Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 juli 2013

Dagens Mollycitat

"Molly, du får lägga in din hjälm i hyllan."
"Men jag kan inte göra det med en hand, jag håller i den här i den andra handen."
"Men lägg den där den ska vara då?"
Jamen den ska vara på mitt rum och jag hittar inte mitt rum!"

Nog för att vi kan ha det lite stökigt ibland men inte är det riktigt så illa?!?

fredag 5 juli 2013

Hjullastare, bakning, discopremiär med bakslag och dotter på vift.

Småtrollen fick följa med sin pappa på ett jobb i förmiddags.

På med mekoverallerna och in i servicebilen!

De tycker att det är så roligt att få vara med Labbe på sådana här jobb. Massa spännande maskiner och roliga människor att prata med.

Att man dessutom får göra massa kul, lite annorlunda saker gör ju det hela bara ännu bättre!

Jobbet var i Härryda, så jag åkte och hämtade dem efter ett tag. Kan bli lite påfrestande för alla parter om de är med för länge.

Vi åkte hem och bakade bröd i stället. Så nu är frysen fylld av brödkakor.

Efter lunch kom Ludvig till mig och mumlande stammade fram att hans kompisar skulle gå på Partille Cup-discot på Svenska Mässan på kvällen och om han städade ordentligt, damsög och torkade golven så kanske han kunde få följa med dem? Jamen visst, bara du är hemma med bussen som kommer vid elva så är det ok.

Oj, vilken fart det blev på honom! Så snabbt har golven aldrig blivit rena förut! Och som han fixade med kläder och hår sedan! Man skulle ju kunna tro att han aldrig hade varit på disco innan. Och det har han heller aldrig. Det har aldrig varit aktuellt för hans del innan men nu var han tydligen väldigt redo. Det skickades bilder fram och tillbaka mellan kompisarna, så de matchade varandra, två kilo vax masserades in i de bruna lockarna innan han var nöjd. Då kommer Molly, stannar upp och bara tittar på sin storebror och utbrister, mamma, han är ju jättefin! Då blev Ludvig riktigt nöjd, det vill jag lova!

Linnea har övergett oss för den här gången. Hon hade ett arbetspass på Lagergrens i kväll, så hon tog bussen upp på eftermiddagen. Det har varit himla skönt att ha henne hemma här några dagar och det tror jag hon har tyckt också men hon saknar gänget där uppe och jag tror att hon tyckte att det var gott att komma upp igen.

Småtrollen har lagt sig och Labbe blev sugen på något gott men kunde inte riktigt bestämma sig för vad han ville ha...

Nu fick jag precis sms från Ludvig. Han sitter på bussen på väg hem. Tyvärr fick de inte komma in på discot, det var bara för deltagare i Partille Cup, så de gick på Liseberg istället och började planera för Gothia Cup-discot om några veckor istället!

torsdag 4 juli 2013

Borås Djurpark och härliga nyheter!

I dag skulle Bella köra i gång omgång två av cellgifterna, efter operationen och före strålningsbehandlingen. Eftersom denna omgång skulle påverka immunförsvaret  betydligt mer än den förra omgången hon fick, så hon ville passa på att åka till Borås Djurpark medan hon kunde. Och vi hängde självklart på! Det tar ju bara 45 minuter att åka dit, så det borde vi ju egentligen kunna göra nästan när som helst men av någon anledning blir det aldrig av. Jag har inte varit där sedan Ludvig var liten och Theo har bara varit där med skolan och Molly aldrig.

Vi kom dit lite före Kristofer och Bella och medan vi väntade på dem lekte barnen med de första djuren man stöter på i parken, dinosaurierna! Vår lilla drakälskare, Molly var överlycklig! Hon tycker att de är såå söta!

Vi hade väldig tur vid ponnyridningen, för de öppnade precis när vi kom dit och ingen kö hade hunnit bildas, så det var bara att kliva på hästen för Molly. Theo ville inte alls. Molly däremot, njöt av varje sekund! Hon tjatar jämt om att hon vill börja rida och blir påmind om det hela tiden eftersom vi bor mitt ibland en massa hästhagar och det går flera hästar utanför huset varje dag. Nu hör det till saken att den här mamman inte är överförtjust i de där djuren, för att uttrycka saken milt. De är ju livsfarliga i båda ändar, biter där fram och sparkar där bak. Och så luktar de... Jag brukar säga att det är tur för mig att pappan i familjen är så allergisk mot hästar men frågan är om de skulle få rida även om han inte hade varit det?

Efter ponnyridningen, hade inte Kristofer och Bella dykt upp än, så vi köpte glass. Jag hade tänkt att vi skulle köpa varsin men efter att tjejen i glasskiosken hade gjort Theos enorma glass, så bestämde jag snabbt att det skulle räcka att dela på två. Och med facit i hand, så hade det räckt gott och väl med en, för det var en väldans massa glass som åkte i soporna när vi alla tre var proppmätta.

Sedan kom de och det blev ett väldigt kramkalas! Barnen älskar sin lilla kusin och särskilt Theo har ett väldigt gott öga till Vincent. Killarna bland de hittills nio kusinerna (den tionde kommer ju när som helst men där vet vi ju inte än vad det blir) är ju i minoritet, det är Ludvig, Theo och Vincent,  resten är tjejer. Så Theo har tagit på sig rollen som läromästare för Vincent, han ska visa honom hur man är en stor, cool, snäll kille!

Vi gick in i barnens zoo där barnen fick klappa getter och grisar. Molly vågade sig fram till de allra minsta getterna, de stora var lite för stora för henne. Men grisarna hade hon inga som helst problem med, trots storleken, hon älskar ju gris, på alla vis!

När vi var där inne är det en unge i 3-4 års åldern, som fick för sig att dra en av getterna i svansen med det resultatet att geten självklart rusar iväg och ungen ramlar och börjar gasta. Då kommer en förälder rusande till undsättning, lyfter upp barnet, rusar vidare till en i personalen och börjar skälla. De borde minsann ha bättre koll på djuren där inne! Eh, ursäkta men det står skyltar överallt att föräldrarna ska ha uppsikt över sina barn och att man ska vara försiktig och snäll med djuren...

Vincent tyckte att det var otroligt spännande att gå runt och kika på djuren. Ett tag, sedan ville han krypa runt och leka med dem istället...

Till Mollys stora lycka, kryllade det av "traktorier" inne på djurparken, både sådana som arbetade och sådana som man fick leka i.

Vi hade väldig tur under vår promenad genom parken. Vi lyckades pricka in väldigt många matningar. Lejon, vargar och björnar fick mat när vi kollade. Theo tyckte det var lite läskigt när vargarna fick mat, för det slogs ganska ordentligt om köttbitarna och det var inte mycket som skillde dem från människorna.

Björnarna däremot var han väldigt fascinerad av, de var otroligt söta med sina små ungar.

Förutom alla djur, så fanns det mycket kul att göra. Lekplatser och finfina balansgångar. Och Theos favorit: "Inte nudda marken parken". En bana som man ska ta sig runt utan att röra vid marken någonstans. Även Molly tyckte detta var kul men hon blev hela tiden omkullputtad av ett gäng killar i 10-12 års åldern, som hade någon slags tävling runt runt banan, utan att visa någon som helst hänsyn till övriga. Och inte brydde de sig om att flera föräldrar sa till dem, gång på gång...

När vi kom in i aphuset, hittade Theo en kompis och jag tror att vänskapen var ömsesidig. De här två satt och studerade varandra ingående, länge. Det var så kul att se detta. De granskade verkligen varandra nogrant och man kunde inte låta bli att undra vad som försigick inne i huvudet på dem båda.

Apgänget!

Sedan var det dags för oss att ge oss av hemåt. Vi skulle ju nämligen få finbesök! Linnea har tagit några mycket välbehövliga dagar ledigt från Lagergrens på Smögenbryggan. Så gott att få rå om henne lite i lugn och ro!

Nu till de där fantastiska nyheterna! Bella var på sjukhuset i Uddevalla i dag för att påbörja den där nya omgången cellgiftsbehandlingen. Nu blev det inte så. Allt ser så bra ut, så läkarna har gjort den bedömningen att hon inte behöver en omgång till, utan kan gå direkt på strålningsbehandlingen istället! Helt underbara nyheter, det innebär ju inte bara att behandlingen förkortas med ungefär nio veckor, utan framför allt att prognosen ser fantastiskt bra ut!!

Nu hoppas vi bara på att första lediga tid är här i Göteborg, så hon kan bo här hos oss under tiden och slipper pendla från Trollhättan varje dag i fem veckor!

onsdag 3 juli 2013

Tisdagen avklarad.

Molly och jag åkte till ICA i Landvetter och handlade lite smått och gott. Man får se till att ha gott om tid när hon är med. Hon vill så hjärtans gärna hjälpa till med allt. Det ska väljas äpplen, vägas och scannas in innan hon ska lyftas upp så hon kan lägga dem i påsen. Sedan gör vi om samma procedur med tomaterna, paprikan, salladen, gurkorna, champinjonerna, zucchinin, löken, bananerna, auberginen och blomkålen. Då har det gått en halvtimme och vi är klara med grönsakerna. Då har vi bara resten av butiken kvar. Fast har man inga tider att passa så är det ju en trevlig sysselsättning.

Efter lunch körde jag ned Theo och Molly till Lisa som jobbar på en kyrkogård i Partille. Ludvig och jag hade ett möte med psykologen som har gjort utredningen på Ludvig och då fick småtrollen vara med Lisa på jobbet ett tag. Det tyckte de var fantastiskt roligt och de fick kratta och en massa annat spännande. När de slutade jobbet för dagen, åkte de till Liseberg för att se Sean Banan men det var så mycket folk så de såg knappt något. De tog en promenad genom parken och kom till södra entrén lagom till att Ludvig och jag kom dit och hämtade upp dem.

Väl hemma, backade en postbil in på vår uppfart. Fyra cyklar levererade! Chauffören berättade att det var andra rundan i dag för honom med cykelleveranser här i området. Alla postkodslottsinnehavare här hade visst vunnit en cykel per lott!

måndag 1 juli 2013

Platt fall...

Barnen har tjatat länge om att få upp poolen men det har, hittills inte varit läge för det. Tills i dag, då skulle vi allt få till det!

Vi började med att pumpa för kung och fosterland. Först Theo, som tog i så han blev helt svettig.

Då fick Molly ta över en stund och hon kämpade på friskt, trots att pumpen var nästan lika stor som henne. Jag fick också min beskärda del av gratismotionen.

Till slut var den upppumpad. Då kom vi på att det nog är bäst att klippa gräset först, innan vi ställer upp den. Det är ju egentligen Ludvigs jobb men han skulle inte komma förrän på eftermiddagen och så länge ville inte trollen vänta, så Theo tar och baxar ut klipparen ur garaget, drar igång den och klipper raskt den delen där poolen ska stå

Vi tar därefter en välförtjänt fikapaus, innan vi ska fylla upp poolen med vatten.

När vi fikat klart kollar vi till poolen. Nästan tom på luft! Suck! Vi försöker laga de hål vi hittar men antagligen är det många småhål, för det pyser ut hela tiden. Vi får ta tag ordentligt i detta i morgon, vi blev lite trötta på det i dag.

Barnen gick ut och cyklade istället. Molly har ju, av någon anledning, inte fått till det där med pedalandet. Hon har liksom inte fått till cirkelrörelsen innan. I dag höjde vi sadeln och vips var det jätteenkelt! Om det berodde på höjningen eller helt enkelt på att hon har mognat ska jag låta vara osagt.

På tal om nyförvärvade färdigheter, pappa ringde i dag och frågade om Molly hade berättat vad hon hade lärt sig uppe i Gamlegårn? Hon har nästan inte berättat någonting alls om vad de har gjort, så jag visste inget.

Då hade hon lärt sig att få fart själv på gungan! Och inte sagt ett pip om detta!?! Så nu får vi se till att besöka en lekplats med gungor snarast, så hon får fortsätta öva på det.

Nu sover både små och stora troll och jag och trollfar ska krypa ned i soffan och kolla om det kanske kan vara något trevligt att kolla på på TV.

söndag 30 juni 2013

De är tillbaka hemma!!

Lagom till lunch i dag, fick vi hem våra älskade småtroll!

De har haft det helt underbart i Gamlegårn och Lidköping. Blivit så bortskämda av sin mormor och morfar i fyra dygn. Knappt längtat hem alls...

Men jag förstår dem så väl! Massa spännande grejer och roliga människor överallt!

Men nu är de med oss! Och vi har längtat! Även om det har varit så himla skönt att kunna breda ut sig i sängen, vakna utan fötter i ansiktet, äta en hel måltid utan tjat, kunna gå på toa utan någon som direkt står och bankar på dörren, prata en hel mening utan att bli avbruten, gå på fest barnfri utan att behöva tänka på att man kommer bli väckt urtidigt morgonen därpå, så har vi längtat halvt ihjäl oss!

På tal om fest ja. Den här gubben var vi och firade i går. Det är Mangan, Labbes före detta sambo, som numera bor med sin Frida på Gundla Mosse, där han och Labbe bodde innan jag kom in i bilden och sparkade ut honom (eller om han självmant flydde när jag kom med tre ungar och en massa konstiga grönsaker?) och bosatte mig där. Där bodde vi sedan i 6 år, innan bror Erik och Lina tog över tills de köpte hus och Mangan var tillbaka igen.

Det var i vilket fall som, en riktigt trevlig fest. God mat och glada människor. Innan Theo och Molly kom, hände det att det kanske förekom en fest eller två på Gundla Mosse och många av festdeltagarna på den tiden var på plats även i går. Man blev nästan lite tidsvill där ett tag och befann sig helt plötsligt tio år tillbaka i tiden.

Själv fick jag ett fint minne med mig hem. Mangan har ett par stora, radiostyrda helikoptrar och någon tyckte att det skulle vara en kul grej om jag testade att köra den största. Inomhus. I lilla sovrummet...

Mangans ben ser ungefär likadant ut och vi fick sopa ihop innehållet i den soppåse som stod gömd under skrivbordet, fylld med matrester. Den hade nog klarat sig om inte någon strax innan hade tyckt att det var en bra idé att sätta sig på det andra, större skrivbordet (där soppåsen först stod gömd under) vilket inte alls var avsett för den tyngden och kollapsade. Som sagt, det kändes som om man befann sig skickad tio år tillbaka i tiden.

När mamma och pappa åkt tillbaka till Lidköping, så åkte vi till Liseberg. Det är ju jubileumsdagarna där nu, de firar 90 år och i dag var det en stor show med kaniner, Lille Skutt, Dora Utforskaren, Fifi Förgätmigej, Smurfar och Mollys stora favorit, Nicke Nyfiken! Sång, trollerier, dans och massa annat bjöds det på.

Molly älskade varje sekund av showen och det efterföljande kramkalaset. Theo tröttnade dock väldigt snabbt, så han och Labbe smet bort och tog en sväng i Kållerado under tiden.

Efter showen åt vi lite mat, spelade lite och åkte Sagoslottet och sedan åkte vi hem.

Lite popcorn och mys i soffan, framför en Nicke Nyfikenfilm fick det bli som avrundning på dagen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...