Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 oktober 2010

Hummer!

Marianne och Reine kom hit med vår lördagsmiddag! Såå gott det ska bli! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hihihi, sovmorgon!!

Kl 06.00 vaknade Molly och grät. Jag la mig då en stund hos henne, samtidigt som jag tänkte, ååh, vad trött jag kommer vara i dag och varför kan jag inte sova...

06.05 Jag: zzzzzz
07.00 Jag: zzzzz
08.00 Jag  zzzzz
09.00 Jag: zzzzz
10.00 Jag: zzzzz
11.00 Jag  zzzzz
11.30 Jag: åh, hjälp klockan är halv tolv!!

Labbe har smygit upp med barnen, ätit frukost och fixat, tyst! Jag fick sova massor! Tydligen behövdes det!

Mysbästaste Labbe! Puss på dig!

Sovmorgon?

Min enda chans till sovmorgon på hela veckan! Och när vaknar man då? Jag är nog släkt med far min...

Nåväl, det blir ju en lång ledig dag på det här sättet i alla fall! Och lite egentid att ägna åt "Den förlorade symbolen", tillsammans med en kopp te, är ju inte helt fel!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 22 oktober 2010

Trollet hänger på stan.

Molly gick och gick och gick!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skäms på mig!

Molly och Theo kom iväg till Mammut respektive Casa idag! Och i tid dessutom! Och som grädde på moset så var Molly överlycklig över att äntligen vara tillbaka på Mammut! Hon slängde av sig skorna, drog av sig jackan när jag hade knäppt upp den och hann nästan inte med att få på sig tofflorna för hon ville så snabbt in till kompisarna! Så underbart att det har släppt nu! (Ta i trä...)

Därefter fick Linnea följa med mig till revisionsbyrån, där jag skulle lämna septemberpapper och få hjälp av Fredrik med att klura ut vilket vårt nya bokföringsprogram ska bli. Men Fredrik var försenad och vi var tvugna att vara på avdelningen kl 10, så vi hann inte vänta. Alexandra fick i uppdrag att berätta vad vi behövde i programmet och så fick de i bästa samförstånd beställa det som var lämpligast för oss. Så nu är det gjort och det kommer förhoppningsvis nästa vecka. Dessutom beställdes en tjänst som innebär att Hogia för över allt vårt till det nya programmet, så vi behöver inte sitta och föra över varje post manuellt. Supersmidigt!

På vägen till Östra åkte vi förbi världens bästa däckverkstad, Göteborgs Däckcenter i Kallebäck ;-) och fick, på 5 minuter på vinterdäcken! Skönt nu när det snöar med jämna mellanrum men ack så mycket snyggare Toyotan är med sommarhjulen på...

På sjukhuset fick vi träffa en läkare som gjorde massa undersökningar med Linnea. Sen ville naturligtvis ögon titta på henne. Problemet var bara att det var fullt i dag. Vi fick en tid på måndag men de ville att vi skulle träffa en ögonläkare snarast! Så vi fick vackert ge oss av till Ögonakuten på Mölndal.

Och det är här "skäms på mig" kommer in... Jag var så stressad och nervös över alla sjukor med barnen, så jag bara körde på med tankarna på alla andra håll utom bilkörningen och framförallt inte hastighetsmätaren... Japp, en hel del fattigare, blev jag idag... :$ Skäms!

Ögonläkaren på Mölndal kom fram till att ögat ser normalt ut och fungerar som det ska (skönt!) och inga tecken tyder på att synnerven är påverkad (också skönt!)

Vi nämner att vi ska träffa ögonläkaren på Drottning Silvia på måndag. Då visar det sig att det är samma läkare som vi är hos nu som jobbar där då! Det beslutas att vi inte behöver komma då...

Och det blir helgpermis! :-D

Under tiden som vi är på Mölndal, hämtar Labbe Theo och Lisa Molly. Småttingarna får jag hämta upp på väg hem. Theo är på verkstan och Molly hänger på stan ;-)

Trötta barn och en ännu tröttare mamma kommer hem. Då kommer grannen fram till mig. "Häftiga Bilar ni har här!" Jag förklarar läget, att det inte är våra men att de får stå här ett par dagar. "Mhm, Men du vet att fönstret står öppet på passagerarsidan på den svarta, va?"

I går var det världens storm här med tillhörande ösregn...

Någon står inte så högt i kurs just nu!

Den enda som blev ganska nöjd med situationen var Theo. Han fick nämligen följa med i Porschen till verkstan! Lycka! Bilen får stå inomhus över helgen och torka ordentligt!

Nu ska jag krama min sjuka älskling!

Just ja! Grattis till Erik och Lina som har blivit med hus!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Räknegåta!

Så hur många barn ska jag betala för då?
... och hur många får jag?
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 21 oktober 2010

Fler bevis att blåst är farligt!

http://mobil.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7999090.ab;jsessionid=2F640366C19A9E46A54F4C21C2EF0D7D.mobila

Theo gillar inte heller blåst. När han gick på Prästgårdsängens förskola, så gick han alltid in i leksaksförådet och lekte när det blåste ute ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

22 m/s i byarna!

Vad var det jag sa! Träd BLÅSER faktiskt ned i natt, tak blåser av och jag har faktiskt fog för min rädsla! Tom trädgårdsmöblerna blåser iväg! Inte en chans att jag kan somna innan det lugnar sig lite!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.473888-tak-och-trad-sitter-lost-i-goteborg
Published with Blogger-droid v1.6.2

Mattjuv!


Labbe kom hem när vi andra hade ätit färdigt, så han tog med sig maten in till vardagsrummet. Då slår Mollys matradar på direkt, trots att hon precis har ätit. Hon knör sig in mellan Labbe och maten, tar gaffeln ur hans hand och börjar skyffla in...

Inte förrän på eftermiddagen ringde de från avdelningen, bara för att meddela att Linneas ögonläkare inte var där idag. Därför var det bättre att vi kom in i morgon när han var där och att vi då passade på att göra hela raddan med undersökningar som de har planerat för henne.

De vet inte hur lång tid allting tar, eller om vi kommer hem i morgon överhuvudtaget. Då är det skönt att man har en fantastisk bror och svägerska som ställer upp! De har varit stand-by sedan vi åkte in igår, för Labbe har jouren (ovanligt va? ;-)) och just nu kan han inte bli av med den.

Men vi hoppas ju att det blir helgpermis åtminstone!

När Theo hade dansat färdigt förut, så fick han en födelsedagspresent av Sissi. En egen radiostyrd bil! Oj, vad lycklig han blev!

Han har inte gjort annat än kört bilen sedan han fick den. Ville knappt ens äta makaroner och köttbullar- hade inte tid!

I dag har de som ska bygga vårt badrum varit här och tagit mått. Det börjar dra ihop sig! Det verkar som det kommer lösa sig med det stora julbadet för oss! ;-)

Nu är Labbe rejält sjuk, föresten. När han kom hem förut, så hade han tagit en naproxen en timme innan och ändå hade han över 38 graders feber! Men att va hemma och bli frisk funkar ju inte för honom just nu, han har ju ingen som kan köra jouren för honom och eftersom det har snöat idag så är det full rulle och panikmycket på verkstan också. Och där har han Rasmus som hjälper till extra just nu, förutom Jimmie och Anders och ändå hinner de knappt gå på toaletten och lunchen får de äta strax innan de går hem. Som en vanlig dag under högsäsong med andra ord.

Nu sitter jag hos Molly som ska sova och lyssnar på vindarna utanför. Det blåser massor. Jag är livrädd för att något av träden ska blåsa ned på huset! Vi har ju inte hunnit få bort dem än... Usch, tvi och fy!

Lisa har precis varit ute och plockat undan allt löst och kollat så att förråds- och lekstugedörrar är ordentligt stängda. Ändå låter det som att allt är löst och flyger omkring. Läste på www.yr.no att det ska blåra ca 12 m/s!!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Sushi-Date på Vattenpalatset

Under tiden som Theo dansade hade Molly, Linnea och jag sushi-date med Sissi. Smaskens!

Molly och Theo delar på sushin, Theo tar riset och Molly tar laxen... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Heja Abbe!

Här är en till blogg som jag tycker ni ska kolla in.
Det är Abbes pappa som skriver om Abbe som föddes med hjärtfel som visade sig vara mer än så.

Abbe var elev hos mig på simskolan under ett år och en sån där charmig unge som man alltid kommer minnas!

http://www.hejaabbe.com/
Published with Blogger-droid v1.6.2

Konsten att dricka.

Dagens tandläkarbesök är över! Det gick över förväntan! En bedövningsspruta, 1000 flugor surrande i huvudet och gurgel i halsen och så var det klart! :-D

Sen fick jag reda på att den andra lagningen inte behöver göras och att de kanske kan göra en krona utan stift! Mindre besvär och mindre pengar!

När bedövningen började släppa så tog jag en värktablett och sköljde ned den med vatten, som bara forsade ur vänster mungipa...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ja se det snöar...

Första snön!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Tandläkaren och superrörig morgon...

Så var det dags då! Dagen jag har haft ångest för så länge. Tandlagningsdag nr 1! Usch, vill inte. Känner för att ringa och sjukanmäla mig, säga att vi måste till sjukhuset med Linnea och jag därför inte kan komma. Det kan ju visserligen bli sant men sån tur kan jag väl knappast ha. Och då skjuter jag ju bara på det... Nä, det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen.

Theo och Molly skulle ha gått till sina förskolor idag. Men så blev det inte. Total kaos morgon löste det så att de blev hemma istället. Labbe fick åka tidigare, Theo vägrade ta på sig kläder, bildörrarna hade frusit fast... Nåja, då får de ytterligare en dag på sig att bli glada och pigga ungar igen.

I morgon ska jag till Mölndals Revisionsbyrå och börja plocka tillbaka all bokföring. Köpa Hogiaprogram. Och då är det ju alldeles ypperligt om jag inte behöver ha barnen med mig. Blir nog ganska mycket att tänka på ändå.

onsdag 20 oktober 2010

Inskriven

Men vi får sova hemma! I sköna sängen hos trollen!

I morgon ringer de oss från 325an, så blir det neurologbesök och ögonundersökningar, favorit i repris... :-S

Enda bra med allt detta är väl att jag helt glömt bort att jag ska till tandläkaren i morgon...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Drottning Silvias Barnklinik

Väntan...

Men enligt ryktet, så har Linneas läkare, Jens Böhmer, nattjour i natt! Tur i oturen, för han är ju egentligen i Karlstad den här hösten!

Japp, vi hör honom!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu blir det Östra igen!

Linnea förlorade synen i dag igen och den har inte kommit tillbaka än, så nu bär det av till Östra igen....

BIlder från middagsbesöket igår.

Kocken!

Carlos leker med Theo och Molly.

En superlycklig Arvid! Nu lever livet för den här lille killen!

För att inte tala om den här mamman och hur livet leker för henne!!

Bus i trappen.

Kompisarna.


Men läses med fördel från början och i små portioner. 
Men läs den!
Klicka på länken bara så kommer du dit!

LCHF Recept: Mumsigt LCHF bröd | LCHF Recept.com

Detta ska provas:

LCHF Recept: Mumsigt LCHF bröd | LCHF Recept.com

Hoppas att det är gott också! I så fall är det bara pasta, potatis och ris som vi ska hitta ersättningar för ;)

Stackars Molly!

Nu sitter vi här, kl 2 på natten, Molly och jag. Molly är så snuvig och täppt i näsan, trots Nezeril och koksalt, så hon inte kan snutta på nappen! Och det låter som hon ska hosta lungorna ur sig (det kommer upp massvis med slem... ), så fort jag lägger henne ned, trots att hon är så uppallad så hon halvsitter. Och när hon hostar så, så kan hon inte andas och då blir hon vettskrämd och skriker hysteriskt. Sen tror jag att hon har ont i halsen också för hon vill inte ha "ssss" (juice) eller "nene" (välling) och det är två saker som hon nästan aldrig tackar nej till.

Så nu sitter vi här, jag vaggar och sjunger och Molly snörvlar, hostar och gråter... :-(
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 19 oktober 2010

Oj, vilken kväll!

Vi fick trevligt middagssällskap ikväll! Kerstin, Arvid och Carlos kom och hälsade på! Vi hade ju inte haft den äran att träffa nyförvärvet Carlos (eller Calippo, som Kerstin säger) tidigare men han fick ett välförtjänt MVG! ;-)

Vi beslutade att, eftersom Carlos kallas för Calippo så blir ju Arvid Piggelin, Kerstin Storstrut och deras gemensamma namn, GB!

Theo och Molly fattade direkt tycke för Carlos! Theo fick ju låna hans Iphone och spela på och han orkade lyssna (och tom verka intresserad!) när Theo spelade sitt DS och berättade vad de olika figurerna hette och gjorde. Jag är mycket imponerad! ;-)

Molly visade honom alla sina skor och eftersom han tom tog sig tid att hjälpa henne att prova allihop, så bestämde hon sig för att han var bra och satte sig bestämt i hans knä!!

Det blev en lång middag med mycket prat och skratt! Tur att vi redan hade bestämt att våra småtroll skulle vara hemma en dag till.

Jag tog en hel del bilder men jag orkar faktiskt inte plocka fram datorn och lägga upp dem nu (det här skriver jag ju på mobilen under tiden som jag sitter hos Molly och försöker få henne att somna). Men jag lägger upp dem i morgon. Lovar!
Published with Blogger-droid v1.6.2

V 42=Donationsveckan

Ni vet väl att den här veckan är det donationsveckan!

http://www.donationsradet.se/startsida/Sidor/default.aspx

Klicka gärna på länken ovan för att ta reda på mer och för att anmäla er till donationsregistret!

Det är jätteviktigt att anmäla sig, oavsett om man vill donera eller inte! Så dina anhöriga vet hur du vill ha det och slipper ta ställning till det...

1 år!

I dag är det ett år sedan huset blev vårt! Grattis till oss!
Published with Blogger-droid v1.6.2

På vår uppfart.

Jag tycker faktiskt att de passar riktigt bra till vårt hus. ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 18 oktober 2010

Rosa bandet!

Äntligen sover lilltrollet!

Bara stortrollet kvar...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Löjliga familjen

Satt och kollade lite på inlägget jag skrev i lördags. Vi ser ju ut som löjliga familjen!! Eller ja, jag är ju faktiskt inte med på nån bild men väl vissa valda delar av resterande familj. Men kul har vi!

Theo och Molly är sjuka igen! Ludvig och Linnea också! Och Labbe började känna sig riktigt hängig igår kväll, lagom till vinterdäcksäsongen! Och jag, som precis börjat känna mig hyffsat ok, vaknade i morse med världens huvudvärk och halsont! Ska det aldrig ge sig?!?

Molly hostar så hon kväljer sig. När vi skulle äta lunch idag, falukorv och pasta, favoriten, så hostar hon så att hon först inte kan äta. Sen, när hon har fått i sig lite, så blir det som att hon sätter i halsen och inte kan andas. Olycksfall- och HLR-utbildningen kom till nytta och vi fick ut massvis med slem och två pyttebitar med falukorv. Sen ville hon inte äta mer! Inte ens glass!!! Hon dricker lite i alla fall men vägrar äta något som helst.

Theo har varit på Ekmanska idag, eftersom han har varit sjuk så länge. Det har ju varit en sjukvecka, följt av 3-6 dagar utan snor, hosta och feber innan det har varit dags igen. Och däremellan har han varit så trött och hängig att han inte orkar nånting. De säger på förskolan också att de inte riktigt känner igen honom. Och han har inte varit jättepigg på vare sig simning eller dans den här terminen, alltså, han tycker att det är jättekul men han är för trött. Sen har han ju ändå kommit i säng väldigt tidigt, med hans mått mätt, redan vid 20 nästan varje kväll.

Idag tog de snabbsänka på honom men den visade inget. Men vi har bokat en tid för en mer fullständig utredning, för idag hade de bara korta akuttider. En lite "kul" sak hände på väg till provtagningen. Vi sitter i väntrummet och en sköterska kommer ut och ropar upp Theo. "Mamma, vad ska de göra?" (Läses med panik i rösten) "Jo, de ska sticka dig lite i fingret, det går jättesnabbt och känns inte alls lika mycket som när du vågade ta hål i örat" (Läses med lugn och pedagogisk röst) "UUUUÄÄÄÄH, NEEEEJ, JAAAG VIIIIL IIIINTEEEE" (Här kan ni nog räkna ut röstläge själva ;)) Samtidigt tar han tag i dörrkarmen ut från väntrummet. Jag bänder loss fingrarna och släpar med honom snabbt med bara en paus för att bända loss fingrarna från dörrkarmen in till provtagningen. Väl där inne, tar de tempen i örat på honom, skämtar och busar med honom, så att han tillslut slappnar av lite. Han hoppar upp i mitt knä och skrattar och busar tillbaka. "Dåså, säger sköterskan, då ska vi bara ta ett litet stick i fingret också." Vrålskriken börjar igen och han knyter ihop fingrarna med fingertopparna tryckta in i handflatorna. Vi får hjälpas åt för att bända upp och hålla fast fingrarna. Inte ens löfte om att få välja sak i lådan efteråt får honom att slappna av. Sticket går jättesnabbt och sköterskan pressade ut en liten, liten droppe blod och sög upp det i ett litet rör. "Men det kändes ju inte?" (Läses med mycket förvåning i rösten)

Han fick välja två saker i lådan, ett klistermärke och en rosa tapperhetsmedalj blev det.

På väg ut, genom väntrummet, berättade han för alla som ville höra (och resten också) att det gör minsann inte det minsta ont att ta blodprov ;)

Vet ni att snart är det jul? Bara 2 månader och 6 dagar kvar! Så nu börjar det bli brått med alla julförberedelser. Här har vi gjort marsipan och nougatrullar och pepparkakshus i eftermiddag. Två punkter på vår lååånga lista med allt som ska vara klart innan jul.

Djup koncentration när Linnea och Theo dekorerar pepparkakshuset.

Där tar vi lite mer grön kristyr.

Marsipan och nougatrulle-tillverkning.

Färdigt pepparkakshus!
Sen kommer lite bilder från helgen:

Molly-pappamys

 Theo på cykeltur.

 Molly studerar löven som har fallit ned från träden.

Det prasslar så härligt när man trampar på löven.

Cykelpromenad.


Linnea filmade Molly när de kastar löv.Molly kastar först utan att ha något i handen och när hon sen väl tar ett löv och kastar det så sitter det fast på vanten :D

Tyvärr vet jag inte hur man roterar en video...


söndag 17 oktober 2010

Dessa djurrättsaktivister... :@

Läste Aftonbladet om de här idioterna som släpper ut tusentals minkar och sen har mage att kalla sig djurvänner!

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article7969292.ab

Jag tycker att dessa minkfarmar borde förbjudas, självklart! Men att ta lagen i egna händer på det viset som de här aktivisterna gör, det är inte försvarbart!

Fast just lagöverträdelsen är väl, egentligen, det minsta problemet i den här frågan. Då är ju den fruktansvärt plågsamma död som de flesta minkarna går till mötes i sin nyvunna "frihet" värre, svält, trafik mm.

Och det allra värsta är ju den åsamkan överlevarna gör på den lokala faunan. Minken kan ju fullständigt slå ut djurlivet över stora områden. Detta får igenväxning och svält för inhemska predatorer som följd. Dessa skador tar många år, om någonsin att reparera.

Så de personer som säger att enda sättet att få stopp på pälsindustrin är att släppa ut djuren är enligt min mening antingen grymma, okunniga eller totalt dumma i huvudet!!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Stackars "lilla" örat...

Theos öra har blivit lite infekterat. Det har svullnat upp till nästan dubbel storlek och har det inte gått ned till i morgon så får vi nog ta ur örhänget. :'(
Published with Blogger-droid v1.6.2

Bilden...

Published with Blogger-droid v1.6.2

Molly ska ut och cykla

En så underbar höstdag kan man ju bara inte missa! Även om mamman är sjuk (jodå, fortfarande). Ludvig, Theo, Molly och Linnea gav sig ut på en liten cykeltur.
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...