Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 11 februari 2012

Me & I-party med så mycket fina kläder!

Tidig lördagsförmiddag och ett helt gäng glada människor kom hem till mig för att kolla in me&I´s nya vårkollektion. Såå mycket fina kläder, så ni anar inte! Det svåraste var att begränsa sig, vilka kläder ska jag välja bort...

Förväntansfulla shoppare! 
Tyvärr var det några som blev sjuka och missade klämmandet men de valde alla att beställa sina favoriter ändå.

Vi gillar ju turkost, syns det? Turkosa canvaspants, ååååhh och bruna canvasshorts blev det till Theo, plus hans nya favorit, airplanes t-shirten! Den hittade han direkt och sa att den bara han måste ha!

Det är ju så härlig kvalitet i kläderna, mjuka och härliga med underbar passform och färg som håller tvätt efter tvätt!

Ett helt gäng ungar var också med och levde rövare när alla föräldrar var strängt upptagna med att uppdatera sina telningars garderober inför våren.

Och jag älskar verkligen att det finns kläder även till mig! Kolla setet längst ned till höger, visst är det skitsnyggt om man får uttrycka saken så! Även till mamman fanns det kläder i turkost, vilket är bra för mitt välbefinnande men mindre bra för plånboken... ;-)

Efter att Anette gjort sitt, som vanligt, fantastiska arbete och åkt vidare till nästa visning åt vi andra lite välförtjänt lunch. Det blev en kyckling och chorizogryta med okra och tomat och till det en kryddigt härlig couscous med aprikoser och paprika. Det satt fint efter att man jobbat så intensivt med klädklämmande och provande! 

Nu har alla gäster åkt hem och jag och Bella sitter här och pustar lite, innan vi ska ta i tu med middagen. Det blir gambas pilpil och hemmagjord pizza som vi festar loss på i kväll, samtidigt som vi gör vad vi kan för att undvika det där jobbiga de envisas med att visa på TV varje lördagkväll just nu...

fredag 10 februari 2012

Räkor är gott!

Tänkte vi och kom på att vi hade ett presentkort på Feskarbröderna!

2 kg räkor inhandlades och avnjöts som middag här på kvällen! Vi har ju nämligen fått finbesök och då måste man självklart festa till det!

Min fina svägerska, Bella, kom hit med tåget för att vara med på me&I-partyt i morgon. Kristofer fick vackert stanna hemma eftersom deras bil gav upp helt och ska bli transporterad från Trollhättan där de bor till verkstan i Lidköping i morgon. Men han kommer ned på söndag, tillsammans med mamma och pappa.

Theo är helt frisk nu och egentligen är Molly väl det också men andningen är fortsatt besvärlig för henne. Nu kommer hon själv med medicinen när hon känner att det blir jobbigt för henne.

Hon har sina mediciner samlat i en fin, blå väska, som hon har fått låna av Theo och när hon behöver dem tar hon och svingar upp väskan på axeln och går till mig för att jag ska hjälpa henne.

Men nu, bättre sent än aldrig, är det dags för en fight med Crosstrainern. Får se hur lång stund det blir innan Molly räddar mig...

Men jag kan inte hoppa som en groda...

Lunchdags i det Hanssons-Haraldska hushållet en alldeles vanlig vab-dag. På menyn står köttbullar och mos med smaskig brysselkål. Ena Mini-Hansson älskar och moffsar i sig en jätteportion på nolltid. Den andra... Nja, det trixas och fixas och ordnas och grejas och sjungs och busas och pratas och tjuras och allt utom att just äta. När jag tillslut tröttnar och börjar plocka undan och säger att då slänger jag din mat, när hon för sjuttielfte gången har smugit ned från stolen, då! Då kommer hon studsande och vrålar; "Jag är hungrig, jag vill ha mat men jag kan inte hoppa som en groda!"

??????

EN GRODA???


"Jag kan inte hoppa som en groda upp på stolen, så jag kan inte äta!"

Ehh, var får de allt ifrån? Nåväl, det löste den fiffiga modern genom att hålla i minstingen och hoppa runt med henne några gånger innan hon helt plötsligt hade hoppat som en groda, rakt upp på stolen! Hepp!

Om det blev något ätande efter detta? Nähäädå, inte något mer än ett pytteminimusbett längst ut på en ynkans liten köttbulle...

Och crosstrainermötet i går kväll, gick faktiskt över förväntan. En hel kvart hann jag med innan Trassel-Molly hojtade att hon ville ha välling och maaaammma, i nämnd ordning. Men jag tänkte nog försöka göra det till en vana, den står ju ändå och tar plats i vardagsrummet och nu har jag ju tom kopplat in den!

torsdag 9 februari 2012

Vilken lycka det är att lära sig nya färdigheter!

Molly hittade Theos munspel i dag och kom, efter lite klurande, på hur man gjorde. Och vilken glädje! När hon hörde att hon fick ljud i munspelet började hon gapskratta av lycka och fortsatte göra så varje gång det lät!

Men ganska snart blev hon munspelsproff och spexade till det ordentligt!

Jag och barnen hade ett, för mig, intressant samtal under middagen. Var någonstans jobbar deras mamma egentligen och vad 17 gör hon på dagarna!?! Vad deras pappa gör är de helt på det klara med, han byter däck, punkt. Men mamman...

Theo trodde att jag gjorde något i alla fall, på något jobb som han inte riktigt visste vart det låg, eller så satt jag väl bara och tittade...

Nu vet de i alla fall att jag faktiskt jobbar på riktigt, på samma ställe som deras far, fast med papper och pengar och sådant.

Nu ska jag faktiskt, kors i taket, ta en tur på, håll i er nu, CROSSTRAINERN!!!

Återkommer med den spännande berättelsen om hur DET gick i morgon.

Aaaah, mmmm...

Tänk att så mycket njutning kan rymmas i en liten espressokopp!

Förmiddagen har mest bestått av sådant här:

Och nu, efter en stadig lunch har hela familjen kvicknat till en del. Barnen har tagit sig upp i lekrummet på övervåningen medan jag laddar med ovan nämnda njutning. Ja, espresson alltså...

När espresson är slut ska jag ta tag i lite röjning inför helgen! Det kommer visst långväga gäster till me&I-partyt, Bella och Kristofer, som ska införskaffa lite fina kläder till den kommande vår-bäbisen. Men än så länge finns det lite kvar i koppen!

I dag har vi fyllt på i sjukstugan.

Theo gör mig ofta förvånad. Jag får många gånger omvärdera mina förutfattade meningar om mycket när jag är med honom.

Som i nu på morgonen. Han går upp, tar på sig, äter frukost, borstar tänderna i en rasande fart, så att han ska vara färdig när hans far kommer hem från jourjobben för att köra honom till skolan. Pappan kommer och Theo tar på sig ytterkläderna och säger; "Jag har ont i pannan!" Jag känner på honom och han är skållhet! Feber, ont i huvudet men inte ett pip! Och jag som trodde att jag visste hur killar fungerar när de blir sjuka...

Pappan är, tackolov, inte sjuk, han ska bara ta ikapp lite förlorad nattsömn nu på förmiddagen.

onsdag 8 februari 2012

Theos simskola!

Molly har det fortsatt tufft, även om det känns som om det är på väg åt rätt håll. Men det är så stönigt och stånkigt hela tiden och orken finns inte där. Kortare stunder går det bra men sedan kraschar hon totalt.

I morse åkte hon och jag ut till flyget och hämtade Marianne och Reine som kom hem från sin Turkietresa. Det hade varit kallt och lite stressigt med alla flyttar men i det stora hela så verkar de haft en bra resa. Många fina bilder och spännande berättelser kom de hem med i alla fall. När de var här och vilade lite (de hade gått upp klockan 1 i natt!), så passade jag på att åka till Maxi för att handla lite, både frys och skafferier ekade rätt tomma. Så skönt att få handla för sig själv och komma ut och andas lite också.

När de begav sig hemmåt mot Bovall, så gav vi oss av och plockade upp Theo för vidare färd mot Lerum och simskolan. I dag fick Molly inte bada, av förklarliga skäl och hon var så missnöjd med det beslutet. Hon stod bredvid champagnepoolen och spanade in sina simskolekompisar som var i där och lekte innan lektionen och det såg ut som hon skulle hoppa i när som helst...

Det blev lite bus i trappen i stället för hennes del och det var nog så spännande!

Theos grupp jobbade på med ryggsim i dag. Det är lite svårt att hålla rak kurs när man simmar på ryggen och instruktörerna har fullt schå med att hålla koll på hela gänget. Lite dyk från pallen och crawl hann de också med innan lektionen var över. 

På vägen hem delade Theo och Molly på resterna av hans matsäck som han hade med till skridskoåkningen på Heden i dag, så det bidde ingen middag på kvällen, de var proppmätta. Det hade gått väldigt bra att åka, tyckte Theo. Det hade varit lite vingligt till att börja med men sen hade en av tjejerna på mellanstadiet åkt med honom och då hade det släppt ordentligt. 

Nu är småtrollen isängstoppade men Theo kan inte riktigt komma till ro, utan är uppe och springer hela tiden. Konstigt, för på onsdagar brukar han alltid slockna direkt, efter både utflykt och simning men inte i kväll. Undrar vad det är som stör honom men han säger att det inte är något...


tisdag 7 februari 2012

En riktigt jobbig dag!

Molly har det jättetufft just nu. Inte ens när hon är upprätt och igång fungerar andningen. Det stockar sig, väser, piper och gurglar sig i bröstet hela tiden, bara för att täppa till helt med jämna mellanrum. Det är så hemskt att se henne ha det så här. En stund i dag, funderade jag faktiskt på att åka in till akuten med henne men efter lite extra medicin så släppte det värsta.

Dessutom orkar hon ingenting. Det kan ju till viss del tillskrivas febern men inte ens efter en iprenomgång blev hon piggare. Hon har bara velat ligga i soffan och mysa hela dagen. Men det är ju detta med andningen som är det värsta...

När Theo kom från skolan kvicknade hon till en liten stund och orkade leka lite med honom men hostade så hon nästan kräktes efter en liten stund, så få fick vi köra en medicinomgång följt av lite lugnare aktiviteter.

Efter en stund kommer Theo ut från sitt rum och frågar om jag vet vart nycklarna till hans handklovar är...

I morgon ska fritids på Casa åka bort till Heden för att åka skridskor. Theo blev så lycklig, för det älskar han att göra. Men lyckan utbyttes i avgrundsdjup förtvivlan när han kom hem i går och upptäcker att han har vuxit ur sina skridskor! Som tur är går det att hyra på plats, för jag har ju inte haft någon möjlighet att åka ut och köpa några nya. Och när han fick höra att han skulle få med sig köttbullar och varm choklad så blev läget ganska acceptabelt igen.

I dag har jag sällskap i sjukstugan!

Lilltrollet Molly vaknade med feber i dag. Men hon hann ju i alla gall gå hela tre dagar på Mammut innan det var dag igen. Så i dag är de härliga matlagningsprogrammet utbytta mot Bolibompa och den spännande "Gengångare" utbytta mot "Lilla Spigg" och "Gruffalon". Men det är ju mysigt med en liten kramig tjej som sällskap i soffan!

Dagen Theocitat!

Mamma, varför kan inte smurfarna vara grönsvarta (GAIS-färgade, mammans anm.) istället? Blåvitt är ju inget bra!


måndag 6 februari 2012

Något dizzy fortfarande...

En soffnötardag blev det för mig i dag, endast avbrutet av kortare hundpromenader. Labbe kunde hämta småtrollen och det var en väldans tur, för jag är inte riktigt i körbart skick. Nu hoppas jag på en tungsovarnatt, så kanske jag mår bättre i morgon.

Jag har fått leka support på bildhanteringsprogrammet vi har nu på kvällen. Jag!?! Vi hade mailat över den här bilden till Max på TH Pettersson.

Han kunde inte öppna den så jag fick guida honom genom proceduren. Och tillslut så lyckades vi faktiskt och dessutom fick han sig en rundtur i Picasa och verkade förstå alla dess fördelar. Bildcollaget är ju föresten ifrån när Molly var med Labbe ute och jobbade med Renovas bilar härom veckan.

Labbe hade med sig en liten överaskning hem till mig. En grillbok som jag har gått och dreglat efter länge. Vi var naturligtvis tvugna att direkt testa ett av recepten, så vi har gjort grillpopcorn. Smaskens tyckte barnen medan vi vuxna, av olika anledningar var lite mer skeptiska. Men det stod i och för sig, att de skulle serveras med en drink, så det får vi testa nästa gång!

I dag är det horisontalläge som gäller...

Jag mår verkligen riktigt skräp, är så yr så jag knappt kan stå upp. Slötittande på TV och lika slött lyssnade på Jo Nesbøs "Gengångare" på Storytel är vad jag orkar med i dag. Knappt...

söndag 5 februari 2012

Uppe bland molnen!

Det kom en så härlig överaskning med posten härom dagen.

 


Visst är den bara så härlig! Den är ju självklart från me & I, vårt absoluta favvomärke! De fina molnen är tillbaka och det uppskattas, det är ju ett mönster som fungerar att kombinera med det mesta. Att den är i turkost är ju ett extra plus, för det är en färg som förekommer mycket här i huset. Och dessutom såg jag ju att mycket i den nya kollektionen går i just denna färgen, t ex de optimala canvas pantsen.

Jag tycker verkligen att me & I har prisvärda kläder, visserligen en del dyrare än t ex H&M men så mycket bättre kvalitet, de tål att tvättas och ärvas många gånger. Sedan är de ju mycket finare också! Den här t-shirten är tillverkad i öko-tex, bomull och 5% elastan och är precis så där mjuk och följsam som man vill att ens barns kläder ska vara. Inget som skaver eller sitter snett... Eller som Theo uttrycker saken; "Den vill jag ha på mig, för den känns så mjuk och mysig!" ;-)

Om precis en vecka ska vi få klämma och känna på dessa härliga kläder och se hela den nya kollektionen, när Annette k ommer och ska ha visning hemma hos oss. Det verkar ju vara ett fantastiskt jobb, detta att vara säljare för me&I! Att få sälja så härliga kläder och få komma och träffa en massa roliga människor! Hade inte jag haft fullt upp med vårt företag så hade jag garanterat hoppat på detta nu när de söker nya säljare men jag får nöja mig med att handla och det är ju absolut inte fy skam det heller! ;-) Men känner du att du har lite tid över och kanske vill kunna vara hemma med barnen lite längre, så rekomenderar jag dig att kolla upp detta! Du kan maila dem på saljare@meandi.se, så kan du få svar på hur du går till väga och alla andra frågor! Våga och vinn! ;-)

Och så var det dansdags igen!

Theos killgrupp är i full gång. Det var lite pirrigt för det var bara okända ansikten men jag är inte ett dugg nervös för jag vet hur vår, nästintill, översociala kille fungerar. När han kommer ut har han hittat minst två nya bästisar! Tänk om man själv kunde ha lika lätt för att knyta kontakter som yngste sonen och hans pappa...

Dessutom är ju Ida, världensbästa-Olivias mamma med som dansfröken i dag och henne känner ju Theo, väl!

Dansdags!

Mollys dansskola har börjat! Första känslan är nog, älskar! Cowboygirl, kurragömma, farmors köttbullar och massa andra roliga danser! Det här känns som något hon kommer fortsätta med!

Nu ska vi hem och ordna lunch medan Labbe och Ludvig är i kyrkan.

Morgonpromenad i 16 minusgrader!

Uppfriskande men nödvändigt! Zingobus hade otroligt bråttom ut i dag, struntade fullkomligt i att det var svinkallt ute och snöade...

Nu är vi inne igen och jag är helt, totalt klarvaken.

Men det är nog bra, för dagen är full av aktiviteter. Molly ska dansa klockan 10, i Mölnlycke, klockan 11 ska Ludvig vara i kyrkan, i Landvetter och klockan 14 far vi till Mölnlycke igen, för Theos dans, killgrupp den här gången. Tänk vad lugnt och skönt jag hade det när jag jobbade söndagar, varmt och skönt på en enda plats. Visserligen massa ungar runt mig men jag tog ju bara den roliga biten med dem.

Nä, nu är det dags för lite helgfrukost innan allt kör igång.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...