Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 1 september 2012

Att så mycket folk kan få plats på ett och samma ställe...

Det var många som hade samma tanke som oss i dag. Att nu har skolorna kört igång, nu är det nog inte så många som har tid att gå på Liseberg. Tänk så fel vi hade!! Nu var vi där ganska tidigt och till en början kunde man åka lite utan att behöva köa i en timme. Först ut blev Flumeride, där Molly tjöt som en stycken gris, jag vill inte åka, jag vill inte åka. Nu bör man ju inte hoppa ur båten när den är igång, så hon fick vackert sitta kvar varvet ut...

Ludvig och Theo åkte längst fram och blev sjöblöta när vattnet vällde över. Ludvig såg ut som han fått en snyting efter att han lutat hakan mot Theos blåfärgade  hår...

Molly lugnade ned sig och var så lycklig eftersom Labbe var med på Liseberg hela dagen.

Lite airhockey hann vi med och Ludvig hittade ett spel där man skulle jaga älg. Det är nog tur att han inte har jägarlicens och skulle ut i skogen och jaga på riktigt, han såg inte skillnad på en älg och en ko...

Lite lunch stod näst på schemat, en Caesarsallad med skaldjur blev det för mig, Marianne och Labbe. Reine valde gravad lax, Lisa och Ludvig tog varsin köttet och Theo och Molly valde pasta och hamburgare från barnbuffén. Allt var väldigt gott och väldigt mycket. De körde med radiostyrda båtar i Spegeldammen, så där blev vi stående ett tag. Himla kul att se när en av båtarna faktiskt gick på grund och en annan kom till undsättning.

Det var ju Kanindagarna i dag och det kallade av gröna känner. Molly kramade och kramade och på frågan hur många kaniner hon hade kramade i dag, visar hon upp alla sina fingrar. En hel del kända ansikten sprang vi på därinne. Barnens lagkompisar, Hugo och Natalie ( http://ebifamiljen.blogspot.se/?m=1 )och en hel massa andra. Så det blev en del pratande. Det och det faktum att det var superlånga köer till alla attraktioner, gjorde att det inte blev så där väldans massa åkt. Vi fick lova barnen att vi ska gå hit igen, så de får åka det de missade i dag.

Småtrollen åkte med Labbe hem, så passade jag och Ludvig på att åka och handla lite. Det blev grönsaker och chips med dip till middag. Det var ingen som var speciellt hungrig, så det var alldeles lagom. Nu har Marianne och Reine åkt hem och barnen håller på att nattas. Snart är det sofftid för min del!

Man hoppas ju på att det bara är vanlig trötthet...

Skulle fixa mitt morgonte. Låter det dra lagom lång tid och tar med mig koppen ut på altanen och dricker. Varmt vatten. Glömde tekulan...

Suck.

fredag 31 augusti 2012

Drömvinsten

På ICA pågår just nu en tävling med en riktig drömvinst. I alla fall om man frågar en snart 7 årig liten kille. Självklart fick han delta, efter ett löfte om att dela med sig med många om han, mot förmodan, skulle vinna. Theo mår toppenbra nu och har varit ute och lekt hela eftermiddagen. Det är skönt att det ofta går över snabbt, de få gånger han blir sjuk.

Nu är fredagstacosen avklarade och barnen ska strax stoppas i respektive sängar. I morgon ska det, enligt prognosen, bli toppenväder, så det verkar som det blir ett besök på Liseberg. Det är ju dessutom stora kanindagen där, med massa känner som springer runt överallt  och dansar och åker karuseller. Gissa om Molly längtar! Lika mycket som Theo fasar... ;-)

Viss musik är ju bara bättre än annan...

Här är en låt som jag nog aldrig kommer att tröttna på, Clandestino med Manu Chao.
Titta på Manu Chao - Clandestino (LIVE) på YouTube

Sjukstugan fortsätter här men Theo är på bättringsvägen, så det blir nog Liseberg och pappafirande i morgon vad det verkar!

torsdag 30 augusti 2012

Monster och toalettfasoner .

Höjden av lycka, enligt Molly, är när hon får Theo att reagera på något sätt. Bäst är när han skrattar och nästbäst är när han blir skrämd och det lyckades hon med i dag. Själv tycker jag att monstret är alldeles för gulligt för att jag ska bli rädd...

Molly har dessutom lite annorlunda toalettvanor. Hon vill att vi öppnar skåpet med spegeln på, så hon kan se sig ordentligt. Så sitter hon och gör grimaser åt sig själv.

Theo mår lite bättre nu och lyckades få i sig en hel majskolv och en halv hamburgare till middag i kväll. Febern har gått ned lite, nu har han "bara" 39 grader. Fast han har varit lite piggare på kvällen och till och med orkat retas lite med både storebror och lillasyster. Det blir en VAB-dag i morgon också men, peppar, peppar, Molly verkar fortfarande må bra! Hoppas Theo är frisk tills på lördag, för då ska vi fira pappans födelsedag. Egentligen fyller han först på onsdag men det är ingen större chans att han är hemma en vardagskväll under en jourvecka, så vi passar på att fira lite i förskott .

Går det att lära gamla hundar att sitta?

När jag precis hade vant mig vid Labbes Xperia Active så får jag min nya mobil. På den sitter alla funktioner spegeln mot den andra... I-landsproblem men så jobbigt ändå...

Slut på det dåliga samvetet, med andra ord...

Aftonbladet: Choklad medicin mot stroke

Ynkans ynk...

Lillplutten är inget vidare kaxig i dag. Orkar inte mycket mer än att häcka i soffan, framför TVn. Äta vill han inte alls, inte ens favoritsoppan...

Första VAB-dagen hösten 2012 och första bloginlägget med nya mobilen.

Theo har mått riktigt dåligt under natten men är lite piggare nu. Molly däremot är på Casa och roar sig, hon ville inte vara hemma, trots att båda bröderna är det.

Något som är mycket roligare, är presenten Labbe kom hem med till mig i går kväll! En Samsung Galaxy SII, som jag har önskat mig lääänge! Äntligen en mobil med rejält minne, stor skärm och en riktigt bra kamera! Nu ska jag fortsätta krama Theo och kolla klart på Harry Potter.

onsdag 29 augusti 2012

Från party till sjukstuga på två sekunder.

Fast först kör vi en genomgång av dagen.

En rejäl dimma mötte oss när vi gav oss av hemifrån. Man såg bara ett par meter framför bilen. Det blev till att praktisera krypkörning den första biten, tills vi kommit ned en bit för bergen. Där var det istället gråmulet. Detta klarnade dock snart upp och redan när jag hade lämnat alla barn på Casa så sken solen från en klarblå himmel. Ludvig gjorde ett försök att gå till skolan i dag. Han har ju precis börjat nian och kämpar järnet med betygen. Han vet ju redan nu vilken linje han vill in på, på gymnasiet och för det måste han få upp betygen lite till, så det är lite tufft nu. Tyvärr fick han ge upp redan efter någon timme och kom bort till mig på verkstan. Han var kvar över lunch och sedan körde jag hem honom och plockade med mig Lisa istället.

Vi åkte till Casa, där jag släppte av Lisa och hämtade med Molly. Jag och Molly åkte ut till simskolan, där det gick riktigt dåligt till att börja med, Molly ville ingenting alls. Dessutom hade hon fått väldigt ont i ögonen i dag, fast på ett sätt var det positivt, då fattade hon äntligen vitsen med simglasögon! Till slut kom hon igång och simmade på som bara den, gjorde andningsvändningar helt på egen hand och ville aldrig sluta... Att vi inte hämtade upp Theo och att Lisa blev kvar på Casa berodde på det här:

Partydags! Kostym, slips och färgspray i håret och killen är så redo som man någonsin kan bli! Lisa hjälpte till att fixa i ordning honom inför klassfesten, eftersom jag inte hann. Visst blev han stilig! Lisa skickade den här bilden till mig och under den skrev hon; "Kolla in Mini-Barney", alltså tjejtjusaren och kostymnissen, Barney från "How I Met Your Mother"

Efter simskolan skyndade jag och Molly oss, så att vi skulle hinna möta upp Lisa och Theo när klassfesten var slut. Molly fick en festis i bilen och när hon druckit upp den satt hon och pratade om sugröret. Fast hade hon inte hållit i ett sugrör, så hade jag nog aldrig förstått att det var det hon menade.

När vi hämtat Lisa och en helt slutkörd men lycklig, liten kille vid Casa, beger vi oss hemåt. Vi hinner inte långt förrän Theo säger att han har ont i pannan. Det är ett osvikligt tecken på att han är på väg att bli sjuk och mycket riktigt, 38,8 visar termometern på. Höstterminens första (men absolut inte sista) VAB-dag är här! Nu ligger han med frossa och sover i vår säng.

Lilltrollet har också somnat, efter en massa sådant här. Kli på ryggen är det skönaste som finns, enligt Molly. Nu ska jag kolla lite TV och hoppas på att Labbe inte får alltför många jourjobb i kväll, så att han kan komma hem och göra mig sällskap snart!

Mollys Belly är ett besvärligt gosedjur.

Molly älskar sina gosedjur och har hela sängen full av dem. Det är väl i sig riktigt mysigt om det inte hade varit för en av dem, Belly. Det kan ju vara ganska besvärligt att få Molly att komma till ro och somna på kvällarna och när hon väl har somnat vill man gärna att hon ska fortsätta göra det. Men det är då, när man försöker att, så ljudlöst som möjligt, ta sig upp ur hennes juniorsäng, utan att väcka henne och börja om hela nattningsprocessen, som man råkar sätta sig på Belly...

och så är det kört...

tisdag 28 augusti 2012

Nyttan av TV.

TV är en fantastiskt uppfinning! Förutom att den är oumbärlig klockan 06:10, en lördag, när man själv är mer död än levande medans unga damen är hur vaken som helst, så kan den även hjälpa till med barnuppfostran. Eller, i detta fallet, tonåringsuppfostran! Ludvig tycker att hans mamma är otroligt elak och kass, för att hon inte tillåter honom att dricka energidrycker, som till exempel Red Bull och liknande. När han är myndig, då får han, om han fortfarande vill, dricka hur mycket Red Bull som helst men tills dess så är förbudet totalt och mamman struntar fullkomligt i om "alla andra får" För mamman har också varit tonåring en gång i tiden, för sisådär hundra år sedan och vet alldeles utmärkt hur det där, "alla andra får" fungerar...

Nu var det dock ett program på TV, där de testade effekten av dessa energidrycker på kroppen och det var inte något som var positivt på något sätt, vilket Ludvig verkade förstå, för han var tyst (och det vet alla som känner honom, att den pojken är inte tyst ens när han sover...) när programmet var slut. Framförallt den delen när de likställde koffein och socker med droger verkade bita hårt... Kanske vi slipper tjatet om dessa drycker nu! Båda småtrollen har haft det så bra, så bra i dag. Stackars Ludvig däremot, är vrålförkyld och har fått stanna hemma i dag men han tror att han orkar gå i morgon. Vi håller tummarna för det och för att han inte har hunnit smitta ned resten av familjen. På eftermiddagen har Theo valt kläder med omsorg, det ska nämligen bli klassfest i morgon och då gäller det ju att vara snygg. Valet föll, till slut på kostymen(!) med slips och allt. Cool friss med tillhörande färgpray ska ordnas i morgon också. Det blir Lisa som kommer hjälpa honom med detta, partyt är samtidigt som simskolan och vi vill inte att Molly ska behöva missa sin lektion också. Får se om han vågar visa sina moves på dansgolvet den här gången...

Dagens Theocitat

"Mamma, vet du vad jag hittade i dag? Ett äpple med en mask i! Jag har det i väskan men nu har masken krupit ut." En sak är säker, mamman tänker INTE plocka upp väskan i dag...

måndag 27 augusti 2012

En bra dag!

Det har varit en dag, som lämnar efter sig en väldigt behaglig känsla. Allt har flytit på, inget har krånglat, de problem som har uppstått har snabbt och enkelt löst sig, tidsschemat har hållits och maten blev god.

Så här bra kan man ha det på jobbet! Mysig stol, eller hur! Just nu håller jag på och nattar en supertrött liten tjej. Supertrött och superpratig och vill att jag ska klia henne på magen(!), plus att hon vill lyssna på "Barbiedockan", det vill säga 90-tals hiten, Barbiegirl med Aqua...

Nu behöver jag er hjälp!

Är det någon som ser min lilla, lilla aluminiumburk, som man har kryddor i när man gör grytor? Jag kan inte hitta den!

Första dagen avklarad!

En hel vecka tidigare än beräknat dessutom. Hösten börjar bra!

Bara en påminnelse, den är ju så himla bra!

Titta på FUN.: "Some Night" (official Video) på YouTube

Repeat...

Den knappen har vår klurige, snart sjuårige trollunge, hittat. Den används flitigt på kvällarna när han ska somna. Varje kväll får vi lyssna på en och samma låt. Om och om igen, tills han har somnat.

Vilket, för den här klurige, snart sjuårige trollungen, kan ta låååång tid...

söndag 26 augusti 2012

Det blev båtmässa i dag!

Molnen sprack upp och blottade en klarblå himmel! Fast då satt vi redan i bilen, rustade med regnställ och varma tröjor. Den utstyrseln åkte av direkt när vi, direkt efter Kornhallsfärjan, var framme vid Gillholms Marina, där den flytande båtmässan var. Cirka 23 grader och strålande sol blev dagens väder!

Många fina båtar fanns det, bland annat en av våra favoriter, en Nordic Ocean Craft 33. En helt perfekt båt för oss, precis lagom stor och oerhört välplanerad. Att den dessutom inte är lika dyr som motsvarande modeller från andra märken, gör ju inte saken sämre.

Barnen hade urkul, klättrade i och ur båtarna och undersökte vartenda liten vrå och skrymsle. Molly älskade, förutom båten ovan, Windybåtarna och blev så där kvitterlycklig, som bara hon kan bli, varje gång vi klev ombord på en sådan. När vi klev av en jättevacker båt i mångmiljonklassen, säger hon till sin pappa; "En sådan här båt vill jag ha, pappa och en häst! Kan jag få det, pappa?"

Båt kanske det blir någon gång men inte en häst. I dag fick hon nöja sig med hamburgare istället och det nöjde hon sig med. Det blir nog lite tuffare att avleda från sådana önskemål, ju äldre hon blir... När vi kände oss mätta, både på båttittande och hamburgerätande, så tog vi färjan hemåt igen. Eftersom vi hade ätit lunch såpass sent i dag, så var vi inte jättehungriga när vi kom hem, så det blev en avsmakningsmeny med några förrättsfavoriter.

Vi började med gratinerad löksoppa.

Därefter gick vi vidare till avocado med gräddfil, hackad gul lök och ishavsrom.

Avslutningsvis blev det gambas al ajillo med bröd till. Trots att det bara var smårätter, så blev vi rejält mätta, det är ju ganska mastiga rätter, alla tre. Nu sover trollen gott och jag ska förbereda lite inför i morgon. Molly ska vara på Casa till klockan 14 i morgon, alltså hela dagen fram till mellanmålet, så jag ska faktiskt passa på att åka till jobbet och starta upp hösten där. Lite konstigt känns det allt, jag har ju inte suttit där och jobbat sedan i juni, när Molly fortfarande gick på Mammut.

Men nu....

nu blir det båtmässa!

Tror inte man är så jättesugen på båtmässa i dag...

I alla fall inte en flytande båtmässa, utomhus...

Niel Armstrong har lämnat jorden.

Aftonbladet: Första människan på månen är död
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...