Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 26 oktober 2013

Efterlängtad dag med tråkigt slut.

Titta på Molly rider på Zingo. på YouTube

Här är höjdpunkten på dagen! Molly fick rida på Zingo på Nicoles kalas! Sedan kraschade hon fullständigt och orkade inte en sekund till.

Väl hemkomna förklarade en temptagning varför och tyvärr var det bara början. Febern steg och steg och passerade 40 innan vi fick ned den med Ipren. Ont i både kropp och själ. Sååå ledsen för det avbrutna kalaset!!

Jag återkommer i morgon med lite bilder och berättelser om det som orkades med innan kraschen. Nu ska jag vila lite innan trollfian vaknar igen.

fredag 25 oktober 2013

Michael Jackson

Lågstadiet på Casa hade Halloweenfest i kväll.

Vår lille danskille valde direkt att klä ut sig till Michael Jackson i Thriller. Vi fick dock kompromissa lite, för det är inte helt lätt att hitta röda skinnkläder till en 8-åring.

Vit strasshandske kunde vi fixa i alla fall. Vanlig vante från H&M och påstrykningsstrass från Panduro och Theo blev överlycklig! Han ska sova med vanten på sig...

Han gjorde succé, ingen kände igen honom. Dessutom hade han tappat en till tand i dag och har en, minst sagt, ojämn tandrad som gör att han ser smått galen ut när han skrattar. Perfekt till denna utstyrsel!

Labbe och resten av gänget på verkstan kör ett maratonskifte av Sunfleetbilar i helgen, så Ludvig, Molly och jag passade på att mysa lite medan Theo var på partyt. Kinamat!

Och det myset hade vi så väl förtjänat efter att jag hade misslyckats helt med min planering och fick åka och handla en lönefredag, med barn!

På väg från partyt såg vi pappans servicebil utanför en pizzeria. De var där och handlade middag. Vi skickade in vår lille Michael Jackson och han gjorde succé! Väl därinne kom killarna på att de nog höll på att svälta ihjäl, trots kinamat respektive hamburgare bara någon timme tidigare...

Igår var det sista träningen innan tävlingen nästa helg, eftersom Theo hoppade över träningen i dag, till förmån för Halloweenfesten. Theo var väldigt trött men satt med inne och kollade på de andra som dansade och hoppade in lite då och då, på det han kände att han behövde öva lite extra på. Och när det var dags för Gagnam så gick det inte att stoppa honom!

Jag och Molly t8g en sväng till Frölunda Torg för att handla MJ-peruk och lite presenter. Att ta med en 4-åring in i en leksaksbutik kräver mycket tålamod. Just nu går det ju att säga att det där får du önska dig av tomten, för att komma vidare.

När jag och Molly kom tillbaka till dansskolan kom Tobias utgalopperande från salen. Han var bara tvungen att krama Molly lite...

Theo fick köpt växter till akvariet i går också...

och en dödskalle! Så nu är det så här fint i akvariet!

Höll helt på att glömma! Molly var ju hos tandläkaren i morses! Hon var superblyg men jätteduktig och gjorde precis som tandläkaren bad henne och allt såg helt perfekt ut. En fin ring blev belöningen!

onsdag 23 oktober 2013

Och idag har vi tvättat 20 kilo grus i duschen.

Vet ni hur lång tid det tar? Väääääldigt lång tid. Det känns som om det inte spelar någon roll hur många gånger man sköljer, vattnet är likväl brunt varje gång man häller av det.

Till slut var vi i alla fall färdiga och kunde fylla upp akvariet med vatten och köra igång pump och doppvärmare. I morgon ska vi försöka hinna förbi och köpa växter och plantera i gruset.

Lisa har varit här och hälsat på i dag och förutom att tvätta grus, så har hon och Theo gjort den här! Visst blev den fin!

Jag vet att det inte är Halloween förrän om en vecka men jag och barnen är borta onsdag till fredag, så vi tänkte att det var lika bra att göra den nu.

Theo har varit hemma i dag också. En extra försiktighetsåtgärd bara, så att han verkligen ska bli frisk. Onsdagens två danslektioner ville han absolut inte missa men vi kompromissade lite och det blev en. I morgon blir det ju två till och så en på fredag. Nästa vecka är det ju höstlov, så då är det inga ordinarie lektioner och de extraträningar de lagt in inför tävlingen nästa helg ligger ju på tordagen och då är vi ju bortresta, så fredagen blir sista vanliga lektionen innan tävlingen. Fast Theo är ju försigkommen och har planerat att dansa med Tobias nästa fredag ändå. Vi får väl se...

Molly har en rejäl dip just nu. Det är ofta nära, både till ilska och tårar. I morse var hon riktigt ledsen när jag skulle lämma henne. Tårarna rann på kinderna. Då är det inte roligt alls att lämna! Då är det extra skönt att man får ett litet tecken, när man sitter och försöker koncentrera sig på jobbet, på att den glada unge man är van vid att ha, just då faktiskt befinner sig på skolan! Genast går det mycket lättare att få något gjort!

Nu sover hon i alla fall, detsamma gör hennes hemmavarande syskon. Lisa har återigen övergett oss men hon återkommer kanske i början på nästa vecka för att hitta på något med oss och så ska hon, självklart, försöka komma med och heja på Theo i Heidhallen under danstävlingen nästa helg.

tisdag 22 oktober 2013

Vi har handlat grus.

Theo fick ju ett akvarium på sin 8-årsdag och pengar för att fylla det. I dag åkte vi till den nya zoobutiken vid Torpavallen och kollade vad de hade. Först skulle vi köpa grus, eftersom det ska ligga i när man fyller upp med vatten och sedan ska det stå någon vecka innan man sätter i växter och ytterligare några dagar innan det är dags för fiskarna. Theo hade siktat in sig på ett ganska grovt grus med ljusa, släta stenar. Just det han helst ville ha, var slut och det skulle komma in nytt på torsdag men så länge kan ju en 8-åring inte vänta, så det blev en 20 kilos säck med storleken mindre i dag. 249 kronor av hans födelsedagspengar försvann där. Det blir nog till att norpa från spargrisen för att kunna köpa de växter och fiskar han vill ha.

Det kommer bli några olika tetror, mollysar, pansarmalar och kanske någon annan algätare. Växter har han också sett ut och det blir några buskiga saker där fiskarna får massa bra gömställen. Sedan vill han ha en sådan där skattskista där locket öppnar sig för bubblor också...

Vi hade tänkt att tvätta gruset nu på eftermiddagen men vi fick finfrämmat här i huset, som dessutom stannade på middag, så det får vi försöka hinna med någon annan dag. Nu kommer ju Theos tre dansdagar så då lär vi ju knappast hinna med det men kanske till helgen. Annars så är det ju höstlov nästa vecka! Fast just ja, då åker vi ju bort. Det gäller att inte ha för många bråttomprojekt här...

Kalasdag och VABande.

Söndagen var en rolig dag! Båda småtrollen var bjudna till varsitt kalas! Theo skulle till Laserdome där Oliver hade sitt kalas och Molly skulle hem till Victoria efter det.

Molly skulle vara borta klockan 14, så 8.30 var hon redo att åka! Tänk om hon kunde vara lika kvick när hon ska till skolan...

Nu började ju Olivers kalas klockan 11, så det blev ju inte så mycket väntan.

Jag tog med Molly och Mattias till Bushuset vägg i vägg med Laserdome för lite lek under tiden som ett gäng mörkt klädda busungar gjorde Laserdome osäkert.

Studsmattorna på Bushuset fick verkligen bekänna färg. Höga hopp och massa konster.

När vi kom tillbaka till Laserdome, var det ett gäng mycket nöjda 8-åringar vi mötte och en av dem var alldeles otroligt nöjd med spelet! Theo vann!!

Efter kalaset var det dags att bege sig till Partille och Victorias kalas. På inbjudan stod det att man gärna fick klä ut sig om man ville och det ville ju våran lilla teaterapa gärna. Valet stod mellan drake eller prinsessa och stannade till slut på prinsessa. Det var hon ju inte ensam om på kalaset. ALLA flickor var prinsessor! Ett gäng tuffa, högljudda, coola prinsessor som röjde runt och levde rövare i två timmar. Spindelmannen och Co försökte hänga med så gott det gick.

De hade "samling" för att Victoria skulle få öppna sina paket. Victorias pappa assisterade och kom med glada, imponerande tillrop för alla fina presenter, varpå Victoria kollar lite skumt på sin far och frågar; "Vad blir du så glad för?"

Till Mollys stora lycka bjöds det på hamburgare! Inget bröd och lite extra grillkrydda på och Molly gav måltiden högsta betyg. Att det bjöds på små köttbullar som man plockade med fina tandpetare bidrog också till det höga betyget.

Sedan "smög" gänget ned i "grottan" och hade disco! Theo fick direkt jobbet som DJ och körde dansstopp med småttingarna. Dessutom passade han på att visa upp sina skills. Mycket imponerad publik, kan jag lova.

Mer dans blev det efter kalaset, ut till Sinclairs för lite chacha och annat kul.

Väl hemma igen hade jag förberett Chicken Vindaloo som blev hur god som helst! (Och jag har inte glömt er som jag har lovat recept, det kommer!!)

På vägen hem hade vi hämtat upp paketet från Ossoami och packade upp det medan maten blev klar och så här glad blev Theo för kläderna. Otroligt härliga kläder, följsamma fast väldigt tåliga och med fina färger och mönster! Vi lär köpa fler kläder härifrån!

Dagen därpå blev det lite av en katastrof! Theo var sjuk! Och han som skulle ha på sig sina nya fina kläder till skolan!! Det fick bli mys i soffan istället och Theo konstaterade att det gick jättebra med de nya kläderna, jeansen var nästan lika mysvänliga som hans mjukisar.

På eftermiddagen var det simskola för Molly. Vi fick även med oss Ellen från skolan och tjejerna busade och simmade och hade jättekul.

Theo är hemma idag också men mår bättre nu och som det verkar kommer han gå till skolan i morgon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...