Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 1 oktober 2011

Sommarkvällar kräfva sommardrinkar!


Ett glas svalkande rosé och fruktsoda. Njuutning!

Sommar, sommar, sommar

och jag som bara tog vinterkängorna med extravarma sulor med mig...

I denna värme har vi besökt Majåkers alla lekplatser och haft hur kul som helst! Men jag fick strippa halvvägs och låtsas att min tunika var en cool kortkort klänning. Till grova vinterkängor...

Vi är på väg!


Ja, vi är faktiskt nästan framme. Vi var bara tvugna att stanna till lite på gamla Haralds i Jung för inköp av det otroligt viktiga LÖRDAGSGODISET!

Världen är uppochned!

Våra minstingar har ju helt olika dygnsrytmer, Molly lägger sig gärna tidigt på kvällarna och går upp tidigt på mornarna och Theo är precis tvärtom.

Döm min förvåning när jag, kl 07.10, en lördagmorgon, kommer in i vardagsrummet och möts av den här synen:

En glad och pigg Theo, så tidigt på morgonen!?! Min första reaktion är att springa fram till honom och känna på pannan och ömkligt fråga honom hur han mår. Men han mår bra men blir nog lite orolig för sin ömma moders hälsa.

När jag har hämtat mig från chocken frågar jag honom varför han är vaken så tidigt. "Jamen mamma, du sa ju att vi skulle åka tidigt i dag, vi ska ju till kusin Adam ju!"

Tänk vad skönt det vore om Adam bodde här och gick på Casa. Vad mycket morgontjafs det hade besparat oss då...

torsdag 29 september 2011

Lekstugelycka!

Ludvig kände sig riktigt hängig efter skolan i dag, så han hoppade över pingisträningen. Han vill vara frisk nästa helg när han ska till Kiruna på pingisturnering.

Någon som blev lycklig över detta beslut var Molly, äntligen fick hon med sin äldsta storebror ut i lekstugan! Lycka!

Till Ludvigs lycka orkar ju inte lillasystern särskilt länge just nu. Det är väl inte riktigt hans favoritsysselsättning, att sitta på en pyttestol och låtsasdricka kaffe med Molly och dockorna. Men han gör ju (nästan) allt för sin älskade lillasyster!


Höstterminens första VAB-dag är här!

Och det är Molly som är föremålet för VAB-andet. Vi har haft en natt i hostans och feberns tecken. Nu får Singulair verkligen bekänna färg! Full medicinering med astmamediciner och slemlösande och mycket, mycket dricka. 

Det märktes ju redan i går, när vi fikade efter simskolan, att det var något på gång. Det var mycket klängande och korvande på stolar, bord och golv. Sedan på kvällen så hade hon ju feber också.

Men när hon träffade på Nalle Puh, så piggnade hon till en stund!

Och efter en sovstund i bilen, på väg hem, var hon såpass pigg, så hon orkade vara med och fixa lite.

Hon var jätteduktig och hjälpte till och planterade ljungen i blomlådorna framför fönstren på framsidan.

Och lite pappa-bus orkar man ju nästan alltid med!

Ludvig hjälpte också till. Han passade min handväska...

En liten kompis kom och hälsade på oss!

Men nu ska jag och sjuklingen ge oss ut för att hämta den här killen på skolan.

Hoppsan, förlåt, det var inte meningen...

Aftonbladet: 3G-nätet är segt – skyll på Wordfeud Men det kanske beror på fler än mig? Jag menar, jag har ju faktiskt inte mer än tre spel igång på Wordfeud?

onsdag 28 september 2011

Nä, nu är det dags att ta bort slingorna i håret!

Så trist bara att de envisas med att växa ut så snabbt hela tiden. Jag får ju fixa bort dem var 4e vecka om jag ska slippa dem och det varken jag orkar eller hinner. Men nu var det betydligt längre än så sedan sist, så... Men inte i dag, kanske i morgon.

Theo ringde in till Tommy & Anna-show på MixMegapol, till deras "mata krokodilen". Det är en programpunkt där lyssnare får ringa in och mata en krokodil med saker de tycker är jobbiga/trista/korkade/idiotiska, ja ni fattar. Han ville mata krokodilen med att han slog sig på hakan på vårt köksbord i måndags. Men han berättade det på ett sådant sätt så att det lät som om det var Ludvigs fel, så det hela slutade med att det var Ludvig som, under högljudda skrik, blev krokodilföda! Storebror var inte helt nöjd med sin lillebror efter detta tilltag, kan man ju lugnt säga men just nu sitter han och läser saga för sin lillebror, så det verkar vara glömt och förlåtet!

Och Molly var helt fantastiskt duktig i dag på simskolan! Simmade, hoppade från kanten, dök till botten och gjorde precis som fröken Marika sa! Och när man har varit så duktig, då blir det ju sashimi till lunch!

Tyvärr hade hon lite, yttepytte feber när vi kom hem, så vi får se om det blir vabande resten av veckan eller om det var en tillfällig svacka. Barnen har ju (taiträ) varit friska hela terminen hittills, det är ju bara vi äldre som har varit sjuka. Så lite tumhållning för att de ska fortsätta på det viset!

Mjukstartsmorgon


Lill-Trollet och jag är själva hemma. Alla andra har dragit till skolor och jobb och vi har en lugn liten mysstund innan det är dags att dra iväg till simskolan. Lite frukost i soffan framför Bolibompa och en massa kramar - kan det bli bättre?

tisdag 27 september 2011

Snygging i våtdräkt


Theo är så nöjd med sin våtdräkt, så skönt att slippa frysa. Det är ju bara 28 grader i vattnet...

I dag blev det mycket övningar med bröstsimsbentagen, vilket är, tekniskt sett, ett väldigt avancerat simsätt. Det är mycket som ska koordineras och det är inte förrän ganska långt upp i åldrarna som motoriken har utvecklats tillräckligt för att klara det. Det syns på Theo, han är ju yngre än de andra i gruppen men har inga problem att hänga med när det gäller crawl eller rygg men när det kommer till bröstsim får han det lite svårare. Men det blir bättre och bättre och snart får han nog till det ordentligt.

31600:-/kg

Aftonbladet: Rekordpris för premiärhummer Det är kilopriset för de första hummrarna! Finns att köpa på bla Fiskarbröderna i Nordstan. Någon intresserad?

måndag 26 september 2011

Hummer!

Tänk så många höjdpunkter det finns på året! I dag är det dags för ytterligare en, hummerfisket kör igång! Mängder med tinor sänks längs västkusten, fyllda med väldoftande agn. Så många som gick upp olidligt tidigt i dag och så många som tar ut en semestervecka just nu. Allt för att få njuta av havets guld!

Och visst är det en njutning! Labbe hade tänkt sig att lägga ut sin tina i år men eftersom han har jouren och Anders är sjukskriven, så blir det inte riktigt än i alla fall.

Så länge får vi hålla tillgodo med fiskgratäng med hummersås. Men det är ju ganska ok det också.

I dag vill jag bara

göra som Lippe och sjunga med i: 

Tänk om man bara kunde bara vara och göra absolut ingenting. 
Bara för en stund...


Liseberg, Bokmässa och Bussbus

Vi hann ju med väldigt mycket i går. En mysig långfrukost med ägg, ostar och goda charkprodukter. Lite städ i garaget resulterade i öppet golv och därefter packade vi in oss i bilen och åkte till Theos dans. Under tiden som han dansade, tog vi oss en promenad i det vackra höstvädret.

Molly älskade att sparka runt i alla lövhögar som börjar bildas.

När Theo hade dansat färdigt drog vi vidare mot bokmässan. Nu var det ju söndag, så det fanns ju inga parkeringar i närheten av mässan. Vi hittade tillslut en plats vi Lisebergs södra entré, så då passade vi på att ta en promenad genom Liseberg.

Det blir nog nästsista besöket på Liseberg för den här säsongen. Vi ska ju, som vanligt, dit när Theo fyller år också. Lite spelande hann vi med under den raska promenaden.

Och lite bus, toabesök och korvlunch innan det var dags att gå in på bokmässan. 

Theo hade längtat efter att få gå dit och var alldeles uppsspelt när han kom in. Så mycket böcker på ett och samma ställe! Han har ju inte varit på bokmässan på 2 år och kommer inte ihåg så mycket från sist. Han gjorde många fynd, bla Guinnes Rekordbok, fick en Bamsebok signerad, Fåret Shaun-filmer mm, mm. Och jag kunde inte hålla mig längre, ett rejält gäng härliga kokböcker fick följa med hem, till min redan överfulla kokbokshylla. Jag vet, Lisa, jag lovade att inte köpa fler kokböcker i år men de bara flög på mig...

Alldeles för snart var det dags att köra Lisa till tåget... Men hon kommer ju ner om två veckor när Theo fyller år, så nu blir det inte så länge som vi inte ses.

Småtrollen och jag åkte och mötte upp Labbe vid Kruthusgatan, så Molly kunde få vara med och se vad pappa jobbar med. Hon och Theo ska ju ta över verksamheten en dag, enligt Theos planer...

Väl förberedda med arbetshandskar.

Detta med att få en vettig bild på Theo just nu är ju inte det enklaste. Det ska spexas och göras grimaser hela tiden. Dessa bilder är bara ett litet urval av de jag fick ta för att få den övre bilden.

Molly följer sin pappa vart han än går. Det är bara pappa som gäller just nu. Inte alltid det lättaste när man har en pappa som har jour...

Vi gick in i bussarna och kikade lite. Vi bor ju lite "utanför" busslinjerna, så det är inte så ofta som småtrollen åker buss, så detta var väldigt spännande!

Man kan använda bussar till mycket. Träna till exempel.
Labbe håller faktiskt inte i Molly där hon hänger!

Sist men inte minst, så fick Theo köra igång den stora busstvätten. Där hade han kunnat tillbringa många timmar. Han tyckte att detta var otroligt häftigt med dessa enorma borstar som tvättade av hela bussen.

Men klockan tickade på och vardagen väntade, så det blev strax dags att ge sig av hemmåt. Vi tog vägen om Gyllene Måsen och plockade med en delikat söndagsmiddag.

Det var vår söndag i en snabb sammanfattning och nu måste jag sätta fart och jobba lite innan det är dags för mig att gå hem.
söndag 25 september 2011

En underbar kväll!

Det är vad vi har haft här i Göteborg. 19 grader, kl 19! Och dagen hade lätt kunnat tas för en sommardag. Vi har hunnit med massa trevligt men bildöverföringen segar lite, så de kommer i morgon.

Nu har Lisa åkt hem och jag fick precis ett sms från henne om att hon är hemma i Vingåker nu. Här blir det tomt och sorgligt, det var mycket tårar när vi släppte av henne vid tåget...


Mycket aktiviteter = bråkande leder, så nu hoppas jag på lite massage innan det är dags att hoppa i bingen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...