Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 11 augusti 2012

Tid för njutning!!

Äntligen, äntligen, äntligen! Kräftor!!

Röda, saftiga, salta och så underbart goda! De där blekfisarna vid sidan om de riktiga kräftorna är inget att bry sig om, det är bara något som folk som inte förstår så mycket kallar för kräftor... När jag var nyinflyttad till Göteborg på tidigt 90-tal, blev jag bjuden på en kräftskiva. När de kom in med de här konstiga, blekrosa sakerna, så frågade jag min bordsherre vad det var för fel på dem, de såg ju alldeles sjuka ut...

De här, däremot, de ska ju vara vackert rosa! Nu är vi så mätta och belåtna allihop. Theo och Lisa har frossat på korv med bröd istället, de är lite konstiga och gillar inte skaldjur! Har ni hört så underligt? Molly däremot, hon var helt salig, när hon fick klart för sig vad vi skulle äta till middag i dag. Räkor, räkor, jag gillar räkor, sjöng hon här. Sedan satte hon i sig säkert 20 räkor och en havskräfta.

Nu ska småtrollen i säng och medan de jagade tandtroll, så la jag första ordet i en WF-omgång med Kristofer. Ganska bra start, tycker jag i alla fall. Bror min är nog av en helt annan åsikt... ;-)

Haga Nygata

Vi har hamnat på Haga Nygata och strosar runt bland alla mysiga butiker.

En av mina favoritbutiker.

Även barnens! Theo har använt egna pengar (plus en del av mina...) och köpt jordgubbsvinäger, Molly köpte grissini!

Nu är vi på Husaren och fikar men inga bautastora kanelbullar, däremot blir det chokladbollar och paninis!

Middagsförberedelser

I kväll ska vi äta...

????

fredag 10 augusti 2012

Mycket onyttig...

...men ack så gott! Regnet gav med sig efter hand och solen tittade fram och torkade och värmde oss. Då passade vi på att ta en fika på Café Evert Taube, kladdkakor och Budapestlängder! Mmmm, så vi njöt!

Lite promenerande, åkande och spelande till, sedan kände vi oss färdiga för dagen. Vi träffade även på Ninna med familj men vi var så ur fas med varandra, så det blev aldrig att barnen åkte något tillsammans den här gången. Jag och barnen åkte hem till Zingo, som behövde få komma ut och kissa och Marianne och Reine tog en snabb sväng in till Nordstan innan de kom hem. Då hade vi fixat tacos (det är ju ändå fredag!) och Labbe fick handla med gräddfil hem. Sin vana trogen, kom han hem med något mer:

Mer goda onyttigheter! Nu(!) ska barnen i säng och så fort de sover, även vi vuxna...

Lunch på Tyrolen.

För första gången i mitt liv, äter jag på Tyrolen på Liseberg. Långbord i trä, lederhosen och ölstånkor så långt ögat når.

Rejäla portioner med grillade fläsklägg, biffar och sauerkraut. Gott och vällagat!

Obligatorisk glass efter barnportionerna med fish and chips och chicken nuggets.

En vinst har det blivit i dag också, vi välkomnar Pandis i familjen!

Treåringar är väldigt påhittiga. Jag och Molly gick på toa och hon fick vänta lite medan jag blev färdig och vänta är ju det tråkigaste som finns. Då kommer hon på att om man pressar pannan mot toadörren och drar sig nedåt, så låter det som om någon lägger en rejäl brakare och kön var lång utanför...

I ösregnet på Liseberg...

skjuter man straffsparkar och andra inomhusaktiviteter medan man väntar på att, det utlovade fina vädret ska komma...

torsdag 9 augusti 2012

Några timmar på Liseberg.

Dagen blev lite rörig, så vi åkte till Liseberg för att pigga upp oss lite. Den idén hade väldigt många andra fått också. Några åkturen, lite spel och sedan åkte vi hem igen.

De hade tur i dag också, först vann Molly en rosa katt och vid nästa dragning vann Theo ett fiskespö! Lycka med eget spö!! Nu har jag fixat lite mat, spagetti och köttfärssås. Strax får vi gäster! :-)

Nu åker hon...

Nu träffas vi inte förrän i oktober, vid Theos födelsedag. Snyft... :-(

onsdag 8 augusti 2012

Middag när man är trött...

Ribs fick det bli idag, perfekt när man inte orkar laga mat. Bara att svänga förbi ICA och plocka med sig några påsar färdiggrillade. Fast främsta anledningen till kvällens middagsval, var att det var Lisas önskemål. Det är ju hennes sista kväll här, innan hon åker tillbaka hem till sig uppe i Vingåker. Vi kommer sakna henne massor, det har varit så härligt att ha henne hemma! Men nu kör studierna igång snart igen och hon vill ha lite tid hemma i lugn och ro innan dess. Det är ju en omställning att gå från eget boende och komma hem till den här familjen, där man får låsa in sig på toa om man vill ha en lugn stund och även där blir det max 5 minuter... Ninna var helnöjd med sin födelsedagspresent och fyndade ordentligt, hon hade riktig tur, kan man lugnt säga! Det hela slutade med att hon köpte en trisslott, nu när hon hade flyt i turen och den vann hon faktiskt 50 kronor på!

Här är lite bilder från vår sightseeingtur i dag, först ut är Maritiman.

Sedan tar vi Feskekyrkan.

Och avslutar med en bild på Ostindiefararen Götheborg. Kommer man som turist till Göteborg är den här turen väl värd att ge sig på, man får en spännande historielektion, samtidigt som man får en härlig tur runt i vår vackra stad! Man kan hoppas på på Gustav Adolfs Torg, Maritiman eller vid Feskekyrkan. Nu ska jag få småtrollen i säng innan det är dags för mig att däcka, det tar på krafterna att jobba som personal shopper... Förresten, ni har väl sett den nya Marsbilden som kom i dag?

Färdigshoppad

Bara en av påsarna innehåller barnkläder, ganska bra shoppingresultat, eller hur! Nu ska jag bara förbi ICA och göra min shopping, innan jag åker hem till fantastiska Lisa, som har passat småtrollen under dagen.

Vi leker turister i Göteborg!

Vi åker sightseeingtåg!

Glada "turister"!

Göteborgs Operan.

Skor som matchar kläderna

Tyvärr var de inte så sköna...

Vi lunchar i lugn och ro!

Vi börjar med snackskorg!

Fortsätter med Jensens Lunchbiff! Gott! Och framförallt tjatfritt! ;-)

Vad tycks?

Visst är hon snygg!

På väg in till stan! Barnfri!

Min syster möter upp mig vid Kopparmärra, även hon barnfri och ska lösa in födelsedagspresenten hon fick av oss! Pengar att shoppa för, smakråd och sällskap av hennes, i särklass, bästa (och enda...) syster, samt en härlig, barnfri(!) lunch!

tisdag 7 augusti 2012

En dag på Göteborgs Däckcenter och det är gott med gris!

Jag har varit på verkstan i dag och fått bytt mitt däck. Det där som hade punktering som jag inte märkte och därför körde sönder det totalt... Labbe satte ju på ett begagnat däck, tills det nya kom, vilket det alltså har gjort nu.

Här plockas det gamla däcket av fälgen och det nya sätts på.

Lite luft i däcket, så det hoppar på rätt plats vilket smäller ganska rejält och sedan en ventil i och rätt lufttryck justeras.

Hjulet balanseras för att det ska rulla jämt när man kör.

Till sist skruvas det fast på bilen. Klart!

Lite välförtjänt mat till våra hårt arbetande killar! Bilen blev dessutom tvättad under tiden jag var där, härligt! Nu sitter vi och äter mat och vår lilla kötterian, Molly, har precis fått reda på att köttet hon äter kommer från grisar. Då låter det så här:

Ingen risk att hon blir vegetarian, inte...

Vi testar BIC Kids med Buzzador!

Idag kom det ett hett efterlängtat paket med posten!

Ungarna jublade!

En hel låda med kritor och pennor från BIC Kids!

Genast plockades mängder med papper och vår egen konstnär, Lisa, var med och styrde upp det hela! De små tyckte att pennorna och kritorna var fantastiskta men den som var mest fascinerad var nog Lisa! "Jag vill också ha sådana här grejer!" Och då har ju hon testat igenom det mesta på marknaden, både inom utbildning, jobb och fritid. Ett ganska gott betyg, tror jag minsann! Pennorna är otroligt hållbara, spelar nästan ingen roll hur hårt man trycker med tuschpennorna, spetsarna håller och kritorna går inte av, hur de än hanteras!

Att de dessutom är lätta att tvätta av, både från kläder och barnhänder, gör ju inte saken sämre! Vi tror att vi faktiskt tycker om dessa pennor väldigt mycket och ska fortsätta att testa dem ordentligt!

I dag lyxar vi med frukost framför TVn!

Theo vill väldigt gärna äta frukost och kolla Bolibompa samtidigt men oftast avslås hans önskan. Då blir lyckan desto större när han väl får lov, han var tvungen att kolla två gånger extra så att han verkligen hade förstått rätt!

En gråmulen dag med en hel del regn väntar oss i dag, det får bli inomhusaktiviteter för vår del i dag också. En liten sväng ned till verkstan, för att sätta på det nya däcket och fräscha upp bilen, ska vi nog hinna med också.

måndag 6 augusti 2012

Lek- och busdag i trevligt sällskap!

Idag har vi haft besök av familjen Tilldal. Mamma Jenny skriver bloggen: EB i familjen 2.

En liten stund när de precis hade kommit, så var det uppehåll och Hugo och Theo körde först radiostyrd båt i poolen, för att strax övergå till att åka båt själva. Det var inte det lättaste att ta sig iland igen upptäckte Hugo... Sedan öppnade sig himlen och leken fick flytta inomhus. Vi vuxna satt i köket, drack kaffe, pratade och hade trevligt, då och då avbrutet av lite medling eller att något barn ville visa något.

Lite Lady &Lufsens Spagetti Speciale blev det till lunch men köttbullarna valde att återgå till sin ursprungliga köttfärsform när de simmade runt i tomatsåsen. Men de smakade som de skulle i alla fall.

Killarna fick sitta själva vid lekbordet, vilket de absolut inte protesterade mot.

Snabbt, snabbt åt de upp maten, surfplattan hägrade! Så här satt de, helt inne i spelet, jättelänge och samsades hur bra som helst. Molly hade lite svårare att samsas med Natalie, när de lekte. "Den är min, den är min" lät det hela tiden, fast hon har pratat länge om att hon vill leka med Natalie igen och nu, när de har åkt, så bubblar hon på om Natalie hela tiden?? Treåringar...

söndag 5 augusti 2012

Så bra de har jobbat!

De är färdiga med krypgrunden nu, Lisa och Ludvig och helt färdiga själva också. Som Ludvig uttryckte saken, om jag blundar för länge somnar jag...

Labbe, Molly och jag har plockat massor med hallon under tiden, från de där buskarna vi inte visste att vi hade. Det blev en smarrig havresmulpaj av dem, som vi åt till efterrätt. Gott! När jag skulle natta Molly så stod det en tom vällingflaska vid hennes säng. Så knepigt, tänkte jag, glömde jag kvar gårdagens flaska? Och hade jag inte precis gjort en flaska till henne? Mitt minne kan ju spela lite spratt med mig då och då och nu började jag tvivla på att det fungerade överhuvudtaget. Så kommer Molly in och fnissar, hon har tagit flaskan i smyg och ätit upp vällingen medan jag fixade för att få i ordning Theo för sängen... Busunge!

Nu hoppas vi på att trollen somnar snabbt ikväll, för jag är väldigt sugen på att titta på Sagan om de två tornen. Det var längesedan vi såg den nu, säkert ett halvår sedan...

Molly övar HLR.

Jag blev lite förvånad när jag kommer in på Mollys rum och ser vad hon gör. Det ser ju precis ut som hon gör HLR på sin docka. Jag var tvungen att fråga. Det visar sig att Skrållans pratmekanism hade hakat upp sig och Molly var tvungen att lägga dockan på golvet och trycka hårt på på bröstet för att få igång det. Kanske vore något att bygga in i de riktiga HLR-dockorna, att de själva kan tala om när man gör rätt...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...