Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 24 september 2013

Theo vet precis...

hur man lindar sin pappa runt lillfingret!

Theo har ju ofta svårt att komma till ro på kvällarna. Hans inbyggda klocka är inte helt synkroniserad med vår värld med skolor som börjar på morgonen. Får han styra helt själv, så lägger han sig vid 22 och vaknar vid 9 på morgonen. Nu har vi dock satt klockan 20 som läggtid här hemma, annars är han ett vrak på morgonen men då kan det vissa kvällar bli ganska mycket spring, tänk Alfons Åberg, ni vet, törstig, kissenödig, komma-på-vad-man-glömt-bort och lejon i garderoben. Nu har vi dock aldrig haft just lejon i garderoben här, men väl komodovaraner under skrivbordet, vulkaner i trädgården och dinosaurier på grannens tak.

I kväll var en sådan där kväll. Mycket spring. Efter många om och men och en massa kullerbyttor i vår säng, så tröttnade Labbe lite på detta och sa till på skarpen, att nu måste han faktiskt sova, varpå Theo lommar in på sitt rum. Strax därpå kommer han in i vardagsrummet. Igen! Fast den här gången lägger han bara en lapp på bordet framför Labbe och springer snabbt in på sitt rum igen.

På lappen står det:

"Förlåt, pappa! Jag älskar dig!"

Kramkalas!

I dag kom Molly hem och berättade att de, när de var ute i skogen på förmiddagen, hade ätit morötter och tittat på svamp och sedan hade de gjort svampar i lera med hatt, fot och strumpa och i morgon ska de måla dem! Det bara bubblar ur henne om allt roligt de gör på skolan och vad den säger och vad den gör! Inga hemligheter här inte.

Här har det bakats i kväll. Sjuorna och niorna på Casa har en kabaré tillsammans varje år och eftersom Ludvig går i nian igen, så är han med där. I morgon kväll är det premiär! I pausen ska det säljas fika och till det så ska det bakas. Ludvig valde att göra kladdkakor och passade på att baka en till oss samtidigt, till barnens stora lycka! Vi ska ju gå på kabarén på torsdag och tänk om det inte finns någon kladdkaka kvar då...

Nej, nu har han, snurrpellen, äntligen somnat, så nu tror jag att jag ska göra detsamma!

Lite rimligare i år än vansinnet i fjol.

Inget rekordpris för hummer i år http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17530997.ab

måndag 23 september 2013

Då var det visst måndag igen?

Theo hade fullt upp när jag kom för att hämta honom på Casa. Han var målvakt i en oerhört viktig match! Nu hade han ett väldigt bra lag med sig, så han hann till och med att (flörta?) busa med en av alla de söta tjejer han omger sig med hela tiden. Fast när det väl hände grejer på hans planhalva så var han på hugget direkt och räddade en svårt skott på mål!

Till slut lyckades jag slita honom både från tjejen och från matchen, så vi inte skulle komma försent till simskolan.

Molly var betydligt lättare att få med sig, simskolan är ju en av alla de höjdpunkter under veckan som hon älskar!

När vi väl kom till simskolan så hade musten gått ur Theo totalt! Han var helt slut och orkade verkligen inte ta ett enda simtag just i dag. I vanliga fall hade jag försökt mig på lite milt tvång för att få i honom i vattnet men den här veckan kommer bli ganska intensiv för honom ändå och så var han ju sjuk förra veckan. Molly ville dock gärna ha med mig i vattnet så Theo gick och frågade sin kompis badvakten om han fick sitta inne i hytten medan Molly och jag badade och det fick han till sin stora lycka! Det blir ganska varmt inne i badhuset med vanliga kläder på sig annars.

Molly och jag lekte och busade ordentligt under den timme som var innan hennes simskola körde igång. Hon åkte rutschkanor, hoppade och dök från kanten och så landade hon till slut i en varm bubbelpool och därifrån ville hon inte gå upp. Fick kämpa en del för att få med henne in till lektionen.

Lektionen gick bra, ryggsim och dyk från kanten övades friskt. Hon kämpade järnet och var helt slut efteråt. Vi duschade snabbt och åkte hemåt.

I dag hade jag lyckats förbereda middagen så att det bara var att tjoffa in den i ugnen, vänta en kvart och så kunde vi hugga in sedan. Jag hade till och med dukat! Det är inte utan att jag känner mig rätt stolt över mig själv!

I morgon blir det nog något med grön paprika till middag!

söndag 22 september 2013

Swooosch....

Det var ljudet av helgen som försvann...

Full fart och en massa kul men vad skönt det hade varit med en dag till!

I vår familj börjar lördagar med dans! Mollys Funky Kidz tillsammans med Totte är ju en höjdpunkt för henne. Theo är inte lika road av att sitta i en gymnasiekorridor och hänga (det kommer väl en tid när han kommer uppskatta det...) så han sprang över till grannen och frågade om han fick vara där under tiden och till hans enorma lycka så fick han det! Själv tycker jag det är himla trevligt att sitta där tillsammans med Rebecka och ett gäng andra trevliga föräldrar och tjata bort en stund.

När vi kom hem fixade jag lite carbonara till lunch innan det var dags att dra ned till Ponnylyckan och ett varv i skogen med de där livsfarliga (fast lite mindre livsfarliga den här gången) bestarna. Den här gången valde Theo Kanel och Molly valde sin namne, Trollet. Och ja, vi ska försöka att ta oss dit nästa lördag också...

Efter att barnen suttit av, rusade vi till bilen och raceade in till stan. Theo skulle få hänga med idolerna, Tobias, Benjamin, Mattias och hans syster Malin på en danstävling! Så han hade sett fram emot detta!

Under tiden gick Molly och jag en sväng till Liseberg, där vi mötte upp Anniie och hennes pojkvän som var på snabbvisit i Göteborg. Lite, Rabalder, godis, hoppande flygplan och en massa kaniner var vad vi hann med under de två timmar vi var där.

Efter en kaninshow som fullkomligt förtollade Molly, var hon redo att bege sig hemåt.

Fast först gick vi förbi Le Baron och hälsade på Jean och Fadi och köpte med pizza hem.

Sedan kom det jobbiga momentet. Att slita Theo från danstävlingen. Som tur var hade gänget precis gått ut till Gyllene Måsen för att äta lite och det tog "bara" en halvtimme att få med honom därifrån. Molly blev ju lite medskyldig dock. Tobias frågade henne om hon ville följa med in för att se på alla fina klänningarna inne på tävlingen och självklart ville hon det!

När vi till slut kom hem fick vi ställa in de kalla pizzorna i ugnen och värma dem. Goda var de i alla fall! Jean hade dessutom skickat med en liten överraskning till mig, lite goda libanesiska röror och bröd, som han vet att jag älskar! Mmmm, så jag njöt av den middagen!

Labbe kom hem lagom till att pizzorna var varma och han hade med sig varsin liten present till barnen. Theo fick en sådan bil som vår granne har. Theo hänger gärna med dem när de håller på och fixar i garaget och älskar att få åka med. Nu fick han alltså en likadan leksaksbil och han älskar den! Molly fick en mysig fåtölj som hon kan sitta i och kolla på Bolibompa!

Söndagen började helt fantastiskt! Sovmorgon till efter klockan 9!!! En dröm!

Sedan följde lite fixande innan det var dags att ta svängen förbi Allum och köpa present till Mollys kompis 4-årskalas och vidare färd till själva kalaset. Molly ville inte att jag och Theo skulle stanna kvar, så vi fick vackert ge oss av.

Vi tog en sväng förbi hans favoritcafé, ett café vi ofta besökte när Molly gick på Mammut och vi fick lite tid över mellan hämtning av Theo på Casa inne i Göteborg och hämtningen av Molly på Mammut i Öjersjö. Nu var det dock väldigt längesedan vi var där och vi kände båda att vi saknade de där stunderna när det var bara vi två och vi kunde få sitta och prata om Theosaker i lugn och ro. Måste försöka få till lite fler sådana stunder...

Efter upplockning av en styck fyraåring som inte alls ville åka från kalaset, åkte vi hem och åt tacos! Och glass!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...