Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 juli 2010

Besök från Märsta.

Trevligt besök från Märsta har vi haft! John och Veronica ( lilla Cookie i magen) har varit här! Tur att Veronica snart får en egen liten bäbisflicka för:

Nä, riktigt så illa var det inte. Theo ääälskar Veronica! Molly, däremot, är ju som hon är, det är bara pojkar som gäller! Hon valde tom John framför mig ibland ;)

De kom ned på lördagkväll och vi festade loss med färska räkor, laxpaté och rökt lax! Man får ju bjuda på det bästa Västkusten har att erbjuda! Och det gick hem!

Vädret blev ju fantastiskt på kvällen så vi satt ute på altanen och klockan hann nästan bli söndag innan vi gick in igen. Molly kröp isäng vid 23-snåret och Theo strax därefter. Sen stöp hela gänget utom John och Labbe som satt uppe och pratade en liten stund till.

fredag 16 juli 2010

Små söta tussmoln? Nä, stora feta åskmoln!

Det blev en mysig dag på stranden! Varmt var det trots att det var stora mörka moln som rullade in över oss. Nu försvann de ju strax och lämnade plats för den ljusblå sommarhimmlen igen.


När det var baddags så ville Sofia följa med och bada. Hon promenerade glatt med mig i det långgrunda vattnet hela vägen ut till bryggan! Där blev det dock lite för djupt för en liten ettåring och kkkallt på lilla maggen, så jag fick bära henne sista biten. Sen simmade vi runt och plaskade och dök tills Marie och Theo kom ut. Theo hade visst blivit jätteledsen när jag gick ut med Sofia och inte tog med honom! Så vi badade och busade en stund i vattnet. Tills jag slänger ett öga in mot stranden och får syn på Jenny med Molly i famnen, Casper runt ena benet och Cassandra på väg ut till Theo... Hm, dags att gå in kanske? Japp, in och krama varm liten Molly som inte alls ville ha någon kall mammakram... Konstigt??

Molly älskar att vara på stranden men hon vill bara sitta och gräva, inte bada! Hon drar upp fötterna ända upp till öronen om man försöker doppa henne, inte alls intresserad! Det ska bli spännande att se hur hon reagerar när simskolan drar igång i höst igen och hon får bada i det 34 gradiga vattnet igen.

Efter badet åkte vi och handlade skor till Lisa på Allum. Hon hittade ett par vita, högklackade sandaler och ett par svarta träskor med blommor på, jättehäftiga! Jag hittade visst skor också...
Maria ska se om hon kan hitta Converse till Theo och Molly i USA där hon och William är just nu och hälsar på Williams farmor och övrig släkt. Ska bli spännande att se om hon hittar något!

Sen handlade vi lite ribs på ICA för fredagsmyset! Eh, Theo och Molly ville ha makaroner och köttbullar och Labbe jobbar hela natten... Och eftersom de varnar för åskoväder inatt, så var det en del att göra i trädgården innan vi kunde äta. Jag och Lisa satt klockan 23 och "fredagsmös"... 
Å där vaknar lilltrollet igen....

På väg mot Aspen!

Nu blir det baddags! På väg i bilen, Molly och jag. Theo åker med Cassandra och Casper, han tyckte jag tog för lång tid på mig... Temperaturen är så lagom idag, 24 grader och små söta tussmoln på en klarblå himmel! Ska bli så skönt med ett dopp!

torsdag 15 juli 2010

Mollynattning!

Jag nattar Molly nu. Hon har somnat i min famn. Såå underbart. Vill inte lägga ned henne i sängen än, bara lyssna på hennes lugna andetag, känna hennes sömntunga kropp och bara njuta!
Ljuvligt :-D

Marijas begravning.

 Begravningen var verkligen vacker! Mycket sorglig men vacker! Andreas och Dijana hade planerat så fint, väl valda sånger och ett fantastiskt bildspel med bilder på Marija, sådan som vi vill minnas henne; full av liv och skratt!

Efteråt var det en liten sammankomst i Ubbhults församlingshem. De hade ordnat med tunnbrödsrullar, dricka och kaffe med kaka. Trevligt, trots tillfället. Det blir ju väldigt tryckt och tungt på en sådan här tillställning, finns ju inget positivt med en sån här begravning. Och när David går iväg och gråter så går det inte att låta bli själv....

Efteråt kände man sig alldeles tom. Huvudvärk, ont i magen... Allt känns bara jobbigt. Skönt att få komma hem till småtrollen igen. Busa lite. Äta pizza. Kolla lite TV och njuta av att bara vara. Nu kommer solen tillbaka!

Njut av livet!!

Gå gärna in och kolla på Andreas blogg, fantastiskt fina bilder.

onsdag 14 juli 2010

Lucas rider på skogen...

Återigen ett Kåsjöbesök!
Här fångade jag Lucas när han hoppade från 10an men det ser ju ut som han sitter på skogskanten!

Cooling-Theo i våtdräkt. Den är jättebra, han badar hur länge som helst utan att frysa.

Molly tycker att det är lite vasst att rumpskutta på sanden så hon sitter helst på filten och gräver vid sidan! Att det blir sandigt på filten är ju inte hennes problem ;)

Det är jättespännande att simma runt med simglasögon och undersöka botten.
Jag ska ta med uv-huset och försöka ta lite bilder under vattnet.

Arvid och Sofia samsas tillslut om sakerna, eller ja, nu fanns det tillräckligt många leksaker...

Arvid med munnen full av sin favvomat; sand!

Vi fick åka ganska tidigt från stranden för Molly verkade inte må bra och när vi kom hem hade hon 40,2 i feber. Theo blev också sjuk sen, 38,8 och mådde jättedåligt, ville inte dricka ens. Vi var väldigt nära att åka in till sjukhuset med honom. Men Labbe ställde in ACn på hans rum på fullblås och vi lyckades få in honom vätska så det lugnade ned sig. När han hade sovit en stund så åt han tom lite popcorn och drack både saft och cocacola, så det har nog "bara" varit lite varmt idag och lite för lite dricka för honom.

tisdag 13 juli 2010

Stadsbesök

Det blev lite sämre väder än vi hade planerat för idag, så vi skippade badet. Jag och de små åkte först ned till verkstan och så följde Labbe med upp till Simmo och handlade lite vinbladsdolmar, basmatiris, oliver mm, mm. Massa gott blev det. Därefter drog vi på stadsbesök.


Kerstin och Arvid gjorde oss sällskap. Det blev promenader, lunch på Ching Palace (med en tvärsur kypare...) med god mat -tack Kerstin- och små kul episoder (Arvid tog sina nudlar och gav till Molly, iknät...), flipflopsletande, Saluhallsbesök och flera kaffepauser!

Ett av huvudsyftena med stadsbesöket var att hitta flipflopsandaler till Theo. Vi letade och letade i alla skoaffärer och till slut hittade vi på HM! Theo blev störtförälskad i dem så det gjorde absolut inget att de var två storlekar för stora... Kolla in gången!

Efter saluhallsbesöket med inköp av polsk rödbetssoppa och piroger gick vi till Kronhusbodarna för lite mer kaffe (eg islatte med tanke på temperaturen som steg raskt under eftermiddagen) och för att Arvid skulle få springa runt lite fritt. Arvid och Theo hittade en parasollfot som de undersökte noggrant. När Molly också ville kolla, snubblade hon och slog sig lite i pannan. Oj, vad lessen hon blev! Vet inte om det var mest för att det gjorde ont eller om hon blev arg för att hon inte kan hänga med de andra barnen...

Sen var det dags för hemfärd för nu orkade inte mammorna mer!

måndag 12 juli 2010

Åter en varm dag!

Det är varmt! Riktigt varmt! När jag skriver detta, mitt i natten så är det ändå 23 grader ute. Fönster och dörrar står öppna, vi hoppas på lite, lite korsdrag men icke då. Det är precis vindstilla ute. Alldeles nyss kom det dock en regnskur och då fläktade det lite men det gick över snabbt. Innan regnsskuren så var temperaturen uppe i 28 grader. Kl 23 på kvällen!! Underbara sommar!
Vädret har ju varit fantastiskt sen vi flyttade till huset; underbar vinter med massvis med snö, länge och sen kommer den här sommaren! Det var ett smart drag av oss att köpa huset ;) Igår, den 11e var det precis en månad kvar tills det är ett år sen vi var på visning...

Dagen har vi tillbringat på det enda vettiga stället. I plurret. Dagens sjö blev Kåsjön! Vattnet var fantastiskt skönt, man bara promenerade rakt i utan att behöva fjompa sig med kärringdopp och liknande... Bara att slänga sig i. Lotta med familj var med idag också dessutom träffade vi Lina och Amanda från simskolan, ja deras mamma var ju med också.

Efter att vi hade ätit lite lunch var vi tvugna att ge oss av en liten stund för vi skulle in och få färgen till huset rätt. Så jag och de små åkte ned och mötte upp Labbe vi verkstan. Målerifirman låg mitt inne i centrum, nära centralstationen och när vi klev ur bilen där så var det som att gå rakt in i varm sirap eller nåt liknande. Riktigt läskigt. Tack och lov, så gick mötet där väldigt snabbt och vi var strax på väg tillbaka.

Theo hade på sig sin våtdräkt och simglasögon idag. Han såg verkligen jättecool ut. Det är så kul att se folks reaktioner när vår lille plutt slänger sig i från den en meter höga bryggan och crawlar iväg. Första reaktionen är att slänga sig i men detta förbyts snabbt i förvåning. Theo är ju så liten också, ser ut som en 2-3 åring, fast han snart är 5!

Nu har Labbe snabbt varit hemma och slängt i sig lite mat för att dra vidare till Bollebygd på ytterligare ett jourjobb. Dessa jobben som kommer när han precis har kommit hem tycker jag är jättejobbiga. Då är det nästan lättare när han jobbar hela tiden. För, även om man vet att det kan bli så att han måste ut och jobba, så blir det på nåt vänster så att man ändå ställer in sig på att, "vad skönt, nu är han hemma" och så blir man så beskviken när det ringer... Jag har funderat på, vid mer än ett tillfälle, om man kanske skulle "råka" spola ned jourtelefonen i toaletten....

Nu vaknar Molly (igen) så jag ska ta och natta henne (igen) och sen försöka sova lite... Det ska ju bli ganska varmt i morgon igen, så då måste man orka med lite bad och så...

söndag 11 juli 2010

VARM DAG!!!

Årets varmaste dag!! Klibbigt! Tur att grannen har pool, tycker Theo. Vi hade tänkt att köpa en sån där pool som är ganska stor men som man kan plocka ihop under vintern och stuva undan och ställa den på altanen. Men nu när vi har bott in oss lite så har vi insett att de som bodde här innan gjorde saker själva och lite hellre än bra... Så vi litar inte på att altanen håller för den tyngden som det faktiskt blir av en såpass stor pool som vi vill ha. Och att ställa den på gräsmattan  är inte att tänka på, det är en av de ojämnaste gräsmattor jag har sett. Tydligen så användes den av de förra ägarna enbart till att köra motorcykel och hoppa studsmatta på... Vi ska fälla alla träd och gräva upp hela trädgården och börja om på nytt men jag vill inte göra det denna sommare, vill bara vara ledig efter detta, något ansträngande året och samla krafter inför hösten när jag ska börja jobba igen. Men vi vet precis hur vi ska ha det. Framsidan och ena sidan på huset kommer det bli plattor, sten och asfalt på, inget otäckt gräs så långt ögat når! Och  på baksidan ska som sagt träden ned, Andreas ska hjälpa oss med det och vi ska sätta upp en likadan häck som vi har på framsidan. Sen kanske det blir lite vinbärsbuskar och något äpple- eller plommonträd. Det kommer bli hur bra som helst!

Linnea har klippt gräset idag, blev ju inget sånt igår. Svettigt! Där ser man man ska aldrig skjuta upp till morgondagen vad man kan göra idag.

Jag har köpt en vattespridare, vi ska kolla om trycket är tillräckligt i vår brunn för att driva den. Då kan vi ha den för att vattna gräsmattan, barnen och kanske mig också... Sen har jag äntligen köpt en vattenkanna. Eller två faktiskt, en stor och en liten likadana. Hittils har vi vattnat alla våra blommor, ute som inne med våra tillbringare och det blir ganska mycket spring eftersom de största vi har bara rymmer 2 liter.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...