Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2012

Trevligt middagsbesök och gröntungade varelser...

Efter vår biltittarrunda åkte vi hem och fixade lite god mat, för härliga vänner väntades på besök. Kerstin hade med sig sina pojkar hit för en trevlig mat- och pratstund. Theo blev överlycklig när han fick höra att Calippo skulle komma, för då vet han att det blir spelande av! Jag tror att de skulle kunna ha Theo hos sig en hel vecka utan att han skulle sakna oss en sekund...

Vi åt en kasslergratäng fast jag använde resterna av julskinkan som jag hade stoppat i frysen och det passade väldigt bra i och med att det var senap i gratängsåsen. Till efterrätt blev det chokladpudding och något som (inte) passade till det var Calippos kommentarer om vad som kan komma ut ur deras ena hund, Smellis. Men barnen älskade den kommentaren och sedan spårade hela samtalet ur ordentligt men jag ska bespara er detaljerna krin detta.

Denna urspårning till trots, så hade vi väldigt roligt! Vi festade till ordentigt på ett riktigt gott alkoholfritt rödvin och barnen fick sötdricka. Det är ju trots allt lördag!

Arvid körde runt med Theos dockvagn och Calippo frågade vad som skulle åka i en barnvagn, varpå Arvid svarar, en tandborste! Vi fattar ingenting förrän Molly kommer vrålandes, det är min tandborste, det är min tandborste! De har gått in i badrummet och lyckats få tag på hennes tandborste och så har Arvid lagt den i vagnen och rusat iväg med Molly efter sig...

Det är ju lördag i dag och då äts det godis här i huset. Theo åt tungfärgarklubbor och blev överlycklig över att de faktiskt fungerade! "Mamma, jag är ett monster med grön tunga!"

De gillar det som är lite läskigt, alla mina barn. Lisa hade ju rysarmaraton med sina kompisar när hon fyllde 20 och Molly älskar ju sina söta drakar. Hon fick ju dessutom hela Spöket Labanfamiljen i julklapp av sin mormor och morfar. Men när vi kom hem därifrån så saknades lillasyster Labolina.

Men nu på förmiddagen fick jag den här bilden från pappa, de har, efter idogt letande, hittat Labolina och tom ordnat så hon har lite sällskap tills hon kan få komma hem igen. När Molly fick se bilden utbrister hon lyckligt; "Där är min Labbelina!"

Theo gjorde oss lite förbryllade i morse när han sa att det står gister på Ludvigs tröja. Vi kunde inte hitta det någonstans på tröjan och säger till Theo att han måste läst fel. Nehej då, titta där, säger han och pekar på där det står Gr. Men det står ju bara Gr där, inte gister, säger vi. Jomen, förklarar han, om det står Mr så blir ju det mister, så då måste det ju bli gister om det står Gr... Han är lite klurig, den gossen.
Vi avslutar med lite skönsång och dans...

Audi Q7

Denna vill jag ha! Stor, fin, praktisk och vi kan fortfarande åka hela familjen! Kan det bli bättre? Det tycker inte jag! Möjligtvis ett lite lägre pris och annan färg men ändå...

Recept på tacofisken.

Jag har fått lite förfrågningar om receptet på tacofisken vi åt i går, på mail, sms och även här på bloggen och här kommer det:

4 portioner

600 g fiskfilé, t ex sej
salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl tacosås, styrka efter smak
2 dl riven ost, ganska smakrik
Majschips, gärna med chilismak

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord, ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost och häll över fisken. Strö över de krossade majschipsen. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med ris eller kokt potatis och en blandad sallad med tomat, rödlök, avocado, gurkstrimlor och skivade oliver. Gärna en extra klick tacosås också!

Njutning!

fredag 6 januari 2012

Tacofisk, i-landsgnäll och blivande mästeregissörer.

Vi börjar med gnället, så har vi det avklarat och kan fokusera på trevligheterna sedan. Jag och Molly åkte ju ned till ICA Maxi för att handla. Det är vårt närmaste Maxi, så därför är det ju ganska smidigt att åka dit. Det stora problemet där är parkering. I och med att hela Allum ligger i samma byggnad så är det ofta helt fullt på platserna utanför ICA och man är hänvisad till P-platserna uppe på taket, flera våningar upp. Det innebär att man får släpa och dra en fullastad kundvagn upp för flertalet rulltrappor (visserligen platta men ändå...) eftersom hissen (den enda) alltid är upptagen. Detta gör ju att vi ofta väljer den extra resan till Maxi i Mölndal istället, lite längre resa men totalt sett går det snabbare. Men ibland, som i dag, glömmer man sig...

Sådärja, nu var jag färdig med gnället. Vi fick handlat det vi skulle och kom hem igen utan några större missöden. Hemma har det tvättats och lagats mat.

Det blev tacofisk, ett favoritrecept som jag har fått av mamma. Denna maträtt kan få den mest inbitna fiskvägrare att älska fisk! Smaskens!

Efter maten ägnade sig Theo och Molly åt detta:

Någon som kan gissa vad de gör? Kul har de i alla fall!

När vi var i Bovall fick Theo tag på min mobil och fick igång videokameran på den. Flera små fina filmer blev det, bla den här:

Vad tror ni om hans framtid som mästerregissör?

Nu ligger båda småtrollen i sina sängar! Vi närmar oss vardagstiden med stormsteg, ska nog klara av vårterminen galant! Hoppas jag...

I morgon ska vi eventuellt ut och provköra lite bilar. Det känns mer och mer som en bra idé att sälja både Audin och Toyotan och köpa en lite nyare bil. Och vi behöver ju knappast ha en 7-sitsig längre, Lisa har ju flyttat hemmifrån och Linnea ser vi knappt röken av längre, så det är bara de tre yngsta som åker med. Vi behöver en med 4WD, eftersom vi bor som vi gör och på vintern kan det vara riktigt svårt att ta sig upp hit, om det är snö vill säga. Sedan tycker jag om att sitta högt upp, så jag ser ordentligt, så det blir nog något SUV-aktigt av något slag. Men vi har inte bråttom med detta bilbyte så vi ska känna oss för ordentligt vad det är för bil som passar oss (mig) bäst. Men det är ju kul att testa bilar, så det kan vi ju göra ett tag först. :-)

Här kommer några bilder som jag tog när Emil var och hälsade på i Bovall. Det är vid badholmarna och i vanliga fall är det en liten strand precis där vågorna slår in men nu är vattnet så högt så det går ända upp till kanten.


En julklapp för alla familjens barn

Molly fick ett Bamsepussel i julklapp av Frida och Sofia och hon fullkomligt älskar det! Det pusslas och pusslas varje ledig stund. Även killarna tycker visst att det är hur kul som helst, för de kan aldrig låta bli att "hjälpa" henne att pussla.

Nu har vi jagat ut pojkarna i sokskenet. Cyklar och sparkcyklar är framplockade. Lite vårkänsla är det ute, trots att det har smällt till och blivit minusgrader i dag. Jag och Molly ska ge oss ned till Allum och ICA Maxi, för att fylla på i skafferier och frysar.

torsdag 5 januari 2012

Home sweet home!

Det är jättekul att resa iväg och träffa släkt och vänner men det är underbart att komma hem till sitt eget igen! Egna sängen...

Vi har festat till det och gjort pizza till middag. Billigare, godare och mycket roligare. Barnen tycker att det är jättekul att få göra sina egna pizzor, att lägga på allt de tycker om. Och som följd av detta roliga äter de mer också.

Roligt hade de på Toyota tidigare, där de fick träffa den här figuren. Det var bara kostymen på en ställning så tom Theo vågade sig fram. Han gillar ju inte alls när det är en människa som är utklädd och han är redan orolig för att Bamse ska dyka upp när vi är på Cypern i sommar... Vår lilla tuffing!

Nu (!) nattar vi småtroll för fullt och tänker att i morgonkväll ska vi minsann få i säng dem i tid. Men vi är ju i alla fall på väg åt rätt håll, båda två är i sina sängar när klockan är nio!

Hos Toyota

Motorlampan började ju lysa mitt under besiktningen och nu har vi varit på Toyota i Mölndal för att kolla upp vad det berodde på. Vi bytte ju en lambdasond strax innan besiktningen men det visade sig att just Toyota Previa finns det fyra (svindyra) lambdasonder som kan gå sönder och detta var nu nummer två av dessa. Så på tisdag ska detta åtgärdas. Det känns som att vi hade kunnat haft mycket kul för dessa pengar som båda våra bilar har kostat och än är det inte färdigt. Audins strålkastare krånglar också, någon slags kortslutning som tydligen är knepig att fixa. Därför har vi inte kunnat besiktiga den än och nu har det blivit körförbud på den.

Jag tycker jättemycket om våra bilar men just nu är jag väldigt frestad att köpa en annan bil...

På hemväg.

Nu sitter vi i bilen på E6an, på väg söderöver. Riktigt tråkväder är det ute med duggregn och det ska tydligen frysa på rätt snart, så vi får ta det lite lugnt.

Theo, Labbe och Zingo har varit ute flera timmar och hunnit med att både klättra i berg och jaga vågor på stranden. De var trötta, blöta men väldigt lyckliga när de kom in igen.

Nu ska jag passa på att vila en stund medan Labbe kör oss säkert hem.

onsdag 4 januari 2012

Nu blommar det och ledsen mage!

När vi var ute på vår blåsiga promenad förut såg jag något vitt på en gräsmatta. Jag tog, väldigt förvånat, för givet att det var snö men blev ännu mer förvånad när jag såg vad det verkligen var!

Det var de här små raringarna som stod där och blommade för fullt och de var absolut inte ensamma. Den fjärde januari!

Labbe är visserligen ledig den här veckan men det har ändå blivit en hel del jobb. Telefonen går varm och en hel hög med papper har gåtts igenom. Men lite mer ledigt än vanligt har det varit trots allt. Och vi har ju kalasat på säsongens sista hummrar!

Och det är ju värt en hel del! Molly älskar de stora räkorna, Theo är lite mer förtjust i brödet...

Jag avslutar med att bjuda på dagen Molly-citat (med lite äckelvarning):

Jag byter en bajsblöja på henne och säger, oj, du är visst lite lös i magen. Molly tittar lite fundersamt på mig och frågar tveksamt, är jag ledsen i magen?

Theo hörde denna konversation och håller på att bryta ihop totalt av skrattattacker! Sedan, under resten av kvällen, räckte det att fråga honom hur magen mådde för att skrattet skulle bubbla upp igen!

Strax dax för middag!

Ska bara koka dessa först.

Vi trotsar stormen

och tar en riktigt uppfriskande långpromenad. Vattnet är högt och vågorna stänker långt upp på land!

Här blåser det!

Stora vågor på havet och på baksidan lägger sig nästan de små träden ned.

Jag är inte helt överförtjust i när det blåser så här mycket, så det har inte blivit så där jättemycket sömn i natt. Men jag sitter här och läser en fantastiskt bra bok och är så glad över att få lite tid för det. Nu börjar slutet närma sig och det är lite blandade känslor över det. Dels vill jag ju självklart veta hur det går för Saga och hennes familj men samtidigt vill jag inte släppa dem ifrån mig! Det kanske kommer en uppföljare?

Vilken bok jag läser? Joanna Björqvists "Nära dig" så klart!

Nu verkar det som om huset börjar vakna, dags att kramas!

tisdag 3 januari 2012

Ett riktigt kärt möte!

I december 1979 flyttade jag och min familj från lägenheten på Madlyckevägen, till det alldeles nybygda radhuset på Glimmervägen. I det radhuset fanns det fyra lägenheter, två mindre i mitten omgivna av två större. I den ena av de större flyttade vi in och i den andra flyttade Mirja och hennes familj in. Från den dagen blev vi nästan oskiljaktiga, det var bara det faktum att vi bodde på olika adresser och gick i olika klasser som gjorde att vi inte kunde umgås dygnet runt. Men det ena av dessa problem löste vi på gymnasiet, där vi gick samma linje.

Så mycket roligt vi hade genom åren och vilken otrolig fantasi vi hade. Man kan ju lugnt säga att vi aldrig hade långtråkigt i alla fall!

Efter gymnasiet delades dock våra liv, men vi sågs lite då och då, även on det inte var lika intensivt som tidigare. Sedan flyttade vi ifrån Mariestad för att plugga. Båda i Göteborg men helt skilda utbildningar, vilket innebar att vi sågs ännu mer sällan. På den tiden fanns ju inte Facebook och internet och mail låg fortfarande i sin vagga och vanligt folk hade ju inte ens mobiltelefon, så det var ju inte lika lätt att hålla kontakten då som nu.

Men så en dag under sommaren 2005 var jag på väg till MVC i Munkebäck när jag väntade Theo och då sprang jag på Mirja som var på väg från BVC i samma lokaler. Vi återupptog kontakten och sågs lite då och då, fikade eller träffades på öppna förskolan.

Sedan en dag bestämde de sig för att ta ett jättesteg och flytta till Fuengirola! Det är nu 3 1/2 år sedan och även om vi har hållit kontakten via mail, telefon och Facebook, så har vi inte träffats på hela den här tiden!

Men världen är så liten, så liten. För under tiden har Mirjas mamma, Astrid, flyttat till Ulebergshamn, som ligger inklämt mellan Hunnebostrand och Bovallstrand och där, via olika föreningar, lärt känna en kvinna vid namn Marianne, aka min svärmor... Så nu när Mirja var hemma här i Sverige och vi var i Bovall, så passade vi självklart på att träffas!

Så mycket vi hade att prata om! Gamla minnen blandades med livsuppdateringar och framtidsdrömmar! Mirjas lillebror, Daniel var också där med sin familj. Han och Kristofer var ju nästan jämngammla och lekte mycket som små.

Det var verkligen en jättetrevlig kväll som gick på tok för fort! En liten kul händelse var att det började snöa. Mirjas två barn, framförallt 6-åriga Alicia, kom inte ihåg att hon hade sett snö förut och blev alldeles tokigt lycklig! Kläder slängdes på i en hast och ungarna for ut i blötsnön och njöt! Mirja var inte lika begeistrad när hon skulle fota dem, för då var hon tvungen att också gå ut... ;-)

Nu är vi hemma i Bovall igen och lyssnar till vinden som tilltar allt mer. Det ska ju blåsa rejält under natten här. Upp mot 25m/s är det sagt. Skönt att det är ett rejält hus vi är i, för det låter allt lite otäckt när hela huset knakar...

Just ja, det var ju detta med Grevinnan och betjänten...

Här är svaret jag fick från SVT:

"Titel: GREVINNAN OCH BETJÄNTEN
GOTT SLUT
Night Club Zürich
THE COUNTESS AND THE SERVANT [orig]
Sänt: 1969-03-01 TV2 (Sänds även i SVT HD 2008-12-31, 2009-12-31.) Speltid: 00.10.55
Repris: 2011-12-31 19:45-19:55 SVT1
2010-12-31 19:45-20:00 SVT1
2009-12-31 19:45-20:00 SVT1
2008-12-31 19:45-20:00 SVT1
2007-12-31 19:45-20:00 SVT1
2006-12-31 21.20-21.35 SVT2
2005-12-31 19.45-20.00 SVT1
2003-12-31 19.45-20.00 SVT2
2002-12-31 19.15-19.30 SVT2
2001-12-31 19.15-19.30 SVT2
2000-12-31 21.20.21.30 SVT1
1999-12-31 19.15-19.25 SVT1
1998-12-31 19.45-20.00 SVT1
1997-12-31 21.20-21.35 SVT1
1997-01-01 12.00-12.15 SVT1
1996-12-31 21.15-21.30 SVT1
1995-12-31 23.25-23.35
1994-12-31 22.30-22.45
1993-12-31 22.45-23.00
1992-12-31 22.15-22.30
1989-12-31 21.05-22.00
1987-12-31 22.50-23.00
1987-01-05 15.50-17.30
1986-12-31 22.10-23.50
1986-01-01 15.00-16.35
1985-12-31 23.30-23.50
1984-12-31 23.25-23.55
1983-12-31 23.40-23.55
1983-01-02 12.15-13.35
1982-12-31
1981-12-31 00.00-00.00
1981-01-01
1980-12-31 00.00-00.49
1979-12-31 21.02-21.13
1978-12-31
1977-12-31 00.00-00.49
1976-12-25 00.00-00.49
1970-10-10


Med vänlig hälsning
Tittarservice"

Sedan är det upp till var och en att avgöra vem av oss som vann diskussionen...

Vårt nyårsfyrverkeri!

Kom på att jag missade att lägga upp en av våra filmer från fyrverkeriet, så det kommer här!

måndag 2 januari 2012

Nu är vi framme!

Och vi firar detta med pizza från Bella Gästis i Hunnebo. Sedan blir det nog sängen för oss alla. Att vi är trötta är bara förnamnet. Dygnet har ju blivit lite upponedvänt för oss det sista, så nu har vi en vecka på oss att snurra rätt det igen innan det är dags för vardag!

Det är så dumt att komma iväg för sent.

I alla fall om man ska köra E6an. Köer, köer, köer, som alltid i rusningstrafiken... Men som Labbe säger, vi är ju lediga, vi har inte bråttom!

Packning pågår.

När man, som vi, har nästan hela släkten på annat håll, blir det en hel del packande under lediga dagar. Och denna veckan är tom far i huset helt ledig! Ingen jour och killarna på verkstan har lovat att hålla ställningarna, så nu bär det strax av till underbara Bovallstrand!

Förhoppningsvis ska vi dessutom träffa Mirja med familj som har övergett solen och värmen i Spanien för ett par dagar i regn och rusk. Men vad gör man inte för att få träffa oss? ;-)

Nähäpp, nu har jag inte tid att stå här och skriva mer om vi ska komma upp någon gång.

Vill bara visa den fina GAIS-muggen som Theo gjorde och gav till sin morfar i födelsedagspresent.

söndag 1 januari 2012

Nyårsafton!

Så var det då nytt år igen! 2012! När jag var liten trodde jag att jag skulle vara en gammal tant vid det här laget, jag menar 41 år, då är man ju nästan pensionär...

Tänk så fel jag hade!

Här kommer en liten sammanfattning på vår nyårsafton med härliga vänner och god mat!




Gästerna anländer och förrätten dukas fram, vitlöksgratinerade kräftsjtärtar och sedan tändes fonduegrytorna. Efter lite meck och pyssel fick vi igång alla tre och det fondueades för fullt. Till fonduen åt vi hasselbackspotatis, goda såser och tillbehör. Efterrätten fick vi vänta med lite, för alla blev så mätta!
Efter maten skrattade alla gott åt Grevinnan och bejtänten. Men vi hade en "liten" diskussion under kvällen; "Har de ändrat på sändningstiden för Grevinnan och betjänten under åren?"

Eftersom vi har småttingar här så skjuter vi upp fyrverkerierna redan vid 20.30-snåret för att alla ska kunna se. Vi hade kvar lådor som vi inte sköt förra året, så det blev ett rejält fyrverkeri! Hur fint som helst!


När vi kom hem, åt vi efterrätten, jordgubbsmousse och pratade, spelade och hade hur trevligt som helst!

Och så var det dags att korka upp Champagnen och skåla in det nya året!



Den här tappra partyprinsessan höll ut hela vägen men slocknade sittandes i soffan strax efter 12-slaget...


Men innan hon stöp hade hon hur trevligt som helst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...