Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 14 december 2013

Succé!

Det är vilket ord som bäst beskriver hur det gick för Ludvig och Theo i dag på Sinclairs julshow!

Theo var verkligen i sitt esse och spexade loss och lyckades få till spontanaplåder på egen hand!

Ludvig blev jag faktiskt grymt imponerad av! Det känns verkligen som om han har hittat rätt i dansen. Vi räknade ut att han har tagit fyra lektioner, varav en på kryckor men dansen satt som ett smäck och han var riktigt säker i sina rörelser.

Det blev en lång dag, på plats klockan 11 och hemma igen vid 19.30 och en hel massa dans däremellan, så jag orkar faktiskt inte fixa med bilder och filmer nu i kväll. Ska försöka ta tag i det i morgon, innan danslektionen...

Vi gick till Le Baron när Theo hade gjort sitt sista framträdanden och åt en helt ljuvligt god middag. Tyvärr kraschade Theo mitt i maten och blev så trött så han grät, så han fick ta med sin mat hem. Inte helt oväntat och jag försökte övertala honom att vi skulle ta med mat hem istället för att sitta där men det ville han absolut inte höra talas om. Han ville få fira ordentligt!

Nä, nu är det dags för soffkraschning för mig. I morgon är det en ny dag!

fredag 13 december 2013

Luciafirande i Örgryte Nya Kyrka


Det årliga Luciafirandet i kyrkan är en av höstterminens höjdpunkter. Med sina fantastiska elever, uppbackade av sin, minst lika fantastiska personal och genomarbetade program, är det en ren njutning både för ögat och örat!

Ett nytt inslag i årets lussetåg var killen till höger i bild. Ludvig har aldrig velat vara med tidigare men nu, sista året på Casa så slog han till och var stjärngosse. Att jag fick reda på detta dagen innan Lucia och hade cirka 20 minuter på mig att fixa linne och strut kan jag faktiskt ha överseende med, jag fick se honom som stjärngosse. Sjungandes dessutom!

Vår blyga, tillbakadragna tonåring har fullkomligt blommat ut under det senaste året, sedan han bytte klass! Han sjunger inte bara, som stjärngosse, på scenen i kyrkan, i morgon blir det dansuppvisning inför en fullsatt Lisebergshall! Jag är så otroligt stolt över honom! Och lycklig för hans skull! Allt blir ju så mycket roligare om man bara vågar ta för sig lite och bjuder på sig själv!

Nu är alla danskläder klara inför i morgon. Theo dansar vid fyra tillfällen med tre olika outfits. Dock blir det fyra klädbyten, eftersom de grupper där han har samma kläder har en av de andra grupperna mellan sig. Tur att Ludvig bara är med i en grupp i alla fall.

Nu ska jag hoppa in i duschen för vidare färd mot sängen. Det blir en lång dag i morgon.

I morgon är det dags för det här igen!

Titta på Theo dansar chacha i Hallsberg på YouTube

torsdag 12 december 2013

Kolla vem som var hemma hos oss!

och kollade om vi hade några snälla barn!

Titta på Tomten på besök i vårt kök på YouTube

Smart gjort av tomten, att komma mitt i nattningen av nämnda barn! Då får han ju se småtrollens sanna jag...

Det är mycket Depeche just nu!

Watch "Depeche Mode - Blasphemous Rumours (Official Video)" on YouTube Theo är oerhört nyfiken på denna grupp och har lovat sig själv att nästa gång de spelar här, då ska han minsann också gå.

Just nu sitter vi och går igenom tidiga Depeche och kopplingarna till Yazoo, Erasure, Recoil och Nitzer Ebb. Känns skönt att överföra detta även till de minsta barnen, de äldre är ju redan inbitna fanatiker med flera konserter på sin meritlista!

tisdag 10 december 2013

Jag har sytt!!!!!!

Sinclairs har ju sin julshow nu på lördag och en av Theos grupper har 70-tals tema. Hur hittar man 70-talskläder till en liten 8-åring?? Fick tips om second hand och Buttericks på Facebook. Och att sy...

Alla som känner mig vet hur himla hopplös jag är med nål och tråd. Kan inte ens fålla upp gardiner, än mindre fixa till ett par byxor så där snitsigt som många gör i en handvändning.

Ibland överraskar jag mig själv dock! Jag tänkte att jag har ju inget att förlora, utom ett par av Theos byxor och lite känsel i fingertopparna kanske. Jag tog ett par byxor som han inte är jätteförtjust i och började sprätta upp sömmen. En kökshandduk fick offra sig för att bli kilar i de nya byxorna. Någon symaskin äger jag inte, så det var bara att traggla på med nål och tråd för hand.

Och här är resultatet! Vad tycks? Blir han Travolta på lördag?

Theo fick med sig Melvin hem i dag. De har tjatat om detta hela hösten men vi har inte fått till det förrän nu. De har spelat Wii, fotboll och dans stod på schemat för dagen och de hade jättekul! Melvin är en riktigt snäll och go kille som, precis som vår Theo, är mån om att alla ska ha det bra och han fick till och med Molly att vara med och spela.

Lite sorgligt var det i dag också. En av Silvermollysarna dog. Den hade varit lite trött ett tag men verkade ha kvicknat till de sista dagarna, så vi blev ganska förvånade när vi kom hem i dag. Theo var jätteduktig och plockade upp den alldeles själv. Nästa vecka får vi köpa en ny, så den vi har kvar har en kompis.

Nu ska jag strax natta mig själv, för i morgon blir det sent. Årets höjdpunkt!

Depeche Mode!!!!

måndag 9 december 2013

Lite glest mellan blogginläggen nu för tiden, eller?

Men vi lever och mår bra, så det är inget speciellt som har hänt, bara massor som händer hela tiden.

Julpyssel, barnvälsignelser, 2-års kalas, hummermiddag, simskoleavslutningar, körkortsförnyelser, högsäsong på jobbet, avflytt av dotter till Sälen, JulJubel på Konserthuset, bara för att nämna något.

Och så den här dansen! Som fullständigt har tagit över vårt liv. Ludvig, som inte skulle dansa alls, börjar nästa torsdag dansa pardans tillsammans med en tjej, som förhoppningsvis ska kunna bli hans danspartner på kommande uppvisningar och tävlingar och Theo dansar på för full med sin danspartner. Och efter jul börjar Molly också på Sinclairs. Med sin danspartner, Totte!

Många, långa och härliga timmar blir det på dansskolan!

På lördag blir det dansuppvisning i Lisebergshallen och har ni vägarna förbi, så är ni varmt välkomna! I inträdet till uppvisningen, ingår även entré till Jul på Liseberg, så man kan ju passa på att slå två flugor i en smäll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...