Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 juli 2011

Jag kan inte förstå

hur den sjuka person fungerar, som anser sig ha rätt att släcka en annan människas liv? Hur rättfärdigar man det för sig själv?

Vad hade ungdomarna på Utøya gjort honom för ont? Alla döda och skadade inne i Oslo? Helt ofattbart! En sjuk och ondskefull hjärnas verk...

fredag 22 juli 2011

Jo, jag vet att regn är bra för alla växter och sån't men...

Jag vill ju sola och bada och åka båt och sitta på uteserveringar och grilla och ta kvällspromenader.

Kanske blir en tur till Havets Hus i Lysekil i dag. Det är ju alltid spännande!

torsdag 21 juli 2011

Här ska vi gifta oss!

Någon dag i alla fall ;-)

Ytterligare en dag i solen!

Vi tillbringar lata dagar vid Badholmarna. Helst i vattnet!

Lite fika och krabbfiske hinns också med. Och kanske vi bryter badandet för en liten båttur ned till Hunnebo eller Smögen.

Ikväll jobbar Marianne och Reine i kyrkan, så då ska vi fixa tacos. Det ska bli riktigt gott för det var evigheter sedan vi åt det.

Men nu svettas vi ihjäl, så nu måste vi hoppa i plurret igen!

tisdag 19 juli 2011

En cider i solen

Har jag sagt att vi njuter?

Lunch på Tanums Strand

Lammstek med getostcreme, ribs, vitlöksmarinerande kräftor. I solskenet på bryggan. Känns som man kan njuta just nu!

Tutylla!

Molly är ju, precis som Theo, väldigt liten till växten. Detta kan ju innebära vissa problem, tex vid cykling. När Theo skulle få en trehjuling, fanns det ingen han nådde ned till vare sig trampor eller marken på. Däremot hittade han en 12" cykel som passade perfekt, så den fick det bli.

Nu har Molly fått ärva denna och hon har skaffat sig en ny favvosyssla: tutylla! Hela tiden ska hon tutylla. Nu väntar vi bara på att hon ska fatta hur man trampar runt pedalerna, så vi slipper springa dubbelvikta för att visa henne...

måndag 18 juli 2011

Första semesterdagen

Jag och barnen anlände till Bovall precis när Marianne och Reine skulle ge sig av för att besöka vänner. Vi packade upp, bäddade i ordning, tog fram leksaker och cyklar, läste och åt glass innan Labbe dök upp och vår semestervecka kunde börja på allvar.

Vi tog en promenad ned till grillen på torget där vi åt middag. Enligt Labbe är grillkorv med pommes frites en klassiker och ett absolut måste när man är i Bovall! Jag har ju jobbat i många år i både morfars gatukök och därefter i mitt eget så jag har väl kanske lite svårt att bli riktigt så där excalterad över denna maträtt. Så jag festade till det med Fish 'n chips. Riktigt god var den med hel, krispigt panerad fiskfilé.

Efter maten promenerade vi ut till Badholmarna. Theo hittade några krabbmetspön som vi lånade en liten stund. Labbe fick nästan upp en stor krabba men den smet i sista stund. Men så hade vi ju inget bete heller.

Jag och Molly tog av oss skorna och satt och sparkade i vattnen för kung och fosterland när hon helt plötsligt utbrister: "Jag bada!" och börjar dra av sig kläderna. Labbe lyfter i henne i vattnet och hon simmar... Mitt hjärta sväller av stolthet, min lilla badnymf!

På hemvägen stannade vi förbi Ferms Magasin och hälsade på Hanso och Agneta. En trevlig stund hade vi där och barnen hade hur kul som helst med lekfarbror Hanso. Hmm, perfekt att ha en barnvakt till här i Bovall...

På hemvägen är det uppför. Mycket uppför. Hela vägen! Theo orkade inte riktigt att cykla själv, så Labbe sprang med vagnen med Molly i, i den ena handen, samtidigt som han puttade på Theo med den andra. I de branta uppförsbackarna! Och så tyckte han att det var konstigt att han blev anfådd!?!

Nu ska vi krypa till kojs så att vi orkar med morgondagen. Kanske en båttur och ett dopp i havet om vädret tillåter.

Ro i själen

Semester i underbara Bovall!

På väg åtminstone. I alla fall jag och småtrollen. Labbe kommer efter. Han ska bara... Och Lisa och teenisarna passar på att jobba och göra Götet osäkert. Därför har vi inte berättat för dem när vi kommer hem och tänk om vi har lovat några gäster att de får övernatta hos oss när vi är borta! ;-)

söndag 17 juli 2011

Inomhusaktiviteter

Mariokart på Wii. Experterna Theo och Ludvig försöker introducera Labbe i spelens magiska värld. Labbe får den äran att vara Mario!

Och regnet det bara öser ned...

Nu är det förkylt...

och allergiskt. Massvis! Jag gjorde misstaget att vara ute när Ludvig klippte gräset i går, så jag får ju skylla mig själv. Och med halsont och hosta i grunden så kan ni ju tänka er hur underbart jag mår...

Detta är temat för dagen. Det är ju skönt ändå att veta att man har mediciner som faktiskt fungerar och att förkylningar brukar gå över snabbt!

Om man inte är den här lilla flickan. Hon har haft det jättejobbigt väldigt länge nu, trots medicinering. Hostar så hon kräks nästan varje natt. Stackars liten! Hon hostar mycket även dagtid men det bekommer henne knappt, stannar upp lite i leken tills hon hostat färdigt och fortsätter sedan som om inget har hänt. Och glad som en lärka nästan hela tiden.

Gårdagen var en lugn pysseldag. Theo lekte med grannflickan hela dagen och på kvällen var lyckan total; Isak kom hem från Danmark! Det var synd att jag inte filmade det mötet. Ni vet sådana där romantiska möten på en vacker blomsteräng när de tu springer varandra till mötes i slow motion, under utropandet av den andres namn och faller i varandras armar? Där har ni precis bilden av hur detta möte såg ut.

Dagen är lite osäker. Lite lösa planer på Liseberg med vädret tycker att vi ska hitta på något annat. Och jag misstänker att barnen nog är mer än nöjda med att "bara" vara hemma och leka med Isak, Hanna och alla andra kompisar här. I morgon åker vi ju antagligen till Bovall och stannar några dagar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...