Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 8 mars 2013

Inget vabande i dag!!

I dag har småtrollen varit på plats i skolan båda två, även om Theo fick ett knepigt bakslag när jag hade lämnat honom och höll på att lämna Molly. Han kom upp till förskolan och bad om bilnyckeln för att han hade glömt något i bilen. När jag kommer ned till lågstadiet tio minuter senare för att hämta nyckeln så har samlingen börjat men Theo är inte där! Han har gått och satt sig i bilen och vill inte gå tillbaka till skolan. Jag får in honom i hallen och Marie kommer ut och möter upp honom där och lirkar med honom in i klassrummet. Jag kan inte alls förstå den här reaktionen, han brukar alltid älska att gå till skolan?

När jag hämtade honom på eftermiddagen kom Marie fram till mig direkt och berättade att allt hade varit jättebra, vilket Theo också sa senare. Han hade haft en toppendag och lekt och spelat fotboll massor.

På eftermiddagen har Theo dansat, som han brukar göra. Nästa lördag bär det ju av till Helsingborg och dansen behöver nötas in ordentligt. Nu på söndag blir det en extraträning och det ska han gå på, han missade ju träningen förra fredagen när vi var i Tallinn.

Lite sällskap fick jag och Molly medan vi satt och väntade på dansören! Sällskapet fick vi tilk och med, med oss hem! En stund i alla fall, sedan var det dags för henne att jobba. Och på söndag far hon tillbaka till Idre igen för några veckors mera jobb.

Nu sover den lilla trollungen och de tvp större kollar på gladiatorerna och myser!

torsdag 7 mars 2013

En härlig vårdag och världens coolaste konsert!

Barnen har varit hemma i dag också men är helt friska nu och eftersom vädret var så fantastiskt så passade vi på att vara ute och leka. Det är otroligt vad solen värmer redan nu. På framsidan av huset, i skuggan, var det svinkallt medan det på baksidan, på solsidan, blev så varmt att man inte behövde jacka på sig! Ljuvligt!

Bäst att passa på att njuta av våren ordentligt dock, läste nyss en prognos som tydde på att vintern inte ger upp så lätt. Tydligen ska det bli en himla massa minusgrader och snö(!) igen i nästa vecka. Hoppas innerligt att det inte stämmer!

Vi blev bjudna på konsert i kväll!

Mollys och Theos konsert med egenskrivna låtar!

Heaven's on Molly!

onsdag 6 mars 2013

Gnuggel.

En riktig katastrofsituation uppstod vid middagen. Det var tydligen gnuggel på köttet och det kan man absolut inte äta. Vad detta gnuggel bestod av och exakt hur det såg ut, gick inte riktigt att komma till klarhet i men äta det gick inte...

Trots att hon inte ville äta (eller ville och ville, det kunde ju visst vara farligt, eller nåt) så tycker hon att hon mår bättre nu. "Jag har inget ont i mig längre!" Nä, hjärtat, det har du aldrig haft, du är så genomsnäll!

Tror att hon längtar efter sina kompisar och fina fröknar på skolan, för helt kry är hon inte ännu. Vi får se i morgon bitti hur hon mår. Detsamma gäller för Theo, fast han ligger ju lite efter sin lillasyster i sjukdomsförloppet, så där är det nästan säkert att det blir en dag till hemma. Även om han också gärna vill gå i morgon,  det är ju gympa, tennis och kör på torsdagar! På fredag räknar vi kallt med att de båda är på plats där de ska vara och att Theos dansträning blir av som planerat. Tävlingen i Helsingborg närmar ju sig med stormsteg och han missade förra veckan när vi var i Tallinn.

Nä, nu ska jag göra ett ryck och få i säng de där små trollen. Det största ligger redan och halvsover i soffan, han har haft en riktigt lång arbetsdag i dag.

Gnuggel, tolkat av Lisa.

Sjukdagsnöjen


"Mamma, Chleo är smutsig, han måste tvättas i tvättmaskinen! "

Självklart fick de tvätta sina gosedjur och nu är de ju sysselsatta de närmsta 40 minuterna också!

tisdag 5 mars 2013

Det börjar bli lite tjatigt detta vabande...

I går var det simskola och både Molly och Theo var helt ur gängorna, trots att det hela hade börjat fantastiskt bra med en otrolig överraskning! Vi var i Champagnen, som vi brukar och barnen lekte och jagade varandra. Molly satte sig på kanten för att fixa till sina simglasögon när någon smyger sig upp bakom henne. Hon tittar och tittar och tittar utan att förstå vad hon faktiskt ser. Där står Linnea!! Linnea som egentligen är i Idre och jobbar just nu och inte ska komma hem än på några veckor! Till slut trillar poletten ned och Molly slänger sig om halsen på henne! Då tittar Theo upp. Och tittar och tittar och tittar. Och torkar ur simglasögonen och tittar igen och till slut ger han upp en glädjetjut som hörs över hela Vattenpalatset!

Barnen blev så lyckliga och ville visa Linnea allt de kunde! Men de orkade verkligen inte. Molly ville bara ligga på rygg och flyta, hon orkade inte simma alls och Theo orkade bara simma tre längder, sedan bröt han ihop och bara grät... Det blev en kort lektion för honom, han och jag satte oss i bastun en liten stund, så han skulle få tina upp.

När vi vaknade i morse var Molly skållhet. Feber igen. Theo däremot verkade lite piggare. Ingen feber i alla fall och så skulle de till Heden för att åka skridskor i dag, med matsäck och varm choklad! Så han skuttade i kläderna fortare än kvickt. Han var pigg när jag hämtade honom och har varit ute och cyklat hela eftermiddagen, så vi hoppas ju på att det ska fortsätta på det viset.

För Molly däremot, så har febern gått upp, så det blir ingen skola för hennes del i morgon.

Nu är det helt klart vår på gång! All snö är borta och jag har fått ned julbelysningen på altanen!

söndag 3 mars 2013

Nu är vi hemma och dagens Mollycitat!

Resan hem gick jättebra, lite trafik och bra väglag.

Vi stannade på vägen och åt lunch och äntligen fick barnen hamburgare! De åt som om de aldrig hade sett mat förut.

En liten kissepaus fick det bli ocskå och då passade barnen på att jaga sin pappa, fram och tillbaka i vårsolen. Det var helt underbart där och det kändes inte helt lockande att sätta sig i bilen igen.

Till slut kom vi i alla fall hem och möttes av en hel del godsaker från Passion för mat-mässan, som Marianne och Reine köpt åt oss! Då blir man så glad!!

Labbe tappade upp ett bad för att mjuka upp våra ganska mörbultade kroppar och barnen ville självklart bada de också. Fast då fick de ju allt göra lite nytta!

Nu har vi landat stenhårt i vardagen igen. Labbe pratade med John och de satt och åt räkor och kräftor från igår kväll. Här blev det falukorv och makaroner...

Och så var det då Mollycitatet.

Detta var när vi skulle somna första natten på båten och Molly var väldigt uppspelt och bubblade på om allt och inget.

Jag: Molly, nu får du faktiskt ta och sova!

Molly (blundar): Men jag sover ju nu, titta!

Jag: Nä, du sover ju inte, du pratar ju och då kan man inte sova!

Molly(viskar): Jo men jag pratar ju tyst!

Nu ska vi försöka sova allihop. Både jag och Molly har börjat hosta så det står härliga till. Mitt började i Tallinn och Mollys i natt. Hon vaknade av en riktigt otäck hostattack så hon knappt fick luft. Lite vatten och medicin så kunde hon somna om igen. Vi hoppas nu innerligt att detta bara är något tillfälligt och inte en början på en ny vabvecka...

Vi hade en himla mysig kväll i går!

Faster Helena hade köpt varsin bok till alla småttingar och Molly fick henne självklart att genast läsa hennes för henne. Theo kröp upp, nära, nära kusin Ludde i en annan soffa. Där satt de och spelade tillsammans och hade hur mysigt som helst.

Theo har längtat så mycket efter sin stora, häftiga kusin. Ludde är ju hela 17 år!! Han släppte inte taget om honom på hela kvällen!

När Ludde skulle gå ut en sväng med deras hundar, så följde Theo självklart med!

Isabel och Molly stod länge i fönstret och kikade efter dem.

Även Isabel fick en bok av Helena, en likadan som Molly fick och Molly blev då så himla lycklig så hon skuttade jublande fram till Helena och ger henne en lång kram och säger att hon är världens bästa presentköpare!

Sedan var det dags för en grovrengöring av tre smutsiga småtroll. Molly och Theo älskade deras badkar, det fanns ett fönster på sidan som man kunde dyka ned och kika ut i! Supercoolt!

Att de dessutom hade publik, gjorde ju bara att de showade ännu mer... ;-)

Efter badet var det dags för middag! Labbe hade beställt räkor och kräftor och fått dem uppskickade till Stockholm, så vi kunde hämta upp dem när vi klev av båten. Det blev en bra överraskning! De är ju inte så bortskämda med riktiga skaldjur här på Sveriges baksida ;-)

John och Veronica hade köpt med en flaska Veuve Clicquot som gjorde sig alldeles utmärkt till skaldjuren! Vi åt och åt, det är en himla skön känsla att bli riktigt mätt på skaldjur!

Och så måste jag bekänna en sak. Jag har hört en låt på melodifestivalen som jag tyckte var något av det bästa jag någonsin hört. Tyvärr var den utom tävlan. Attans ocskå.

Nu sitter vi i bilen och är på väg hem!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...