Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 25 december 2010

En toppenjul!

Vi har haft en helt underbar julafton, förkylningar och trasiga spisar. En enda tråkighet blev det. Marianne och Reine kunde inte komma ned från Bovall för Marianne har gått och blivit riktigt vrålförkyld, så de fick fira jul i ensamhet däruppe. :-( Vi hoppas att hon kryar på sig snart och kanske kan komma hit till nyår istället!

Och så var det detta med spisen... Den la ju bara av! Jag såg framför mig hur vi fick sitta och tugga kalla prinskorvar och bre på doppespat på vörtbrödet. Men Labbe kom på att våld löser det mesta och bankade till spisen på en ytterst känslig punkt och då hoppade den igång av rena förskräckelsen! Så mamma, pappa och vi fick lite varm mat också!

En lite längre berättelse med bilder kommer i morgon, för nu ska vi äta chips, mao fylla på med järn och andra nyttigheter, ni kommer väl ihåg! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 24 december 2010

När är sämsta tillfället för spisen att gå sönder?

På julafton, en halvtimme innan släkten kommer...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Julaftons morgon.

Snön ligger vit på taken, endast Cissa är vaken...

Hosta, nästäppa och ohejdad vana gjorde att jag vaknade 06.30 idag, utan att jag väcktes av vare sig klockan eller barn.

Men lika glad för det är jag, för en lugn stund framför nyheterna på TV med en kopp te är ju en helt underbar start på julafton!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 23 december 2010

Badrummet!

Har ju helt glömt bort att lägga upp bilder på nya badrummet! Jag som alltid brukar vara snabb på att lägga upp bilder på allt som händer oss.

Men här kommer bilder i alla fall!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Julfriden sänker sig!

En dag full av aktivitet! Skinkor, revben, köttbullar, sillsallad, knäck, mormors sockerkarameller, marsipan och nougatrullar mm, mm. Spis och ugn har gått varma sedan 07.30. Paket har slagits in. Det har plockats, tvättats kläder och städats.

Och självklart har vi lyssnat på julmusik och provsmakat allting!

Nu är vi redo! Låt julen komma!

Nu ska vi avsluta dagen med det årliga julbadet (nu får vi ju plats alla i badkaret, spar både tid och pengar ;-)) och Bingolottos uppesittarkväll!
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 22 december 2010

Sådärja!

Inte ett grått så långt ögat kan nå!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Katitzi

På kvällens agenda stod ett besök på Folkteatern vid Järntorget för att se pjäsen Katitzi. Jag vann ju dessa biljetter från MixMegapol och hade sett fram emot att se den. Men så blev det nu inte. Jag är vrålförkyld (igen), hostar som en tok och näsan rinner värre än alla sönderfrusna rör den här vintern tillsammans. Inte riktigt läge att sitta och smitta ned och störa övriga teaterbesökare.

Nu visade det sig, fick jag reda på när de kom hem, att Theo har blivit vrålförkyld under kvällen, hostar som en tok och med en näsa som rinner... Att han sen valde att stå upp och luta sig mot stolsraden framför gjorde ju inte saken bättre. Men de tyckte att pjäsen var toppenbra! Mycket att tänka på och prata om.

Maria, som skulle varit barnvakt åt Molly, var så vänlig och bytte uppgift med mig ikväll. Hon gick på teatern och jag barnvaktade min dotter. Eller, faktiskt så var Labbe LEDIG ikväll! (Chrille hjälpte honom med jouren för att jag är så kass. Underbara Chrille!) Så Labbe myste med Molly och jag fick istället agera taxi åt Linnea för hon var tvungen att åka ned till Allum för att möta en kompis som hon skulle "byta grejer" med. Kompisen skulle kommit vid flera tillfällen tidigare men det kom alltid något mellan, så om Linnea ville ha sina grejer på jullovet så var det bäst att masa sig ned dit och möta upp. För att kompisen skulle ta sig hit, när det ändå var hon som hade klantat sig, nä, se det gick inte för sig...

Men det blev en riktig snabbvisit och det var inte mycket folk alls. Så jag tänkte att vi lika gärna kunde springa in på ICA Maxi och köpa flytande tvål, som var på väg att ta slut. Den kassen vi kom ut med kostade 204 kr! Varför blir det alltid så, att man går in  för att köpa bara något litet och kommer ut med en svindyr matkasse?!? Jag är helt hopplös på detta. Fast den här gången måste jag faktiskt skylla på Linnea för hon kom på att hon bara var tvungen att göra ett nytt julgodis i morgon, så då var vi tvugna att handla ingredienser till det. Det skulle var massa nötter i och självklart då inte billiga jordnötter, utan macadamianötter och cashewnötter...

Nu är huset halvstädat, Stamgrens städfirma kommer imorgon och gör resten! Ljuvligt! Revbenen ligger i marinad och ska in i ugnen i morgon bitti och sen är det dags att stoppa in skinkan, klä granen, göra sillsallad, och köttbullar och sen doftar det jul!

Molly i skapartagen.

Kreativa verkstan. Molly är så fullkomligt koncentrerad på ritandet att hon inte märker nånting annat. Kolla bröstfickan! ;)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu ska de väck!

Igen!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skolavslutningar och jullov!

Sista dagen på höstterminen! Sen är det jullov! Och jag ska försöka vara ledig också, inga tidiga mornar. Låånga, mysiga frukostar. Promenader i det vackra vintervädret. Pulkåkning. En varm och god lunch. Pyssel och lek på eftermiddan. Laga middag. Kvällsmys med film i bubbelbadet.

Eller så får de andra göra det medan jag jobbar häcken av mig för att hinna ikapp...

tisdag 21 december 2010

Hittade en liten artikel om Theos idoler

Theos dag på Liseberg!

De senaste dagarna har vi ju gjort ett par mer eller mindre misslyckade Lisebergsförsök. I fredags hamnade vi ju på sjukhuset och i lördags tröttnade Molly rätt friskt efter ett litet tag. Theo var vid båda dessa tillfällen så otroligt duktig, inget gnäll över att det inte blev som han hade tänkt. Så idag överaskade vi honom med att gå utan Molly. Lisa var hemma och trollvaktade, så Ludvig, Linnea och jag helhjärtat kunde ägna oss åt honom! 

De hämtade ut varsit åkpass och så körde vi igång! Först blev det skridskor som Theo har velat åka hela vintersäsongen men det har hela tiden kommit saker ivägen, det har varit isshower, sprucken is, ledsna småsystrar mm. Men nu...

På med grillerna!

Undrar vem som stöttar vem egentligen?

Det är ju första gången Theo står på ett par skridskor (han har åkt en liten stund på plastisen på Lek och Buslandet en gång för två år sedan men det räknas ju knappt), så han tyckte först att det var säkrast att använda stöttarna.

Men det gick väl så där...

... kan man ju lugnt säga.

Äh, vi skiter struntar i den där stötten, den är ju bara i vägen!

Linnea tycker att det är så kul att åka skridskor, gammal konståkare som hon är. Och det är ju mamman glad för! Har liksom aldrig förstått vitsen, riskera liv och lem för att förfrysa tårna??
Men hon åker glatt med och hjälper Theo.

Fast...

Jaa, jag vet inte?

Går ju inte så bra här, eller?

Går ju inte att lita på vare sig stöttan eller storasyster.

Får lösa det här på egen hand!

Efter skridskoåkandet blev det lite välbehövligt energipåfyllnad i form av smaskig julsmörgås, kladdkaka, chokladmuffins, hallonpaj och varm choklad! 

Så annorlunda att köra radiobil med tjocka vinterkläder!

För att inte tala om att åka flygplan!

Det är så mysigt och vackert med alla ljusen på Liseberg! Jag går gärna dit och bara tittar och njuter!

Och de här fick vi lyssna på igen, Hatcho Gustavsson & The Winter Wonderband! Dessa glada gossar är Theos stora idoler just nu och vi prickade in två föreställningar idag. Den sista med isbitar till tår för då skulle vi ha gått hem för 20 minuter sedan. Det var ju 12 minusgrader ute och efter 4 timmar utomhus så hjälper det inte med fyra par termostrumpor i förstora vinterkängor...

Kan ju lugnt säga att det var väldigt gôtt att komma in i bilen och blåsa på maxvärme och sen komma hem till varm sparrissoppa med kräftstjärtar...

Månförmörkelse i Göteborg.

Just nu har vi en total månförmörkelse. Första gången på typ 10000 år det är synligt härifrån! Naturligtvis passade jag på att fota...

Va? Vad menar ni? Ser ni bara gråa moln på bilden?

Konstigt!? ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 20 december 2010

God Jul-blogg

Marie var ju här och fotade oss för några veckor sedan. Detta är ett litet smakprov på alla fantastiska bilder hon tog. Det var så många superfina bilder, så jag kunde faktiskt inte välja bland alla, utan vi kom fram till att vi gör en sån fin fotobok med alla bilderna. Det kommer bli ett fint minne.

Sen har Lisa varit så hjälpsam och julpyntat bloggen lite åt mig!

PA har varit här idag och börjat fixa det elektriska i badrummet. Nu blinkar det i bubbelbadkaret!

Min förhoppning för kvällen är att Trollnattningen ska vara smidig och snabb för då kanske det blir ett litet avkopplande bad med bubblor och ljusterapi....

Liten julgåva!

Kolla vad som låg med i våra påsar från ICA Landvetter idag! :-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

Äntligen!

Så härligt det är att träffas efter en hel dag ifrån varandra!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 19 december 2010

Matbraket Molly

Molly bestämde nyligen att nu får det vara färdigammat, hon är ju en stor tjej nu. Men hon ser verkligen till att kompensera för detta ganska minimala energibortfall med råge!

Detta lilla flickebarn (73 cm och 9.5kg) kan trycka i sig hur mycket mat som helst och det går på nolltid. Men när det är nog då är det verkligen nog, inget trugande funkar. Nä, säger hon och skakar uttrycksfullt på huvudet.

Hon är så annorlunda jämfört med sina syskon. Lisa åt väl ok men de andra... Petande i maten och tjatande/hotande/mutande föräldrar vid varje måltid. Linnea utvecklade en metod där hon petade runt maten så att mycket hamnade, liksom på undersidan av tallrikskanten, då såg det ut som om hon hade ätit en hel del och föräldrarna blev nöjda. Tills man tog tag i tallriken för att ställa i disken...

Men med åren så har de stora verkligen lärt sig uppskatta mat och äter som svältande vargar (Har precis beställt maten för nästkommande vecka från ICA, 2800 kr, utan julmaten...), så vårt matkonto går inte av för hackor! Tur att Linnea och Ludvig är hos sin pappa ibland!

Och Molly, hon verkligen älskar mat och smakar mer än gärna på allt! Och det mesta tycker hon smakar gott också. Gärna saker med mycket smak som tapenade, pepperoni, aioli mm. Det är bara några få saker som hon totalratar, kokta ägg är en sån sak. Hon vill ha, får, tar ett bett och spottar fräsande ut...

Theo förstår sig inte alls på sin lillasysters matvanor, utan brukar sitta och stirra på henne med en mycket skeptisk min när hom med njutningsfulla små ljud lassar in tugga efter tugga.

Nästa termin på simskolan kommer det vara massor av mina elever som jag inte får ha längre. De går vidare till sköldpaddsgrupperna på lördagarna. Åh, vad jag kommer att sakna dem! Dessa fantastiskt tuffa, modiga, snälla och roliga ungar och deras föräldrar! Lyckos de som får ha dem till våren! Men några får jag allt behålla!

Men första kurstillfället i vår, kommer jag missa för då ska vi på lilla Isabells dop i Märsta! Ska bli så roligt att få träffa lilla sötnosen igen. De var ju nere på min överaskningsfest i november, så det var ju ett tag sen.

Nu sover alla småtroll och de större förbereder sig för natten. Själv är jag jättenervös för att Labbe är ute på massa jobb på vägarna i det verkligen urusla vädret. Men polisen och vägassistans ska försöka hjälpa honom.

Men det hjälper inte mycket när folk tror att de är osårbara och därför kan köra som idioter...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Avslutning, fika och presenter!

Sista dagen på simskolan firas ordentligt!

Med bolljakt,

fika

och presenter!

Och en blomma till fröken! Tack Totte!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lysande, Cissa!

Att ha med sig nycklar till jobbet är en klar fördel.

Tack snälla Sissi för lån av allt och förlåt för att jag väckte dig!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nämen!

Jag var ute för 10 minuter sen och borstade av bilen. Känns lite ogjort nu...
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...