timmar och åt väldigt god mat. Måste be om receptet på den laxen, för den var fantastisk, likaså marängtårtan med vårgårdaris! 

Syster och svägerska i glatt samspråk. Antagligen diskuterades det graviditeter och förlossningar, eftersom Ninna är nybliven mamma och Lina väntar sitt och Eriks första barn.

Bella förser sig av det goda, nybakta brödet och födelsedagsbarnet Erik ser lite fundersam ut över kvinnornas samtalsämnen...

Henrik bakom blommor och Lisa mitt i gäspen ;-)
Dags för kaffe, kanske?

Mycket och god mat!

Lite trött kille som absolut ville ha mjölk till maten.

Två söta kusiner.

Mmmm, tårta! Fast alla ser ut som de är på väg att springa från bordet?

Den här utsikten går inte av för hackor. Detta har min bror och svägerska till vardags!


 
Gänget samlade. Uppe på altanen står Lisa, Molly, Erik och Kristofer lite bakom dem. Nedanför har vi Lina, Ninna med Sofia, Henrik med Frida och Bella. Det är bara Theo som inte syns, han sitter i en fåtölj bakom Eriks ben. Och så jag förstås men jag syns ju väldigt sällan på mina bilder, eftersom det nästan alltid är jag som fotar... 

Labbe kunde inte vara med heller pga jouren, as usual...Trist men vi är vana vid det och det är ju inget som blir bättre för att man gnäller om det, eller hur! :-)

Dagen har svettats bort. Det har varit (och är) nästan olidligt varmt men jag sov så himla dåligt i natt, så jag orkade verkligen inte åka iväg och bada. Vi fyllde upp den nya poolen men bara med kallvatten och det blev i kallaste laget, även för mig, så den får stå på värmning till i morgon.

Nu har vi grillat och det är nattningsdags av småtrollen för mamman är jättetrött! Gäller bara att övertyga dem om att de faktiskt också är trötta...

Hihi, jag fick ett mail...

av min moster! 

Det innehöll detta:

Sånt  är livet  ...  
 När jag kom hem i går begärde min fru att jag skulle ta henne till ett 
dyrt ställe. 
Jag tog henne till en bensinstation. 

Åssåbörjade grälet... 
******************************************************** 
Min fru och jag låg i sängen och tittade på "Vem vill bli miljonär". 
Jag vände mig mot henne och frågade: "vill du ha sex?" 
"Nej", svarade hon. 
Då sade jag: "Är det ditt slutliga svar?" 
Hon tittade inte ens på mig, utan sade bara "Ja" 
"Då vill jag ringa en vän", sade jag. 

Åssåbörjade grälet... 
******************************************************** 
Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig, gjorde i ordning 
lunchpaketet, tog med mig hunden och slank tyst in i garaget. 
Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för 
att finna att regnet stod som spön i backen. 
Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på 
radion och fick höra att vädret skulle vara uselt hela dagen. 
Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen. 
Jag tryckte mig mot min frus rygg, med helt andra förväntningar, och 
viskade: "vädret är förfärligt". 
Min kärleksfulla fru sen tio år svarade sömnigt: "Kan du tro att min 
idiot till man är ute och fiskar i det där vädret?" 

Åssåbörjade grälet... 
******************************************************** 
Min fru och jag satt vid ett bord på min gymnasieträff när vi såg en 
full kvinna vid ett annat bord, alldeles ensam, tömmande en drink 
efter den andra. 
Frugan frågade: "Känner du henne?" 
Jag suckade. "Hon är min gamla flickvän. Vad jag fått höra började hon 
dricka direkt efter att vi bröt med varandra för länge sedan. Hon lär 
inte ha varit nykter sen dess." 
"Herregud", sa frugan. "Vem kunde tro att någon kunde fira så länge?" 

Åssåbörjade grälet... 
******************************************************** 
En kvinna stod naken framför sovrumsspegeln. Hon var inte glad åt vad 
hon såg och sade till sin make: 
"Jag känner mig förfärlig. Jag ser gammal, fet och ful ut.Jag skulle 
verkligen behöva en komplimang från dig..." 
Svaret blev: "Du har perfekt syn." 

Åssåbörjade grälet...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...