Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 4 november 2011

Vi är hemma välbehållna igen.

Väskorna är uppackade, presenter utdelade, bilder inlagda på datorn men längre än så orkar jag inte i dag. Sängarna på hotellet var nämligen inte helt kompatibla med min kropp, så sömn har det inte blivit så värst med för min del...

Jag hoppas att jag ska få möjlighet att få ihop ett fint inlägg i morgon men jag fick en tråkig överaskning här hemma. Labbe hittade en sådan där äcklig mjölbagge i skafferiet i går, så nu blir det operation skafferisanering i morgon. Hoppas bara att det var den enda baggen vi kommer hitta!


Vissa inköp är inte helt genomtänkta...



Published with Blogger-droid v2.0

onsdag 2 november 2011

Så var det dags för mat igen då...

Dagen har verkligen gått i bufféns tecken. Buffé till frukost på båten och buffé till middag nu på kvällen på hotellet, med en liten rød pølse till lunch på stan.

Jag hittade en laddare till telefonen. Tänk att de har likadana telefoner i ett så exotiskt land som Danmark som det finns hemma ;-)

Vi har det hur bra som helst men vi längtar massvis efter vår Labbe, som fick stanna hemma och jobba!
Published with Blogger-droid v2.0

Framme!

Och installerade! Barnen utrustade med resepeng, redo för lite shopping, för mamman med teflonminne lyckades glömma mobilladdaren hemma. Så det är punkt ett på vår dagordning, att, på danska (?) lyckas hitta rätt laddare...
Published with Blogger-droid v2.0

Vi är på väg!

Vi hann och nu sitter vi och bufféar för full! Barnen lassar brieost, köttbullar, pannkakor, gurka och paprika och toppar detta med mjukglass! Vi vuxna njuter just nu av frukt och en god kopp te.
Published with Blogger-droid v2.0

Just i dag vill vi inte ha just detta.

Tur att båten inte går förrän om 45 minuter...

Wish us luck!

Published with Blogger-droid v2.0

tisdag 1 november 2011

Gaaarhg, Filuren, far åt fanders! Och ta min mobil med dig!

Ytterligare ett kapitel i följetongen om Filuren kommer här. Just nu roar den sig med att s a k t a n e d webläsaren så fort jag klickar för att kommentera. Det kan ta säkert 5 minuter innan kommentarsrutan dyker upp och ytterligare 5 minuter innan den blir markerad så det går att ens börja skriva. Då kommer det riktigt irriterande ( som om det inte räckte...), varje bokstav kan ta 2-3 minuter för att synas, mao en kort kommentar på 2-3 rader tar evigheter för mig att skriva. Och som grädde på moset gör den sega uppladdningen av sidan att diverse länkar inte ligger där de ser ut att ligga, jag vet inte hur många gånger jag har loggat ut mig när jag tror att jag försöker posta kommentaren! Man kan ju bryta ihop för mindre. Bör nog på fullt allvar fundera på ny och snabbare telefon. Är det någon som har någon med en riktigt bra webläsare, ett otroligt lagringsutrymme och en bra kamera att rekomendera? Jag är oerhört tacksam för tips för min ZTE Blade håller inte alls måttet.

Filuren har fler strängar på sin lyra. Nu när jag skulle skriva det här inlägget så har den plockad bort mitt Blogger-droid som jag har BETALAT för!! Så nu får jag köpa det på nytt, gratisvarianten är lite för osäkert för mig, det fungerar inte alltid.

Sådärja, nu har jag fått gnälla av mig lite frustration, nu kan jag sova!

Godnatt!
Published with Blogger-droid v2.0

Packad och klar!

Nu har vi fixat och packat och ordnat och grejat och äntligen är vi klara! Klockan 9 i morgon bitti går båten mot The Reef i Fredrikshavn, för några härliga baddagar med småttingarna och deras farmor.

Nu väntar vi bara på att de ska komma ned från Bovall, så ska vi äta lite och sedan krypa i säng.

Jag fick reda på något som kändes lite jobbigt förut i dag. Min favoritgrupp är ju Nitzer Ebb och killarna i gruppen har jag alltid sett som gamla gubbar, även när jag upptäckte dem i mitten på 80-talet. Nu fick jag höra att sångaren, Douglas McCarthy är tre år äldre än mig! Vad är jag då, om han är en gammal gubbe och har varit det i snart 30 år?
Men han verkar ju inte vara äldre i dag, än vad han var ´88 på Kåren. Här är de på Sticky Fingers i våras.

Nej, nog med nostalgi, nu ska här brassas käk, lite grill och klyftpotatis och en god rödvinssås till det!

måndag 31 oktober 2011

Kusinträff och blöjtest

Vi har haft en otroligt rolig och otroligt intensiv dag i dag!

Vi startade dagen med att redan klockan 10, befinna oss i Majorna för lite kusinbus. Molly och Frida gav järnet från början till slut, till lilla Sofias glädje. När man är 6 månader är det gôrspännande att kolla när stora tjejer busar och leker. Theo och Ludvig passade på att gå ut och leka på den stora gården.

Efter det besöket hastade vi vidare in till Kungsgatan, för Molly skulle vara med i ett blöjtest. 8 barn i numrerad T-shirt och blöja lekte och fikade i 3 timnar. Molly hade verkligen superkul och höjdpunkten var när hon fick ställa upp för fotografering, det älskar hon vår lilla linslus!

Nu snurrar tvättmaskinen, för i morgon ska här packas och växlas pengar, för på onsdag drar vi!

söndag 30 oktober 2011

Theos Halloween-Bowlingkalas

Under tiden som Theo var inne på dansen sminkade jag i ordning Molly och Ludvig och sedan när Theo hade dansat färdigt var det hans tur. Rätt många blickar och kommentarer blev det.

Lite scary blev de allt, mina (i vanliga fall) sötnosar.

Sedan bar det av in mot Gamlestan och Strike & Co där 16 vildingar med tillhörande föräldrar, morföräldar och syskon skulle göra banorna osäkra! För att inte tala om hur osäkra de gjorde övriga bowlare, nästan alla var ju utklädda, den ena läskigare än den andra. Det var häxor, pirater, döden, spöken, ninjor och flera andra otäckingar.

Alla dessa läskiga figurer sprang in till våra banor och bowlade som om de inte hade gjort annat. Så kul de hade! Och så bra allt gick! Efter dryga timmens intensivt bowlande var det dags för välförtjänt energipåfyllning i form av tacobuffé. Raskt köade monstrena upp och lassade på köttfärs, ost, såser och massvis med grönsaker. Alla barnen åt som hästar och tog om flera gånger. Men det fanns ändå lite plats kvar för glassbomben som följde på maten med bara en liten presentöppnarpaus mellan. Så mycket fina presenter han fick! Bla fick han presentkort på biobesök och hamburgare, häftiga lysande lasersvärd, lego, Playmobils adventskalender, en mugg att måla själv, pilbåge, darttavla mm, mm. Jag behöver knappast säga att han var helnöjd med hela kalaset va?

Det var en mycket lycklig 6-åring som ropade upp alla kompisars namn delade ut varsin godispåse till dem och fick massvis med kramar! Sedan tog han med sin kägla, som han fick av Strike & Co och vacklade, helt slutkörd ut till bilen!

Tack alla snälla och goa kompisar för att ni var med och fixade ett så lyckat kalas för Theo!

Men nu ska jag strax nana, för i morgon är en annan dag!

Lite badbilder bara.

Här pågår kalasförberedelser för fullt och gårdagen ägnades åt desamma, plus att jag äntligen blev färdig med alla mina bilder. Nu ligger samtliga tryggt förvarat på den externa hårddisken och jag har fått hur mycket som helst extra utrymme på datorn!

Nu har jag också kunnat lägga in bilderna från kamerorna och här är lite bilder som jag tog på barnens simskolor i veckan:

Det är viktigt att duscha innan man badar!

Rutschkanor är kul att leka med i vattnet!

Och simmar och simmar gör vi!

Våra små blötdjur och jag! 
Det är Theo som har tagit bilden på mig och Molly.

Nu sak vi strax åka bort till Mölnlycke för Theos dans och sedan bär det av till Strike & Co för lite bowlingkalas med Halloweentema! Och ja, jag har kameran med! ;-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...