Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 13 oktober 2012

Dagens Mollycitat och julstämning.

Förra helgen sov ju Adam över här, då kom Molly och berättade detta för mig;

"Mamma, Adam har sovit i sopsäcken i natt."

Eftersom Theo är sjuk i dag, så har vi tagit det lugnt. Jag älskar "A Christmas Carrol" av Charles Dickens och har den i otaliga varianter, både i bok och på film. Jag vill ju så gärna dela med mig av denna passion, så i dag mutade jag mig till att vi skulle titta på den (du får välja vilken film du vill sedan, om vi tittar på denna först...) och Theo tyckte faktiskt att den var fantastiskt bra (Jiiihaaa!!)

När pappan kom hem tog vi ett dopp i bubbelpoolen på altanen. Sååå skönt!

Kanske en idé?

Crazy Working Mom: Diary of a mother on the brink of snapping!

Vi fick vända....

Theo hade extra körövning i kyrkan nu på morgonen och jag och Molly skulle vidare till Casa för Föräldraföreningsmöte och allaktivitetsdagen men av detta blev det inget. Vi kom till Munkebäckstorg och där blev Theo väldigt dålig, så vi fick vackert vända. Extra tråkigt är det ju just i dag, för nu missar vi den stora invigningen av Casas fantastiskt fina, nya multisportarena! En jättefin sportanläggning med konstgräs och möjligheter att utöva massa olika sporter. Jag hoppas verkligen att någon ser till att fota detta tillfälle och att jag kanske kan få lite kopior!

Tackolov verkar Theo må lite bättre nu och vill ha spagetti och köttbullar och sedan lördagsgodis.

fredag 12 oktober 2012

Dagens Mollycitat

Jag vill inte att polisen ska ta min mamma. Poliserna är mina bästa kompisar. Jag kramar dem. Och ambulansen.

??????

Två av tre skolbarn...

är hemma från skolan i dag. I natt var det, precis som jag misstänkte, Theos tur att bli sjuk. Feber och ont i halsen, precis som Molly. Nu hoppas vi att detta inte blir långvarigt, det händer ju mycket i helgen, med start redan i morgon. Dansen i kväll, missar han tyvärr och det gillar han inte. Han har nämligen anmält sig till sitt livs första danstävling och vill öva och öva...

Nu har vi skickat iväg det enda friska skolbarnet och pappan och ska äta lite frukost.

torsdag 11 oktober 2012

Bara vara...

är det vi har ägnat större delen av dagen, jag och Molly.

Solen sken dock så lockande ute, så Molly höll på att tjata hål i huvudet på mig om att hon ville ut och cykla! Med 39 graders feber! En annan är ju mer död än levande när temperaturen börja kliva över 38-strecket?

Nåväl, jag tänkte att vi tar väl en liten tur bort till brevlådan. Dit hann vi inte på långa vägar innan Molly kroknade och jag fick gå och putta på henne...

Theo har haft körövning i kyrkan i dag. Det börjar ju närma sig söndagens musikal!

Det blev en väldigt lång övning i dag och han var helt slut när han kom hem. Fast nu är han väldigt hängig och klagar på "ont i pannan", så risken är ganska stor att Molly och jag får sällskap här i morgon.

Nu sover de dock gott, hoppas att de mår bättre i morgon, båda två.

Jag har ju helt glömt bort att berätta att Ludvig var väldigt nöjd med sin Barcelonaresa. Massa spännande utflykter och den kvällen de la sig tidigast, så kom de i säng klockan 3. Han kom hem sent på kvällen dagen innan Theos Lisebergskalas och han höll ut till klockan 15, sedan höll han på att somna stående och fick åka hem och lägga sig.

Jag blev riktigt rörd, för trots det späckade schemat, så tog han sig tid till att handla små presenter till sina syskon och till och med till de vuxna!!

Själv har jag haft en riktig skräpdag, så #%*#@ ont! Jag har inte orkat ta tag i någonting alls, överhuvudtaget. Jag vet ju att det kommer bli bättre (jag är otroligt tacksam för alla som delar med sig om sina kunskaper och erfarenheter om detta till mig, det behöver jag verkligen just nu, även om jag är urusel på att svara!!) men just nu känns det rätt hopplöst. Det blir ju bara värre och värre....

Febernatt och tandlossning.

Den här lilla trollungen är sjuk. Febrig och förkyld. En riktigt orolig natt har vi haft, med mycket gråt och springande efter diverse gosedjur, dricka och toalettbesök. Så nu har vi bänkat oss i soffan, bland mysiga filtar och gosedjur, utrustat oss med juice och te och kollar Bolibompa och det tänker vi fortsätta med!

Theo däremot är kärnfrisk i dag och dessutom överlycklig! Tand nummer två lossade nu på morgonen! Eller lossade och lossade, han tog tag i den och drog ut den! Visserligen sätt den knappt fast men ändå. Han ville verkligen inte svälja den här också, som han gjorde med den första tanden han tappade, då när jag och Lisa var i Berlin.

onsdag 10 oktober 2012

Pappan på simskola!

Labbe har varit med på simskolan i dag! Ingen jour och vintersäsongen har inte riktigt kört igång än, så han fick vackert följa med. Barnen var överlyckliga och Molly släppte honom inte för en sekund. Det fick ju lite negativa följder under lektionen, det blev inte så himla mycket simmat, om man säger så. Till slut, efter hot om att pappan fick gå ut om hon inte skärpte sig, kom hon igång. Lite halvhjärtat men bättre än kardborreleken hon lekte med sin pappa först. Två korta längder simmade hon, 6 meter långa, fast hon vanligtvis simmar 12-meterssträckan utan problem...

När det var dags att dyka från kanten och ned till botten, kvicknade hon till ordentligt och dök och dök.

Middagen intogs på Vattenpalatset, pannkakor hade barnen önskat sig, så det blev det.

Nu är vi hemma och barnen och pappan har lekt med Theos radiostyrda helikopter som han fick i födelsedagspresent i går. Den är så kul men rent livsfarlig att leka med inomhus...

Nu är det hög tid för soffdäckning för den här mamman, totalt slut är jag, orkar verkligen inte en sekund till.

Det är kaaaaallt!

Jag fryser! Jag väntar fortfarande på att sommaren ska komma igång...

Trängselskatt i Göteborg...

Titta på Mix Megapols Morrongäng - Vad hände med det glada Göteborg (Gotye - Somebody that I used to know) på YouTube vill vi inte ha...

Första skrapet...

Då har vi haft första frostnatten för den här säsongen. Minusgrader och påföljande rutskrapning.

Höst...

tisdag 9 oktober 2012

Theos 7-års dag!

I dag blev det tidig hämtning, redan klockan 14. Theo fick en peng i födelsedagspresent och ett presentkort på att få, i sällskap av sin mamma och pappa, gå på stan och handla precis vad han vill för den pengen.

Först började vi med en födelsedagsfika på Condeco. Brownies, citronmarängpaj, chokladboll och blåbärspaj blev det.

Efter en snabb sväng in på H&M för inköp av en blå t-shirt till söndagens musikal, var det så dags att shoppa födelsedagspresent. Valet föll på BR, där han valde en röd radiostyrd bil och banbitar till sin Hexbug Nano.

Sedan gick vi till Lush och luktade oss igenom sortimentet och handlade några badbomber och varsin liten tvål till barnen. När expediten fick höra att Theo fyllde sju år i dag, så fick han en bit honungstvål i present! Theo blev överlycklig!

Man blir hungrig av allt spring i affärer, så vi begav oss bort till Korsvägen och Le Baron, där Theo själv hade ringt och bokat bord till klockan 17.30. Libanesisk middag till mig och Labbe, pizzor till småtrollen och plankstek till Ludvig. Fantastiskt gott, som alltid!

Precis som den här fantastiskt goda efterrätten! Smördegsrullar fyllda med en slags vaniljpudding med sirap och hackade pistagenötter på. Ljuvligt gott!

Nu sover en mycket nöjd sjuåring gott i sängen. I morgon ska han bli firad i skolan också, de var nämligen iväg till Universeum hela dagen i dag. Det gäller att dra ut på det roliga!

Projekt Helix

Projekt Helix Detta ser vi fram emot!

I dag är det en superviktig dag!


Världens bästa Theo fyller nämligen 7 år!!

Tänk, jag tycker att det var alldeles nyss vi var och fick den här första bilden på vårt lilla mirakel.

Och så kom den här lille prinsen. Dagen efter ett alldeles otroligt intensivt Lisebergsbesök, där jag åkte så mycket jag bara kunde med bautamagen. Nästan en vecka hade jag gått över tiden och var mer än lovligt trött på att vara gravid. Klockan 11.42 kom han, 4480 gram och 52 centimeter. På kvällen sköt de fyrverkerier på Liseberg...

Grattis på 7-års dagen, vår fantastiska, söta, snälla, duktiga, underbara Theo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...