Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 12 mars 2011

Oväntat besök.

Ett låångt, varmt och skönt bad blev det. Välbehövligt!

Precis uppstigen ur badet så ringer Labbes telefon. Det är Marianne och Reine som har varit och hälsat på Hilde på Hisingen och nu undrade om de fick hälsa på. Och självklart fick de det! Vi har ju inte träffats sedan de var barnvakt när jag och Labbe var på spa i Varberg.
Det blev, som alltid i deras sällskap, en trevlig kväll med mycket prat och skratt!

Then byggde sig en koja i vardagsrummet, som han tänkte sova i, i natt men när det var dags för nattning så tyckte han inte längre att det var någon vidare idé. Tänk om han blev rädd... Lillplutten ;-)

Linnea är iväg och jobbar som VIP-värdinna på Karisma, som hon alltid gör på lördagkvällar. När hon skulle göra sig i ordning så hände det ett litet missöde...

Delar av hennes extensions lossade! Det är ju visserligen sådant som man får räkna med händer när man har löshår. Men att hennes eget hår också skulle lossa, så hon fick en kal fläck på sidan på huvudet...

Sen ska hon vara barnvakt när jag jobbar i morgon och vara hemma senast senast kl 08.30. Vi får väl se, senast hon skulle vara barnvakt gick det ju sådär...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Så här glad blir man...

... I alla fall Theo, när hans favorit, Popular, vann melodifestivalen!

Jo, jag kollade lite ikväll. 5 minuter på röstningen och när vinnaren sjöng...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lördagsnöje!

Efter några timmars shopping på Allum så är det helt ljuvligt att krypa ned i bubbelbadet medan familjen lagar middag! Lövbiff och rotfruktsgratäng är beställt och ett glas gott alkoholfritt rött vin blir det till. När jag har badat klart... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Det gäller att tänka positivt!

Här vaknar vi i godan ro och njuter av att det är lördag. Tills vi tittar ut. Snön vräker ned! Åh, nej, suckar jag, inte mer snö! Nämen det där, det är inte snö, utbrister min sambo glatt, det är bara lite kall, kornig dimma! Nu är det vår!

Vårväder!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 11 mars 2011

Drakdräkt!


Molly älskar ju drakar! Den här drakdräkten hittade Lisa på Tradera och vi vann budgivningen! 

Vad tror ni? Blir hon glad?

Uppdatering följer.

Eurovision 2011 Denmark Stolen Song

Lisa älskar ju allt som har med japansk kultur att göra. Hon är väldigt upprörd över Danmarks bidrag till Eurovisionsfestivalen. Lyssna och döm själva.

Mini-Molly

Vi fick fint besök idag!

Mina vänner, detta är Molly! Mini-Molly! ;-) Hon är i skrivande stund hela 8 veckor och otroligt söt!

Visst blir man alldeles lycklig när man ser något så fulländat!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 10 mars 2011

Snöslaskstorm, geometri och vattkoppsparty!

Vilket sketväder det har varit idag! Från alla håll har det kommit snöslask! Det har inte gått att värja sig på något vis. Efter 1/2 minut utomhus så har man sett ut som om man blivit körd genom en sån där automatisk biltvätt.

Men Theo blev överlycklig när han tittade ut genom fönstret i morse och såg all snö som vräkte både uppåt och nedåt. "Mamma, Jag tycker i alla fall att det är riktigt bra väder idag!" "Eh, va? Varför då?" "Jo, för om det kommer mer snö så kan vi bygga klart vår iglo på skolan." Det säger ju en hel del om den här vintern, när barnen kan bygga iglosar i mars! I Göteborg!! ;-)

Men de bygger inte bara iglosar på Theos förskola, de har matematikens dag också!


Här sitter Theo och jobbar med geometri. Djupt koncentrerad!


Och här är ett av alla verk från den dagen.

Idag på jobbet fick jag ett sms från Annika, vår granne. Theo hade varit där och lekt igår eftermiddag och på kvällen upptäckte de att Hanna hade fått vattkoppor! Theo har ju redan haft vattkoppor. Det hade han när han var ungefär lika gammal som Molly är nu. Det kom dock lite i skymundan för det var precis samtidigt som hans farfar blev svårt sjuk och dog. Tur i oturen, så låg han på infektion, på isolering med egen ingång, så Theo kunde få vara med och ta farväl av honom.

Men nu hoppas vi på att det är Mollys tur att bli prickigkorv. För gissa vilka som plockade med sig fika och sprang över till grannen för lite närgånget mys, direkt när vi kom hem? "Molly, kan du pussa Hanna!" ;-) Och det var faktiskt inte bara vi som var där! Casper och Cassandra hoppades också på att få en liten skvätt av det åtråvärda viruset! Eller, ja, tänker man efter lite så var det nog mer deras föräldrar som hoppades på det! ;-)

OM Molly nu får vattkoppor så har vi också en liten kö av uppvaktare som också vill ha en del av kakan.

Men nu bestod ju inte besöket enbart av virusöverförande utan även av trevlig social samvaro. Vi vuxna satt i köket och gjorde vårt bästa för att reducera deras lager av kaffebönor och Annika visade bilder från när hon var på Ishotellet i Jukkasjärvi. Så häftigt! Det är en av alla saker som står på min och Labbes "Måste-göra-lista"!

Under tiden levde barnen rövare. Att 6 ungar kan låta så mycket? Men kul hade de! :-)


Lite kafferep blev det för de små också!

Theo hittade så fräcka solglasögon idag och någon gång måste det väl ändå bli vår, så han fick köpa dem.


Sådär! Våren kan komma nu, Theo är redo!


Molly ville ju inte vara sämre hon! Flätor (för första gången) och coola solbrillor!

Nu är det sleepingtime här. Det har varit en riktigt tuff vecka med på tok för mycket att göra men nu börjar jag se ljuset om än väldigt långt borta men ändå! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 8 mars 2011

Hur man fixar sig en stressmage.

Först vill jag bara att ni kikar in här: http://ladyj112.xpy.se/ och läser inlägget "Skratta med mig!" Ja, läs gärna resten av bloggen också, mycket läsvärd.

Min dag har idag bestått av jobb, stress, ont i mage och huvud, lunch i farten, mer stress, mer jobb, ännu mer ont i mage och huvud...

Papper, siffror, högar! När vi har varit sjuka så mycket så halkar jag hela tiden efter på jobbet. Det är ju ingen som gör mina uppgifter när jag är borta och det är jag ganska mycket eftersom jag tar i princip allt VABande... Och att jobba hemma med sjuka barn eller när man är sjuk själv, det går inget vidare. Just nu känns det inte riktigt som min bloggtitel stämmer alls bra. :-(


Men en klarblå himmel piggar ju upp lite grand i alla fall!

Och ett litet troll som precis har lärt sig att ta på sig strumporna!

För att inte tala om dessa två tillsammans!

Det blev middag på Vattenpalatset för dessa båda ikväll efter Theos simskola. De fick välja själva vad de ville ha. Korv och pommes frites! Mmm, delikat. Men barnen blev överlyckliga! :-)

Nu pågår nattningarna för fullt här i huset och lugnet sänker sig. Nu ska jag försöka sova och samla lite kraft så jag orkar med en ny, stressig och pressig dag i morgon.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Äntligen!

Nu är fettisdagen äntligen här! Semla! :-)

Glad Fettisdag på er!

Semlan är sponrad av Mölndals Revisionsbyrå!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 7 mars 2011

Kolla månen!

Jag är lite för trött och ofokuserad för att skriva något längre inlägg idag!

Men en sak bara; gå ut och kolla in den tunna, tunna månskäran som syns på himlen just nu!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Spice up your life!

Det är något magiskt med kryddor. En tesked av det ena och en nypa av det andra kan förvandla en intetsägande maträtt till en ljuvlig gourmetupplevelse!


Jag handlar ofta kryddor och kan bli helt salig om jag hittar en krydda som jag inte har provat förut. När vi reser utomlands kan jag stå och dregla hur länge som helst vid kryddhyllan i den lokala matbutiken. Hittade bla en fantastisk köttkrydda på Korsika.


Idag har jag gjort av med nästan halva mitt förråd av torkad chili. Lite överblivna räkor behövde gå åt, så det blev Gambas al ajillo till lunch, uppiffat med några champinjoner och lite zucchini. Starkt men ack så gott!

Nu ska jag och Molly hoppa i plurret! Lite bastu efteråt för att svettas ut lite av vitlöken kanske det blir också.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Tea-time


Molly älskar te! Helst skulle hon dricka det hela tiden, så det är tur, för alla inblandande, att det finns teer utan koffein!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 6 mars 2011

Tänk er...

Ett jobb.

Behaglig miljö.
Aldrig stressigt.
Du får busa massor.
Du jobbar med människor som bara älskar att vara där.
Du får hur mycket kramar som helst.

Låter inte det toppen? Det tycker jag i alla fall! Och så har jag det på mitt söndagsjobb.

Lägg också till att jag i samband med jobbet kan träna, simma, sola och basta...

Det var en riktigt härlig dag på jobbet idag. Nästan alla barn var på toppenhumör! Tom de små bronsdelfinerna var väldigt sammarbetsvilliga. Just dessa 1-2 åringar kan ju vara, hur ska jag uttrycka saken, bestämda av sig och man får ofta tänka om och improvisera dessa lektionerna. Men idag kunde vi köra andnings- och rotationsövningar, precis som med de äldre barnen.

Efteråt blev det en välbehövlig paus i bastun! Ljuvligt! :-)

Jag saknade dock Totte som var sjuk och Frida som hade fått akut mormor- och morfarlängtan och bara var tvungen att hälsa på dem i Lidköping ;-)

Mysandet tog vid där det slutade när jag kom hem, innan det var dags att fixa middag.

Theo hade varit inne hos grannen hela dagen idag och när det var dags för lunch här hemma berättar han för Lisa att han minsann har fått lunch hos Isak. Men när vi sitter och pratar under middagen nu på kvällen så kryper det fram att han nog inte hade gillat maten något vidare och då valt att hoppa över den och istället satsat på kakorna de hade till efterrätt... Lurifax är vad han är, vår gode Theo! ;-)

Nu är det Molly-mys-nattning som står på tur och som det känns just nu är risken/chansen stor att det blir Cissa-nattning också. Jag har en hel del sömn att ta igen, eftersom jag vaknar vid 2-snåret på nätterna och har jättesvårt att somna om förrän efter 2-3 timmar. Och så vaknar jag 6.30...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Mysmorgon


Jag vaknade först av alla och kunde tillbringa en bra stund i den norska, struliga polisen Harry Holes sällskap. Tre mord hann ske under den tiden och de lyckades få hem honom från Hong Kong.

Men strax efter det tredje mordet började de små vakna.


Först ut var Molly och vi bytte raskt morgonblöjan och satt sedan i soffan och bara kramades! Myys! :-)


Medan vi myste som bäst kom Theo. Ombytt och klar! Wow! Mer kramande!


Och mitt i allt detta underbara måste jag åka och jobba! :-( Det är tur att jag tycker att jobbet är så kul, annars hade det kännts så mycket tuffare.
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...