Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 11 december 2010

Efter tö kommer snö!

Efter en dag med plusgrader, duggregn på förmiddan och solsken på eftermiddan, så fryser det nu på ordentligt och SNÖAR!

Jag är helt glad över att Labbe inte har jouren inatt och att ingen av oss ska ut och köra.

Jag hoppas bara att det inte vräker ned för mycket inatt så jag inte kan komma till jobbet imorgon. Det är ju näst sista lektionen för den här terminen.

Nu ska jag krama ett litet hostande troll som har lite jobbigt att andas...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Theos 5-års kalas!

Theo fyllde ju 5 år i oktober. Då hade vi ju släkt- och kompiskalas på Liseberg. Men kalaset för klasskompisarna har vi inte hunnit med riktigt bland sjukhusvistelser, jobb och annat pyssel. Men så idag var det äntligen dags!

Theos Bushuskalas! Det blev full pott från klassen, alla kom! Tyvärr var det en del manfall av kompisar utanför klassen, så det var bara Isak som kom. Fast Isak är ju allt annat än bara! :-)

Nej, jag vill inte vara med på kort!

Theo, Linnea och Molly kastar sig med dödsförakt nedför rutschkanan!

En kort samling i gröna rummet, på med gröna västar, kort regelgenomgång, sen var det organiserade kaoset ett faktum!

Bollhav

Datapyssel

Mina bollar!

Åh, jösses, hur ska jag kunna ställa mig upp när golvet rör på sig?

I discorummet dansas det för fullt!

Jag hinner inte nu, mamma, jag måste åka en gång till!

Efter lite drygt en timme var det paus för korv och glass och presentöppning!

Alla paketen.

Åh, jag vill öppna dem nu!

Många ville hjälpa till att öppna!

Detta följdes av ett pass med riktigt intensivt busande för att avslutas med mottagande av en godispåse i utbyte mot den gröna västen.

Det gäller att vara snabb om man ska hinna med att få några bilder på den här killen...

Ett gäng mycket trötta men väldigt nöjda barn troppade av med sina minst lika nöjda föräldrar (hihi, nu får vi i säng ungarna i tid i kväll!)

För att inte tala om vår supernöjda son! "Mamma, jag är SÅÅ lycklig!"Eftersom Bushuset ligger bakom ICA Maxi så passade vi på att handla när vi ändå var där. Och vi gick in hela familjen! (Ja, minus Lisa då, som satt hemma och pluggade) Det är nog första gången det händer. Vi åker ju alltid en i taget, så barnen slipper följa med när man ska handla en del. Jag begriper inte de här familjerna som åker båda två och släpar med sig barnen och storhandlar i två timmar när affären är knökafull med folk. Synd om både barn, föräldrar och annat folk i affären. Och så ineffektivt! Ska jag bara handla lite så är det ju klart barnen kan följa med.

Men idag var alltså hela familjen med. Lite spännande upplevelse. Theo var ju helt slut efter kalaset, Molly också och hon var dessutom vrålhungrig. Vi stod ut med detta i ca 20 minuter, sen tog Labbe med sig småttingarna och Linnea hem i Toyotan. Under tiden handlade jag och Ludvig färdigt i lugn och ro och tog SAABen hem.

Linnea och Labbe utnyttjade tiden då de slapp handla effektivt och satte upp nästan alla ljusslingor. Bara det vackra glittriga, som vi köpte igår, kvar att sätta upp!

Bushuskalas!


Published with Blogger-droid v1.6.2

Ja se det töar, ja se det töar...

4 plusgrader och duggregn är vad Göteborgsvädret bjuder på idag! Och för att jävlas ordentligt så ska det frysa på under eftermiddagen och eventuelt en del snö uppepå isen...

Tur att Theo har sitt Bushuskalas idag, så vi har anledning att vara innomhus på förmiddagen! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 10 december 2010

Så var det dags igen...

Så här ser det ut, nu igen, när jag försöker svara på era kommentarer:
http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com/search?q=ac%C3%A5%C3%A4mdemn.%2C-%3F%21+AC%C3%85gh.%2C+taabcjk.%2C-%21+PQSjka+gdemnap%C3%A4nker+mycket+p%C3%A5+er+och+h%C3%A5ller+tummar+och+t%C3%A5r%21rst+jkghijla+mn%C3%B6tvdepr+tgijljl+dghig+moacgh+jlgjkghijka.%2C-%3F%21%3A-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Fredagsmys!?

Tanken för dagen var ju att åka in till stan, luncha, julshoppa och kolla in julskyltningen. Nu blev det inte riktigt så men det blev bra ändå!

Lunchandet förlades av praktiska skäl i Mölndal. Var liksom på vägen från revisionsbyrån, där vi hade hämtat min dator och in mot stan.

Och in till stan blev det inte, av praktiska skäl där också. Det gick nämligen inte att ta sig in till stan, totalt kaos med urspårade spårvagnar och annat som lamslog all trafik i innerstan. Som en ganska vanlig dag i Göteborg, med andra ord.

Vi hamnade istället på Allum i Partille. Med ett litet stopp på vägen på verkstan. Vi såg nämligen något jättefint i träden i Mölndals Centrum, det lös och glittrade så fint! Jag och Theo utbrast i kör: "Såna måste vi ha!" Springer in till Gillgrens och det är faktiskt de som har sålt just de vi såg och de hade några paket kvar. Vi köpte två med tio i varje. De ska upp i morgon, tillsammans med övriga slingor.

Det var med panik- och ångestkänslor som vi närmade oss Allum. Fredag eftermiddag brukar betyda kaos men alla var nog inne i stan och skapade kaos där istället, för det var nästan folktomt! (Lite överdrivet kanske men med tanke på vad vi väntat oss så var det känslan man fick.)

Vi började med apoteket, värktabletter till Lisas knä, tätt följt av kabelinköp på Claes Ohlsson.

Först därefter kunde vi börja med julinköpen. Och det gick väl sådär. Theo önskar sig ett teleskop och vi gick till Teknikmagasinet. Men de var slut! I hela Göteborgsområdet... Suck, får leta vidare i nästa vecka.

Barnens julkläder lyckades vi med i alla fall idag.

Theo i sin nya kostym som han har längtat efter så och Molly i sin vackra, blå klänning.

Lite annat småplock blev det också men knappt några julklappar men idéer fick jag!

Tiden bara rusade iväg och helt plötsligt började affärerna stänga! Va? Men vi är ju långt ifrån färdiga!

Tur att ICA Maxi har öppet till klockan 22...

Så länge stannade vi dock inte. Precis när vi svänger ut från parkeringen, ringer telefonen. Det är Linnea.

Hon var väldigt len och glad på rösten, då vill hon alltid något.

"Mamma, Var är du, vad gör du, jag sitter på 511an som precis kör förbi er (vink, vink), strax framme i Partille men har glömt min laddare, kan du åka efter bussen till stationen, hämta upp mig, köra hem mig och sen tillbaka till stationen?"

Hon fick åka med hem och sen körde Labbe henne...

Bortskämd??

Ludvig är också på vift ikväll. På bio, senaste Harry Potter. Han har löst allt själv, bokat, betalt och hämtat! Efter filmen skulle han och Oliver komma hem hit men bussarna var inställda, så de kom bara till Korsvägen sen fick de ta vagnen hem till Oliver som bor i Örgryte. Där sover de inatt.

Och vi som hade köpt ribs! Mmm, mer till oss!

Molly älskar ribs, gnager benrent!

Theo gillar också.

Vi satt och pratade lite om tid och ålder, när vi frågar. Theo om han vet hur gammal mormor är. Svaret kommer utan att tveka; 100 år! ;-)

Oj, höll på att glömma! Lovade ju Theo att berätta! Det var han som fick välja kalenderklapp idag! Lyckan visste inga gränser när jag kom för att hämta!

Vad klappen innehöll?

En liten snurra, så klart! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lunch! Kl 15.15...

Äntligen blev det lunch! Asiatisk buffé för mig och Lisa. Theo och Molly delar på 8-bitars nigiri med lax, Theo tar riset och Molly tar laxen.

Theo delar sushin med pinnarna och på frågan hur han får in dem i munnen visar han:

med handen

och stoppar i munnen. Klart!

Nu väntar julklapparna på att bli inhandlade!

Ja, just ja, nästan allt på min lista är avbockat! :-D Så skönt!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Varför kan inte folk se sig för?

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article8257330.ab
Nu har det hänt igen! En bärgare som har försökt utföra sitt yrke har blivit påkörd av en ouppmärksam förare!

Ser man blinkande lampor och bilar stående på vägen, saktar man inte in då? Ser sig för?

Detta är jag så rädd för! Labbe är ofta ute på vägarna och byter däck på långtradare, bussar och andra fordon. Han har flera ljusramper på taket och runt servicebilen med blinkande lampor. Loggan är gjord av reflex. Han har varselkläder på sig. Han tänder flera varningsbloss. Han ringer ofta ut polis och vägassistans för att hjälpa till att blockera.

Tar folk det lugnt förbi där han står och försöker jobba? Nej, det är på något vis som att de blir provocerade av att han "står ivägen", som att han skulle jävlas med dem för skoj skull.

Inte ens när polisen står med saktar folk in. De tycker väl att bara de inte åker dit för fortkörning så är allt ok. Även om det är på 110 vägen och det står en stor långtradare och en servicebil och tar upp ena körfältet, med en lite däckgubbe som försöker få behålla livet samtidigt som han försöker utföra sitt arbete och få undan det som är ivägen.

När folk måste tvärnita för att de kört på varningsblossen, som står och sprutar ut en 2 meter lång eldslåga, så blir de förbannade på Labbe för att han skulle ha förstört deras fina bil.

Nästa gång ni ser någon som står och jobbar på vägen, tänk då på att det kan vara någons älskade sambo, någons förälder, någons barn!

Det kan vara vår Labbe...

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 9 december 2010

Ibland blir det inte något med något...

Dagen är planerad och strukturerad. Energin är (nästan) på topp. Och ändå...

Någonstans blir det fel...

Den omsorgfullt gjorda planeringen går i stöpet.

Energin dalar.

Strukturen är inte så strukturerad längre.

Av 8 punkter på min dagordning är sammanlagt 0 utförda.

5 koppar dubbel espresso inmundigade varav 1 återförde lite energi.

Helt plötsligt nattas det barn och jag undrar var den här torsdagen tog vägen...

Men

Badrummet är färdigkaklat och huset är städat! Glad är jag åt detta fast jag är helt oskyldig till dessa båda storverk!

Och så tar vi nya friska tag imorgon! :-) Julshopping, revisionsbyrå, datafixande, ljusslingor, frysinkoppling, hårfärgning, hårklippning och fakturabetalningar står på schemat plus superhögen Allan med kundfakturor som ska bokföras...

Och trots att jag inte fått något gjort av allt på min lista, så har det faktiskt varit en bra dag!

Dagens Theocitat: "Har du köpt nytt hår?" Frågan ställd till Linnea som stolt kommer och visar upp sitt, i vanliga fall väldigt lockiga men nu omsorgsfullt plattade hår.

Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 8 december 2010

Min knäppa telefon!

Något har hänt med min telefon, så jag kan inte svara på era kommentarer. Jag skriver men när jag ska skicka, kommer det upp en sida som säger ungefär: inget svar hittades på din sökning på: ag=m67. Gapjg¥ 8<0{58atqt wa. (Obs, Inte ordagrant återgivet ;-)) Och inte kan jag svara på datorn heller för den fick jag lämna hos Alexandra på Mölndals Revisionsbyrå idag... Men jag har läst och jag ska svara så fort jag kan! Jag lovar!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Redigering:

Kan inte lämna kommentarer hos er heller... :(

Idag har jag varit i tortyrkammaren...

Eller förlåt, hos tandläkaren, menar jag! Nu äntligen ska min söndertrasade tand börja fixas!

Det var ju en gammal lagning som sprack och delade tanden itu, samma dag som Molly var beräknad till. Ena biten satt ordentligt fast men den andra var väldigt lös. Inte helt optimalt inför förlossningen, så jag lyckades efter en del tjat och förklaringar, få en tid hos Tandakuten. Där lagade de tanden provisoriskt medan de hela tiden frågade hur jag mådde. De var lite smånervösa över att ha mig som patient, fullgången graviditet med femte barnet. Undrar varför?

Jag fick order om att snarast möjligt åka och laga tanden ordentligt. Och 19 månader senare så gör jag det!

Det visade sig att det var gjort en rotfyllning i tanden varvid tandläkaren i förbigående påpekar att "jaha, då behöver du ingen bedövning då." Jag blir alldeles kall, vadå ingen bedövning? Jag behöver massor med bedövning, allra bäst vore om de kunde söva mig! Men eftersom jag har munnen full med bomullstussar, suggrejer, speglar och petgrejer så kan jag inte säga något alls!

Han borrar, petar och bänder för att få loss den gamla rotfyllningen. Sen tvättar han ur tanden med något som bränner som eld i munnen och sen ska det torka, varvid jag måste ligga med munnen vidöppen hela tiden. Sen ska tanden rotfyllas igen med något som ska förbereda rotspetsen för ett stift. Så, efter 55 minuter, slutar besöket med en ihopskrumpen tunga, spruckna läppar och en provisorisk rotfyllning, igen. Och 2800 kr mindre i plånboken! Och en tandvärk som inte är av denna värld.

Men under tiden hade Labbe och Molly börjat jobba med alla ljusslingor men tyvärr har vi inte förlängningssladdar så det räcker och en var felkonstruerad, så det blir inga bilder idag. :-(

Lisa gjorde ett ryck idag och fick in alla rena kläder i skåp och lådor, helt underbart! Nu kan vi börja bygga igen! ;-)

En sak som jag inte kan förstå (fast man kanske var likadan själv som liten), det är detta fenomen: när man lämnar barnet på förskolan på morgonen, så vill barnet absolut inte vara där, utan vill bara åka hem igen. Och när man kommer för att hämta på eftermiddagen, så vill barnet absolut inte åka hem, utan vill bara stanna kvar och leka. Då påpekar man lite fint för barnet att kom ihåg detta imorgonbitti när jag lämnar dig då. Men kommer barnet ihåg det morgonen därpå? Nehejdå, inte då. Då är eftermiddagsbråket totalt bortglömt och barnet vill absolut inte vara på förskolan, utan vill bara åka hem...

Published with Blogger-droid v1.6.2

30 år har gått.

Kommer ihåg som om det var igår. Hemma hos Frida, också en Beatles-älskare, när hennes föräldrar berättade. Vi grät! Länge! Spelade igenom alla favoriter.

Min Theo delar faktiskt födelsedag med John Lennon!

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 7 december 2010

Vägen till en kvinnas hjärta...

... Går via ljusslingor!

En låda med fyra ljusnät!

En härva med ljusvattenfall!
Detta kom Labbe hem med till mig idag! Han vet att jag älskar sånt, ljus och glitter! Förhoppningsvis så ska han hinna få upp det imorgon också, för han ska nämligen vara LEDIG imorgon! Detta är för oss en så stor händelse, så det känns som om TV-nyheterna borde uppmärksamma det ordentligt. Här har vi ju killen som berättar att han visst har haft semester och att det visar sig vara fredag-lördag-söndag han har varit ledig. Det som normalt folk kallar helg...

Småfolket är ju sjuka igen, så jag fick ringa stackars Alexandra på revisionsbyrån idag och fråga lite försynt om hon kunde tänka sig att hjälpa mig med en månad till. Och hon är ju min räddande ängel, så det kunde hon. Så imorgon bitti ska jag åka dit med papper, pärmar och dator. Lättnad!

Theo mådde bättre och bättre under dan, så han och jag slängde oss iväg till simskolan på eftermiddan. Och vad han simmade! Längd efter längd, crawl, rygg och bröstsim, varvat med lite dyk och ett och annat hopp. Min duktiga lilla fisk, fast han är ju egentligen en sköldpadda nu och till våren blir han pingvin. Fisk får han vänta med ett tag, då måste han ha fyllt 6 år först. ;-)

Superduktig var han i dusch och omklädningsrum också, gick hur smidigt och snabbt som helst.

Glad som en lärka är han i duschen!

Molly var ju kvar hemma med systrarna och Theo (jag med) tyckte nog att det var mysigt att vara iväg på tu man hand.

Spagetti och köttfärssås blev det, till allas glädje, till middag idag.

Jag var lite elak mot Ludvig, som på hemväg från pingisen, smsade och frågade vad det blev för mat och fick svaret bruna bönor och fläsk, det äcklgaste han vet! Men han blev väldigt glad när han kom hem. :-)

Molly åt som en häst med kunde ändå inte motstå lite "Lady och Lufsen-spagetti" med pappan efter maten. Mycket pasta och pussande blev det!

Mmmm...

Puss på dig!

En av Mollys favoritsysselsättningar, förutom att äta, är att torka. Minsta lilla spill och hon måste torka direkt. Hon lever då efter mottot: man tager vad man haver, kökshanduken, Theos badbyxor eller kuvertet med elräkningen...

Men nu sover småtrollen. Ludvig står i duschen. Lisa läser (tror jag) och Linnea pluggar till sitt Öl- och Whiskyprov som hon har i morgon och Labbe (som inte dricker alkohol i allmänhet och öl och whisky i synnerhet) försöker hjälpa henne.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Så vabbar vi, så vabbar vi, så vabbar vi igen... (melodi: små grodorna)


De här små äppleätande trollen höll hela familjen vakna inatt med sitt ihärdiga hostande och snörvlande! Och jag som trodde att det kanske var över...

Att det dessutom börjar bli panik på jobbet gör ju inte saken roligare. Blir nog till att anlita revisionsbyrån en månad till...
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 6 december 2010

Jippi! Jourfri vecka!

Den här veckan är vi extra glada! Labbe är nämligen helt jourfri! Och det sker, som mest, var fjärde vecka. Och en sån härlig vecka är det den här veckan!

Nu är det ju fortfarande ganska mycket på verkstan, det behöver faktureras och sånt men när han väl har kommit hem, så vet man att han inte behöver ge sig av igen, utan kan var kvar hemma hos oss.

Nu på kvällen passade han på att klippa Theo. Vi hinner aldrig iväg till frisören och Theo har tjatat hur länge som helst på att han vill klippa sig.

Nyklippt 5 åring.

Labbe har flera gånger fått höra att han är såå lik nån som heter Messi. Labbe är totalt ointresserad av fotboll (till våra fotbollstokiga kunders muntra fascination), så han hade ingen aning om vem denna Messi är. Vi googlade och hittade den här bilden.

Kopian?

Jag vet inte jag, om det är nåt vidare likt...

Originalet?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Vi kom iväg till simskolan!

Och vi fick med alla badkläder! Det enda vi glömde var Theos simglasögon men eftersom det inte är hans simskola idag så gick det bra ändå. Jag fick med mig kameran också.

Äntligen blev det Mollys tur att bada!

Balansringen är en favorit!

Så fort man har fått på den så simmar man iväg från mamma.

Bubblar lite...

Plaskar...

Pratar lite med fröken Rebecka.

Vi försökte ta lite dykbilder men vi har jobbat stenhårt med att hon ska vända och simma tillbaka till mig när jag släpper ner henne i vattnet med ryggen mot mig. Så när Rebecka skulle försöka göra ett överlämningsdyk så jag kunde fota så vände Molly sig tillbaka fort som attan, så det blev bara massa vändbilder...

Den här bilden tog faktiskt Molly!

Janet kör bomben. Det är inte bara barnen som tycker att detta är superkul!

Bolljakt! Molly har fångat två!

När man har fångat bollarna ska man simma bort till kanten och lägga dem i korgen.

Mollys favoritavslutning.

Så ska man fånga dem.

Molly fångar flest, fyra stycken!

Och sen stoppar man tillbaka! Jenna och Benjamin fixar också.

Efter lektionen kom Theo tillbaka. Han och Sissi hade varit ute och åkt den röda rutschkanan.

Undervattenslycka! Benjamin är som en fisk i vattnet!

Bus med Sissi!

Sissi är just nu lika lomhörd som jag är, fast hon har öroninflammation och jag har ju  hörselgångsinflammation men resultatet blir detsamma. Ganska intressanta diskussioner vi hade idag, bestod mest av: Va? Vad sa du? Förlåt, jag hörde inte? Kan du ta det igen? Fast sen kom vi på att om jag går till höger om henne så funkade det, för hon hör inte på vänster öra och jag hör inte på höger öra!

Nu står potatisgratängen och fläskfilén i ugnen, salladen är färdig och det är jag med...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...