Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 7 december 2012

Simskoleavslutning

Förlåt det lilla uppehållet här på bloggen men jag har haft lite tekniska problem med det mesta i ett par dagar. Nu verkar (peppar, peppar) det mesta ha ordnat sig.

I onsdags var det avslutning på simskolan. Den här terminen har verkligen rusat iväg. Det var ju nyss sommar...

Nåväl, jag lyckades komma ihåg kameran, avslutningen till ära och det blev en del härliga bilder och filmer.

Barnen älskar när jag fotar dem under vattnet och posear glatt och styr och ställer; gör si och gör så mamma...

Theo spenderar, just nu, större delen av tiden i vattnet, ståendes på händer och vill självklart att jag ska ta kort på det, så nu har vi en serie på cirka 20, näst intill, identiska bilder på honom.

Efter simlektionen fick barnen fika och en liten present av fröknarna. Vi kommer missa onsdagsgrupperna men har vi lite tur kanske en och annan instruktör jobbar även på måndagar!

Nu ska vi varva ned och ta helg!

Dagens Mollycitat

Mamma, lever Mojje med kläder?

Eh, jag vet inte riktigt vad du menar nu, hjärtat?

Jo men han säger det, att han lever. Med kläder.

Jaha, ok...

tisdag 4 december 2012

Underbara vinter!

Äntligen är det snö här också! Som jag har längtat! Vintermörkret blir ju lite mindre mörkt när det ligger snö och kylan blir liksom lite mildare.

Dessutom passar ju härliga sopor och grytor så himla bra när man kommer in, iskall från snöleken. I kväll blev det en gulaschvariant med pasta och majs. Mycket med stark paprika, spiskummin och vitlök i, gör att den värmer ordentligt!

Theo har varit ute flera timmar i dag. Först på fritids och sedan med kompisarna hemma. De bygger tydligen en igloo hemma hos grannen. Kanske kan vara bra att ha om det skulle bli strömavbrott eller så. Då kan vi klämma in oss, alla grannar och sitta tätt ihop och hålla värmen.

Fast än så länge har vi både ström och värme här i huset. Och pusskalas också! Labbe har ju inte jouren den här veckan, så han är hemma hos oss på kvällarna! Lycka!

I morgon är det avslutning på simskolan och sista gången i onsdagsgrupperna. Nästa termin blir det simskola på måndagar istället. Det har ju blivit lite dumt för Theos del på onsdagar, eftersom han slutar skolan klockan 16 inne i centrala Göteborg och ska vara ombytt och klar för simskola ute i Lerum klockan 16.45. En omöjlighet, förstår alla som har en aning om hur trafiken fungerar här i stan. Han har därför fått sluta tidigare hela terminen, vilket är väldigt tråkigt för honom. Nu har simskolan lyckats få in både Theo och Molly på måndagsgrupper istället, vilket vi är oerhört tacksamma för. Gott att slippa stressa och gott att slippa köra hela vägen till Lerum mer än en dag i veckan, som vi gjorde innan vi fick tider till dem båda på onsdagarna. Dessutom är det lite tidigare på eftermiddagen, så vi kan äta middag hemma, istället för den eviga hamburgaren på Vattenpalatset. Det är ju gott då och då med inte varje vecka.

Nu sover trollen och jag och Labbe ska sjunka ned i soffan och äta godis! Mitt i veckan!!

Repris på gårdagen...

Återigen köer till stor del orsakade av bilister som inte vet att det finns en viss risk att det faktiskt blir vinter i december även i Göteborg...

måndag 3 december 2012

Vi hann förbi...

Aftonbladet: Trafikkaos på flera håll i Sverige... precis innan det smällde på flera platser på 40:an. Fem olika olyckor med flera bilar inblandade på den lilla biten vi kör. En liten gissning från mig är att flera av dessa olyckor hade kunnat undvikas om folk hade kört med dubbdäck...

Lite snö...

.. och Göteborgarna får panik. Här blir det kaos med 5 millimeter snö...

Hittills har vi suttit 45 minuter i kö och då är vi halvvägs på en resa som i vanliga fall tar max 20 minuter...

Fast det lär nog bli fullbokat på jobbet den här veckan och det är ju bra!

söndag 2 december 2012

1:a advent

Det firar vi med adventsgudstjänst i Härlanda Kyrka.

Vår lilla sångfågel ska självklart sjunga!

Mollys dansuppvisning i går gick hur bra som helst! Hon fick stå på scen och dansa med Mojje! Kan det bli bättre? Hennes eget dansnummer belönades med jubel och applåder! Enda besvikelsen var väl att hon inte fick följa med alla dansgrupper upp på scenen. Jag vill dansa på scenen, jag vill dansa på scenen, upprepade hon gång på gång. Fast då kom hon på att hon kunde stå framför scenen, bredvid instuktören och dansa...

Efter uppvisningen tog vi en kall promenad till Le Baron för en sen middag. Mycket gott och mycket trevligt, som alltid!

Sent blev det, innan vi kom i säng, vid 23.30 var trollen nattade. Jag trodde det skulle bli jättesvårt att få upp dem i dag men det var bara att locka med julkalendern, så studsade de upp!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...