Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 11 maj 2013

Vilken härlig dag!!

Först ut var Fridas och Sofias kalas. En hel drös med härliga ungar och deras föräldrar släppte loss fullständigt hemma hos familjen Nilsson-Harald. Sätta knorren på grisen, korv med bröd, ballonger i kubik, ketchup lite här och var, massor med fina presenter, hinkvis med kaffe till föräldrarna, precis som det ska vara på ett riktigt lyckat barnkalas!

Superfin (och gooood) glasstårta bjöds det också på!

Himla skoj med ballonger!

När kalaset var slut åkte vi en snabbis förbi pappan på verkstan för lite kramar, innan vi drog vidare mot Liseberg. Ludvig hade dessförinnan förvånat mig rejält! På frågan om han ville följa med till Liseberg svarar han att nej, han måste stanna hemma och plugga!?! Kan det vara så att han börjar bli vuxen?

De har gjort om väldigt mycket bland barnatraktionerna på Liseberg i år. Bland annat är Farfars Bilar flyttad och rejält omgjord och barnen älskade den!

Kolla in Adams stil, med armbågen nonchalant ut genom fönstret. Har man raggarföräldrar så har man ;-) Barnen tyckte att det var extra roligt att de fick ett eget körkort efter att de hade åkt!

Erika hade också åkband till Mollys stora glädje. Så hon fick vackert följa med på allt som Molly ville åka. Fast hon led inte speciellt av det, det syns väl klart och tydligt vem som hade roligast av dem!

Vi åkte och åkte. Det var inte speciellt mycket folk i dag, så köerna var inte alls långa, 10 minuter som mest. Theo och Adam åkte bergbanan säkert fem gånger.

Molly älskar ju Lisebergskaninerna och var väldigt nyfiken på det nya Kaninlandet.

Hon rusade in så fort så killarna knappt hängde med!

Allt därinne var jättefint! Flera nya, roliga attraktioner för mindre barn. Det var bara en grej som jag inte var helt förtjust i. En lekplats som låg i anslutning till Kaninhuset. Själva grejen med en lekplats är ju toppen men inte hur den var uppförd. Marken bestod av sådant där mjukt underlag som är gjort av gamla uttjänta däck men det gick väldigt högt upp och var väldigt brant. Flera barn kom nedrullande för de här kullarna under tiden som vi var där, några slog sig ordentligt. Inte riktigt det man vill ha ut av ett Lisebergsbesök. Nu går det ju bra att komma in på lekplatsen från andra hållet också, där det finns trappor istället och väl inne så var det himla kul!

Det har varit en riktig sommardag i dag. När vi åkte hem vid 19.30, stod temperaturen på 17 grader! Helt underbart!

Vi fick med oss Adam hem, så han och Theo sover gott i Theos säng nu. Molly tycker att hon är stor nu när hon ska fylla fyra i morgon, så hon skulle natta sig själv i kväll. I cirka 2 minuter låg hon själv i sängen innan hon ropade att hon behöver sin mamma...

Nu ska vi alla krypa till kojs snart, det är ju familjens morgonpiggaste medlem som ska firas på sängen i morgon bitti!

fredag 10 maj 2013

Frida Fyraåring och trevligt besök!

Den här tjejen blir stor i dag! Hon fyller fyra år!! Vår fina, mysiga, roliga, söta kusin Frida!!

Hästtjej, precis som sin mamma, till mosterns förfasan...

I morgon ska vi åka bort till Mölnlycke och fira fyraåringen Frida och Sofia, som ju fyllde två år i tisdags. Det är många födelsedagar i maj numera. Frida är ju, som bekant, bara 36 timmar äldre än sin kusin, Molly...

Molly har beställt hamburgare till sitt kalas på söndag, så jag gav mig av till Martin Olsson tidigt i morse för att införskaffa detta. När jag kom hem hade vi fått besök.

Totte, Charlie och Rebecka kom för att leka lite! Molly och Totte leker så himla bra tillsammans och hade jättekul. "Jag tycker så mycket om Totte" sa hon nu när jag nattade henne! De två ska börja dansa tillsammans i Funky Kidz nu till hösten. Det kommer bli jättekul, det har Molly bestämt!

Nu är huset färdigatädat! Linnea har varit här och hjälpt till i dag. I morgon drar hon upp till Smögen för att jobba och kommer tillbaka lagom till kalaset på söndag.

Och Theo? Jodå, han lyckades faktiskt sova hela natten hos Isak! Gissa om det var en stolt pojke som kom hem i morse! Men han blev lite putt när jag utbrast; åh, min älsklingsgubbe, vad glad jag blev när du inte var här när jag vaknade!

torsdag 9 maj 2013

Städa, städa varje fredag...

fast i dag är det ju torsdag...

Men städat har jag gjort. Sett till att fått undan vintergrejerna, letat fram sandaler och sommarjackor, sorterat alla dessa pappershögar som växer som ogräs här hemma, skurat toaletter och tvättat både kläder och skor.

Småtrollen har varit ute och lekt precis hela dagen och tonårstrollet har hållit på med massa skolarbeten.

Theo blev kvar hos grannarna och ska visst sova över där. Vi får väl se...

onsdag 8 maj 2013

Orientering i ösregn och smaskig middag.

Casa har haft orientering i dag. Hela skolan, förutom förskolan, har varit ute i skogen och försökt hitta hem igen. Vartenda barn kom tillbaka igen! Dyblöta! Lagom till att de körde igång så öppnade sig himlens portar över dem. De var så tappra allihop, ingen gav upp trots att de verkligen blev genomblöta ända in på underkläderna.

Theo var lite skeptisk till det hela innan de startade, tänk om de inte hittade tillbaka! Efteråt var han helnöjd och hade tyckt att det var hur kul som helst.

Nu startar ju långhelgen och det firade vi med revben och potatissallad. Denna maträtt faller verkligen Molly i smaken! Grillad gris som man får äta med händerna, kan inte bli så mycket bättre!

Själv festade jag till det med en kall öl! Mmm...

I morgon blir det till att städa, det stundar ju stort kalas här i helgen.

David Lindgren på Funky Kidzavslutningen på Svenska Mässan

Insåg att länken med klippet där David Lindgren uppträder, inte kom med i inlägget om danshelgen.
Titta på ? på YouTube

4-årskontrollen avklarad.

På söndag är det ju en stor dag och i dag är det en nästan lika stor dag!

Dels fyller världens bästa Sissi år i dag och dels var det dags för 4-årskontrollen på BVC!

Vi kom i god tid och hann kolla lite på alla spännande maskiner som håller på och jobbar kring Munkebäckstorg. Molly hade gärna stått där hela dagen, hon älskar "traktorier" och deras kompisar. Som tur var blev hon kissnödig, annars hade jag nog fått komma in med en skrikande unge under armen...

Fast det är ju himla kul inne på BVC också, gäller bara att skynda sig att leka, så att man hinner med allt!

Väl inne hos får fantastiska BVC-sköterska Fatima, gick allt som på räls. Molly visade upp alla sina färdigheter, som att rita, hoppa, räkna alla fingrar, göra piruetter och sjunga; "you sextext me to paradise"...

Hon imponerade stort på Fatima på syntestet, där hon glatt säger bokstäverna istället för att peka på tavlan i knät.

Det är en duktig, 95 centimeter lång och 14, 7 kilo tung fyraåring vi har!

tisdag 7 maj 2013

Sommardans och kameralycka!

Vårterminens danskurser är precis avslutade och då kör sommarkursen igång.

Theo har dessutom fått danssällskap i form av världens bästa Evelina. De går en Just Dancekurs, där de, under fyra tisdagar, får prova på olika danser. I dag stod det chacha på schemat.

Kommer ni ihåg kameran som gick sönder? Den jag använder för undervattensfotografering? Den har slutat att tillverkas och det är bara den och en modell till som passar i det undervattenshuset som jag har! Förstår ni hur förtvivlad jag blev när jag insåg detta? Då förstår ni nog lyckan när jag hittade just en av dessa modeller på tradera och den ännu större lyckan när det stod klart att jag vann auktionen och fick köpa kameran för 300 kronor!

Nu kommer jag kunna fortsätta fotografera under vattnet!

Nu ska jag bädda ned mig och försöka kurera mig. Kom hem med världens huvudvärk vilket visade sig bero på feber. Jag hoppas innerligt att febern beror på den värmebölja vi har haft här i Göteborg i dag.

Man är ju verkligen inte van vid så höga temperaturer!

Världens sötaste 2-åring!

Denna söta lilla tjej, fyller faktiskt 2 år i dag! 2 år! Hon är precis lika gammal nu som storasyster Frida och kusin Molly var när hon föddes och då var ju de jättestora, så självklart är Sofia en stor tjej nu!

Massa grattiskramar till världens sötaste 2-åring! Vi ses på lördag!

måndag 6 maj 2013

Sådana här måndagar är ganska bra måndagar.

Måndagar som ingår i en vecka som innehåller tre arbetsdagar. Härligt med en kortvecka, det känns som den kommer i rättan tid just nu.

Helgen var otroligt rolig men också otroligt intensiv! Vi var på plats i Heidhallen redan klockan 10 på förmiddagen. Theo ville förbereda sig ordentligt inför de tre grenar han skulle tävla i.

Förutom hiphop och gagnam, så skulle han tävla tillsammans med Samuel i en duomerengue. Det innebär att de dansar merengue bredvid varandra och har gjort en koreografi tillsammans. Då måste man ju även öva tillsammans.

Det övades och övades hela dagen, enbart avbrutet av tävlande. Hur det dansades går att se prov på i tidigare inlägg och dansskolans uppvärmning är något man bara måste se. Kolla särskilt in Tobias,  Theos dansfröken, den energin. Då ska man också betänka att han, senare under dagen också skulle tävla. Duracellkanin... ;-)

Här är det hiphop som gäller. Lite ålderskillnad på de tävlande. Killen till höger om Theo är en fantastisk duktig kille som vann denna tävling!

Söndagen var Mollys dag! Klockan 12 installerade vi oss på Svenska Mässan för att strax möta de här söta nallarna,  Funky och Funkylina.

Molly stormtrivs på scenen, precis som storebror. Det finns inte tillstymmelse till blyghet. Det är så självklart för henne att hon ska dansa där på scenen och alla de hundratals som sitter i publiken är enbart där för att beundra henne! Mollys grupp hade sambatema, med glitter, härliga färger och guld!

När Molly och alla de andra barnen dansat färdigt, så var det dags för den här skönsjungande gossen att äntra scenen, David Lindgren.

Lite skönt nu, när både fredagar och lördagar blir lediga, från och med i morgon dansas det på tisdagar istället!

Sinclairs goes Gagnam!

Så här ser det ut när det är uppvärmning med en hög Sinclairselever;
Titta på Sinclairs goes Gagnam på YouTube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...