Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 april 2012

Babyshower och barnarbete

Mängder med trevliga människor i ett litet vardagsrum, god mat, många fina presenter och trevligt, trevligt, trevligt. Så kan man sammanfatta Kerstin och Calippos babyshower. En kul grej faktiskt, man kan önska sig saker som man behöver redan när bäbisen kommer, som minikläder, blöjor, amningskupor och annat bra! Dessutom är ju alla möjligheter till fest bra att ta tillvara på.

Efter att vi hade varit där ringde vi till Labbe. Det visade sig att han var och jobbade bara en liten bit därifrån, så vi åkte förbi och kollade.

Stora tunga grejer men ingen förbipasserande trafik!

Barnen hjälper mer än gärna till att jobba!

Nu är det strax middagsdags, potatisen är snart färdig i ugnen och de här ska läggas på grillen:

Det är inte brainfreeze vi får när vi äter iskall glass!

Derfor får du «hjernefrys» - NRK

Vardagslycka 31

Att det äntligen är lördag så Molly kan få den efterlängtade "bobojen" till frukosten!

fredag 27 april 2012

Fredagslugnet sänker sig över Landvetter.

Den här veckan vågade vi inte vara så crazy, det blev tacos på rätt dag, det finns gränser för hur mycket våghalsighet en barnfamilj klarar av.

Nu är det soffläge som gäller! Nej, just ja, barnen måste i säng först, det höll jag på att glömma! Sedan blir det soffläge och med tanke på hur trött jag är, så är nog soffläget väldigt likt ett horisontalläge...

Den här långhelgen kommer som en skänk från ovan, trots att den är ganska fullspäckad så ska det nog finnas lite utrymme för vila, för det behöver vi, allihop.

Labbe ska iväg tidigt i morgon för att visa båten som vi förhoppningsvis får sålt. Det vore så skönt att bli av med den, eftersom den oftast gör sig påmind som ett dåligt samvete som vi inte har tid med. Fast drömmen hade ju varit en större båt och betydligt mycket mer ledig tid tillsammans. Men vem vet, kanske får vi allt det vi drömt om en vacker dag, hoppas måste man ju göra i alla fall! :-)

Detta hade likaväl kunnat vara Theos och Mollys pappa!

Aftonbladet: Förare anhållen efter dödsolycka Jag är så @%$$¥ trött på att folk inte kan visa hänsyn ute på våra vägar! Folk står inte och jobbar utmed vägarna för skojs skull, eller, ännu värre, för att jävlas med medtrafikanterna, som många tycks tro och därför ska straffas med omedelbar verkan av självutnämnda ordningsvakter.

Den här veckan har inte pappan u den här familjen jouren och det är vi otroligt glada för men då är det Chrille, en annan småbarnspappa som är ute på vägarna istället.

Sushilunch med två av mina favoritpojkar!

Vi har lite tid över innan Molly har ätit klart sitt mellanmål på Mammut, då passar vi på att shoppa och luncha på Allum. Lite kläder, skor och ett DS-spel blev dagens skörd.

I kväll blir det grillning och i morgon ska vi på babyshower hos Kerstin!

Mysigt fikabesök!

De här sötnosarna kom och hälsade på mig på jobbet i dag, tillsammans med sin mamma. Det är världens bästa systerdöttrar, Frida och Sofia och världens bästa syster, Ninna. Vad jag blev glad, när de kom! :-)

torsdag 26 april 2012

Rotselleri- och jordärtskocksoppa.

Jag missade helt att fota maten i dag, så ni får använda fantasin för att föreställa er hur denna fantastisk goda soppa såg ut. Det var även purjo och grädde i den och så mixade jag den helt slät. Smörstekta champinjoner och knaprig bacon utreddes över. Theo slök sin portion snabbast av oss alla medan Molly var mer skeptisk men gillade baconet.

Linnea har begett sig in till stan, hon skulle kolla fotboll på någon pub, GAIS spelade borta mot Elfsborg. Nu gick det visst inget vidare ( http://www.gp.se/sport/1.927647-gais-foll-i-boras) så vi får se om vi får hem en deppig tjej sedan. Jag har inte sagt något till Theo än om den svidande förlusten men diskussionerna kommer nog gå heta i morgon i skolan.

Just det ja, det är ju faktiskt fredag i morgon och sedan stundar en långhelg! Studiedag på måndag och helgdag på tisdag, det är precis vad vi behöver nu!

I morgon ska jag åka och handla jeans till Molly. Hon ska ju vara cowboy på dansuppvisningen på söndag och alla hennes jeans (och massvis med andra kläder) har helt huxflux blivit för små. Det visade sig även på passexpeditionen i dag, när vi mätte henne. 92 centimeter! Hon har alltså vuxit nästan 15 centimeter sedan i slutet på sommaren! Och nu får hon äntligen åka alla spännande attraktioner på Liseberg som det är 90-gräns på. Som hon har längtat! Vilken tajming eftersom de öppnar nu i helgen!

På passexpeditionen.

Så spännande detta kan vara då. 14 bilder tagna enbart på Molly. Hittills. Sedan är det min och Theos tur...

Min förmiddag, sammanfattad.

Vaknar, väcker barn, fixar frukost, klär på sovande barn, stoppar i smörgås på sovande barn, borstar tänder på sovande barn, knôr in sovande barn i bilen, pytsar ut, numera vakna barn på respektive ställe, åker och handlar tillsammans med 23514589 pensionärer, jobbar och nu har jag ätit en riktigt god lunch bestående av turkiska kebabspett, sallad och tzaziki och nu ska jag jobba lite till innan jag ska hämta barn för att åka och fixa pass till oss. 

onsdag 25 april 2012

Järnmärken och korvgrytor.

Näst sista lektionen på simskolan för den här terminen gick hur bra som helst. Molly var helt med på noterna och gjorde allt hon skulle, med glädje dessutom. Rutschkana, ryggsim, dyk och bolljakt med korv, allt var kul! Nu har hon även kommit på hur man startar från kanten själv när hon ska simma ryggsim. Att hon simmar de första simtagen under vattnet bekommer henne inte det minsta...

Theo kom in till oss efter sin lektion och var alldeles fantastiskt lycklig! Han hade tagit järnmärket! För att ta det ska man:

* Simma 50 meter i magläge på djupt vatten.

*Simma 25 meter i ryggläge på djupt vatten.

*Flyta 1 minut eller 10 meter.

*Dyka Från kant eller brygga på djupt vatten.

Och allt detta kan han utan problem! Vår älskade lille fisk!

Eftersom Labbe har en av sina sällsynta jourfria veckor just nu, ville vi inte äta i Lerum, utan valde att åka hem och fixa lite mat. Det fanns ett väldigt snabbt och bra alternativ från denna veckas middagsdags, en pastasås med chorizo och fräscha grönsaker och grädde. Barnen åt upp alltihop hur snabbt som helst och det är ju lika med ett riktigt toppbetyg!

Ludvig och Linnea har varit hemma och varit krassliga båda två i dag men de verkar må bättre nu. Ludvig ska till skolan i morgon och Linnea försvann ut med sin mysiga kompis Sara alldeles nyss.

Nu sover våra uträttade simmare gott och det ska vi strax göra också. Jag ska bara hänga upp en tvätt som behöver bli torr till i morgon först.

Mellanmål på Burger King

Chicken nuggets och sötsur sås! Smaskens, om du frågar Molly! Lyckan var högst påtaglig i bilen, när hennes mellanmålsförslag blev godkännt. Oftast möts det ju av ett nej, inte i dag...

Smarriga och vackra tårtor.

Sitter och surfar runt efter tårtor till Mollys stundande 3-års kalas och kom in på den här sidan. Kolla in och bli läskade! Vilka härliga bakverk! Vilka konstverk!

Dessutom visar det sig att tjejen, Lina, är från Partille och sambo med vår Jimmie på Däckcenter!

tisdag 24 april 2012

Kycklingklubbor och ugnsrostade rotfrukter.

Alltiett i ugnen gillar jag, enkelt och lite disk. Sötpotatis, morötter och potatis med vitlök och olivolja och uppepå det, marinerade kycklingklubbor. En sallad med en honungs-dijonvinaigrette till detta. Mmmm!

Labbe lyckades komma ifrån jobbet tidigt i dag, till allas vår lycka! Bil- och MC-bus blev det då. Molly vågade åka med, både pappan och Theo på motorcykeln. Så stolt hon var efteråt och så stolt storebror hon hade! Bilen körde hon helt själv.


Trötter!

Har ni sett Kalle på julafton? Då när han åker husvagn med Musse och Långben och blir väckt? Ja, just det! En sådan Kalle har vi här hemma också, fast vi kallar honom för Theo. Helt hopplös att få liv i på morgonen, att han sover i en loftsäng gör ju inte saken lättare, det går ju inte ens att lyfta upp honom...

Det enda som hörs däruppifrån är, förutom en massa knorrande, att (med oerhört irriterad röst) "ja, jag kommer ju, jag är på väg!"

måndag 23 april 2012

Så var det middagskassedags igen då.

Den här gången testar vi ICAs Billiga Veckan och där i hittade vi den här smarriga thaiwoken med köttfärs och röd curry. Riktigt gott! Det höll på att inte bli någon kasse överhuvudtaget för oss i dag, för först krånglade överföringen av pengarna via nätet och när jag kommer till butiken, efter att ha fått löfte om att betala med kort på plats, så inser jag att jag har glömt plånboken på jobbet... Pinsamt är bara förnamnet! Tur att vi har varit middagskassekunder så länge där nu, så de känner igen oss, för jag fick lov att komma in efter jobbet i morgon och betala! Nu gäller det bara att komma ihåg detta också, vilket inte är det enklaste för en sådan guldfisk med teflonminne som jag.

Den här bilden hittade jag på Lisas Twitter i dag. Hon har gjort en till piercing i ögonbrynet. Lite utstickarvarning när man bor i lilla Vingåker, här i Göteborg försvinner man ju i mängden.

På jobbet har det varit massa löneökningar. Just nu är det ju extra mycket när alla säsongsanställda är inne och jobbar och det ska räknas hitan och ditan och övertiden så det bara smäller om det. Mycket pengar blir det!

Mitt i allt ringer Ludvig och säger att han inte mår bra. Han får komma bort till verkstan och vara med mig tills jag är klar. Jag fick aldrig riktigt klarhet i hur han mådde dåligt, lite ont i magen här och ont i huvudet där. Tror att det har strulat med något under veckan hos pappan, han nämnde något om mobilen, ska försöka luska lite mer i morgon. Då ska vi dessutom på utvecklingssamtal igen.

söndag 22 april 2012

Vardagslycka 30

Mys under filten i nya soffan, med en bra film på TVn!

Söndagskväll

Då är det strax måndag då. Knepigt detta med att en dag under helgen går så himla mycket fortare än en dag under veckan?

I dag har vi haft dansen som vanligt men det var vårterminens sista lektioner och nästa söndag är det dags för avslutningsshowen, som i år håller till på Svenska Mässan och gästartist är Danny, den evige tvåan. Då ska vi jazza loss på scenen. Japp, jag skriver vi för när man är så liten som Molly, så behöver man ha en förälder med sig när man, utklädd till cowboy, dansar inför allt folk...

För Theos del blir det sista dansen med Funky Kidz, till hösten byter han dansskola, till Sibclairs dansskola ( http://www.sinclairs.se/index.asp?page=119). Detta ser han fram emot något otroligt, så eventuellt blir det även dansskola i sommar också.

Nu är alla småtroll nattade och allt förberett inför morgondagen, så nu ska jag faktiskt mysa ned mig ordentligt i vår härliga soffa!

Man lär sig mycket nyttigt när man går på konsert!

Molly har ju alltid älskat att sjunga men sedan hon var på Eric Saades koncert i onsdags, så har det tillkommit ett nytt moment efter varje sång...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...