Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 21 maj 2011

Då kör vi!

Åkband fixade, tom till Molly, som fick ett Miniåkband! Nu är vi redo för premiäråket på Liseberg!
Published with Blogger-droid v1.6.9

fredag 20 maj 2011

Skomakare, bliv vid din läst!


Theo behöver en större cykel. Men den Ludvig hade vid samma ålder är på tok för stor för vår lille plutt. Lite stort steg att gå från 12" till 20".

Så Labbe och Anders slog sina kloka (?) huvuden ihop och kom fram till att det var ju bara att sätta på mindre hjul...

Kramp i magen av skratt och en pappa som i helgen tar med sig sonen ut och handlar cykel blev resultatet av detta tilltag.

Och insikten om att han ska hålla sig till andra typer av hjul!

Ordningen återställd.

Published with Blogger-droid v1.6.8

Tur att det är fredag!

För det var fasligt vad svårt det var att få upp dessa båda idag. Och sen att få på dem kläder...

Och precis när Theo ska ta på sig sista plagget kommer han på. Det är ju fel kläder! Fröken Kim kommer ju till Casa idag och då bara han MÅSTE ha på de tuffa blanksvarta jeansen med nitbälte och Rolling Stones-tröjan! "Mamma, du looovade ju!"

Men det gick snabbare för honom att få av fel kläder och på med de rätta, än vad det i vanliga fall gör för honom att få på 1 strumpa!

Och nu är båda på sina förskolor, i tid! Kanske ska fortsätta lägga fram "fel" kläder... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 19 maj 2011

Hur trött kan man bli egentligen?

Det känns som om jag skulle kunna somna stående. Bäst att jag sätter mig i soffan så jag inte slår mig ;-)

Eftermiddagen har jag ägnat åt att kolla efter en weekendresa för mig och Linnea. Lutar åt en Kiel-kryss men det är mycket som ska klaffa. Linnea börjar ju sin bartenderutbildning i juni, så det får bli bara en helg.

Jag ska försöka komma iväg en sväng på tu man hand med varje barn nu när Molly har blivit såpass stor. Jag tycker det är så mysigt att kunna ägna sig helhjärtat åt ett barn i taget och hitta på aktiviteter som passar deras intressen. Det är ju verkligen 5 helt olika individer vi har här i huset med vitt skilda personligheter och intressen.

Nä, nu börjar ögonlocken bli farligt tunga och jag får hela tiden läsa om det jag skriver för att komma ihåg vad jag tänkt skriva. Dags att sluta innan jag skriver något dumt... ;-)

Godnatt!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Äntligen provsvar!

Jag ringde dem igen nu på morgonen, dels för provsvaren men även för att vi hade fått en tid för Molly när vi är i Danmark. Vi har inget planerat för sommaren alls än, enbart några dagar i juni och det talade jag om för dem när vi var där och ändå... Men nu fick jag i alla fall tag på en sköterska som verkade veta vad hon gjorde. Vi fick ändrat tiden och jag fick provsvaren. De var normala, allihop. Men det ska ju göras röntgenundersökningar av hjärta, lungor och mage och dessutom ett svett-test i juni. 

Jag fick dessutom förklaring till varför ingen hade ringt. De hade ringt hem. Jag hade, återigen, talat om att det inte var någon idé att ringa dit eftersom ingen, framför allt inte jag, skulle vara hemma då och även lämnat mitt mobilnummer istället...

Men men, tiden är ändrad och vi har fått provsvar. Och det är ju bra! :-)

onsdag 18 maj 2011

Vissa av våra kunder tar större plats än andra!


Det är på centimetern att Tonys limousiner får plats i tvätthallen! Och där kan vi få plats med upp till tre vanliga bilar annars. Men fina är de! Kolla in de övriga bilarna på www.royallimo.se , särskilt tuff är Hummerlimousinen!
Nu är Theos utvecklingssamtal också avklarat. Även han får MVG ;-) Nädå, inga betyg här inte! Men allt var väldigt bra. En social, snäll och duktig kille, som är väldigt omtyckt och leker med alla, både tjejer och killar. Detta var sista utvecklingssamtalet för Theo på förskolan, nästa blir ju på lågstadiet.

Lisa har precis kommit hem från en väldigt spännande dag! Jag får berätta mer när jag har pratat med henne. :-)

Men den här är inblandad!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Inget besked än.

Jag har fortfarande inte fått något besked om Mollys provsvar. Har försökt få tag på läkaren men hon är inte på plats idag och det är ingen annan som vet något...

Nåväl, natten var riktigt trasslig, många hostvaknanden. Detta har hon dragits med hela sitt liv så hon vet ju inget annat men det är så jobbigt för henne. Trots detta är hon en riktig solstråle och är glad nästan hela tiden.

Nu ska jag åka och hämta Theo på Casa och Molly på Mammut.

Och på lördag blir det Liseberg! 
Förhoppningsvis blir det relativt folktomt där eftersom folk är upptagna med annat. Det är ju både Göteborgsvarvet och moskéöppnande med diverse demonstrationer och motdemonstrationer. Polisen har sitt största pådrag sedan EU-topp mötet här för 10 år sedan och det vet vi ju alla hur bra det gick...

tisdag 17 maj 2011

Sitter här...

med ett litet troll som har det ganska jobbigt i kväll. Så mycket slem som ska hostas upp. Det allra jobbigaste är när det blir så mycket så det täpper till luftstrupen. Hon blir alldeles skräckslagen och vaknar och försöker skrika. Tackolov lossar det då ganska snabbt och hon kommer igång med andningen.

Ibland är det lite bättre men aldrig helt bra och ofta är det riktigt jobbigt. Och just i kväll är det extra jobbigt. Så just nu hänger hon mot min axel medan jag masserar hennes rygg så att det ska lossa lite så hon kan få lägga sig och sova.

Och mitt i allt detta smyger Theo upp och bestämmer sig av någon outgrundlig anledning för att han bara måste öppna ytterdörren. Som är larmad. Utan att larma av först. Panik utbryter!

Men det löser sig och Trams-Pellen är stoppad i säng igen.

Och nej, inget samtal om provresultaten blev det i dag. Jag ska försöka få tag på läkaren i morgon. :-(
Published with Blogger-droid v1.6.8

Trivselsamtal och trots.

Vi har haft trivselsamtal för Molly på Mammut. Ungefär som ett utvecklingssamtal. Allt fungerar jättebra för Molly. En tuff tjej som vet vad hon vill, är omtänksam och snäll men låter ingen sätta sig på henne. Låter precis som den Molly vi känner. ;-)

Vi märker ju här hemma att hon stormtrivs på Mammut för hon blir alltid så lycklig när hon ska dit. Hoppas att det kommer bli likabra på Casa när hon byter dit om drygt ett år. Men det är jag faktiskt övertygad om, det är ju fantastisk personal även där!

Tänk det mest optimala, Annika, Camilla och Annike från Mammut, på en småbarnsavdelning på Casa! Det hade varit något det! :-)

Nu börjar vi märka av att trotsåldrarna kör igång för Molly. Jag tycker ju att tiden mellan 2 och 20 är en enda lång trotsålder med några få, korta pauser och nu är alltså Molly på G.

I dag sköt hon ut sin TripTrap-stol ut i hallen. När jag säger till henne att den ska vara i köket och ber henne att ställa tillbaka den, säger hon bara, nä! Jag ber henne igen, då bara hon blänger på mig, ids inte ens svara. Nu blir jag lite irriterad och säger till på skarpen, då sätter hon sig ned, med armarna i kors, framför stolen och fortsätter blänga på mig. Nu ställer du tillbaka stolen, ryter jag åt henne och går iväg för att förbereda för kvällen. När jag kommer tillbaka 5-10 minuter senare, så sitter hon kvar i samma ställning och återupptar blängandet, så fort jag är inom synhåll. Då flyttar jag undan henne och lyfter tillbaka stolen.

Då kommer det. Avgrundsvrålet. Tjutet som kan väcka döda till liv! Att en sådan liten ljuv varelse kan bli så arg! Jaja mamma, dum mamma...

Men sen kramades vi och jag var Mollys mamma igen. ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.8

Väntar gör jag. Inget vidare för jobbeffektiviteten...

Jag hade en telefontid med Mollys läkare kl 09.15 nu på morgonen. Det gällde lite provsvar och hur vi skulle gå vidare med dessa resultat. Ganska viktigt för mig som förälder att veta, tycker jag i alla fall.

Nu är kl snart 10.15.

Ingen har ringt än.

Tror ni jag får något vettigt gjort på jobbet idag?

måndag 16 maj 2011

Och så var det då dags för nattning...

Vilket går som förväntat! Dvs inget vidare...

Trams-Trollet är hur pigg som helst och förstår absolut inte varför vi tycker att hon ska sova. Att klockan är 10 på kvällen och att hon ska gå upp 06.30 i morgon har hon inget som helst begrepp om. Hon är pigg och det är ljust ute, då ska man inte sova! End of discussion!

Men skam den som ger sig, jag är den som är envisast av oss ;-) Om inte jag somnar först...

Jag måste bara få visa vad jag fick av två av mina simskole elevers mormor.

Detta halsband och örhängen har hon gjort till mig! Visst är det fantastiskt vackert! Ser ni den lilla blomman och ugglan?

Nej, nu får jag ägna mig lite åt Molly hon ligger och sjunger en egenkomponerad sång på högsta volym; Min mamma, min gacke, Ja åcka Audi, nä Ja åcka yota, pappa åcka lattbil, Ja ätta tåtta, Ja ätta gacketåtta, min mamma, Ja äcka dej...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tröttaste trollet i världen.

Molly kröp upp i soffan och somnade på två röda. Det tar på krafterna att simma och hoppa. Och hon var trött redan på badet. Där la hon sig ned på det blöta kaklet och sa, Ja sova. Då kände jag att det var dags att ge oss av hemmåt.
Nu ska jag försöka väcka henne, annars har vi att göra till midnatt med Trassel-Trolls nattning...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Badad och klar!

Och redo för allt!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Nu är jag nog klar! Tror jag... Med uppdateringarna alltså!

Jag har ägnat hela förmiddagen åt att uppdatera allt det som har halkat efter pga Blogger- och Filurstrul men nu ska det nog vara klar. Det enda som är riktigt urtråkigt är att några av  kommentarerna från 
"Vår älskade Molly fyller 2 år!" har försvunnit, de som skrevs innan just det inlägget försvann. :-(

Inläggen har jag lagt på respektive datum, för min egen skull, annars har jag ju ingen aning om vad jag har gjort och när. ;-)

Nu ska jag och Molly strax åka till Vattenpalatset och det blir en lite annorlunda upplevelse för mig. Det är nämligen första gången sedan 2007 som jag åker dit och badar utan att vara anställd där. Jag jobbade min sista dag igår i och med att söndagarnas kurser plockas bort och det är enda dagen som jag kan jobba där. Det känns jättetråkigt och jag kommer sakna det så mycket. 

Men vi kommer ju gå dit som elever i flera år framöver i alla fall! :-)

söndag 15 maj 2011

Ja, det gick väl sådär, eller?

http://mobil.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/hockeyvm2011/article13031320.ab;jsessionid=9E97545AD75E85058FC8DFC673763C7A.mobila Hmmm.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Oj, så mycket som har hänt sedan jag uppdaterade senast!

Blogger har ju strulat en hel del, sen plockade Filurer bort min Blogger-app och ordnade till det så jag inte kunde ladda ned en ny också. Min lilla Filur är företagsam och påhittig, något annat kan man ju inte säga. Men nu verkar allt vara löst (det märker jag när jag publicerar detta inlägg ;-) ) och jag har födelsedag, bäbis, kabaré, restaurangbesök, nästanbiljard mm, mm att uppdatera.

Men först ska jag jobba sista dagen på simskolan. Söndagarna tas bort till hösten och det är ju enda dagen jag kan jobba där :-( Så tråkigt...

Och alla ni i Västra Götaland, ni kommer väl ihåg att rösta!!
Published with Blogger-droid v1.6.8
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...