Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 mars 2012

Vår marslördag sammanfattad i bilder.

Våren är ju tillbaka och det med besked, så mycket av lördagen har tillbringats utomhus. Här kommer lite bilder som jag har hunnit med att fota under dagen. 
En lång, härlig promenad började vi med. Skön start på dagen!

Theo och Molly hjälpte våren på traven genom att sparka ned all snö de kunde hitta, ned i vattnet.

På väg hem, hälsade vi på vår fina grannvovve, Nismo. Zingo och han är samma ras!
Det syns väl?

John, Arvid, Theo och Molly busar med Zingo i trädgården.

Zingo hittade ett nytt favoritställe, uppepå vår brunn!

Dessutom har vi hunnit baka, tvätta, byta alla lakan, städa och nu står potatisgratängen i ugnen och köttet är redo att läggas på grillen! 

Trevligt spelande.

Eller sällskap menar jag! Även om det gick i spelandets tecken! ;-)

Anders och hans yngsta pojkar, Arvid och John, kom hit och förgyllde vår tillvaro ett par timmar. Vi bjöd på kycklingsoppa, som Labbe fick byta ut mot en schleten burgare på väg till ett brådskande jourjobb men som vi andra njöt av! Direkt efter lunchen, smet John och Theo upp till lekrummet och spelade Wii men Arvid hängde med oss vuxna och Wordfeudade.

Nu har de gett sig av hemåt Lindome och småtrollen är ute och leker med grannbarnen, så jag kan passa på att fylla frysen med bröd igen.


En härlig promenad i vårsolen!

Ja, ni läste rätt, våren är tillbaka! Sol, värme och fågelkvitter!

fredag 9 mars 2012

Fina fynd och fina fisken!

Jag behövde en kameraväska till min systemkamera och ett nytt linsskydd som bara hade gått upp i rök. Därför stannade jag och Theo till på Allum när vi var på väg till Molly, för att inhandla detta på den fina Expertbutiken där. Vi parkerar på taket och tar rulltrappan ned. Redan på väg ned ser vi de stora skyltarna lysa mot oss. 50%, allt ska bort, total utrensning, 70% skriker skyltarna! Butiken ska upphöra och allt ska verkligen bort! Jag hinner tänka ganska många otrevliga tankar på väg in i butiken, när jag ser hur de få hyllor som finns kvar gapar tomma. Men så, där på en krok längst in i butiken hänger det tre väskor och fyra linsskydd, varav ett var rätt storlek! Med 70% rabatt!

Så nu har kameran ett nytt linsskydd och en väska som förutom kameran även rymmer laddare, extrabatteri, minneskort och t om ett extra objektiv om det inte är alltför stort! Och till en bråkdel av vad jag hade räknat med att få punga ut!

Vi har firat lite i kväll! Det händer grejer här vill jag lova men jag vill vänta med att berätta något ett tag till. Men jag kan säga så mycket som att det har med jobbet att göra och att det är otroligt spännande! Nästan lite för spännande...

Så vi köpte sushi och festade loss på

Det är ju något som vi tycker väldigt mycket om och gärna tillagar själva men nu köpte vi med från ett av Göteborgs bästa sushiställen, Chop Stix på Kristinelundgatan.

Theo och Molly delar på sushin, Theo äter riset medan Molly slukar laxen! Fast misosoppa får de varsin.

Nu ska vi ta det lite lugnt och försöka smälta allt som hänt i dag och i morgon hoppas vi på att vi får lite trevligt besök!

Inte ens den här incidenten kan förstöra fredagskänslan i dag!

Men jag tycker att det är lite, lite jobbigt att det skulle hända precis när vi klivit in genom ytterdörren samtidigt som en lycklig hund bestämmer sig för att det är ett perfekt tillfälle att smita ut, en treåring behöver glass, just NU och en sexåring bara måste titta på film, mamma, mamma, får jag det, mamma...

Men det är fortfarande en bra fredag!

En fredag...

... som känns fantastisk med lite för mycket pirr i magen...

Jag fick ett fint paket på posten!

Jag vann ju en tävling inne hos Susanne P häromdagen och i går låg det ett fint paket i min brevlåda!

Blommigt och fint!

Vi river upp paketet.

 Fina brevet!

Och så var det ljudboken! Jag har 4½ timme kvar på boken jag håller på med nu men sen...

Det känns som det är fredag i dag, eller hur!Nej, det är inte där Linnea jobbar!

Aftonbladet: Kraftig explosion i centrala Göteborg Det är nästan 100 meter därifrån.

Och hon är hemma och sover så gott i sin säng! :-) Eller försöker i alla fall somna om just nu...

torsdag 8 mars 2012

Utvecklingssamtal för en 14-åring

Med en trött 3-åring, kan bli hur spännande som helst. Eller fullständigt kaos. Men det blev inget av det, för Molly skötte sig exemplariskt, satt på golvet och ritade och pysslade, som det Montessoribarn hon är, medan Ludvig och jag pratade med hans lärare.

Mötet kan man nog sammanfatta med att det går hyfsat bra för Ludvig men vi vet alla att han har alla förutsättningar för att det ska gå lysande! Och ska han komma in på Chalmers sedan, så är det ju en klar fördel om studierna går just lysande. Men jag minns själv hur det var när man gick i åttan och inte alls kunde förstå vitsen med SO, historia och geografi. Jag skulle ju ändå inte jobba med sådana saker? Sedan fanns det ju miljoner andra grejer som var så otroligt mycket viktigare än just skolan...

Men men jag tror ändå inte att det blir några problem för Ludvig att nå sina drömmars mål, bara han orkar kämpa lite mer. Dessutom har han ju världens bästa pedagoger runt sig, som kämpar med honom på ett alldeles makalöst vis! Vi är så otroligt lyckligt lottade, som får ha våra barn på en så fantastisk skola med så underbarar pedagoger, hela vägen från förskolan och upp till nian! Bättre skola finns helt enkelt inte!

Vintern håller fortfarande Landvetter i sitt grepp men inne i Göteborg har nästan allt smällt bort. När jag var ute med Zingo nyss så hade det fryst på ordentligt och var glashalt. Det och en hund som drar som ett lok är ingen lyckad kombination, jag höll på att dratta på ändan mer än en gång.


Här kommer lite bilder med härlig vårkänsla för att pigga upp alla som sitter fast i vintern. Snart, snart har vi lagt även denna vinter till handlingarna och få än en gång njuta av solens värme!

Rosa Molly på väg ut i vårsolen.

En vårsol som kan vara nog så besvärande när man åker bil!

Men ack så skön den är när man är ute på promenad med bushund och busbarn!

Eller när man leker på altanen!

Nu ska jag ta mig en närkamp med crossen innan det är dags att krypa till kojs. I morgon är det ju fredag och då går det ju inte an att vara trött!

Jaaaa, det är vinter ute!

Rubriken ovan är Mollys spontana utrop när hon kikar ut i vår trädgård, där snön fortsätter att vräka ned...

Det är inte alls vinter, det är bara en lite snöig vår men det kommer lösa sig snart. Hoppas jag...

onsdag 7 mars 2012

Så himla trevligt då...

Vi hade ju bestämt att det var vår nu! Vad sjutton gör då den här snöstormen här? Vi som t om har handlat från Hemglassbilen i dag.

Vi får väl hålla tummarna för att det bara är ett tillfälligt bakslag och att våren tar nya tag i morgon!

Bakslag är något Molly hade i dag på simskolan. "Nej, jag vill inte göra det!" Det var standardsvaret till det mesta, både under lektionen och innan. Det kan ju bero på att hon precis har blivit frisk och att vi lyckades komma till simskolan redan klockan 15.45, det vill säga en timme innan Theos lektion börjar, så de busade och tröttade ut sig en hel del redan innan sina lektioner.

Dessutom har jag fått vatten i örat som vägrar att släppa, så allt låter som om jag har hörselskydd på mig. Men för Theos del gick det jättebra i dag och han hade simmat massor!

I morgon är det torsdag, vilket egentligen är nästan fredag, så då är det ju näst intill helg redan nu, eller hur! Det gäller att tänka positivt!

Dags att ta sig an Marias utmaning!

Jag blev ju utmanad av Maria. Hon vill att jag ska berätta fem saker om mig själv, som ingen känner till. 

Som min syster sa; "Du har ju inga hemligheter längre..."

Men något ska vi väl kunna skaka fram ur gömmorna!

1. Att jag älskar (underdrift) champagne vet väl de flesta vid det här laget men att jag är väldigt svag även för whisky kanske det inte är så många som vet. Och den ska serveras rumstempererad och utan is. Fast inte den där rökiga sorten, utan den goda...

2. Jag älskar fantasy och SF! Jag har sett Sagan om ringen-filmerna ett oräkneligt antal gånger. På bio!

3. Vill du bjuda mig på mat och få behålla allt själv, så servera något med musslor, kantareller och selleri och bjud på flädersaft till. 

4. Jag och mina vänner var och "lyssnade" på våra stora ungdomsidoler, Gyllene Tiders Återtåget i Lysekil 1996 men vi fick gå och lyssna på dem igen när de kom till Trädgårdsföreningen i Göteborg, för vi hade ingen aning om vad de hade spelat för låtar. Trots att vi satt på axlarna på ett par killar, nästan längst fram vi scenen. Men oj, vad kul vi hade på den resan...

5. Jag och min kompis Ullis, båda syntare, åkte till Stockholm under förevändning att vi skulle hälsa på hennes pappa. Men egentligen gick vi och lyssnade på Gary Moore på Istadion men sådant pratade man absolut inte högt om på den tiden!

Sådärja, det var ju inte det enklaste och jag tror nog att det finns en och annan som känner till dessa "hemligheter" om mig och någon kanske känner till fler och hemskare saker men jag får ju tänka på att mamma och pappa läser den här bloggen. Och mina barn...

Så ska man då skicka den här vidare och det är ju nästan ännu svårare.

1. Vi börjar med Petra
2. Sedan kör vi raskt på med Anki
3. Tar vägen via Kvinna i medelålderns tid
4. In till en inte så särskilt ensam mamma
5. Och till sist landar vi hos Milla

Vill ni ta er an den här utmaningen så blir jag jätteglad! Jag tycker det är så kul med sådana här listor, där man får en helt annan bild av personen bakom bloggen.

Nu ska jag rusa från jobbet och plocka med mig småtroll till simskolan!

Gissa var jag är!


Japp, rätt gissat! Jag är på jobbet! Och jobbar!!

Alla barn är i skolan eller på jobb, det är bara pappan som är hemma i dag men inte för att han är sjuk, utan för att han har jobbat i ett sedan tidigt i går morse!

Sedan har jag fått en utmaning av Maria, som jag ska försöka fixa under dagen. Hmm, hemlisar? Jag?

tisdag 6 mars 2012

Små kryp i soptunnor...

Det var en riktigt trött 6-åring som jag hämtade på skolan i dag. De barn som inte har sportlov den här veckan var på Ruddalen och åkte skridskor i dag. Det blev tre timmars effektiv åktid och det tar ordentligt på krafterna. Fröken Jenny berättade att det hade varit helt knäpptyst på spårvagnen tillbaka till skolan och folk hade blivit väldigt förvånade över att så många barn kunde låta så lite!

Vi åkte ju ut till Allum, där vi släppte av Ludvig, som skulle till pingisträningen i Lexby och jag och Theo gick till BR. Molly var hemma med Linnea och Zingo under tiden, så jag och Theo hade en liten stund på tu man hand. Mysigt!

Han skulle ju få välja en liten belöning för att han har varit så duktig och fixat en grej som vi har jobbat mycket med men som han vill att vi är lite hemliga med. Han visste redan innan vi kom till BR vad det var han ville ha. Små kryp i gröna soptunnor?!?

The Trash Can... Theo informerade mig om att krypet till höger spyr... De här ska man tydligen samla på och det finns en sopbil att köpa, som de kan åka runt i. Vad man gör med dem? Tja, man har dem och plockar dem i och ur sina tunnor.

Oooh, hehe, min mellandotter fick sig ett bryt just nu! Hördes i hela Landvetter! Hon har suttit och filat på en inbjudan inför ett event som hon skulle skickat ut nu och precis när hon var klar med den upptäcker hon väldigt påtagligt att sladden inte satt i väggen och att batteriet inte hat jättelång hållbarhet... Ni vet, skadeglädje och sådant ;-)

Nä, dags att jaga småtrollen i säng och sedan krypa till kojs själv, förhoppningsvis kan jag komma iväg till jobbet i morgon (hoppas, hoppas!!) och det är ju bra att vara utvilad då. Fast nu är Labbe ute på en massa jobb på otäcka platser, så vi får se hur det blir med sovandet.

Just ja, jag fick ett sms från Marianne och Reine i morse. De är framme på Guadeloupe och har klivit ombord på båten. Med allt sitt bagage!

Det är ju skönt att de trivs på sin skola i alla fall.

Men det hade varit skönt om det vore lite lättare att få med dem hem...

Nu är vi på väg mot Allum för att Theo ska få välja en liten present för att han har klarat tio stycken av sin hemliga utmaning!

3 års jubileum

det firar faktiskt Glöm dina bekymmer, i morgon kommer nya.: Tre år... idag! Och hon firar det med en tävling med hemlig vinst! Och jag vann ju nyss inne hos hennes syster, så jag hoppas på en favorit i repris när jag deltar i denna tävling!

Vardagslycka 23

Kyl och frys som fungerar och är välfyllda.

Jiiihaaa, årets julklapp till mig är på gång!

Aftonbladet: Depeche Mode på väg in i studion Detta borde ju innebära date med Gahan, Gore och Fletcher på Scaninavium någon gång i vår!

Tänk på det!


måndag 5 mars 2012

Hoppas våra journaler finns kvar...

Brand i sjukhus i Örgryte - Göteborg - www.gp.se Man blir ju lite nervös när man ser en sådan här rubrik, speciellt som Casa ligger precis bakom vår vårdcentral. Nu verkar det ju ha gått bra och branden är släkt.

Då kör jourveckorna igång igen då...

Nu har vi njutit av en jourfri vecka som dessutom har varit ganska lugn även på verkstan. Just nu råder ju lugnet före stormen inom däckbranschen, det är några veckor kvar innan sommardäcksruschen kör igång på allvar. Slipper vi bakslag på vädret, så blir det förhoppningsvis lite mindre stressigt än de två tidigare vårarna, där vi haft 2-3 veckor på oss att få bytt alla våra kunders däck.

Men nu var det, som sagt, dags för de tre jourveckorna igen. Det innebär jobb dygnet runt i tre veckor för Labbe, jour på kvällar och nätter och jobb i verkstan på dagarna. Sedan en vecka med "bara" dagtidsjobb, innan det är dags för tre jourveckor igen.

Gissa varför vi har valt att jobba ihop? Det är ju inte så att vi nöter på varandra, om man säger så...

Här är en till kille som jag saknar! Den här veckan är Ludvig hos sin pappa och även om man kan bli, minst sagt, irriterad på honom när han är här, så saknar man honom något väldigt när han är borta! Det märks på något vis dessutom mer nu när inte Lisa bor hemma längre, förr var ju hon här hela tiden. Linnea är ju visserligen här men det är egentligen mer i teorin, i praktiken är hon ju och jobbar hela tiden ;-) Fast just i kväll är hon faktiskt hemma och är i skrivande stund ute med Zingo. Eh, är hon egentligen hemma då, eller...

Nåväl, småtroll är nattade, Theos packning till morgondagens skridskoåkning i Ruddalen är packad, diskmaskinen är igångkörd, tvätten är upphängd och kvällsteet är kokat, dags för soffmys för den här tröttisen. Kanske med ett glas färskpressad grapejuice...

Här kan ni se vad mina troll gör medan jag roar mig bland grytorna!

LinneaHarald blogg - I am a dream to remember - Nattstad:

'via Blog this'

Gevalia Millicano

Jag är ju en Buzzador, vilket innebär att jag får testa massvis med spännande produkter och visa och berätta för mina vänner om dessa. Det är jättekul och otroligt enkelt!Nu fick jag mitt senaste paket som innehåller något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, kaffe! Det är Gevalia Millicano, ett helt fantastiskt gott snabbkaffe! Jag brukar ju inte vara helt förtjust i just snabbkaffe men det här var riktigt gott, smakade som "riktigt" kaffe!

Så nu blir det många kaffestunder i Landvetter, någon som har lust att komma förbi och testa?

Välkomna!


En elefant debiterade...

Tur att det inte är Molly som debiterar i alla fall, så illa som hon räknar... ;-)

Ännu mera vår!

Minusgraderna har ju återvänt, åtminstone nattetid men jag tänker fullkomligt ignorera dem! Nu är det vår, oavsett vad vädret tycker! Därför kommer det här en hel vårkavalkad med bilder från helgen!

Som en kalv på vårbete!

En järngrind är en urkul lekplats.

Glad tjej som njuter av vårsolen.

Härliga isflak som smälter snabbt om man inte lägger dem tillsammans i skuggan.

Så var det dags för vårsådden.

Cyklarna tvättas och servas.

Promenad med fina vagnen.

Nu måste vi väl jaga vintern all världens väg med dessa vårbilder!

Vardagslycka 22

Att ha ett jobb som man kan VABa ifrån...

söndag 4 mars 2012

Liten kock och bearbetning av det hemskt jobbiga som kommer i mitten på maj

Molly var lite ledsen när alla andra ungar var ute och lekte och hon varken fick eller orkade vara med. Hon satt på Theos stol i köksfönstret och tittade ut. Då frågade jag henne om hon ville hjälpa mig att laga maten och det ville hon såklart gärna! Nu skulle vi ju laga sukiyaki och det är ju mest förberedelser när man gör det, en dashibaserad buljong som ska koka ihop och en massa kött, grönsaker och tofu som ska skäras i lagom bitar. Så det fick Molly hjälpa till med.

Hon fick låna Theos blommiga skärbräda och kniv och så satte hon igång. Hon var jätteduktig och skivade purjo, tofu och champinjoner som hon inte gjort annat förut och så snygga skivor det blev. När det var dags för löken hjälptes vi åt med skivandet men hon skulle promt lägga i dem i skålen själv, trots att ögonen sved så tårarna rann.

Efter maten tappade Labbe upp ett varmt bad till mig, såå underbart! Vi installerade ju en till varmvattenberedare för ett tag sedan, så nu kan vi fylla upp hela karet med varmvatten. Sedan har vi ju värmare i, så vattnet hålls varmt, så man kan bada läääänge!

När Molly fyller tre i maj, ska hon ju lämna alla sina nappar till kaninerna på Liseberg. Det börjar ju närma sig nu och hon börjar nog förstå att det verkligek gäller ALLA nappar och att vi INTE kommer köpa några nya sedan för när jag kom in till henne för nattningen nu på kvällen såg det ut så här:

Hon tittar allvarligt på mig och säger "Jag har gett mina nappar till Lisebergskaninerna, de kan ha dem här!"

Nu har jag vunnit igen!

Böcker är tydligen min grej att vinna. Nu var det ljudboken inne hos Susanne P som jag vann!

Jippi!

Och tack till Susannes fantastiska dotter som drog alldeles rätt namn! ;-)

Vårpromenad!

Molly är fortfarande febrig men är, efter en relativt lugn natt, betydligt piggare än i går. Men det blev ingen dans för henne.

Vi åkte upp till flyget istället, för att hämta Mariannes och Reines bil som de ställde där tidigt, tidigt i morse. Vi passade samtidigt på att kolla lite på flygplan, för Molly tycker att det är väldigt pirrigt med den kommande Cypernresan och framförallt flygresan.

(Jag fick precis sms från Reine, de är framme i Rom nu, efter en mellanlandning i Amsterdam men två väskor har försvunnit på vägen. Nu ska de ju vara kvar i Rom till i morgon innan de åker vidare till Guadelope. Vi hoppas ju innerligt att väskorna kommer tillrätta innan de åker!)

Ludvig skulle ha varit i kyrkan i dag men hade läst fel, han trodde det var i Landvetters kyrka men just i dag var det i Härrydas kyrka. Det upptäcker han när han står utanför kyrkoporten. Han var inte jättelycklig över det misstaget, kan man lugnt säga.

När alla var samlade hemma, stoppade jag in lortgrisen, aka Theo, in i duschen, ställde Ludvig att fixa lunch vid spisen och tog med Molly och hennes Skrållan på en härlig vårpromenad. Det finns så mycket att upptäcka för en treåring, så de 50 metrerna vi gick, tog säkert 30 minuter då kom pappan precis hem från affären och vi skulle äta. Men det var så mysigt att gå där och lyssna på hennes tankar och funderingar. Hon har helt plötsligt blivit så stor, inte till växten, hon är fortfarande en liten plutt men till sättet och i tanken. Man förstår logiken i hennes klurerier, resonemangen "håller".

Nu sitter jag utanför Theos  danslektion och väntar. Sedan ska vi åka hem och ta det lugnt, jag ska även försöka hinna lägga över alla bilderna från kameran, det har inte blivit gjort på ett par dagar nu och det fyller på snabbt på minneskortet.

Sedan blir det Sukiyaki i kväll! Härligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...