Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 oktober 2011

fredag 7 oktober 2011

Dagens Mollycitat!

"Du itte gå poa, du tama Molly!"

Översättning från mollyska till svenska: "Mamma, du får inte gå på toaletten för du ska krama mig!"

Snökaos i Norrbotten | Nyheter | Aftonbladet

Som sagt, Ludvig är på väg till Kiruna för en pingisturnering. I tunn jacka och Converse. Jag brukar aldrig skriva om Ludvigs pappa men man blir lite irriterad, minst sagt, när den "ömma fadern" inte ens klarar av att se till att sonen har ordentliga kläder med sig...

Snökaos i Norrbotten Nyheter Aftonbladet

Hur svårt kan det vara att kolla väderprognosen och utrusta honom efter den?

Ludvig på Kiruna-tåget...

Eeh, jaha??

Kan det möjligtvis, kanske vara så att man eventuellt kan råka ut för syrebrist ombord på ett tåg? Eller finns det någon vettig förklaring till detta?

De ska snart vara framme i Boden, där de ska byta tåg och vid 14-snåret är de framme i Kiruna.

Håll ut min son, räddningen är nära!

torsdag 6 oktober 2011

En röd skönhet!

Jag har förmånen att få se många otroligt fina bilar på jobbet. Nu senast dök den här skönheten upp för att få sig en recond. Visst är den bara så underbart vacker!

Eniro har bra säljare, något annat kan man inte säga. Jag gick dit med syftet att säga upp vårt avtal med dem men så blev nu inte fallet. Vi ger dem en absolut sista chans det kommande året, så håller vi tummarna för att det inte blir en massa mer strul.

Det var en otroligt lycklig Molly som mötte mig på Mammut i dag. Hon har helt hittat tillbaka till sin gamla form igen. Och allt verkar ha fungerat med mediciner och hon har mått förhållandevis ganska bra. Och hon orkade tom gå ut och leka med kompisarna hemma på eftermiddagen. Så skönt för mammahjärtat!

Theo är lite bekymrad för vädret. Tänk om det regnar på söndag! Det går ju inte! Vi ska ju till Liseberg då och fira 6-års dag, då kan det ju inte regna. Det har det ju inte gjort på avslutningshelgen på 6 år. Men ska man lita på prognosen så ser det dystert ut...

Nej, nu ska jag wordfeuda lite och sedan soooova!

Oh, what a beautiful morning

eller inte...

Ösregn och timslånga köer väntade oss på väg till Casa. Och då har ju ändå E6an öppnat igen efter tankbilsolyckan i går.

Nu är Molly på Mammut igen, utrustad med ett mindre apotek. Telefonen får vara på under mitt möte med eniro, när de ska försöka övertala oss att vara kvar som kunder. Vi får se, det har ju varit på tok för mycket strul och för dyrt, tycker vi...

onsdag 5 oktober 2011

Åååh, jag är så trött

på bortskämda, egoistiska snorungs-tonåringar! Som tycker att det är helt ok att enbart tänka på sig själva. Enda gångerna man är bra att ha är när de behöver något. Och skulle man opponera sig så är det genast jättesynd om dem. De som har offrat sig så för familjen och hjälper till så mycket...

Suck!

Tur att de allra flesta av dem faktiskt lyckas växa upp till ansvarstagande vuxna. Hoppas bara att tiden tills dess går hyfsat snabbt!

Skönt att sitta och sova

när man är så rosslig...

tisdag 4 oktober 2011

Detta med ålder!

När jag, i början på 90-talet, började utbilda mig till molekylärbiolog på Göteborgs Universitet, satt jag och mina kurskamrater och filosoferade och drömde om när vi, om några år, skulle få Nobelpris i medicin för våra enastående upptäckter. Och det som skulle vara mest remarkabelt var att vi skulle få det innan vi var 35 fyllda!

De flesta Nobelpris fås ju för upptäckter som ligger flera år tillbaka i tiden och följdaktligen är upptäckarna, i de flesta fall, ganska till åren kommna. Men vår upptäckt skulle vara så fantastisk så vi skulle föräras Det Stora Priset omgående.

Nu ser jag att en av årets fysikpristagare är ett år äldre än mig! Med andra ord, så är nog tiden ute för mig, när det gäller att bli ung Nobelpristagare. Antagligen Nobelpriset överhuvudtaget. Särskilt som jag i dag jobbar med helt andra saker...

Men kunde man få Nobelpris i planer, då hade jag och mina vänner fått det för länge sedan!

Ett klipp från Lisas 24-timmars serie


De sitter alltså och ska rita 24 sidor serie (helst snyggt och med handling) på 24 timmar...

måndag 3 oktober 2011

Lite tufft just nu.


Vi är hemma igen efter en härligt, rolig helg i Lidköping med både underhållande matlagning och dubbelkalas på schemat.

Jag har varit hemma med Molly i dag igen för hon har det så jobbigt med andningen. Dagtid är det som att hon inte får ordentligt med luft, hon liksom stannar av för att hämta andan och hon orkar ingenting. Nattetid är det slemmet som är det stora problemet. Det täpper till i halsen på henne, så hon inte kan andas. Då vaknar hon i vild panik och vi får sätta oss upp så att hon får hosta ordentligt. Det blir inte några långa stunders sammanhängande sömn för oss, så vi är ganska trötta just nu.

Medicineringen fungerar bara kortvarigt, så det blir täta doser dagarna igenom.

Men trots allt detta krångel så är hon ändå kvitttande glad, härliga unge!

Kvittrande glad är en, inte helt, ens i närheten, träffande beskrivning av Ludvig efter skolan i dag. Theo hade nämligen sytt ett bokmärke på syslöjden, där det stod GAIS på...

söndag 2 oktober 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...