Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 15 januari 2011

Nu är Isabel Linnea Hope döpt!

Published with Blogger-droid v1.6.2

På väg...

Nu är alla rena, ombytta, inpackade i bilen och på väg till församlingshemmet för lite förberedelser. Theo, som aldrig har varit på något dop, tycker detta ska bli massvis spännande.
Han har mycket funderingar för egen del, eftersom han vet att han får välja själv i framtiden, om han vill döpas eller inte.

Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 14 januari 2011

Linnea har fått tillbaka synen! :-)

Jag fick ett försynt litet sms från Linnea som är kvar hemma (eftersom hon har haft prövning i datakunskap idag), med texten: "jag skulle bara säga att jag ser nu"!

Skräpunge! Hon måste ju ringa och berätta såna nyheter! Hon har ju inte sett något på vänsterögat sen i oktober.

Men åh, vad lättade och glada vi är! Man vet ju aldrig om synbortfallen blir permanenta eller inte. Nu hoppas vi på att synen är tillbaka permanent istället!

Vi är framme i Uppsala nu och har ätit middag, busat, pratat och slagit in Isabells presenter igen, som Molly öppnade. ;-) Nu ska vi få alla i säng, så vi orkar med den stora dagen i morgon!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Club Toyota

Labbe köpte skivan från "Så mycket bättre" när vi släppte av Ludvig i Järna. Så nu dansar vi oss svettiga till Lill-Babs när hon sjunger "Så klart" på Club Toyota genom alla köer genom Stockholm.
Published with Blogger-droid v1.6.2

På väg!

Nu är vi på väg och har precis passerat Jönköping.

Molly har redan sovit en sväng.

Theo spelar på sitt DS, som Ludvig så påpassligt smugglade med sig. Och tur var det, för vi glömde dvd-spelaren!

Ludvig vill helst sova...

Utsikt över Vättern.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sopbilsrally

Våra sopåkare har nog drömmar om ett annat yrke. Rallyförare är min gissning, baserad på hur de kör på våra smala gator bland alla barnfamiljsfyllda villor. Men i brist på körförmåga så blev det bara sopbil som de fick köra.

Detta syntes extra tydligt igår när vi var på hemväg. Tvärs över vägen stod nämligen en av Göteborgs största bärgningsbilar och upptryckt i skogen låg sopbilen.

Finns inget som piggar upp som lite skadeglädje ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 13 januari 2011

Tack snälla

För all omtanke! Via kommentarer, sms, mail och samtal! Piggar upp! :-) Jag är inte sjuk, bara lite låg och hängig just nu. Men det rättar nog till sig snart!

I helgen ska vi ju på dop i Märsta! Det är barnens syssling, sötaste Isabell som ska döpas. Ska bli så kul att se henne igen. :-)

Vi kommer bo hos Catherine och Bertil, Isabells farmor och farfar i Uppsala men Ludvig slänger vi av hos Helena och Ludde i Järna. Killarna har ju inte träffats sen förra sommaren, så de har en hel del att ta igen.

Men det var på håret att Ludvig inte kunde följa med. Han och kompisarna åkte nämligen tefat i stora backen på Casa, den med blankis under nysnön och massvis med gupp. Tefatet for iväg nedför hela backen men det gjorde inte Ludvig. Han for av och dunkade bakhuvudet rejält i isen, så han tuppade av, fick minnesluckor och blev helt groggy! Men tackolov mår han mycket bättre nu, bara lite, lite ont i huvudet.

En till som har haft ont idag är Molly. Hon har ju såna mollusker och de blir av någon anledning väldigt infekterade ibland. Knallröda, hårda, ömmande bölder med en diameter större än en femkrona. Dessa bölder måste tömmas och rengöras och det gör så fruktansvärt ont på henne.

Fast idag var det en sån böld som bildats under natten som, när jag tog av henne pyjamasbyxorna, exploderade av sig själv och vräkte ur var. Jag har aldrig hört henne skrika så hjärtskärande! Och när det gör så ont, så måste man dit och tvätta...

Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 12 januari 2011

Inte mycket ork idag heller...

Luften har liksom gått ur mig. Fixar vardagen men inte mer. Kryper till kojs nu med förhoppning om en bättre morgondag...
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 11 januari 2011

Första skoldagen och pingviner.

Vilken morgon! Allt flöt på perfekt och barnen var hur samarbetsvilliga som helst! Sådana mornar man blir glad av!

Första anhalten var Mammut och Molly blev så glad så hon studsade när vi kom in i hallen. Som vanligt hade hon först inte tid med sådana oväsentligheter som att kramas och vinka hejdå men precis när vi skulle gå ändrade hon sig och gav mig en snabb kram och vinkade bakåt medan hon sprang bort till leksakerna igen. Det är nästan, men bara nästan det känns lite snopet: saknar du mig inte mer? Men jag är ju egentligen jätteglad att hon trivs så fantastiskt bra!

Lämningen på Casa gick också hur bra som helst! Theo var så lycklig för denna terminen är fröken Rebecka tillbaka efter att hon har varit mammaledig med Totte i 1 1/2 år och att Kaj är tillbaka efter ett år hemma i Japan och USA.
Själv har jag jobbat som en blå idag. Jag skulle egentligen ha åkt till revisionsbyrån idag men Alexandra ringde och sa att hon var sjuk, så hon hjälpte mig per telefon och det gick ju bra det också. Massor fick jag gjort och det känns ju skönt!

Hämtningarna gick nästan osannolikt smidigt också. Oftast brukar det ju vara antingen eller med det...

Och så bar det då äntligen av till badet igen. Och det är nu pingvinerna kommer in i bilden. Men först lekte vi i badet en timme innan det var dags. Molly dök flera gånger från kanten och nu har hon fått till snitsen bra med vändningen under vattnet tillbaka till kanten. Tyvärr är kanterna för höga i Champagnepoolen för att hon ska kunna ta tag själv men vi får testa i undervisningsbasängen nästa vecka.

Theo simmade och hoppade så tillslut fick jag be honom varva ned så han inte körde slut på sig själv i förväg.

Till slut var klockan 16.35 och pingvinerna äntrade scenen. Eller basängen kanske är mer korrekt. Theo har nämligen gått från Sköldpadda inne i varma undervisningsbasängen till Pingvin i den stora, kalla (nåja, 28 grader...) basängen den här terminen och det är ofantligt stort för honom! Det är med nöd och näppe han bottnar längst in, så han fick stå i trappen mellan längderna. Dessutom är han mitt, i särklass, mest frusna barn, så nästa gång är det våtdräkt på.

Men trots detta så var han så lycklig efteråt och tyckte att Pingviner var mycket roligare än Sköldpaddor ;-)

Dessutom var han väldigt nöjd med frökenvalet, Rebecka tycker han väldigt mycket om och upplever att han känner henne och kan lita på henne. Han var ju lite bekymrad över att han inte skulle ha Sissi längre men henne kan vi ju faktiskt träffa ändå :-)

Ljuvliga dofter mötte oss när vi kom hem, en egyptisk köttgryta med ockra, tomater, citron och koriander och persillade-kryddad couscous till det. Tom Theo tyckte att det var gott!

Nu har småtrollen sova och det ska jag också passa på att göra. Är inte helt på humör idag och lite ur gängorna och hängig. Bäst att försöka sova bort det jobbiga, så kanske, kanske, saker ser lite ljusare ut i morgon...

Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu börjar det likna nåt.

http://mobil.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article8392313.ab Nu känns det som man kan börja längta!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 10 januari 2011

Dykartjejen

Molly blev såå lycklig när hon fick träffa sina simskolekompisar och simfröken Rebecka idag! Allt Rebecka hittade på var så roligt och hon gav sig in i övningarna med liv och lust. Helt plötsligt dyker hon från kanten, alldeles själv, utan att hålla i mina händer. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, hon eller jag. Men beröm fick hon, i mängder och sen gjorde hon om det flera gånger.

Vi ska ju åka på Isabells dop i Märsta till helgen och äntligen fick vi klartecken att Ludvig får följa med för sin pappa. Han tyckte att det var fel att Ludvig skulle ta ledigt på fredag men jag tycker att det är upp till skolan att ta det beslutet. Sen är det ju lite konstigt att när Ludvig åkte på pingisturnering i Skellefteå i höstas, då hade fadern hans inga som helst problem med att han tog ledigt från skolan både fredag och måndag. Men det är ju mycket viktigare med en pingisturnering än en liten släktings dop?

Nog om det, han tog ju sitt förnuft till fånga till slut och kanske tom lyssnade på vad Ludvig ville...

Nu är det dags att krypa till kojs här (de små sover faktiskt redan!) för imorgon börjar allvaret igen och vi ställer klockan för första gången på flera veckor.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Simskoledags! :D

Vi börjar vårterminen med en mjukstart! Barnen har studiedag idag så vi har fortfarande jullov här. Men simskolorna kör igång idag så nu sticker vi strax till Vattenpalatset för idag är det dags för Mollys terminstart. Ludvig kör också igång idag men hans simning är ju senare ikväll och imorgon är det Theos tur.

Mina grupper börjar på söndag men då är jag ledig för vi ska på Isabells dop i Märsta på lördagen och jag kommer inte hinna tillbaka i tid. Så Rebecka har lovat att köra igång dem åt mig och det känns jättebra för då vet jag att det blir bra. Rebecka är Mollys fröken och vad det verkar så blir hon Theos fröken den här terminen också! Då blir mamman glad! :D

Nä, nu hinner jag inte sitta här längre, då kommer vi försent! Hopp i kläderna och ut i slasket.

söndag 9 januari 2011

Hon är hemma!

Och hon har haft det såå bra, åkt skidor och dansat på borden! Allt som en bra sidresa ska innehålla! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Husrivning.

Så var det dags för rivningen av vårt hus. Som vi har längtat! Speciellt barnen men även vi vuxna har sett fram emot den här stunden i ett par månader.

Det krävdes bara ett par slag så var hela huset raserat och slaget i hanterbara småbitar. Så effektivt och smidigt!

Naturligtvis hade jag kameran framme och förevigade den historiska händelsen.

Pojkarna sitter redo med varsin hammare.

Här landar det första slaget...

och strax ser det ut så här!

Smaskens med pepparkakshus!

Tycker Molly också, fast hon föredrog det andra julgodiset. ;-)

Idag var Labbes sista lediga dag och det firade vi med en god middag. Det blev vitlöksgratinerade kräftstjärtar till förrätt och ryggbiff med marinerade, grillade grönsaker med ruccola till varmrätt. Pommes frites och bearnaisesås till de som ville ha. Såå gott var det!

Nu pågår nattning av trollen, nästan i tid blev det ju idag. Men vi har ju imorgon på oss också, innan allvaret börjar på tisdag.

Så fort de små sover ska jag sätta mig i soffan med telefonen i högsta hugg och vara pinsam mamma igen. Linnea är på väg hem från Hemsedal nu ikväll och har precis passerat svenska gränsen. Hon beräknas vara framme vid Lisebergs södra entre runt kl 23 ikväll, så tills dess kommer jag vara hypernervös...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Busdags igen!

Theo är bjuden på Sebastians kalas! På Bushuset! Lycka!

Mamman blir också lycklig, för efter en nästintill sömnlös hostnatt är energin inte på topp. Så att någon annan tröttar ut mina barn är ju toppen. Själv strosar jag runt, sippar kaffe, fotar och pratar.

Molly busar runt med Ludvig, det funkade ju så bra sist, så hon tycker inte att mamman behöver göra sig besvär. ;-)

Äntligen lyckades Molly norpa en rosa Bobby Car!
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...